Bewustzijn

De spirituele boodschap van de Das: bouw spelend jouw droomleven vol plezier

Door uitjebewust
De spirituele boodschap van de Das: bouw spelend jouw droomleven vol plezier

De das daagt je uit om op zoek te gaan naar dat waar jij innerlijk echt warm van wordt. Het roofdier laat je zien dat je spelend en rustig aan je leven vorm mag geven, helemaal zoals jij dat wilt. De das vraagt je ook om naar je burcht te kijken: zit je op je plek? Is jouw omgeving optimaal voor je? In dit artikel lees je prachtige observaties over de das en de paralellen met de mensenwereld én vind je inspiratie om jouw leven volgens jouw dromen vorm te geven.

De das vraagt jou om een stukje plezier toe te voegen aan je leven. Dat is goed voor jouw hele ZIJN tot op het kleinste celniveau. Echt probeer het maar, je zult zien dat de das de waarheid in pacht heeft.

De Das is een roofdier, dat zichzelf een burcht cadeau doet om in te wonen, alleen of met zijn familie. Zijn koppie is zwart met wit en op zijn lijf gaat dat over in een gemêleerd grijs. Hij heeft iets weg van een beer, maar behoort tot de marterachtigen. Een slimme rover die een kei is in overleven, ongeacht wat er om hem heen gebeurt. De das zorgt daarbij ook voor degenen die zich in zijn burcht bevinden.

Wat heb jij in je (klauwen)?

De das heeft hele sterke klauwen met nagels. Met deze klauwen graaft hij moeiteloos zijn weg om invulling te geven aan zijn leven en om erin te voorzien. Hoe is dat bij jou gesteld? Eigenlijk heeft ieder mens goud in handen, namelijk unieke gaven om te koesteren. Heb jij je gaven al ontdekt? Je hoeft hiervoor niet altijd met je handen te werken. Het gaat om de uitdrukking. Wat jij ‘in handen’ hebt, is helemaal niet in goud uit te drukken. Al is het zeker goud waard. De das daagt je uit om op zoek te gaan naar dat waar jij innerlijk echt warm van wordt. Dat waarvan je misschien denkt (hoofd) dat je er echt geen geld mee kunt verdienen. Vaak is dat het stiekem juist wel, maar staan er op allerlei manieren muurtjes voor die je eerst mag afgraven met jouw klauwen.

Ieder mens heeft unieke schatten die ergens diep verborgen zijn in ons ZIJN. Die niets te maken hebben met de wereld om ons heen, althans niet in hoe we die dagelijks zien en hoe we daar geacht worden aan deel te nemen. Deze schatten zitten IN jou. Net als de das mag je gaan graven om ze te vinden. Daar zit namelijk de echte ‘voedingsbron’ die jij zoekt. Deze vind je niet buiten jeZELF door dingen te kopen of mee te gaan in de ratrace om iets voor te stellen. De grote grap is namelijk dat je al iets voorstelt, alleen kan de wereld om jou heen dat vaak niet op waarde schatten. Nu de nieuwe wereld eraan komt, zullen er steeds meer mensen op jouw pad komen die dat wel kunnen.

Wat doet jou de das om?

Herhaling? Oude patronen? Een hoofd dat maar vragen blijft stellen? Daar word je enorm moe van of niet soms? Dit zijn een paar voorbeelden van dingen die je kunnen tegenhouden om in contact te komen en/of continu een goede verbinding tot stand te brengen met jouw innerlijk ZIJN. Ga je jouw burcht verdedigen, zoals je altijd al hebt gedaan waardoor het moeilijk is om bij jouw hart te kunnen komen? Of laat je voor jeZELF toch de ophaalbrug een stukje zakken? Even wat frisse lucht en wat zonnestralen binnenlaten en te zien wat het je brengt. Vertrouw, lief mens. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Alles wat jou afleidt van je werkelijke ZIJN doet je uiteindelijk de das om. Niet omdat dat een straf is, maar omdat je de lessen niet ziet. Of ze wel ziet, maar er niets mee doet.

Wat zullen anderen denken?

Er komt altijd de vraag: “Wat zullen anderen er wel niet van denken.” Deze en aanverwante vragen, doen je uiteindelijk de das om. Het is helemaal niet interessant wat anderen over jou denken. Het is je zelfopgelegde eis dat je per se ergens bij wilt horen. Dat je niet buiten de boot wilt vallen, of de boot mist. Ben je vergeten, lief mens, dat de enige met wie jij door één deur moet kunnen in dit leven; jij ZELF bent? Verloochen jeZELF niet door mee te gaan met de kudde, omdat je ergens in moet passen of bij wilt horen.

Eerlijkheid staat bovenaan de lijst om meer in balans met jouw ZIJN te komen. Wat streef je eigenlijk na? Waardering? Lief gevonden worden? Gehoord worden? Een veel gebruikte term, maar dan vooral met het woord ‘niet’ erbij. Hoe kunnen anderen je horen, als je niet eens naar jeZELF luistert? Hoe kun je waardering ontvangen als je jeZELF niet op waarde schat? Hoe kan een ander van je houden als je niet van jeZELF houdt? Het is allemaal onmogelijk, tenzij je vanuit alle oprechtheid naar jeZELF durft te kijken en te zien dat jij een heel waardevol lichtwezen bent. Alles begint dus bij jou… en dan zijn anderen ineens helemaal niet meer interessant. Is het namelijk niet zo dat zij vooral benadrukken wat je niét bent, of niet hebt? Dat ze vooral waarschuwen dat dingen niet kunnen of dat het nooit gaat lukken?

Van zwart/wit naar grijs

Alles is mogelijk. Want alles is energie en alles is vormvrij. Dus hoe ga jij dingen vormgeven? Wat voor leven ga jij boetseren met jouw klauwen? De das heef het allemaal allang ontdekt. Hij weet precies waar hij moet zijn om in alle jaargetijden in zijn levensonderhoud en dat van zijn geliefden te kunnen voorzien. Ook al voert zwart wit, net als de dassenvacht, de boventoon, het grootste deel van zijn vacht is grijs en juist daar liggen de antwoorden. Antwoorden die je misschien tot nu toe over het hoofd hebt gezien.

Schrijf op wat je wil met je leven

Het wordt echt tijd dat je hierop in gaat zoomen. Dat je gaat kijken hoe jouw leven er nu uitziet. Gewoon lekker zwart/wit. En dan opschrijven hoe jij het eigenlijk zou willen zien. Waarbij je je niet laat beperken door dat zwart/wit denken, maar gewoon helemaal vanuit jouw ZIJN opschrijft hoe jouw meest ideale situatie/wereld eruit zou zien. Hartstikke handig als je eens alles loslaat en erop vertrouwt dat alles mogelijk is.

Je mag er echt op vertrouwen dat jij alle tools en skills hebt meegekregen toen je hier op aarde landde. Net als de das zijn multifunctionele klauwen heeft en geheel op zijn instinct vaart. Je hoeft ze alleen maar te ontsluiten en dat doe je door te ontdekken en te proberen. Wat loopt wel, wat loopt niet? Wat wel loopt, is de juiste richting. Het andere laat je voor wat het is. ‘Das handig’ toch?

Creëer rustig jouw burcht

De burcht van een das is een ingenieus iets. Er zijn niet alleen ondergrondse gangen en ruimtes waar ze verblijven. Hun territorium wordt door de ondergrondse burcht ondersteund. Er zijn dan ook meerdere uitgangen. Deze leiden naar bijvoorbeeld speelplekken, krabbomen en poep- en piesplekken. De dassenburcht is geen tijdelijke constructie, maar iets waar continu aan gebouwd wordt. Datzelfde wordt van jou gevraagd als je de weg naar bewust ZIJN inslaat en je inzet op jouw eigen unieke manier voor een betere wereld. Bouwen, al weet je nog niet wat het resultaat zal zijn. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: ga aan de slag en zie waar het toe leidt.

Een dassenburcht is niet in één dag gebouwd. Dat hoeft ook niet. De das bouwt geduldig verder aan de uitbreiding van zijn basis. Daar mag jij ook mee aan de slag. Helemaal op jouw eigen manier. Zit je al een tijdje op jouw spirituele pad? Dan is er nog steeds groei voor je weggelegd. Je kunt je vaardigheden uitbreiden of nieuwe ideeën leren. Er is zoveel magisch te ontdekken. Daar kan geen enkel hoofd bij, ook dat van jou niet.

Past jouw omgeving bij je burcht?

Ideaal voor de das is een omgeving waar zowel bos als grasland aanwezig is. Hij is omnivoor en in deze gemixte biotoop kan hij het hele jaar door voedsel vinden. Van wormen, kevers en rupsen tot gevallen vruchten van fruitbomen en van graan, gras, maïs tot jonge muizen en eieren. Een slimme plek om te ZIJN dus.

De das vraagt jou te kijken hoe jouw landschap om jou heen eruitziet. Is in jouw omgeving alles te vinden wat jij nodig hebt voor een fijn, gelukkig en gezond leven? Het gaat hier niet alleen over het vinden van de juiste gezonde puur natuurlijke voeding, maar ook of deze omgeving jou op alle manieren die je wenst voedt. Staat jouw burcht bijvoorbeeld op de juiste plek? Voel je je hier helemaal senang? Waar zijn jouw speelplekken (en maak je daar eigenlijk wel gebruik van)? Hoe voedt jouw landschap je op emotioneel, psychisch en spiritueel gebied? Waar houd jij je elke dag mee bezig en wat doet dat met jou? Word je er blij van? Of zit je in een soort vacuüm dat jouw energie vrolijk opzuigt?

Zoek het landschap dat bij je burcht past

Als je over een of meerdere van deze gebieden niet zo tevreden bent, verander het! Richt het anders in. Kies een andere plek, een andere baan, een nieuwe hobby of die oude die al jaren op zolder ligt; voeg toe wat jou blijdschap brengt. Niet per se spullen, maar bijvoorbeeld tijd en rustmomenten voor jeZELF. De verwondering, die de natuur je kan brengen als je deze eens wat vaker opzoekt en meer om je heen kijkt.

Wij mensen worden steeds verder afgeleid van de natuur door de wereld om ons heen, die ons verder pusht naar digitaal. Die ons opsluit in onze burchten, al dan niet verplicht. Het wordt echt tijd om precies het omgekeerde te doen en je opnieuw te verbinden met de liefde van Moeder Aarde, die op jouw terugkeer wacht. Je hoeft het alleen maar vaker te doen om te ervaren dat die liefde er is.

Veel te serieus

Een dassenburcht heeft altijd meerdere uitgangen. Hetzelfde geldt voor het leven dat je geacht wordt te ‘lijden’ (geen typefout). Er is altijd een andere weg. Een weg die je precies leidt naar waar je WEL naar toe mag. Je zult op deze weg door niets of niemand worden tegenhouden. Elk mens is namelijk een vrij wezen en de universele wetten werken heel anders dan wat in de 3D-wereld geldt. In die laatste wereld regeert angst.

Creëer jouw speelparadijs

Wat laat jij je opleggen? Is dat wel echt nodig? Heb jij een uitgang naar een speelparadijs? De das wel. Daar maken hij en zijn familie dankbaar gebruik van. Lief mens, je staat waarschijnlijk veel te serieus met één been in de 3D-wereld van het geld (en vaak het tekort daaraan). Je bent hierin niet de enige. De hele wereld komt hierin terecht, omdat de mensheid maar niet wil zien dat de aarde van iedereen is en ons een prachtig paradijs biedt waar zoveel spelend te leren is. Met het andere been probeer je zo goed en zo kwaad als het gaat jouw spirituele weg in te slaan of op dat pad te blijven.

Het is heel moeilijk om dat ene been los te maken uit de 3D-matrix, omdat die matrix elke dag gewoon weer op jouw stoep staat en aan de bel trekt. Ding dong! ‘Zullen we vandaag ons weer lekker zorgen gaan maken?’ Besteed je weer aandacht aan wat je vooral niet wil hebben (tekort denken)?’ Leg je de lat weer lekker hoog, zodat jouw hoofd je blijft pushen om alles tot in de puntjes perfect te doen? Dat ‘perfect doen’ lukt toch nooit. Er zijn namelijk altijd variabelen in het spel waardoor het nooit helemaal perfect wordt, zoals jij het had bedacht (hoofd). Stiekem is het wel helemaal perfect zoals het gelopen is, met welke achterliggende spiegel dan ook.

Het leven is om te spelen

Lief mens, houd hier alsjeblieft mee op. Je houdt jeZELF voor de gek. Je zorgen maken, denken in tekorten en perfectionisme leggen alleen maar beslag op de ruimte. Ruimte die nodig is om in verbinding te ZIJN met wat er WEL toe doet in jouw leven. Het leven is om te spelen. Die cake te bakken, te knutselen met je kinderen, te dansen en te springen, de speeltuin in te gaan en op de schommel te gaan zitten of de wipkip (als je dat leuk lijkt), te gieren van het lachen, zodat je bijna in je broek plast. Hoe lang is dat geleden? Veel te serieus dus…

De das vraagt jou om een stukje plezier toe te voegen. Dat is goed voor jouw hele ZIJN tot op het kleinste celniveau. Het leven luchtiger te nemen, zodat het zware energieveld, dat dagelijks bewust gevoed wordt en jouw hoofd in regie van jouw leven houdt, veel minder grip op jou krijgt. Echt, probeer het maar, je zult zien dat de das de waarheid in pacht heeft…

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: Levensstijlgids

Deze Levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensiewereld. Dat vraagt om groei in bewustZIJN en daaraan gekoppeld aanpassing van levensstijl. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jouwZELF, ieder ander en Moeder Aarde. We zijn immers allemaal verbonden.

bestel nu

 

 

Deze dieren willen je ook wat vertellen:

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?