Spiritualiteit

Wie behoort er tot je zielsfamilie? Ontmoetingen op het juiste moment

Door Willem Glaudemans
Wie behoort er tot je zielsfamilie? Ontmoetingen op het juiste moment

Wat is je zielsfamilie? Heb je weleens een diepe connectie met iemand gevoeld terwijl je diegene nog helemaal niet kent? Dan kan het zo zijn dat je een lid van je zielsfamilie hebt ontmoet. “Er zijn vele zielen die jouw leven precies op het goede moment binnenkomen en een zetje in de juiste richting geven,” zegt spiritueel leraar Willem Glaudemans. In dit fragment uit Boek van de levensmissie legt hij precies uit wat een zielsfamilie is.

Leden van je zielsfamilie kunnen verschillende soorten bijdragen leveren aan je leven.

Wat is een zielsfamilie?

Iedere ziel maakt deel uit van een grotere groep zielen die voor eenzelfde missie staat, je zielengroep, je zielsfamilie. Deze zielen hebben een diepe verwantschap, ze zijn tegelijk geschapen en delen eenzelfde groepsziel of Zelf, de gemeenschappelijke Essentie.

Omdat deze zielen van een zielsfamilie één zijn, ben je dus niet alléén in het uitvoeren van je missie, noch in je ontwikkeling, en komt wat jij verwerft aan inzicht en ervaring ten goede aan de gehele zielengroep. Je wordt steeds gesteund en geholpen door zielen van jouw groep, zowel door degenen binnen als buiten incarnatie, zoals hiervoor al aangegeven. Je wordt geholpen in jouw aandeel in de gemeenschappelijke missie, maar ook in je individuele missie, de dingen die jouw ziel heeft afgesproken hier te komen doen, en dat geldt zowel voor je levenskoord, je zielekoord als voor je pijnkoord.

Ontmoetingen op het juiste moment

Er zijn vele zielen die jouw leven precies op het goede moment binnenkomen en een zetje in de juiste richting geven, zelfs (of juíst) als dit aanvankelijk, voor jou als persoon, de ‘verkeerde’ richting lijkt. Leden van je zielsfamilie kunnen verschillende soorten bijdragen leveren aan je leven. Je hebt als het ware een contract met hen, kort of lang. Ze kunnen degenen zijn die jou hier op aarde wegwijs maken, initiëren, een voorbeeldrol voor je hebben, een belangrijke leraar voor je zijn.

Wie behoort er tot je zielsfamilie?

Het kunnen mensen zijn die soms maar een korte, maar richtingbepalende, impact op je leven hebben. Of mensen met wie je intensief samenwerkt, of met wie je een levenslange intensieve (familie)relatie hebt. Of zielen waarmee je een liefdesrelatie aangaat, meestal van tevoren afgesproken in de lichtsfeer voor je incarneerde. Dat is ook de achtergrond van ‘liefde op het eerste gezicht’, dat is de herkenning, ‘jij bent het, ik weet het zeker’.

Maar het kunnen ook zielen zijn aan wie je ernstige pijn oploopt, die jou een pijnstempel bezorgen, en die jouw ziel op deze manier helpen om een bepaald levensthema te introduceren en gestalte te geven. Een geschenk in vermomming, dat zich meestal pas langzaam ontvouwt en dat je achteraf leert inzien en waarderen.

Zielsfamilie en je aardse familie

Het is goed om hier iets dieper op familiebanden in te gaan, die meestal ook niet toevallig zijn. Leden van dezelfde zielsfamilie incarneren vaak leven na leven met elkaar in steeds wisselende rollen: de ene keer als broers of zussen, een volgende keer als ouder en kind, of als verdere verwanten. Wie de ene keer je zoon was, kan een volgende keer je vader zijn en omgekeerd. Met als doel elkaar op een directe manier te helpen. En juist in familieconstellaties komen de meeste pijninprentingen voor, omdat je hen vanaf je vroegste jeugd van nabij kent.

Het zijn mensen die je niet vermijden kunt en die jou dus veel kunnen leren in de omgang met hen, precies door te zijn wie ze zijn. Zoals Een cursus in wonderen dit noemt: het zijn je ‘uitgezochte leerpartners, die onbeperkte leerkansen bieden’ (H3.5:2). We kunnen vijandig tegenover hen staan, we kunnen ze zelfs uit ons leven proberen te bannen, maar we kunnen ze niet uit onze binnenwereld wissen. De relatie gaat door tot die geheeld is. Met familieleden heb je meestal levenslange relaties, die de potentie hebben je veel te leren, met name over vergeving.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de relaties waar blijdschap en vreugde de hoofdrol spelen, zoals een neef met wie je artistieke verwantschap voelt, of een kleinkind met wie je vanaf de geboorte een bijzondere band hebt.

Fragment uit: Boek van de levensmissie

Boek van de levensmissie

Durf jij buiten de gebaande paden te gaan om jouw eigen levenspad te vinden en te vervullen? Boek van de levensmissie helpt je om het pad van je ziel te volgen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Willem Glaudemans:

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?