Spiritualiteit

Wat zegt je levensgetal over jou?

Door redacteur
Wat zegt je levensgetal over jou?

Je levensgetal kan je inzicht geven in je diepste persoonlijkheid en je helpen bij het volgen van het pad van je leven. Het is simpel te berekenen maar geeft een schat aan informatie!

Hoe vind je je levensgetal?

Je levensgetal is een getal tussen de 1 en 9, een basisgetal. Je vindt je levensgetal door de getallen van je geboortedatum bij elkaar op te tellen. Een voorbeeldje: neem de geboortedatum: 19 juni 1996. Het sommetje ziet er dan als volgt uit: 19-6-1996 à 1+9+6+1+9+9+6 = 50 à 5+0 = 5. Dit levensgetal is dus 5.

Wat betekenen de getallen?

Als je je levensgetal gevonden hebt, kun je de betekenis opzoeken. Je levensgetal is altijd een basisgetal. Deze basisgetallen hebben hun eigen numerologische waarden en betekenissen.

Eén

De één is het eerste getal van de scheppende cyclus. Het staat voor een nieuwe start. Het is een getal van fysieke en mentale actie. Je bent naar buiten gericht en bent bereidt om te geven. Je weet van aanpakken en straalt kracht uit.

Twee

De twee is, als tweede getal van de scheppende cyclus, het eerste opdrachtgetal. Er zijn twee wegen, twee mogelijkheden waaruit een keuze gemaakt moet worden. Deze opdracht geeft gelegenheid tot groei. Je kan soms erg twijfelen en wat meer naar binnen gericht zijn. Het getal twee staat voor ontvangen. Ondanks je dualiteit sta je wel open voor ontwikkeling, daar ligt je kracht.

Drie

De drie staat bekend als het getal van de heiligheid. Het staat voor vruchtbaarheid en overvloed. Doordat de drie het laatste getal is in de scheppende cyclus, ben je resultaatgericht. Je gaat voor winst en bent gedreven tot je je doelen hebt behaald.

Vier

Er zijn vier seizoenen, vier windstreken en vier elementen. Het vierde getal, het eerste in de vormgevende cyclus, staat voor ordening en regelmaat. Als jouw levensgetal vier is, ben je gestructureerd en georganiseerd. Je weet van aanpakken en bent een echte doorzetter.

Vijf

Vijf is het getal van de mens: vijf zintuigen, vijf vingers aan elke hand en vijf tenen aan elke voet. De vijf is het middelste getal in de getallenreeks, het tweede opdrachtgetal, het moeilijkste getal in de reeks. De vijf staat voor de eerste echte beproeving op de weg naar volwassenheid. Je bent altijd bezig met persoonlijke groei, ook al is dat onbewust. Je bent zelfstandig, enthousiast om te leren en gaat de uitdaging aan.

Zes

Waar vijf het getal van de school is, is zes het getal van het diploma. Zes is het laatste getal in de vormende cyclus en staat voor de beloning na het werk. Het is het getal van harmonie en evenwicht. Je zoekt zekerheid en een solide basis in je leven, dit geeft je stabiliteit en een veilig gevoel.

Zeven

Zeven is voor veel mensen het geluksgetal, niet zo gek, want dit getal staat ook voor magie en geluk. Er zijn zeven kleuren in een regenboog, zeven wereldwonderen, zeven dagen in een week en zeven chakra’s. Met zeven als je levensgetal ben je altijd op zoek om hogerop te komen. Je zoekt naar volledigheid en geestelijke volmaaktheid.

Acht

Acht is het derde opdrachtgetal en derde getallen geven altijd een soort beloning. De opdracht van de acht is om vol te houden en te volharden. Acht is het getal van het geweten. Je probeert altijd eerlijk te zijn en bent op zoek naar gerechtigheid. Je gebruikt de kennis en ervaring die je in je leven hebt opgedaan om verder te komen en de beproevingen in je leven te doorstaan.

Negen

Negen is het laatste getal in de laatste cyclus. Het staat voor afronding en vervolmaking. Je bent een echte doorzetter en gaat door tot je je doelen bereikt hebt. Je streeft naar voltooiing om je daarna te kunnen bezinnen en tot rust te komen.

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

In Tarot voor jezelf geeft Annick Van Damme heldere uitleg van de betekenis en interpretatiemogelijkheden van de tarot en vele tips om je intuïtie te ontwikkelen en erop te vertrouwen. Je zult verbaasd zijn over je talent om de boodschap van de tarot te duiden vanuit inzicht in jezelf, je leven en het universum. Een onmisbaar boek voor iedereen die wil leren werken met tarot.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over tarot:

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reacties
 1. Monique Steen 5 september 2018 - 21:26
  Reply

  Ik wil graag meer leren over de tarot om inzichten voor mezelf en anderen te krijgen, zodat ze bewust worden van het leven en wat er gebeurt. Ik doe heel graag mee met deze actie

 2. Anna 6 september 2018 - 11:06
  Reply

  Dit lijk mij zo interessant,ik wil het boek heel graag lezen en mij er in verdiepen

 3. Rit 6 september 2018 - 13:47
  Reply

  Ik ben een 9 en wil graag meedoen om er meer over te leren en omdat ik eens een kans wil wagen iets te winnen;)

 4. Jolanda 7 september 2018 - 12:43
  Reply

  Ik wil graag Tarot leren , om mezelf beter te gaan begrijpen en wil heel graag andere mensen helpen om inzicht te krijgen in hun leven. Dat lijkt me geweldig als ik daarmee kan helpen.

 5. Noël 7 september 2018 - 23:00
  Reply

  Super interessant! Lijkt mij heel mooi om meer inzicht te krijgen in tarot!

 6. Yolanda. bosmans 16 september 2018 - 06:22
  Reply

  Goedemorgen, waarom woon ik op dit huisnummer en niet op dat van de buurman of buurvrouw? Hoe komt het dat ik steeds na hetzelfde aantal jaren mijn doelen bereik? Waarom heb ik 2 kinderen?Enz... Ik ben in het dagelijks leven vaak met het getallen bezig. Het wordt tijd om er eens dieper in te duiken. Het boek gaat me met het beantwoorden van deze vragen en nog zoveel meer vragen, zeker verder helpen. Lieve groetjes en aan iedereen een fijne dag gewenst. Yolanda

 7. Rinie 16 september 2018 - 13:54
  Reply

  Hallo, het lijkt me heerlijk om me nog meer te verdiepen en inzichten te krijgen door middel van dit boek. En zo voor mij een paar vragen beantwoord te krijgen. Graag kom ik in aanmerking voor dit boek. Dank je wel...❣❣❣

 8. Elke Van Mieghem 16 september 2018 - 21:32
  Reply

  De kaarten ooit ‘toevallig’ gekregen van iemand maar nooit het juiste boek bij gevonden. Het zit al lang in mijn hoofd dat ik me erin wil verdiepen misschien komt het er nu wel echt van...

 9. Judith 24 november 2018 - 08:41
  Reply

  Ik zou hem graag willen winnen voor mijn vriendinnen. Om ze meer inzichten te kunnen geven. 1 ervan is ook zeker geïnteresseerd in tarotkaarten leggen.

 10. Sonja 15 maart 2019 - 23:52
  Reply

  Ik wil mij er meer in gaan verdiepen, en graag leren tarotkaarten leggen.

 11. Esther 18 maart 2019 - 10:04
  Reply

  Ik kom op 11 uit... Wat doe ik verkeerd? Ik ben geboren op 11-2-1987....

 12. Arlette 17 november 2019 - 15:56
  Reply

  11 inderdaad, maar je moet doorrekenen naar 1 cijfer. 1 + 1 = 2

  1. S Wiedijk 28 april 2020 - 20:26
   Reply

   11 is een master getal, heeft een andere betekenis. Bij dubbel getal stop je met tellen.

 13. Huibert Spoorenberg 15 april 2020 - 07:03
  Reply

  bereidt met dt?

 14. S Wiedijk 28 april 2020 - 20:25
  Reply

  Hier worden niet de master getallen beschreven zoals 11, 22, 33, 44. Bij dubbel getal stop je met tellen. Ik heb 38. 3+8=11 meesterschap voor de 3 en de 8.

 15. She 29 april 2020 - 07:25
  Reply

  19-6-1996 à 19+6+1+9+9+6 = 50 à 5+0 = 5 => waarom niet 1+9 ook ipv 19?

  1. Ingrid 17 mei 2020 - 07:00
   Reply

   Dat viel mij ook direct op. Het zou inderdaad 1 + 9 moeten zijn. Dit is een inconsequente berekening. Degene die dit schreef lette vast eventjes niet op en het lijkt een kleine fout, maar het heeft grote consequenties voor de uitkomst en van meerdere berekeningen. Jammer dat je nog geen reactie hebt gekregen van de auteur.

 16. Ingrid 17 mei 2020 - 07:02
  Reply

  Dat viel mij ook direct op. Het zou inderdaad 1 + 9 moeten zijn. Dit is een inconsequente berekening. Degene die dit schreef lette vast eventjes niet op en het lijkt een kleine fout, maar het heeft grote consequenties voor de uitkomst van meerdere berekeningen. Jammer dat je nog geen reactie hebt gekregen van de auteur.

 17. Ingrid 17 mei 2020 - 07:11
  Reply

  Uhum, ik heb even zitten rekenen en wat blijkt? Ik kom op verschillende manieren op hetzelfde getal uit, dus het lijkt er vooralsnog op dat het helemaal niets uitmaakt hoe je de getallen optelt.

 18. Me 17 mei 2020 - 10:15
  Reply

  Waarom lukt het mij niet? Ik ben 16-06-1961

 19. Martine Van Cauter 17 mei 2020 - 11:19
  Reply

  Halo graag had ik mijn geboorte horoscoop willen laten bekijken .ben er wel in thuis ,Mae ken er wel wat van. Kan ivm jullie werking hier wat van zeggen .doen jullie dat per mail .en hoeveel is is een horoscoop voorral naar toekomst gericht ,daar het verleden mij goed gekend is en ik mij nu op de toekomst wil richten.wat gezondheid .en eventueel missie waar mijn kansen nog nog nuttig kan gebruiken voor mijn .verdere leven .ik zelf ben geboren 23.12.69.geboorte uur zal ik later geven indien nodig .geboren te gent.alvast bedankt In afwachting mvg van cauter Martine

 20. Dorothe Zweers 17 mei 2020 - 18:48
  Reply

  Ik ben één 11 ooit begreep ik dat dit getal niet meer opgeteld mocht worden. Het zou een meester getal zijn maar daarover lees ik niets.

 21. Ro 5 januari 2022 - 22:49
  Reply

  Ik begrijp het niet. Ik kom op levensgetal 4+9 = 13. Wat doe ik verkeerd?

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?