Bewustzijn

Ontdek je hartsverlangen met dit verbeeldingsavontuur

Door Gastauteur
Ontdek je hartsverlangen met dit verbeeldingsavontuur

In dit artikel neemt Robert Moss, droomexpert en auteur van Groots dromen, je mee op verbeeldingsavontuur. Je gaat op reis naar het eiland van je hartsverlangen zodat je in je hele wezen voelt en ervaart waar je werkelijk naar verlangt.

Je creëert het visioen van een mogelijke toekomst waarin je hartsverlangen vervuld zal worden. Je zult rijkelijk en met al je zintuigen van het tafereel genieten.

Zo begin je: instructies voor de reis

• Neem een gemakkelijke, ontspannen houding aan.
• Bedek je ogen, indien mogelijk met een sjaal, doek of slaapmasker.
• Volg je ademhaling. Op je inademing adem je een gevoel van avontuur, groei en zonnige mogelijkheden in.
• Om de reis kracht bij te zetten kun je een geluidsopname van sjamanistisch trommelen of passende natuurgeluiden opzetten. Het geluid van oceaangolven zou goed kunnen werken.

We gaan beginnen aan je verbeeldingsavontuur:

1. Zoek je afspringpunt

Je zult vanaf een hooggelegen punt in deze reis duiken; een plek zoals die landtong op Oahu. Zelf begin ik vaak in de top van een speciale boom. Een boom die ik ken en waarvan ik weet dat hij mij ook kent. Een boom die ik al eerder heb gebruikt als poort naar reizen in alle mogelijke richtingen. Je kunt als je wilt ook een dakterras visualiseren, of een bergtop. Zoek in ieder geval een plek in je innerlijk landschap vanwaar je je kunt voorstellen dat je heel ver de ruimte in kijkt, veel verder dan je met je fysieke ogen ooit zult kunnen kijken, ook al gebruik je de beste telescoop die er bestaat. Je kijkt niet alleen de ruimte in. Vanaf dit uitzichtpunt kun je ook de tijd overzien. Deze reis brengt je bij een mogelijke en door jou gewenste toekomst.

2. Zet een intentie

Je moet een intentie zetten. Ik stel voor dat je je voorneemt om naar een plek in een mogelijke toekomst te reizen waar je diepste verlangens tot vervulling zullen komen.

Het is belangrijk dat dit diepe, wezenlijke verlangens zijn en dat ze niet alleen maar voortkomen uit je gedachten of gevoelens. Je lichaam moet je geloven en je moet toestemming krijgen van je hogere zelf. De beste manier die ik ken om erachter te komen of de winden van verlangen in de juiste richting waaien, is je hartcentrum openen zodat je hart de piloot kan worden.

3. Neem de tijd, leg je hand op je fysieke hart

Neem even de tijd. Leg je hand op je fysieke hart en voel hoe het zich voelt. Dit kan een goed moment zijn om je dankbaarheid te tonen aan dit fantastische orgaan dat je tot hier heeft gebracht.

Verplaats je hand nu naar het midden van je borst. Voel dat er een verbinding ontstaat met je hartcentrum. Dit is de plek waar je moed zult vinden. Hier ervaar je pijn en vreugde het diepst. Hier vind je je persoonlijke waarheid. Soms sluiten we ons hartcentrum af omdat we geen diepe gevoelens willen hebben of omdat we niet willen dat anderen ze zien. We trekken een muur of een sluier op rond ons hart, of we leggen er een groot rotsblok voor. Dit is het moment om je hart te openen en je erdoor te laten leiden naar de plek van je diepste verlangens. Haal je hand van je hart en voel hoe het licht uit je hart – het licht van diep verlangen – voor je uit gaat in de richting waarin je zult reizen.

4. Reis de toekomst in

Je gaat zo ver de toekomst in als gepast lijkt. Je kunt zelf kiezen hoe ver je wilt gaan, één jaar, drie, vijf, of nog verder, maar dit is niet noodzakelijk. Je kunt ook gewoon tegen jezelf zeggen: ‘Ik ga naar een plek waar mijn hartsverlangen in vervulling zal gaan.’

5. Vertrouw op je zintuigen

Als de reis zich verdiept, zullen al je zintuigen tot leven komen: smaak, tast, geur, gehoor, zicht. Je zicht kan verhelderen door de geuren die je ruikt – de geur van zout water, van dennennaalden, cederhout, de adem van een baby of van het haar van een geliefde in de zon. Het visioen kan ook groeien door het geluid van muziek, van golven, een viool, van zuchten.
Mogelijk ontvouwt het visioen dat je krijgt zich vanuit liefde. Het kan gericht zijn op een partnerrelatie, familie of een gemeenschap. Het kan ook om creatief werk draaien, om je thuis, reizen, vrede, heling, of om al deze dingen samen.

6. Ga volledig op in het avontuur

Als er een beeld van vervulling omhoogkomt, betreed je dit met al je zintuigen. Verspil geen seconde aan gedachten als: dit ben ik niet waard, ik ben te oud, ik ben te lelijk, ik heb niet genoeg geld, ik ben niet gezond, of soortgelijke gedachten. Na de reis kun je je bezighouden met mogelijke problemen, blokkades of uitdagingen. Laat die voorlopig rusten. Vraag die briljante scepticus in je linkerhersenhelft even buiten te wachten terwijl jij op reis gaat. Zeg tegen hem: ‘We hebben het er later over.’ Eerst het avontuur, dan de discussie.

7. Bouw mee aan je mooie visioen

Ben je klaar om te gaan? Heb je je intentie helder voor ogen? Je creëert het visioen van een mogelijke toekomst waarin je hartsverlangen vervuld zal worden. Als er iets aan het beeld ontbreekt, voeg dit er dan aan toe. Je zult rijkelijk en met al je zintuigen van het tafereel genieten. Je zult met specifieke zintuiglijke indrukken terugkeren, die je kunt vormgeven in een fysiek voorwerp. Dit wordt je talisman die je zal helpen om de kracht van je visioen te behouden en met je mee te nemen.

Afronding van je reis & Houd het visioen vast

Je maakt je klaar om terug te keren. Haast je niet. Je kunt nog even op je ik-land blijven, de plek van je stralende visioen. Zou je nog dingen aan het tafereel willen toevoegen? Ontbreekt er nog iemand of iets? Laat hen of het binnen. Gebruik je verbeeldingskracht. Wees schaamteloos. Verwen jezelf. Wil je die minnaar? Laat hem of haar binnen. Wil je dat strand? Laat maar komen. Wil je iets proeven? Gewoon doen. Wil je je volledig onderdompelen in het geheel? Proef. Raak aan. Ruik. Laat het helemaal tot leven komen.

Nu keer je helemaal voldaan terug naar je fysieke lichaam op de plek waar je het hebt achtergelaten. Denk aan het geheim van de Polynesische navigators: houd het visioen in gedachten en in je zintuigen zodat je niet verdwaalt.
Beweeg je lichaam. Rek je uit. Wieg wat heen en weer. Beleef de gewaarwordingen tijdens je reis opnieuw nu je weer in je fysieke lichaam bent. Let op de meest dominante smaak, geur, geluiden van je visioen. Schrijf deze dingen op: de smaak, geur, geluiden, zichtbare beelden, hoe het op je huid voelt.

Zoek jouw talisman

Terwijl je op deze manier met je zintuiglijke gewaarwordingen speelt, zoek je een fysiek voorwerp dat je kunt gebruiken om je visioen mee vast te houden en met je mee te dragen. Dit kan een zelf uitgekozen of gemaakte afbeelding zijn, een muziekstuk, een geur of iets wat je eet of drinkt. Het kan ook een steen, kristal, een stukje drijfhout, een sieraad of sjaal zijn. Je zoekt een talisman die de energie en magie van je visioen vasthoudt en die je zal helpen om het visioen opnieuw tot leven te wekken. Het mag natuurlijk ook een vervangbare talisman zijn, een mango of een Bellini-cocktail.

Idealiter vind je iets wat je met je mee kunt nemen en bij je kunt dragen als je je visioen opnieuw wilt manifesteren. Maak je er niet al te druk om. Kies nu iets: een voorwerp, smaak of beeld. Dit is jouw voertuig voor manifestatie, het voorwerp waarmee je je focust, een verwelkomend lichtbaken voor de krachten die je komen helpen.

Groots dromen

Groots dromen

Ben je benieuwd hoe je van jouw visioen over kunt gaan tot actie? Zou jij jouw hartsverlangen willen manifesteren? In Groots dromen geeft Robert Moss je technieken om jouw dromen waar te maken. Je leert bovendien veel over de kracht van jouw creatieve verbeelding.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Meer inspiratie over groots dromen en het manifesteren van een prachtig leven:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?