Astrologie

Chinees nieuwjaar 10 februari 2024: wat betekent het Jaar van de Draak voor jou?

Door Karin en Danique Vergeer
Chinees nieuwjaar 10 februari 2024: wat betekent het Jaar van de Draak voor jou?

Het Chinees Nieuwjaar begint op 10 februari 2024 en beïnvloedt ons allemaal. Je wordt uitgedaagd om je hart te openen en de onderliggende oorzaken aan te pakken. Na de krachtige invloed van de super nieuwe maan van de vorige dag voel je de drang om oude situaties en relaties achter je te laten. Je streeft naar een frisse start. Ontdek in het artikel van astrologen Karin en Danique Vergeer meer over de betekenis van het Jaar van de Draak en hoe dit jou beïnvloedt.

Het is mogelijk dat je dit jaar meer aandacht besteedt aan je eigen behoeften. Je trekt je minder aan van de mening van anderen en neemt volledig de leiding over je eigen leven.

Een nieuw begin vieren tijdens Chinees Nieuwjaar

Op zaterdag 10 februari start het Chinees Nieuwjaar: het Jaar van de Draak. In Aziatische landen is dit een belangrijke lentefeestdag. Ruim voor de viering koopt men nieuwe kleren en bezoekt de kapper. Huizen worden versierd en schoongemaakt. Schulden worden afgelost. Het Chinese Nieuwjaar is een innig familiefeest dat vaak gezamenlijk wordt gevierd. Straten bruisen van grote optochten met draken- en leeuwendansen. Vuurwerk verjaagt kwade geesten, en overal ter wereld bezoeken Chinezen tempels voor gebed. Dit alles ter voorbereiding op een nieuw jaar, een nieuwe fase.

Je streeft naar een frisse start

Na de krachtige invloed van de super nieuwe maan van de vorige dag voel je de drang om oude situaties en relaties achter je te laten. Vooral de relaties waarbij je voelt dat je stilstaat en niet meer verder groeit. Je bent vastberaden contacten te verbreken met mensen waarmee je geen gelijkwaardigheid ervaart. Nieuwe plannen en ideeën beginnen vorm aan te nemen, en je komt weer in beweging. Alles kan in een stroomversnelling komen!

Het jaar van de Draak: dit merk jij ervan

Het Jaar van de Draak, het vijfde dier in de Chinese dierenriem, staat voor trots, enthousiasme, onweerstaanbaarheid, succes, kracht en inspiratie. Vooral voor degenen geboren in 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 en 2012 zullen deze eigenschappen dit jaar versterkt worden. Als Draak ben je ook buitengewoon loyaal naar familie en vrienden. Degenen die geboren zijn in deze jaren worden beschouwd als geluksbrengers.

Mythologisch figuur

Als enige mythologische figuur in de Chinese dierenriem is het teken van de Draak bijzonder en symboliseert het kracht. De Draak bestaat uit verschillende dieren: een adelaar, een vis, een slang en een tijger. Doordat de Draak vuur kan spugen, hebben mensen met dit teken een vurig karakter, maar bezitten ze ook een zachte, liefdevolle kant. Ze zijn doortastend en natuurlijke leiders.

Het jaar 2024 en de invloed van Draak-eigenschappen

Volgens de Chinese horoscoop wordt dit jaar een periode van groei en expansie, waarin je vol enthousiasme plannen voor de toekomst maakt. Je kunt extra gedreven zijn en veel daadkracht ervaren. Het is mogelijk dat je dit jaar meer aandacht besteedt aan je eigen behoeften. Je trekt je minder aan van de mening van anderen en neemt volledig de leiding over je eigen leven. Zelfvertrouwen zal dit jaar niet ontbreken, en als dit eerder wel het geval was, kan je zelfvertrouwen gedurende het jaar toenemen.

De Draak en communicatie

De Draak houdt van gezelligheid en omringt zich graag met mensen. Deze energie kan dit jaar sterker voelbaar zijn. Je wilt mensen verbinden en een goede indruk maken. In de communicatie is het belangrijk om op te merken dat je niet te direct en kritisch bent. De neiging tot een vurige communicatiestijl en het uiten van ongezouten meningen kan voor conflicten zorgen, en sommige mensen kunnen uit je leven verdwijnen. Onder invloed van de Draak kan het moeilijk zijn om anderen te vergeven. Je wordt uitgedaagd om je hart te openen en de onderliggende oorzaken aan te pakken.

De Draai en zijn carrière

Als ware leider voel je mogelijk de drang om je eigen onderneming te starten of voor een leidinggevende functie te gaan. Je ervaart wellicht een extra motivatie om dit jaar je nieuwe ideeën vorm te geven, bij voorkeur in samenwerking met anderen. Het jaar van de Draak belooft succes, welvaart en overvloed wanneer je handelt naar waar je Drakenhart sneller van gaat kloppen.

De Draak, relaties en tweelingzielen

De Draak houdt van gezelligheid en sociaal contact. Je kunt je extraverte en enthousiaste kant meer dan ooit laten zien, merkend dat je iets charismatisch uitstraalt. Flirten of verleid worden kan aantrekkelijk zijn door de vurige en hartstochtelijke energie van de Draak. In een tweelingzielsituatie kunnen deze gevoelens jaloezie opwekken bij jouw tweelingziel.

Dit jaar kan ook de ontmoeting met een tweelingziel plaatsvinden, wat intense verliefdheid en mogelijk een omwenteling in je leven veroorzaakt. Het is belangrijk om alert te blijven op mogelijke “red flags” en niet volledig in de ander op te gaan.

Je kunt overwegen dit jaar een gezin te starten of uit te breiden, mogelijk met jouw tweelingziel. In deze gezinssituatie neem je de leiding en streef je naar gezelligheid. Het verrassen van je geliefde of kinderen en het ondernemen van leuke uitdagende activiteiten staan wellicht op de agenda. Chinese ouders proberen vaak de geboorte van hun kind in dit jaar te plannen, in de overtuiging dat het kind dan succesvol zal worden.

Happy New Year!

Liefs,
Karin & Danique Vergeer
www.healingcentrumatlantis.com 

Ontdek je innerlijke wijsheid

Ontdek je innerlijke wijsheid

  • Sta jij aan het begin van een persoonlijke transformatie?
  • Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode. Door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.
Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Inspirerend leven agenda 2024
€ 12,50

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

€ 12,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?