Bewustzijn

Zo kun je bij jezelf blijven als je wordt omgeven door toxische energieën

Door Alla Svirinskaya
Zo kun je bij jezelf blijven als je wordt omgeven door toxische energieën

Je aura is jouw persoonlijke energetische veld. Volgens Alla Svirinskaya, energyhealer en expert op het gebied van aura’s, weten we niet genoeg over energetische hygiëne om goed voor ons aura te kunnen zorgen. In dit artikel lees je meer over hoe bij jezelf kunt blijven als je wordt omgeven door toxische energieën.

Voor nu is het belangrijk dat je begrijpt dat je – wil je je geheel en al kunnen inzetten voor een authentiek zelf – alle delen van jezelf moet erkennen. Alles om ons heen, zichtbaar of onzichtbaar, is in essentie een golf van energie. Die energie heeft een unieke trillingsfrequentie. Dit geldt ook voor je aura. Je kunt alleen tot bloei komen als je de authentieke trillingsfrequentie van je aura ontdekt en in stand houdt. Anders ervaar je geen resonantie met de vibratie van je leven.

Gebrek aan authenticiteit

Gebrek aan authenticiteit is een van de meest voorkomende oorza­ken van energieverlies; het ondermijnt onze gezondheid en maakt dat we ons niet gelukkig voelen. Een van de pijlers van energetische hygi­ëne is immers dat je altijd je authentieke zelf kunt zijn. Als je niet bent afgestemd op de werkelijke stroom van jouw energie, trek je willekeurig allerlei andere energieën aan (waarvan sommige schadelijk zijn); je aura wordt dan overspoeld door de energe­tische trillingen die zich om je heen bevinden.

Dit leidt tot ‘rommel’ in je aura, die je vitaliteit aantast en ertoe kan leiden dat je verkeerde mensen aantrekt, dat je keuzes maakt die alleen voor anderen prettig zijn en dat je je onzichtbaar en kleurloos voelt. Sommige van mijn cliënten zeiden dat ze zich ‘als een kurk op de golven’ voelden – machteloos overgeleverd aan de grillen van het le­ven.

Authentiek leven kan beslist minder gemakkelijk zijn. Het vraagt namelijk van je dat je persoonlijk verantwoordelijkheid neemt voor je leven. Je kunt echter pas een schepper worden en je bevrijd voelen en gelukkig zijn, als je werkelijk jezelf bent. Bovendien is een authentieke aura altijd beter dan een aura die gekopieerd is van iemand anders, of een waarvan de energiestroom is afgebogen om het anderen naar de zin te maken. Oscar Wilde zei het al op zijn eigen scherpzinnige wijze: ‘Wees jezelf, alle anderen zijn al bezet’. Het is voor mij als healer altijd een traktatie om een authentieke aura tegen te komen, want die heeft een fantastische uitstraling!

Het goede nieuws is dat wij allemaal geschapen zijn om te stralen. Ik zal je helpen om thuis te komen bij wie jij werkelijk bent.

Oefening: De kracht van afstand nemen

Je afstemmen op anderen is een natuurlijk, gezond en instinctief vermogen. Dat houdt natuurlijk niet in dat je slachtoffer van die anderen wordt, door je 24 uur per dag door hen en hun eisen te laten beheersen. Net zoals onze andere speciale zintuigen is dit vermogen bedoeld om ons te dienen. Dat betekent dat we onze gevoeligheid voor energie moeten cultiveren in plaats van haar te bena­deren met angst of een andere heftige reactie.

Het is een kwestie van trillingen observeren of erin betrokken raken. Iets observeren, zodat je er enige afstand van hebt en je onderschei­dingsvermogen kunt gebruiken, is iets anders dan er automatisch in betrokken raken. Vaak merk ik dat mijn cliënten bang zijn voor hun toegenomen gevoeligheid of verhoogde intuïtie die het resultaat kan zijn van een healing, maar dit zijn juist onze grootste bondgenoten als het gaat om het activeren van authentieke beschermende krachten. Net zoals we niet blind worden als we iets onaangenaams zien, moeten we onszelf ook niet verdoven voor de vibraties van de moeilijke dingen die we in ons leven tegenkomen.

Zoals gezegd beschikken wij over het vermogen om te kiezen en over bewustzijn. Dat betekent dat we een situatie of een persoon kunnen verlaten als we ons er ongelukkig bij voelen, zodat we die niet langer hoeven te ervaren. Soms is het natuurlijk onmogelijk om weg te gaan, maar dan nog kunnen we een neutrale toestand creëren. (Ik zal je ver­derop uitleggen hoe je dat doet.) Nogmaals, vergeet niet dat iets je alleen kan beïnvloeden als jij daar toestemming voor geeft. Omgeven worden door toxische energieën betekent niet noodzakelijk dat die energieën jou ook binnendringen en een deel van jou worden. In elke situatie heb je het vermogen om sterk, geworteld en heel te zijn en te blijven.

De meditatie die volgt kan je helpen om je leven te obser­veren zonder afgeleid of beïnvloed te worden door je reacties of je emoties.

Om dingen te kunnen observeren moeten we onszelf eerst in een bepaalde staat van zijn brengen. Dat gaat namelijk niet meer vanzelf, zeker niet nu we blootstaan aan zo veel prikkels van buiten waarover we geen controle hebben. Je kunt deze staat van zijn van de waarnemer zien als een standaardinstelling van je computer; telkens als je overweldigd wordt, kun je de neutrale standaardinstelling van waarnemer terughalen. Dat is een van de beste manieren om goed voor je persoonlijke ruimte te zorgen.

Meditatie: De periscoop

De volgende oefening is geschikt om een neutrale toestand te creëren, met name als je met moeilijke situaties te maken hebt.

Intentie: jezelf de gelegenheid geven om in elke situatie het grote ge­heel te zien, zodat je er verstandig en met een zekere afstandelijkheid op kunt reageren.

  1. Stel je voor dat je een periscoop laat komen uit je kruinchakra. Laat die omhooggaan totdat hij een meter lang is.
  2. Kijk via deze periscoop naar de wereld om je heen. Merk op hoe anders alles er vanuit dit ongebruikelijke perspectief uitziet.
  3. Je kunt nu, telkens als je met een moeilijke situatie wordt gecon­fronteerd, onmiddellijk je periscoop erbij pakken en observeren wat er aan de hand is. Je zult merken dat je de situatie dan veel gemakkelijker oplost, op een verstandige, meer onthechte manier.

Haal van tijd tot tijd je periscoop tevoorschijn en kijk naar je leven door dit glas, alsof je in een theaterzaal zit en naar een film kijkt. Op deze manier krijg je een veel duidelijker, minder vertroebeld beeld van je problemen en omstandigheden.

Aura-energie

Aura-energie

Wil je leren welke energieën invloed hebben op je aura-energie? Ben je benieuwd naar hoe je goed voor jouw energetische veld kunt zorgen? Dit artikel is een fragment uit ‘Aura-energie’ van Alla Svirinskaya.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Alla Svirinskaya
Alla Svirinskaya

Alla Svirinskaya is een medisch getrainde, vijfde-generatie energy healer die door haar moeder in het geheim is gecoacht in Sovjet Moskou. Nu wordt ze gezien als een van de grootste experts ter wereld op het gebied van holistisch welzijn. Ze trad op als senior consultant voor de meest vooraanstaande spa’s over de hele wereld, waaronder het iconische Chiva-Som in Thailand. Alla’s boeken zijn internationale bestsellers en zijn vertaald in 16 verschillende talen. Alla is beroemd om haar systematische, no-nonsens aanpak van het helingsproces, en heeft talloze beroemdheden en koninklijke cliënten onder de duizenden mensen die ze heeft geholpen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?