Home Spiritualiteit Wat zegt je levensgetal over jou?

Wat zegt je levensgetal over jou?

Door redacteur
pluto saturnus

We willen allemaal weten wat het leven voor ons in petto heeft, wie we zijn en waar we staan. Een tarotlegging kan je helpen sturing te geven bij het beantwoorden van bepaalde levensvragen. De getallen van de tarot kunnen je echter ook al helpen enig inzicht te geven. Je levensgetal kan je inzicht geven in je diepste persoonlijkheid en je helpen bij het volgen van het pad van je leven.

Hoe vind je je levensgetal?

Je levensgetal is een getal tussen de 1 en 9, een basisgetal. Je vindt je levensgetal door de getallen van je geboortedatum bij elkaar op te tellen. Ik zal een voorbeeld geven met mijn geboortedatum. Ik ben geboren op 19 juni 1996, het sommetje ziet er dan als volgt uit: 19-6-1996 à 19+6+1+9+9+6 = 50 à 5+0 = 5. Mijn levensgetal is dus 5.

Wat betekenen de getallen?

Als je je levensgetal gevonden hebt, kun je de betekenis opzoeken. Je levensgetal is altijd een basisgetal. Deze basisgetallen hebben hun eigen numerologische waarden en betekenissen.

Eén

De één is het eerste getal van de scheppende cyclus. Het staat voor een nieuwe start. Het is een getal van fysieke en mentale actie. Je bent naar buiten gericht en bent bereidt om te geven. Je weet van aanpakken en straalt kracht uit.

Twee

De twee is, als tweede getal van de scheppende cyclus, het eerste opdrachtgetal. Er zijn twee wegen, twee mogelijkheden waaruit een keuze gemaakt moet worden. Deze opdracht geeft gelegenheid tot groei. Je kan soms erg twijfelen en wat meer naar binnen gericht zijn. Het getal twee staat voor ontvangen. Ondanks je dualiteit sta je wel open voor ontwikkeling, daar ligt je kracht.

Drie

De drie staat bekend als het getal van de heiligheid. Het staat voor vruchtbaarheid en overvloed. Doordat de drie het laatste getal is in de scheppende cyclus, ben je resultaatgericht. Je gaat voor winst en bent gedreven tot je je doelen hebt behaald.

Vier

Er zijn vier seizoenen, vier windstreken en vier elementen. Het vierde getal, het eerste in de vormgevende cyclus, staat voor ordening en regelmaat. Als jouw levensgetal vier is, ben je gestructureerd en georganiseerd. Je weet van aanpakken en bent een echte doorzetter.

Vijf

Vijf is het getal van de mens: vijf zintuigen, vijf vingers aan elke hand en vijf tenen aan elke voet. De vijf is het middelste getal in de getallenreeks, het tweede opdrachtgetal, het moeilijkste getal in de reeks. De vijf staat voor de eerste echte beproeving op de weg naar volwassenheid. Je bent altijd bezig met persoonlijke groei, ook al is dat onbewust. Je bent zelfstandig, enthousiast om te leren en gaat de uitdaging aan.

Zes

Waar vijf het getal van de school is, is zes het getal van het diploma. Zes is het laatste getal in de vormende cyclus en staat voor de beloning na het werk. Het is het getal van harmonie en evenwicht. Je zoekt zekerheid en een solide basis in je leven, dit geeft je stabiliteit en een veilig gevoel.

Zeven

Zeven is voor veel mensen het geluksgetal, niet zo gek, want dit getal staat ook voor magie en geluk. Er zijn zeven kleuren in een regenboog, zeven wereldwonderen, zeven dagen in een week en zeven chakra’s. Met zeven als je levensgetal ben je altijd op zoek om hogerop te komen. Je zoekt naar volledigheid en geestelijke volmaaktheid.

Acht

Acht is het derde opdrachtgetal en derde getallen geven altijd een soort beloning. De opdracht van de acht is om vol te houden en te volharden. Acht is het getal van het geweten. Je probeert altijd eerlijk te zijn en bent op zoek naar gerechtigheid. Je gebruikt de kennis en ervaring die je in je leven hebt opgedaan om verder te komen en de beproevingen in je leven te doorstaan.

Negen

Negen is het laatste getal in de laatste cyclus. Het staat voor afronding en vervolmaking. Je bent een echte doorzetter en gaat door tot je je doelen bereikt hebt. Je streeft naar voltooiing om je daarna te kunnen bezinnen en tot rust te komen.

Boekentip: Tarot, een open boek

Heb je behoefte aan praktische inzichten in de tarotkaarten? In gewone, begrijpelijke taal geeft Renée Maas steeds de betekenissen zoals die in een kaartlegging worden gebruikt. Daardoor ontstaat een veelzeggend verhaal: over de vraagsteller, over zijn of haar situatie, over de relatie tot anderen. Je leert de Tarot te lezen als een open boek. Over de symboliek van de kaarten, de geschiedenis van de Tarot en de connecties met andere systemen vind je in dit boek veelzijdige informatie.

Ga zelf aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor €17,50.

22 comments

Avatar
Monique Steen 5 september 2018 - 21:26

Ik wil graag meer leren over de tarot om inzichten voor mezelf en anderen te krijgen, zodat ze bewust worden van het leven en wat er gebeurt. Ik doe heel graag mee met deze actie

Reply
Avatar
Anna 6 september 2018 - 11:06

Dit lijk mij zo interessant,ik wil het boek heel graag lezen en mij er in verdiepen

Reply
Avatar
Rit 6 september 2018 - 13:47

Ik ben een 9 en wil graag meedoen om er meer over te leren en omdat ik eens een kans wil wagen iets te winnen;)

Reply
Avatar
Jolanda 7 september 2018 - 12:43

Ik wil graag Tarot leren , om mezelf beter te gaan begrijpen en wil heel graag andere mensen helpen om inzicht te krijgen in hun leven. Dat lijkt me geweldig als ik daarmee kan helpen.

Reply
Avatar
Noël 7 september 2018 - 23:00

Super interessant! Lijkt mij heel mooi om meer inzicht te krijgen in tarot!

Reply
Avatar
Yolanda. bosmans 16 september 2018 - 06:22

Goedemorgen, waarom woon ik op dit huisnummer en niet op dat van de buurman of buurvrouw? Hoe komt het dat ik steeds na hetzelfde aantal jaren mijn doelen bereik? Waarom heb ik 2 kinderen?Enz… Ik ben in het dagelijks leven vaak met het getallen bezig. Het wordt tijd om er eens dieper in te duiken. Het boek gaat me met het beantwoorden van deze vragen en nog zoveel meer vragen, zeker verder helpen. Lieve groetjes en aan iedereen een fijne dag gewenst. Yolanda

Reply
Avatar
Rinie 16 september 2018 - 13:54

Hallo, het lijkt me heerlijk om me nog meer te verdiepen en inzichten te krijgen door middel van dit boek. En zo voor mij een paar vragen beantwoord te krijgen. Graag kom ik in aanmerking voor dit boek. Dank je wel…❣❣❣

Reply
Avatar
Elke Van Mieghem 16 september 2018 - 21:32

De kaarten ooit ‘toevallig’ gekregen van iemand maar nooit het juiste boek bij gevonden. Het zit al lang in mijn hoofd dat ik me erin wil verdiepen misschien komt het er nu wel echt van…

Reply
Avatar
Judith 24 november 2018 - 08:41

Ik zou hem graag willen winnen voor mijn vriendinnen. Om ze meer inzichten te kunnen geven. 1 ervan is ook zeker geïnteresseerd in tarotkaarten leggen.

Reply
Avatar
Sonja 15 maart 2019 - 23:52

Ik wil mij er meer in gaan verdiepen, en graag leren tarotkaarten leggen.

Reply
Avatar
Esther 18 maart 2019 - 10:04

Ik kom op 11 uit… Wat doe ik verkeerd? Ik ben geboren op 11-2-1987….

Reply
Avatar
Arlette 17 november 2019 - 15:56

11 inderdaad, maar je moet doorrekenen naar 1 cijfer. 1 + 1 = 2

Reply
Avatar
S Wiedijk 28 april 2020 - 20:26

11 is een master getal, heeft een andere betekenis. Bij dubbel getal stop je met tellen.

Reply
Avatar
Huibert Spoorenberg 15 april 2020 - 07:03

bereidt met dt?

Reply
Avatar
S Wiedijk 28 april 2020 - 20:25

Hier worden niet de master getallen beschreven zoals 11, 22, 33, 44. Bij dubbel getal stop je met tellen. Ik heb 38. 3+8=11 meesterschap voor de 3 en de 8.

Reply
Avatar
She 29 april 2020 - 07:25

19-6-1996 à 19+6+1+9+9+6 = 50 à 5+0 = 5 => waarom niet 1+9 ook ipv 19?

Reply
Avatar
Ingrid 17 mei 2020 - 07:00

Dat viel mij ook direct op.
Het zou inderdaad 1 + 9 moeten zijn.
Dit is een inconsequente berekening.
Degene die dit schreef lette vast eventjes niet op en het lijkt een kleine fout, maar het heeft grote consequenties voor de uitkomst en van meerdere berekeningen.

Jammer dat je nog geen reactie hebt gekregen van de auteur.

Reply
Avatar
Ingrid 17 mei 2020 - 07:02

Dat viel mij ook direct op.
Het zou inderdaad 1 + 9 moeten zijn.
Dit is een inconsequente berekening.
Degene die dit schreef lette vast eventjes niet op en het lijkt een kleine fout, maar het heeft grote consequenties voor de uitkomst van meerdere berekeningen.

Jammer dat je nog geen reactie hebt gekregen van de auteur.

Reply
Avatar
Ingrid 17 mei 2020 - 07:11

Uhum, ik heb even zitten rekenen en wat blijkt? Ik kom op verschillende manieren op hetzelfde getal uit, dus het lijkt er vooralsnog op dat het helemaal niets uitmaakt hoe je de getallen optelt.

Reply
Avatar
Me 17 mei 2020 - 10:15

Waarom lukt het mij niet?
Ik ben 16-06-1961

Reply
Avatar
Martine Van Cauter 17 mei 2020 - 11:19

Halo graag had ik mijn geboorte horoscoop willen laten bekijken .ben er wel in thuis ,Mae ken er wel wat van.
Kan ivm jullie werking hier wat van zeggen .doen jullie dat per mail .en hoeveel is is een horoscoop voorral naar toekomst gericht ,daar het verleden mij goed gekend is en ik mij nu op de toekomst wil richten.wat gezondheid .en eventueel missie waar mijn kansen nog nog nuttig kan gebruiken voor mijn .verdere leven .ik zelf ben geboren 23.12.69.geboorte uur zal ik later geven indien nodig .geboren te gent.alvast bedankt

In afwachting mvg van cauter Martine

Reply
Avatar
Dorothe Zweers 17 mei 2020 - 18:48

Ik ben één 11 ooit begreep ik dat dit getal niet meer opgeteld mocht worden. Het zou een meester getal zijn maar daarover lees ik niets.

Reply

Leave a Comment