Astrologie

Maandhoroscoop februari 2024: wat staat er voor jou in de sterren?

Door Kate Rose
Maandhoroscoop februari 2024: wat staat er voor jou in de sterren?

Een nieuw jaar betekent ruimte voor creatie – en jezelf! Volgens de bekende astroloog Kate Rose wordt februari een maand van vele mogelijkheden die je kunt aangrijpen en de eerste beloningen dienen zich aan. Je leest er alles over in de maandhoroscoop februari 2024 (ook wanneer jouw speciale dag is…).

Wat je deze maand kunt nastreven en creëren is grenzeloos. Je hoeft je alleen maar te realiseren dat je soms met de kleinste verschuiving het grootste resultaat boekt.

Maandhoroscoop februari 2024

Ram (21 maart – 19 april) 

Geluksdag: donderdag 8 februari

Neem deze maand de tijd om nieuwe zaden van creatie te zaaien in je carrière. De asteroïde Ceres schuift op naar Steenbok en benadrukt de noodzaak om je te concentreren op wat je wilt laten groeien tijdens dit nieuwe hoofdstuk van je leven.

Ceres richt haar energie op overvloed, vruchtbaarheid en een gevoel van koestering, dus je realiseert je dat je meer kunt bereiken door het rustiger aan te doen en je energie te steken in wat je echt wilt laten groeien.

Werken tijdens deze verschuiving in je leven zal nog belangrijker zijn omdat Pluto Steenbok net heeft verlaten, wat betekent dat er een einde is gekomen aan een bepaald hoofdstuk of een bepaalde manier van werken.

Probeer in deze nieuwe ruimte, waarin je tot nieuwe hoogten kunt groeien, te kijken hoe je beter met anderen kunt samenwerken of zelfs om hulp kunt vragen. Succes is zoveel zoeter als het wordt gedeeld.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: zaterdag 17 februari

Je gaat een extreem gelukkige tijd in je leven tegemoet als Pluto, de zon, Mars, Mercurius en Venus allemaal samenkomen in Waterman. Dit gebeurt in het midden van februari.

Waterman-energie regeert over je huis van succes, waar je werkzaken vindt, maar ook professionele dromen of zelfs hoe je door anderen wordt gezien. Met zoveel energie in dit rebelse luchtteken is het belangrijk om aandacht te besteden aan nieuwe kansen die je uit je comfortzone halen.

De zon, Mars en Mercurius in Waterman zorgen ervoor dat je acties in lijn zijn met je waarheid, terwijl Venus je helpt om je niet alleen te richten op waar je van houdt, maar ook hoe het je financieel voor de wind kan gaan.

Hoewel Pluto net begint in Waterman, waar hij de komende twee decennia doorbrengt, kun je verwachten dat er zich een nieuwe ontwikkeling of pad in je carrière zal aandienen, dus zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan de goddelijke tekens van het universum.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: zaterdag 17 februari

Hoewel je je in 2023 misschien niet je ware zelf hebt gevoeld, komt alles wat als verloren voelde tienvoudig terug. Mid-februari is er een uniek stellium in Waterman, heerser van jouw huis van geluk. Neem deze tijd om nieuwe stappen te zetten in je carrière, leven of zelfs relatie.

Terwijl Waterman heerst over het geluk, kan het ook betekenen dat je wordt bewogen om terug naar school te gaan of zelfs te reizen. Het belangrijkste is dat je jezelf in deze tijd uitbreidt naar nieuwe en opwindende gebieden.

Je begint net aan een ongelooflijk jaar, niet alleen omdat Pluto nu je huis van geluk verlicht, maar ook omdat Jupiter, de planeet van geluk, in mei in Tweelingen komt.

Je hoeft niet het gevoel te hebben dat je alles volgens een bepaald tijdschema voor elkaar moet krijgen, maar omarm het natuurlijke proces waar het universum je naartoe leidt.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: zondag 18 februari

Je bent nog steeds op adem aan het komen, nadat Pluto op 20 januari van Steenbok naar Waterman is gegaan, maar dat betekent niet dat er geen spannende positieve veranderingen voor je aankomen.

Pluto’s tijd in Steenbok was ongelooflijk uitdagend voor je, toen allerlei soorten relaties en partnerschappen op de helling kwamen te staan en sommige het niet haalden. Maar nu je dit nieuwe tijdperk ingaat, is het belangrijk om weer te dromen, en dat is wat de zon in Vissen je zal laten doen.

Zon in Vissen verlicht je huis van overvloed, wat je hoopvoller doet voelen over de nieuwe fase van je leven die je aan het opbouwen bent. Gebruik deze energie om na te denken over wat je geluk of opwinding brengt, want het is aan jou om de ruimtes die in 2023 ontstaan zijn te vullen met wat echt resoneert met je ziel.

Laat geen middel onbeproefd als je dit deel van je leven benadert en experimenteert met wat goed voelt, want vreugde is altijd de duidelijkste weg naar de overvloed die je zoekt.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: maandag 19 februari

Voordat je kunt vliegen, moet je eerst begrijpen wat jou al die jaren heeft tegengehouden. Je bent omringd door nieuwe mogelijkheden en een verlangen naar nieuwheid, maar toch was er iets waar je bang voor was, waardoor je bepaalde dingen betreurt.

Wat er ook is gebeurd, het is nooit te laat om te leren, te helen en goddelijke groeikansen te grijpen die het universum je biedt.

De Noordknoop en Chiron ontmoeten elkaar in Ram en benadrukken je expansiemogelijkheden, waardoor je je meer bewust wordt van wat je tegenhoudt. Hoewel Leeuw bekend staat als de koning van de jungle en relatief onbevreesd is, heb je nog steeds de angst in je om te falen.

Je kunt je toekomst echter niet baseren op wat er in het verleden is gebeurd. In plaats daarvan moet je zien dat alles wat je op dit moment omringt er juist is om aan te grijpen. Neem een risico. Dat is het beste wat je voor jezelf kunt doen.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: donderdag 8 februari

2023 draaide om je persoonlijke leven. Hoewel je enorm dankbaar bent voor alle veranderingen en zegeningen die zich hebben voorgedaan, is het oké om nog meer te willen.

Balanceren kun je leren en misschien ben je er nog steeds mee bezig, want er is een verschil tussen je alleen richten op wat er voor je ligt en in het moment zijn en verlangen naar een allesomvattend gevoel van succes.

De asteroïde Vesta regeert over je innerlijke vuur. Als Vesta direct in Tweelingen loopt, word je overspoeld met nieuwe energie die je kunt kanaliseren naar je professionele aspiraties. Gebruik dit om je te richten op je carrière of studie.

Nu is het tijd om te erkennen dat, hoe geweldig je persoonlijke leven ook is, het niet betekent dat je niet meer hunkert naar succes.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: donderdag 8 februari

Hoezeer je in 2023 ook uit je comfortzone bent gestapt, het is nog maar het begin van wat je in het nieuwe jaar te wachten staat. Er is een terugkeer naar genezing en groei, nu je de beslissing hebt genomen om je meer op jezelf te richten.

Hoewel dit in het begin misschien onnatuurlijk aanvoelde, begin je in te zien dat jij, meer dan wie dan ook, dezelfde tijd en aandacht verdient die je onbaatzuchtig aan anderen hebt gegeven.

Als de asteroïde Vesta direct in Tweelingen loopt, word je opgeroepen om meer van je energie op reizen te richten. Dit kan zijn voor je plezier, werk, school of een combinatie daarvan.

Het idee van reizen gaat dit jaar echter verder dan een kleurtje en een tropisch drankje, maar draait om een nieuw gevoel van vrijheid dat je begint te verkennen. Je stelt jezelf opnieuw voor aan de wereld. Door in februari zowel korte- als langetermijnreizen te maken, creëer je meer van het leven dat je zoekt.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: donderdag 8 februari

Er bestaat geen twijfel over dat je een emotioneel en spiritueel diep teken bent, maar je gevoelens onder woorden brengen of voor jezelf opkomen is iets wat geleerd moet worden.

Pluto beweegt sinds 2008 langzaam door Steenbok en brengt veranderingen teweeg in hoe je over dingen denkt en hoe je je tegenover anderen uitdrukt. Dit heeft niet alleen je persoonlijke relaties getransformeerd, maar je ook geïnspireerd om het professionele succes aan te trekken waar je van gedroomd hebt.

Nu Pluto naar Waterman is opgeschoven, zal de asteroïde Ceres op donderdag 8 februari Steenbok binnengaan en je helpen de zaadjes voor je nieuwe begin te verzorgen. Terwijl Ceres je helpt de vruchtbare overvloed om je heen te omarmen, zorgt ze er ook voor dat je beweegt vanuit een plek van eigenwaarde.

Gebruik dit om nieuwe ideeën in praktijk te brengen, op je werk in een nieuwe rol te stappen of zelfs de eerste stap te zetten in je romantische leven. Je hebt al de sleutels voor de deuren waarvan je hoopt dat ze in 2024 voor je opengaan, je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: zaterdag 24 februari

De verschuiving naar 2024 is interessant voor je geweest, omdat je nog steeds wacht op de beloning voor de energie die je hebt gestoken in het op de beste manieren vernieuwen van je leven.

Uiteindelijk wordt iedereen volwassen en dat betekent beslissen om jezelf te zijn en ook zo door anderen gezien te worden. Dit gaat niet alleen over het hebben van een positieve of hardwerkende reputatie, maar echt over het gevoel dat hoe anderen je zien een weerspiegeling is van je innerlijke waarheid.

Waarheid is een levenslange zoektocht voor jou, Boogschutter, maar als de volle maan in Maagd opkomt in je huis van reputatie, merk je dat een bepaalde reis eindigt en de cirkel rond maakt. Met een toegenomen vermogen om duidelijker te communiceren, dankzij de Waterman-energie in die sector van je leven, zul je in staat zijn om door te stralen als je meest authentieke zelf.

Hoewel je hebt gehoopt op een geldelijke beloning voor je inspanningen, zal het gevoel dat je nu wordt gezien en gerespecteerd voor wie je werkelijk bent, een nieuw gevoel van overvloed aan je leven toevoegen.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: zaterdag 24 februari

Je probeert altijd meer te leren, ook om het te kunnen gebruiken om succes te behalen. Soms gaat het echter niet om de lofbetuigingen of het geld dat je verdient, maar om de ervaring zelf die bijdraagt aan de rijkdom die je van het leven verlangt.

In 2024 zul je veel aandacht besteden aan de balans tussen je professionele en persoonlijke leven vanwege de lotsknopen, maar een belangrijk moment van bewustwording breekt aan met de volle maan in Maagd.

De volle maan in Maagd verlicht je kennissector en brengt thema’s naar boven als onderwijs of die astrologie- of kooklessen die je hebt overwogen. Dit creëert een ruimte waarin je niet alleen op zoek bent naar kennis, maar ook naar de ervaring om iets nieuws te doen.

Wanneer je een nieuw levenspad omarmt, zonder je zorgen te maken over waar het toe zal leiden, geef je je ook over aan het goddelijke plan dat het universum voor je heeft.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: zaterdag 17 februari

Het zou het begin van het jaar niet zijn, als je jezelf of het leven dat je leidt niet opnieuw evalueert. Dit jaar ga je door een ongelooflijk gelukkige tijd als het stellium in Waterman zijn hoogtepunt bereikt op zaterdag 17 februari.

Pluto, de zon, Mars, Mercurius en Venus zullen dan in Waterman staan. Let op de gebeurtenissen die zich rond die tijd ontvouwen, want er zullen hints zijn over wat deze nieuwe fase zal betekenen.

Pluto begint net aan zijn tijd in Waterman, wat betekent dat het een diep gevoel van innerlijke groei zal losmaken, omdat je aantrekkingskracht zal toenemen. Zie deze tijd als de tijd waarin je eindelijk het leven kunt leiden waar je je op hebt voorbereid. Jij mag beslissen wat voor jou bestemd is en zelfs waar je energie in steekt.

Hoe meer je op jezelf vertrouwt en je radicale zelf volledig omarmt, hoe meer je begrijpt waarom de dingen moesten gebeuren op de manier waarop ze gebeurden. Verstop je niet in deze belangrijke tijd en laat de wereld zien wie je werkelijk bent om alles aan te trekken wat je je ooit hebt gewenst.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: maandag 19 februari

Geld is slechts een spirituele transactie, wat betekent dat rijkdom en overvloed niet averechts werken op een zinvol leven, maar er juist essentieel voor zijn. Je hebt de afgelopen jaren je relatie met geld geheeld en opnieuw geëvalueerd en door dat werk komt er een enorme kans in je leven.

Al deze voorbereiding was bedoeld dat je, als de financiële overvloed eenmaal arriveerde door een carrièrestap, investering of andere middelen, in de positie zou zijn om er goed mee om te gaan.

Het universum geeft nooit meer totdat je laat zien dat je goed omgaat met wat je al hebt. Als de Noordknoop en Chiron elkaar ontmoeten in Ram op maandag 19 februari, let dan goed op welke aanbiedingen je krijgt.

Dit gebied van je leven zal het hele jaar door heel actief zijn, omdat de Noordknoop kansen blijft geven op meer rijkdom, maar wat er in februari naar je toe komt, zal de toon zetten voor al het andere.

Onthoud dat je het niet alleen waard bent om financieel vrij te zijn, maar dat je er ook voor gewerkt hebt om het te verdienen.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?