Spiritualiteit

Tarotlegging & kosmische poort van 12-12: de kaarten wijzen jou de weg

Door Annick Van Damme
Tarotlegging & kosmische poort van 12-12: de kaarten wijzen jou de weg

Op 12-12, 12 december 2023, gaat de kosmische poort van het getal twaalf open. Deze poort activeert de bewustwording van volledigheid, natuurlijke heelheid, het cyclische proces en perfectie. Benieuwd hoe het getal twaalf de communicatie met je ziel versterkt en spirituele ontwikkeling stimuleert? Tarot coach en auteur van Tarot voor jezelf, Annick Van Damme, vertelt in dit artikel over de energie van het getal 12 en de mystieke ervaringen van de Gehangene, de twaalfde Grote Arcana in de tarot.

Live webinar: Gebruik tarot voor jezelf en ontdek verrassende inzichten met de tarot als gids. Op dinsdag 9 januari van 20:00 tot 21:00 uur ben je van harte welkom bij het live webinar. Een ticket kost € 19,50. Schrijf je nu in

De boodschap van 12: het proces van bewustwording

In de tarotkaart de Gehangene (of The Hanged Man) zie je een figuur die zich volledig focust op het hier en nu. Hij is zich bewust van zijn gedachten, gevoelens en zintuiglijke sensaties. Hierdoor ervaart hij innerlijke rust en leert hij zichzelf beter begrijpen. Nieuwe inzichten dagen hem uit om na te denken over zijn eigen overtuigingen en zijn unieke plaats in het universum. Hij ervaart de energie van het getal twaalf, volledigheid en heelheid, in zichzelf.

Het lijkt alsof het de Gehangene geen inspanning kost, maar het proces van bewustwording en persoonlijke groei dat hij ervaart, vraagt een grote mentale kracht. Hij accepteert dat hij eerst zijn oude identiteit moet loslaten om zichzelf opnieuw te ontdekken. De innerlijke stem van zijn ego-bewustzijn wordt stiller, zodat hij de fluisteringen van zijn ziel kan horen. Zo ontdekt hij, zonder zelfoordeel, zijn essentie als mens.

12 en Spirituele ontwikkeling

De Gehangene offert zijn ego vrijwillig op. Hij wil spiritueel inzicht krijgen in zichzelf en het leven. Zijn overgave geeft hem toegang tot diepere lagen van bewustzijn, goddelijke wijsheid en verbindt hem met het oneindige kosmische licht. Dit is een diepe, transformerende ervaring, die de manier waarop hij in het leven staat compleet verandert. Hij heeft een helder inzicht in de manier waarop hij zijn talenten kan inzetten om zijn zielsmissie vorm te geven. Hij maakt een mentaal beeld van hoe zijn leven er zal uitzien op het moment dat hij leeft in verbinding met zijn authentieke zelf.

Advies van de Gehangene

 • Observeer net als de Gehangene de wereld vanuit een ander standpunt. Passen je oude overtuigingen nog bij wie je nu bent of wilt zijn? Welk toekomstbeeld resoneert met je zielsverlangen?
 • Voel je dat het nodig is om keuzes te maken in het leven, dan vraagt de Gehangene om nog even te wachten. Kom nog niet in actie. Maak eerst je hoofd leeg, laat alle oordelen los. Kijk naar jezelf en wacht. Leer te vertrouwen op je intuïtie en innerlijke stem. Welke subtiele aanwijzingen mag je ontvangen?
 • Neem misschien een stap terug, als dit goed aanvoelt. Ga wandelen in de natuur, mediteer, doe een klein ritueel of een kaartlegging. Alles is goed, zolang dit je helpt om het innerlijk stil te maken.
 • Neem bewust afstand van de dwingende stem van je ego en ga er vooral niet mee in discussie. Praat tegen jezelf zonder jezelf te veroordelen. Observeer je overtuigingen en vraag je af of ze nuttig zijn. Herinner jezelf eraan dat het normaal is om negatieve gedachten te hebben. Wees, net als de Gehangene, in het moment. Ervaar jezelf als één geheel. Weet dat je perfect bent zoals je bent.

Gebruik de energie van het getal 12 en ontdek het verlangen van je ziel

Het getal 12 wordt beschouwd als een kosmische poort die toegang biedt tot je ziel. Door je tijdens een kaartlegging te verbinden met de vibratie van het getal 12 kun je je zielsverlangen ontdekken en transformerende inzichten ontvangen.

Duid de tarotkaarten die je bij de volgende vijf vragen trekt en laat de energie van het getal 12 door je heen stromen:

 1. Welke uitdaging ervaar ik nu mijn leven?
 2. Welke emoties worden hierdoor aangewakkerd?
 3. Wat moet ik loslaten om nieuwe inzichten te ontvangen?
 4. Wat geeft me kracht tijdens het veranderingsproces?
 5. Welke talenten moet ik inzetten om mijn zielsverlangen vorm te geven?

Leer hoe je tarot voor jouw specifieke situatie kunt gebruiken met de live webinar ‘Gebruik tarot voor jezelf’ van Annick Van Damme op 9 januari, of schrijf je direct in voor het Tarot Boost traject in 2024 om zelf tarotexpert te worden.

Tarotlegging voor 12-12 van tarotexperte Annick Van Damme

Heb je geen tarotspel bij de hand? Geen probleem: Annick Van Damme duidt speciaal voor de lezers van Inspirerend leven een kaartlegging en geeft een boodschap die het contact met je ziel versterkt.

Vraag 1 Welke uitdaging ervaar ik nu in mijn leven?

Antwoord: tarotkaart de Geliefden

Je onderzoekt wat je diep gelukkig maakt. Het is je uitdaging om je wijsheid op een creatieve manier zichtbaar te maken. Ga hierbij zorgvuldig om met je eigen energie, want meer dan ooit heb je de behoefte om balans te ervaren. Welk lange termijn-project wil je starten? Voor welk doel wil je je engageren? Op wie kun je rekenen als klankbord? Laat je goed ondersteunen, want jouw leven zal er binnenkort anders uitzien.

Vraag 2 Welke emoties worden hierdoor aangewakkerd?

Antwoord: tarotkaart de Koningin van Pentakels

Je bent erg zorgzaam ingesteld. Je vindt het belangrijk groeikracht te stimuleren, zowel bij jezelf als bij anderen. Hoe pak je dit het best aan? Kijk naar de sterke talenten die nu aanwezig zijn. Maak een lijst van dingen waar je natuurlijk goed in bent. Daag jezelf uit om die sterke talenten verder te ontwikkelen en te verfijnen. Omring jezelf met inspiratiebronnen die je aanmoedigen de beste versie van jezelf te worden zoals rolmodellen, boeken, artikels of cursussen.

Vraag 3 Wat moet je loslaten om nieuwe inzichten te ontvangen?

Antwoord: tarotkaart de Zon

Rem jezelf niet af. Laat vastgeroeste denkpatronen bewust los en focus je op de toekomst, maar klamp je ook niet vast aan verwachtingen. Kies voor een levensstijl die openstaat voor avontuur en creativiteit. Stel je op een nieuwsgierige manier open voor het onbekende. Stap uit je comfortzone en doe nieuwe ervaringen op. Experimenteer, geniet en maak je geen zorgen over kleine mislukkingen.

Vraag 4 Wat geeft me kracht tijdens het veranderingsproces?

Antwoord: tarotkaart de Ridder van Staven

Je bent gedreven door persoonlijke waarden en verlangens. Juist die ingesteldheid kan jou ondersteunen in uitdagende tijden. Jouw ambitie is je interne bron van veerkracht die je helpt om door te gaan, zelfs als de weg moeilijk lijkt. Zelfdiscipline is cruciaal om met succes je doelen te realiseren. Onderschat hierbij je leervermogen niet, want jij kunt meer dan je denkt.

Vraag 5 Welke talenten moet ik inzetten om mijn zielsverlangen vorm te geven?

Antwoord: tarotkaart Drie van Kelken

Je hebt het talent om de diepere lagen van jezelf en anderen intuïtief te begrijpen. Deel je zielsverlangen bewust met anderen. Stel diepgaande vragen, toon begrip en bouw relaties op die gebaseerd zijn op verbondenheid, respect en oog voor welbevinden. Vergeet niet dat alles in het universum met elkaar verbonden is en wat jij doet een impact heeft op het grotere geheel.

Live webinar: Gebruik tarot voor jezelf en ontdek verrassende inzichten met de tarot als gids

In samenwerking met spirituele coach en tarotexperte Annick Van Damme organiseren we op 9 januari 2024 een live webinar (+ replay) over hoe je tarot als gids kunt gebruiken.

Voel je je aangetrokken tot de mystieke kracht van de tarot? Elke kaart in je tarotspel nodigt je uit om tot verrassende inzichten in jezelf en je leven te komen. In het live webinar gaat Annick Van Damme je helpen om jouw unieke interpretatiestijl te ontwikkelen, zodat je vol vertrouwen tarotkaarten kunt duiden en verrassende inzichten kunt ontdekken!

Op dinsdag 9 januari van 20:00 tot 21:00 uur ben je van harte welkom bij het live webinar. Een ticket kost € 19,50. Schrijf je nu in

Lukt het je niet om het webinar bij te wonen? Dat is geen probleem! Als je je inschrijft zul je namelijk achteraf een link ontvangen waarmee je het webinar kunt terugkijken op een moment dat het jou uitkomt.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: Divona.be

Korting op het Tarot Boost Traject (3 maanden)

Wil je de beeldtaal van de tarot begrijpen? Je leert een stevige basiskennis opbouwen waar je altijd op kunt terugvallen bij het interpreteren van kleine en grote arcana. Het meest bijzondere aan mijn aanpak is dat ik je leer kijken naar het beeld in de tarot. Je gaat op reis door de tarot en komt tot verrassende ontdekkingen.

Ben jij klaar om met meer inzicht en vanuit zelfvertrouwen de tarot te duiden?

Wat ontvang je bij het Tarot Boost Traject?

 • Live webinar op dinsdagavond + replay
 • Start dinsdag 16 januari 2024 om 20.00h
 • 4 webinars over de Kleine Arcana
 • 6 webinars over de Grote Arcana

Je bestelt het Tarot Boost Traject tijdelijk van € 299,-  voor € 269,-. De actie is geldig t/m 9 januari 2024. Schrijf je direct in

Lees ook deze artikelen van Annick Van Damme:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Annick Van Damme
Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Reacties
 1. bea binst 10 december 2023 - 20:00
  Reply

  na lang geleden met mijn tarotkaarten maak je me terug wakker danku ik had persoonlijk nr de dwaas

  1. Annick Van Damme 11 december 2023 - 08:57
   Reply

   Heel fijn om te horen! Geniet van je ontdekkingsreis door de tarot in verbinding met jezelf en het universum.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?