Bewustzijn

Financiële tegenslag? Zo breng jij je geldstroom weer op gang

Door Jacqueline Rietveld
Financiële tegenslag? Zo breng jij je geldstroom weer op gang

Als je worstelt met financiële tegenslag of een geldtekort, mag je dit artikel van Reiki Master Jacqueline Rietveld zeker niet missen. Het laat jou zien hoe je geld weer kunt laten stromen. “Wat nou als verrassende ontwikkelingen in je geldzaken géén toeval zijn? Als geld een vorm van energie is? Wat betekent het dan als het je financieel mee- of juist tegenzit?”

Vraag jezelf eens af: wat zou deze financiële crisis mij kunnen zeggen over de manier waarop ik mijn energie besteed? Doe ik dat aan de juiste dingen, die dicht bij mijn hart liggen?

Geld is energie

Financiële tegenslag kan komen als een donderslag bij heldere hemel. “Nee, niet nu! Het loopt allemaal al niet van een leien dakje en nu dit er ook nog bij!” Ken je dat? Onverwacht geld ontvangen daarentegen – bijvoorbeeld van de belasting, uit een erfenis of van een gulle gever – lijkt vaak precies op het goede moment te komen. Je wilde graag een opleiding doen of net de babykamer inrichten. Wat nou als verrassende ontwikkelingen in je geldzaken géén toeval zijn? Als geld een vorm van energie is? Wat betekent het dan als het je financieel mee- of juist tegenzit?

Financieel mindere tijden dwingen jou om keuzes te maken: wat geef je uit, op welk moment en waaraan? Geldgebrek maakt dat je prioriteiten moet stellen. Je moet kiezen wat voor jou echt belangrijk is om levensvreugde te kunnen ervaren. In die zin duwen jouw financiën je in de richting van het pad van je hart.

Wat een tekort jou wil vertellen…

Als je het uitgeven en ontvangen van geld leert zien als een vorm van energie-uitwisseling, wil het hebben van geldtekort jou iets zeggen over je energie. Je hebt te weinig energie voor de manier waarop jij je leven nu leidt of van plan bent te leiden. Sterker nog, misschien lek je er wel energie door en geef je zo meer uit dan er binnenkomt.

Stel: je leven bestaat uit werken, sporten, af en toe uit eten, minimaal een keer per jaar op vakantie gaan, regelmatig afspreken met familie en vrienden, je huis schoonhouden en van tijd tot tijd iets leuks kopen zoals kleding, woonaccessoires of een auto. Je hebt je financiën zo ingericht dat dit allemaal mogelijk is. Waar het kan, bouw je ook nog een spaarpotje op voor onverwachte uitgaven en/of toekomstdromen. Je leven lijkt zo aardig op orde.

En dan ineens gebeurt er iets waardoor alles verandert. Je wordt ziek en je inkomsten lopen terug. De zaak moet sluiten of je verliest je baan. Je auto wordt in de prak gereden. Tegelijkertijd krijg je lekkage in je huis, stopt de vaatwasser ermee en wordt de fiets van je zoon gestolen. Je spaarpotje is niet meer toereikend en van je lopende rekening gaat steeds meer af dan dat erbij komt.

Financiële tegenslag als duwtje in de goede richting

Wat nu? Vaak ben je op zo’n moment geneigd om in de stress te schieten en op ‘standje overleven’ te gaan. Je schrapt enkele terugkerende uitgaven, bezuinigt op de boodschappen en gaat op zoek naar alternatieven om het leven zoals je dat gewend was weer terug te krijgen. Maar je kunt het ook anders doen! Neem eerst eens bewust een moment van rust en bezinning, waarin je heel eerlijk naar jezelf kijkt en je leven onder de loep neemt. Ben je écht gelukkig zo? Heb je het gevoel dat je alles uit het leven haalt wat erin zit?

Door op deze manier naar je financiële problemen te kijken, ontstaat er ruimte voor meer dan overleven. Er ontstaat kans op groei. Misschien heb je weleens gedroomd van een compleet andere richting inslaan in je leven, maar heb je die stap nooit durven nemen. Je financiële tegenslag kan dan bedoeld zijn als duwtje in de goede richting.

Leven uit je hart

Vraag jezelf eens af: wat zou deze financiële crisis mij kunnen zeggen over de manier waarop ik mijn energie besteed? Doe ik dat aan de juiste dingen, die dicht bij mijn hart liggen? Diep in ons hart weten we allemaal wat onze bestemming is, welk verschil we vanuit ons unieke wezen kunnen maken in de wereld. De sleutel ligt in de dingen die jou natuurlijk afgaan, die je als kind al aantrokken en waar je liefde en vervulling bij voelt als je ze doet. Vervulling vinden is eigenlijk altijd een beweging van geven – en nooit een van verzamelen of toe-eigenen. Als je energie de wereld in stuurt die recht uit het hart komt, ontvang je daarmee automatisch liefdevolle energie terug. Energie wisselt namelijk altijd uit op dezelfde trillingsfrequentie.

Zo stroomt het naar je toe!

Vertaal dat eens naar je geldstromen. Als je geld uitgeeft in lijn met het liefdevolle verlangen van je hart, ontvang je vanzelf de (financiële) middelen die je nodig hebt om dat te blijven doen. Anders gezegd: wanneer je in je leven het pad van je hart volgt en prioriteiten stelt die daarbij passen, stroomt het daarvoor benodigde geld als vanzelf naar je toe. Een financiële meevaller is dus een duidelijk teken dat jij met je intenties, plannen en acties op de goede weg zit. Dan is er altijd overvloed.

Mijn persoonlijke verhaal

Toen ik besloot om mijn kantoorbaan op te zeggen en me volledig op mijn praktijk te richten, was dat ook financieel gezien een hele stap. Ik had een goed salaris en was bovendien hoofdkostwinner thuis. Dat zegde ik op zonder er zeker van te zijn dat mijn praktijk meteen goed zou lopen. Wel wist ik dat het geven van energetische behandelingen iets was wat me meer vervulling gaf dan alles wat ik ooit eerder had gedaan.

Ik koos voor vertrouwen. Dat betekende niet dat de geldkraan direct wijd open ging. We hebben echt wel aanpassingen moeten doen in ons uitgavenpatroon. Maar ook al was het soms even spannend, er was op een of andere manier altijd precies genoeg om door te gaan op het pad dat ik was ingeslagen.

Wonderen bestaan

Enkele jaren later wilde ik graag de opleiding tot Reiki Master volgen. De kosten daarvoor zijn 10.000 euro, een bedrag dat niet op mijn spaarrekening stond. Maar ook hier voelde ik weer dat mijn hart er enorm naar verlangde. Ik kon betalen in termijnen en – hoewel we met de inkomsten die we hadden elke maand nét konden rondkomen – bij het verloop van elke termijn kwam als bij een wonder het benodigde bedrag steeds weer naar me toe. In de vorm van een belastingteruggave, een schenking of onvoorziene extra inkomsten. Vooraf voelde het echt als een sprong in het diepe. Maar na afloop was ik er voor eens en altijd zeker van dat het loont om je hart te volgen.

Ben je bereid om risico’s te nemen?

Lijkt het te mooi om waar te zijn, dat het geld vanzelf naar je toekomt als je het pad van je hart volgt? Er staat dan ook wel iets tegenover: jouw intentie en de wil om de stappen te zetten die nodig zijn. Het is nodig dat jij zoveel belang hecht aan de gewenste verandering in je leven dat je er risico’s voor wilt nemen. Het kan een risico zijn in de vorm van een financiële investering of daad, zoals in mijn geval het opzeggen van een baan. Daarmee stop je een bepaalde vorm van energie in jouw intenties. En zo kan er een gelijkwaardige energie-uitwisseling plaatsvinden, waarin je wordt terugbetaald met de (financiële) middelen die jij nodig hebt.

Gratis werkt niet

De grondlegger van Reiki, Mikao Usui, ontdekte dit principe al toen hij slachtoffers van de grote aardbeving in Japan in 1923 leerde om zichzelf en elkaar te behandelen met Reiki. Zijn bedoeling was om ze daarmee meer kans te geven om hun eigen leven op de rails te krijgen. Dat leek in eerste instantie te lukken, maar na een jaar of wat kwamen mensen bij hem terug. Het was ze niet gelukt om gezond te blijven en hun baan te houden (lees: hun energie op peil te houden). De Reiki-behandelingen waren er door al dat zwoegen en ploeteren een beetje bij ingeschoten. Toen begreep Usui dat het geen zin had om zijn lessen gratis weg te geven. Mensen moesten vooraf de intentie tonen om Reiki daadwerkelijk te blijven toepassen en zo te kunnen groeien. Vanaf dat moment begon hij geld te vragen voor zijn lessen, naar rato van draagkracht en beoogd resultaat.

Je geld of je leven

Dus waar kies jij voor: je geld? Of je leven? Laat je geld de loop van jouw leven bepalen of vertrouw je erop dat de geldstroom jouw levensenergie volgt? Zelfs als je financieel helemaal aan de grond zit, heb je altijd een keuze. Als je bereid bent om je hart te volgen en te doen wat daarvoor nodig is – ook als je vooraf niet precies kan zien wat dat is en waar het je brengt – komt er vanzelf hulp op je pad. Dat kan zijn in de vorm van geld, maar het kan ook een wijs advies zijn of bijvoorbeeld hulpverlening om van een bepaalde belemmerende, en daarmee dure, gewoonte af te komen.

Je hartenwens laten uitkomen

Geld is maar geld. Het krijgt pas waarde door wat het voor je mogelijk maakt. Richt je daarom op de levensvreugde waarnaar je streeft en laat los welke middelen je daarvoor nodig denkt te hebben. Misschien verwacht je dat het geld is, maar blijkt het iets heel anders te zijn. Of misschien ben je juist bang dat te veel geld je persoonlijke integriteit aantast en houd je de geldstroom daarmee (onbewust) tegen. Kortom, laat je focus op geld als zodanig los. Zie het als een van de vele vormen van energie die naar je toe kunnen stromen om jouw hartenwens te laten uitkomen.

Creatief visualiseren

Creatief visualiseren

In Creatief visualiseren legt Shakti Gawainuit uit hoe je mentale beelden en affirmaties kunt gebruiken om positieve veranderingen in je leven in gang te zetten. Met behulp van creatief visualiseren leer je onder andere om je energie in goede banen te leiden, hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten, je gezondheid kunt verbeteren en hoe je een diepe ontspanning kunt gaan ervaren.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Jacqueline Rietveld
Jacqueline Rietveld

Jacqueline heeft sinds 2010 een praktijk voor lichaamsgerichte coaching en therapie. Ze behandelt klachten door middel van een totaalaanpak op lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Haar missie is om jou te helpen zo vitaal en vreugdevol mogelijk te leven. Daartoe geeft ze Reiki cursussen en begeleidt mensen in individuele coachtrajecten. Haar coaching bestaat uit een combinatie van gesprekken en energetisch lichaamswerk, waarin ze haar kennis op het gebied van o.a. Chinese geneeskunde, holistische voedingsleer en zielsontwikkeling toepast en deelt.

Reacties
 1. Priscilla 14 februari 2022 - 15:37
  Reply

  Wauw. Precies dit,is momenteel gaande bij mij. Dank je, had ik nou net nodig. Veel liefs

  1. Jacqueline Rietveld 15 februari 2022 - 11:37
   Reply

   Mooi Priscilla, dat je jouw eigen route herkent in mijn artikel. Ik wens je heel veel voorspoed en overvloed. Houd vertrouwen. Liefs, Jacqueline

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?