Astrologie

Sterrenbeeldgeheimen: zo haalt elk sterrenbeeld het meeste uit het leven

Door Gastauteur
Sterrenbeeldgeheimen: zo haalt elk sterrenbeeld het meeste uit het leven

Je sterrenbeeld of zonneteken is aan de zon verbonden en laat dan ook zien waar jij hoort te schitteren in jouw leven. Astroloog Chani Nicholas vertelt je er alles over in dit artikel.

Het teken van je zon geeft de manier aan waarop we ons levensdoel naleven. Omdat de zon ons essentiële zelf is, geeft het teken waar hij in staat ons informatie over de manieren waarop we ons prettig voelen om te stralen.

Zo haalt elk sterrenbeeld het meeste uit het leven

1. Ram

Ram vertegenwoordigt vernieuwing.

De zon in het hoofdvuurteken van Ram is sterk, energiek en onafhankelijk. Hoe hoog de hindernis ook is, Ram geeft niet op. Een beetje stress hoort erbij om de zaken interessant te houden.

Ram wordt geregeerd door Mars en is een teken dat zijn strijdvermogen wil demonstreren. Wanneer je zon in Ram staat, moet je de dingen in het leven die jij belangrijk vindt met open vizier tegemoet treden.

Met je zon in Ram ben je waarschijnlijk gedreven om jezelf te bewijzen door moedige en besluitvaardige  handelingen. Die ambitie kan echter makkelijk zelfzuchtig worden als de nadruk komt te liggen op het bewijzen van je gelijk. Niet elke interactie hoeft een duel te zijn, maar voor de zon in je Ram kan de strijd te verleidelijk zijn om te laten schieten.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

2. Stier

Niemand kan beter chillen dan een stier.

De zon in het vaste aardeteken Stier schittert wanneer hij kan stabiliseren, bestendigen en bouwen met de middelen die ter beschikking staan. Stier neemt de bruisende, uitbundige en rauwe energie van het leven en maakt er gebruik van. Vormt deze tot een meesterwerk. Cultiveert de velden van diens potentieel met zijn ongelooflijke vermogen
om te manifesteren.

De magie van Stier mag dan langzaam zijn, maar is ook koppig sterk. Stier kan niet worden geduwd, gedwongen of opgejaagd. De natuur haast zich niet, en deze stier ook niet.

Je zon in Stier weet te genieten van de fysieke wereld. Je waardeert alle dingen die smakelijk, comfortabel, luxueus en sensueel zijn. Je zon in Stier is op aarde om te bouwen en volledig te genieten van een leven vol genot en productiviteit.

De uitdaging voor je zon in Stier is om te leren je verlangen naar consistentie te balanceren met de noodzaak om de benodigde risico’s te nemen voor je persoonlijke groei.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

3. Tweelingen

Tweelingen zit vol tegenstellingen: naar binnen en naar buiten gericht, reflectief en responsief, introvert en extrovert.

Dit beweeglijke luchtteken verspreidt informatie en deelt zijn kennis door middel van intellectuele uitwisselingen. De zon in Tweelingen heeft iets interessants bij te dragen. Je zon in Tweelingen is eindeloos nieuwsgierig en waarschijnlijk voortdurend op zoek naar interessante gespreksonderwerpen om over uit te weiden. Tegenstellingen, dualiteit en paradoxen zijn de natuurlijke staat van zijn voor je zon in Tweelingen. Je wilt per se alle kanten van een theorie, situatie of feit beschouwen.

Tweelingen houdt niet vast aan een enkel idee, maar verkent zo veel mogelijk zienswijzen om een betere grip op een onderwerp te krijgen.

Je zon in Tweelingen kan betekenen dat je zo goed bent in gedaanteverwisseling dat je het contact met je ware zelf verliest.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

4. Kreeft

Met je zon in Kreeft hebben je wateren diepe gronden.

Net zoals zijn symbool, de krab, schuifelt Kreeft zijwaarts, weg van confrontatie. Maar Kreeft is net zo humeurig als het getij waarin hij leeft en zal, als je hem in een hoek drijft, al knijpend tevoorschijn komen en vasthouden aan wat maar mogelijk is.

Kreeft staat bekend als het meest empathische en zorgzame teken van de dierenriem. Als je van iemand houdt, is dat heel duidelijk voor deze persoon. Je zon straalt wanneer je emotionele banden met anderen aangaat. Kreeft wordt geregeerd door de maan en zijn taak is het licht van anderen te weerspiegelen. Net als een ouder of verzorger voel je altijd aan wat anderen moeten horen, weten of als ondersteuning nodig hebben.

Je zon in dit waterteken is niet bang voor intense emotionele ervaringen. Af en toe moet je jezelf misschien zuiveren van de invloed van het emotionele residu dat je daarbij opzuigt. Oude wrok vergiftigt je wateren.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

5. Leeuw

Een niet-geliefde Leeuw kan een gevaarlijk wezen zijn.

De zon heerst over Leeuw. De zon in Leeuw kan al zijn middelen, talenten en glorie gebruiken. Als je zon in Leeuw staat, ben je gemaakt om helder te stralen. Zelfvertrouwen, aanzien en hart zijn enkele van de positieve attributen van de zon in dit vaste vuurteken. Hier schittert je zon zonder enige gêne.

Koninklijk in zijn stijl heeft de zon in Leeuw de behoefte om over iets te heersen. Hoewel niet iedereen die is geboren terwijl de zon door Leeuw reist de ambitie heeft om een leider te zijn, is het in elk geval je centrale missie in het leven om je levenskracht te delen en daarvoor gewaardeerd te worden.

Leeuw is de archetypische artiest, de clown die ons hart steelt met zijn warmte en charisma. Passie, liefde, drama, speelsheid, edelmoedigheid, durf, romantiek en exhibitionisme zijn allemaal kenmerken van je zon in Leeuw.

Je zon in Leeuw moet de beste manieren vinden om zijn charisma en charme te gebruiken, zodat zelfingenomenheid wordt ingedamd voordat die wortel schiet. Je zon in Leeuw brengt je de grootste voldoening als je je persoonlijkheid kunt gebruiken als vehikel voor het werk dat je in deze wereld verricht.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

6. Maagd

Maagd is de priesteres en de zon heeft hier een talent om de methoden van natuurlijke heling te doorgronden.

Je zon in Maagd schittert met een persoonlijkheid die er trots op is nooit genoegen te nemen met ‘goed genoeg’. Je voelt je waarschijnlijk helemaal top als je tijd, energie en moeite steekt in het ontwikkelen en perfectioneren van de vaardigheden die je wilt gebruiken voor je levenswerk. Je rust nooit op je lauweren, maar je zon in Maagd is altijd bezig om een aspect van je bijdragen te verfijnen.

Je zon in Maagd is serieus van aard, heeft een taak te vervullen en kan daar geen afleiding bij gebruiken. Verschillende astrologische factoren kunnen hier invloed op hebben, maar over het algemeen voel je je lekkerder als je op efficiënte wijze aan iets werkt waar je betekenis aan hecht. Aardetekens schitteren wanneer ze dingen voor elkaar krijgen met een tastbaar resultaat en praktisch nut. In elk geval hebben ze minder last van angst en stress wanneer ze zijn afgeleid door werk met een goed resultaat.

Omdat Maagd zo goed is in het begrijpen van systemen, moet je hier van je zon je energie gebruiken voor het verduidelijken, specificeren en aangeven van zowel het probleem als de oplossing.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

7. Weegschaal

Je zon in Weegschaal voelt elk onrecht, elke schimp en elke oneerlijke situatie, waardoor soms je eigen behoeften niet vervuld worden.

In Weegschaal, het hoofdluchtteken dat relaties initieert, streeft de zon ernaar een balans te vinden tussen het zelf en de ander. Als hoofdteken geregeerd door Venus is Weegschaal op aarde om relaties en esthetische samenwerkingen aan te gaan.

Je zon in Weegschaal schittert door eerlijk en redelijk te zijn en de ander halverwege tegemoet te komen. Je houdt altijd rekening met hoe de ander zich voelt, wat deze nodig heeft of wanneer deze ook maar een beetje niet zichzelf is. Je straalt door makkelijk te benaderen te zijn, mensen het voordeel van de twijfel te geven en het leven eenvoudiger te maken voor mensen die het moeilijk hebben. Je zon in Weegschaal helpt ongemak te verminderen doordat je vrijwel instinctief de scheve verhoudingen aanpakt.

De zon in Weegschaal maakt je sympathiek omdat dat op veel manieren je taak is. Je trekt andere mensen aan door je relaxte karakter, waar de meeste mensen graag bij in de buurt zijn.

De zon in Weegschaal heeft geweldige gaven van balans, harmonie en rechtvaardigheid te bieden, maar je moet leren dat het prima is om je eigen behoeften centraal te stellen in je eigen leven.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

8. Schorpioen

Je kunt dit teken niet voor de gek houden. Het kent je motieven waarschijnlijk al voor jij dat doet.

Je zon in Schorpioen schittert door een persoonlijkheid die de emotionele, psychologische en paranormale werelden doorgrondt. Hij wil het geheim achter het geheim weten. Net als een ijsberg heeft je zon in Schorpioen een onwrikbare kwaliteit. De diepte ervan kan met één blik niet worden vastgesteld.

Je zon in Schorpioen voelt zich altijd beter om een aspect van je kracht achter de hand te houden totdat iemand ertegenaan loopt. De vaste aard van dit teken houdt in dat als je zon hier staat, je waarschijnlijk een persoonlijkheid ontwikkelt die niet snel van zijn stuk raakt. zon in Schorpioen is niet impulsief; in plaats daarvan ben je een toegewijde strateeg. Zulke kracht en focus geven je een weerbaarheid die anderen vaak kan intimideren. Schorpioen laat zich zelden afschrikken door smerigheid, moeilijkheden of rampzaligheid.

Schorpioenen wachten op hun prooi. Ze jagen niet. Ze rennen niet achter elke mogelijkheid aan. Ze verdoen hun tijd niet met iets waar ze niet zeker van zijn. Maar zodra ze hun doel hebben vastgesteld, kun je ervan op aan dat ze alles kunnen weerstaan, van pijn tot existentiële angst en verveling, om hun doel te bereiken.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

9. Boogschutter

Met Jupiter als heersende planeet van je zon bestaat je levensdoel voor een deel uit groots leven en waarschijnlijk wil je alles ten minste een keer meemaken.

De zon in dit beweeglijke vuurteken weet hoe te zwerven. Boogschutter zoekt, en als de zon in dit teken staat, ontwikkelt zich meestal een filosofische, zelfverzekerde en optimistische persoonlijkheid. Je staat er open voor om het leven in al zijn variaties te ervaren.

Als iets goed is, wil je zon in Boogschutter er veel van. Dit uitbundige vuurteken mag graag naar de horizon galopperen en gaat te werk op basis van vertrouwen en heel veel informatie.

Je zon in Boogschutter gaat alle kanten op, dus het kan zijn dat je het lastig vindt om te kiezen, maar waarschijnlijk heb je ook het uithoudingsvermogen om veel dingen tegelijk te doen. Vuurtekens hebben een speciaal talent om te weten wanneer ze een kans moeten grijpen. Je hebt de ruimte en de zelfstandigheid nodig om naar je intuïtie te kunnen handelen.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

10. Steenbok

Steenbok wil dingen laten werken.

Je zon in Steenbok, het hoofdaardeteken, vindt manieren om je middelen op praktische wijze te gebruiken. Steenbok wil dingen laten werken. Steenbok heeft een aards karakter en is geïnteresseerd in de zaken waarmee hij de bergtop van zijn keuze kan bereiken en maakt zich niet druk om dingen die daar niet toe bijdragen. Hier ontwikkelt je zon de reputatie op hoog niveau te presteren.

Hoogstwaarschijnlijk kan je zon in Steenbok schitteren terwijl hij pragmatisch is, maar dit pragmatisme komt voort uit het creatief omgaan met de middelen die je tot je beschikking hebt. Hiervoor moet je je de kunst van de beperking eigen maken.

Geen enkel ander teken begrijpt voldoening op de lange termijn zo goed als Steenbok. Je zon in Steenbok uit zich liever als er wat tijd overheen gegaan is. Hij is een goede fles wijn die zijn jaar afwacht. Het motto ‘met de jaren beter worden’ is gemaakt voor dit teken. Met de mythologische zeegeit als je mascotte kun je elke berg beklimmen en de diepte van elke zee doorzwemmen. Je toont niet altijd je emoties; je reist door de gevoelswereld op je eigen voorwaarden.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

11. Waterman

Waterman is een teken met een intellectuele blik, die zijn uitbundigheid reserveert totdat een situatie geheel wordt begrepen.

In dit vaste luchtteken uit je zon zijn aard door je energie te concentreren op je intellectuele bezigheden. De zon in Waterman helpt je een persoonlijkheid te ontwikkelen waardoor je bekend komt te staan om je vermogen systemen te begrijpen en zodanig te innoveren dat iedereen er profijt van heeft. De zon in een luchtteken uit zich via intellect, communicatie en het vermogen om ideeën uit te wisselen.

De zon in Waterman kan iemand kenmerken die op een andere manier werkt dan andere mensen. Je bent niet afhankelijk van de aandacht waar de zon normaal naar op zoek is, wat je een afstandelijke uitstraling kan geven. Het is misschien makkelijk voor je om de slimste persoon in de kamer te zijn, maar dat is ook hoe de verstoring van je zon tot uiting kan komen. Je zon in Waterman kan zo logisch worden dat je geneigd bent te negeren wat je hart je vertelt. Het kan wonderen verrichten om te leren voelen, je emoties te uiten en contact te maken met je fysieke zelf. Zodra je in verbinding staat met de wijsheid die daar verblijft, ben je niet meer tegen te houden.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

12. Vissen

Vissen wil alles meemaken, heeft talent voor veel dingen en raakt snel verveeld door consistentie.

Je zon in Vissen heeft geen andere keuze dan je omgeving te doordringen, wat je de reputatie oplevert meelevend, vriendelijk, empathisch en vredelievend te zijn. Je zon in Vissen is van nature een verpleger, genezer, artiest en dichter en heeft waarschijnlijk het talent om een indruk op de wereld achter te laten.

Vissen is een bijzonder vruchtbaar teken en je zon schittert hier door veelzijdigheid. Je krijgt energie door zo veel mogelijk ervaringen op te doen, zowel in als buiten de fysieke wereld. Dat wil niet zeggen dat er geen behoefte is aan tijd om te rusten en diep te reflecteren.

Levenslijnen zijn voor jou absoluut niet lineair. Je zwemt in het ritme van je eigen rivieren, vloeiend met de stromen van je eigen leven in plaats van een uitgestippeld pad te volgen. Misschien sta je bekend om je mystieke, ongrijpbare kwaliteit. Anderen kunnen er nijdig om worden, maar je kunt in een paar tellen verdampen. Je zon in Vissen is een geweldige ontsnappingsartiest.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Bron: Astro Power

Astro Power

Astro Power

‘Astro Power’ is geen typisch astrologieboek zoals je ze tot nu toe kent. Dit boek geeft een op maat gemaakte horoscoop, waarbij ieder zijn eigen pad ontdekt en gaande weg zichzelf beter leert kennen. Ontdek persoonlijke kansen, zwaktes en sterke punten door middel van ‘Astro Power’.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over je geboortehoroscoop:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?