Spiritualiteit

Zo maak je jezelf emotioneel los van die gebeurtenis uit het verleden waar je maar aan terug blijft denken

Door Alla Svirinskaya
Zo maak je jezelf emotioneel los van die gebeurtenis uit het verleden waar je maar aan terug blijft denken

In ons persoonlijke energieveld, het aura, dragen we energieën mee niet alleen van onszelf, maar ook van anderen. Volgens aura-expert Alla Svirinskaya, auteur van Aura-energie, weten we niet genoeg over energetische hygiëne om goed voor ons aura te kunnen zorgen. In dit artikel krijg je een oefening uit het boek  om energieën uit het verleden los te laten.

Vaak is blijven denken aan een gebeurtenis veel schadelijker dan die gebeurtenis zelf.

Denk je vaak na over wat er in het verleden is gebeurd?

Ben je geneigd te blijven piekeren over de moeilijkheden die je zijn overkomen, in plaats van aan de goede dingen te denken? Het is heel belangrijk om pijn uit het verleden niet over de grenzen te laten komen van wat er nu gebeurt. Vroegere gebeurtenissen kunnen je enorm hebben gekwetst, maar het zijn spoken uit het verleden; ze zijn niet wat er nu gebeurt.

Vaak is blijven denken aan een gebeurtenis veel schadelijker dan die gebeurtenis zelf. Wrokgevoelens kunnen aan je ziel vreten, want ze tasten jouw energie aan, niet die van de persoon of gebeurtenis die je zo verafschuwt. Het is zoals Nelson Mandela zei: ‘Wrok is als zelf vergif drinken en hopen dat je vijanden eraan doodgaan’.

De afwisselende-neusgatademhaling (Nadi Shodhana) uit de yoga is heel heilzaam in deze gevallen, want de energie van de ida, de meridiaan van het verleden, neemt erdoor af en die van de sushumna, de meridiaan van het nu, wordt erdoor versterkt. Je kunt ook de volgende meditatie proberen.

Laat je licht schijnen

Dit is een goede meditatie om jezelf mentaal en emotioneel los te maken van een traumatische of problematische situatie die je maar niet uit je hoofd kunt zetten. Kies een moment waarop je alleen bent en niet wordt gestoord. Schakel alle elektronische apparaten uit, zodat ze je niet kunnen afleiden.

Intentie: jezelf helpen bij het helen van je emotionele respons op een situatie uit het verleden.

  • Ga prettig zitten, op een stoel of in je favoriete meditatiehouding. Haal drie keer diep adem en voel hoe je ontspant. Sluit je ogen.
  • Stel je voor dat je in een theater zit en dat de traumatische of vervelende gebeurtenis op het podium wordt nagespeeld. Jij kijkt er vanuit de verduisterde zaal naar.
  • Stel je nu voor dat de waarnemer in jou, die in de zaal zit, een zaklamp heeft. Houd die omhoog, zet hem aan en richt de lichtbundel op het podium. De zaklamp heeft zo’n helder licht dat het bijna verblindend is. Beschijn met dit licht een poosje alle kanten van de scène op het podium, totdat je emotioneel niet meer door de gebeurtenis verteerd wordt en op een natuurlijke manier overstapt naar een neutraal, afstandelijk standpunt – de positie van de waarnemer.
  • Als je klaar bent, doe je de zaklamp weer uit en verlaat je het theater.
  • Kom terug in je lichaam en wees weer aanwezig in de kamer.

Als je deze oefening hebt gedaan, kun je je nog steeds de moeilijke situatie herinneren, maar je hebt de emotionele inkleuring eruit gehaald, en dat is wat belangrijk is. De situatie zal steeds minder een energetische greep op je hebben.

Aura-energie

Aura-energie

Wil je leren welke energieën invloed hebben op je aura-energie? Ben je benieuwd naar hoe je goed voor jouw energetische veld kunt zorgen? Dit artikel is een fragment uit ‘Aura-energie’ van Alla Svirinskaya.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Alla Svirinskaya:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Alla Svirinskaya
Alla Svirinskaya

Alla Svirinskaya is een medisch getrainde, vijfde-generatie energy healer die door haar moeder in het geheim is gecoacht in Sovjet Moskou. Nu wordt ze gezien als een van de grootste experts ter wereld op het gebied van holistisch welzijn. Ze trad op als senior consultant voor de meest vooraanstaande spa’s over de hele wereld, waaronder het iconische Chiva-Som in Thailand. Alla’s boeken zijn internationale bestsellers en zijn vertaald in 16 verschillende talen. Alla is beroemd om haar systematische, no-nonsens aanpak van het helingsproces, en heeft talloze beroemdheden en koninklijke cliënten onder de duizenden mensen die ze heeft geholpen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?