Bewustzijn

De spirituele boodschap van de kraanvogel: creëer stilte in je leven (zeker als je hooggevoelig bent)

Door uitjebewust
De spirituele boodschap van de kraanvogel: creëer stilte in je leven (zeker als je hooggevoelig bent)

Gevoelig zijn voor prikkels. Veel behoefte hebben aan rust en ruimte. Herkenbaar? Dan ben jij net als de kraanvogel! Dit sierlijke dier heeft enkele waardevolle adviezen die jou vast energie geven. Je vindt ze in dit artikel van natuurlezer Karen Bos. “Je moet in deze chaotische wereld vol illusie en afleiding zélf jouw stiltegebied creëren, waar je rustig kunt broeden op wat voor jou belangrijk is.”

Zie het leven als een dans. Een die jij creëert, volgens jouw ritme. En dan mag je gewoon lekker uit de maat dansen als dat voor jou goed voelt.

Heb vertrouwen (ook zonder vaste grond onder je voeten)

De kraanvogel is een majestueus dier. Hij heeft een grotere spanwijdte dan de ooievaar en staat op de ‘rode lijst’ en is dus beschermd. Deze trekvogel maakt vanuit Scandinavië reisjes naar Zuid-Europa en Afrika om daar te overwinteren en vliegt weer terug naar het noorden om daar te broeden.

De kraanvogel komt jou laten zien: ook al heb je geen vaste grond onder je voeten en heb je geen idee waar de toekomst naartoe gaat, je mag vertrouwen hebben. En vergeet vooral niet te leven! Juist onzekerheden kunnen jou verder brengen dan je ooit had vermoed. Waarom? Omdat je het Universum maximale ruimte geeft om te kunnen creëren voor jouw hoogste goed.

Op weg gaan

De kraanvogel gaat instinctief op pad en ontmoet onderweg soortgenoten. Soms vliegt hij met ze mee, voor even of altijd. Het maakt niet uit. Zolang het hem verder brengt, letterlijk en figuurlijk, is hij op de goede weg. Aan jou wordt hetzelfde gevraagd. Ga op weg, lief mens. Misschien letterlijk door je te verplaatsen, te verkassen of op reis te gaan. Maar het kan ook figuurlijk zijn: door te gaan doen wat jouw hart je ingeeft. Die cursus, die wandeling, die dagelijkse stilte, dat kunstwerk of boek, die digitale uiting… Voel wanneer jij je ergens bij wilt aansluiten. Voor even of misschien langer, zolang het jou maar voedt én jij tegelijkertijd aan de groep bijdraagt. Want met alleen ‘nemen’ kom je niet ver.

Gevoelig voor verstoring

De kraanvogel is een beetje schuw en daardoor gevoelig voor verstoring. Daar waar hij broedt, worden stiltegebieden ingesteld. In elk geval in Nederland. Wanneer jij als de kraanvogel bent, dan ben je gevoelig voor verstoring. Alleen houdt de maatschappij geen rekening met jou. Er wordt geen stiltegebied voor je ingericht, zodat je rustig kunt broeden op wat voor jou belangrijk is en ongestoord kunt leven. Je hebt nu eenmaal te maken met plekken waar te veel impulsen op je afgevuurd worden. Zoals de supermarkt, bijeenkomsten, je werk, de stad of omgevingen waar veel mensen ‘op elkaar gestapeld’ wonen.

Daar komt het digitale verkeer nog eens bij. Een oneindige stroom aan informatie, die je, al dan niet gedwongen, maar blijft ‘consumeren’. Luister naar de kraanvogel. Voel wanneer het iets toevoegt aan jouw leven en wanneer niet. Lekt jouw energie weg of is deze al gedurende de dag weggelekt en doet jouw ‘avondprogramma’ er nog een schepje bovenop? Zappen, netflixen, streamen, facebooken, waarbij je te lang blijft hangen en jij je hoofd continu in de overdrive zet.

Een stiltegebied creëren

Het gevolg is disbalans. Steeds verder uit jouw lijf in plaats van erin. Je moet dus in deze chaotische wereld vol illusie en afleiding zélf jouw stiltegebied creëren. En dat kan alleen als je bewust kiest voor jouw gezondheid, jouw geluk en jouw blijdschap. Dat vind je alleen als je vanuit je hart leeft en naar je passie luistert, waarbij je heel veel laat voor wat het is. Jouw innerlijke kompas brengt je precies daar waar je mag zijn.

De maatschappij beschermt jou, als hooggevoelig energetisch wezen, niet. Mocht je ergens in vastlopen of met jouw kraanvogelvoeten in het moeras zakken, dan vind je de oplossing niet in het reguliere aanbod van zorg. Je mag het helemaal zelf en alleen doen. Niet vanuit eenzaamheid, maar vanuit innerlijke groei. Want je bent nooit alleen als je ervaart dat je altijd omringd bent door een zee van liefde vanuit Moeder Aarde én het Universum van licht.

Misschien komt de kraanvogel jou dit vertellen: dat jij je grenzen beter mag bewaken. Dat je meer mag opletten waar je jouw energie in steekt. En wie er om jou heen zijn en wat ze met je doen. Maak hierin bewustere keuzes.

Waar ga jij helemaal in op?

Het is de indrukwekkende paringsdans die de kraanvogel zo ‘eigen’ maakt. Kreten worden losgelaten (baltsen) en er wordt gezwierd, gedraaid, gesprongen, soms wel meters hoog. Vleugels wijd gespannen en soms ook weer niet. Alles vergeten wat zich in de omgeving afspeelt. Alleen focus op de dame of heer die het hof gemaakt mag worden. Hoe mooi is dat? Wat mag jij hiervan leren?

De kraanvogel vraagt jou net als hij te doen: zoek naar waar jij helemaal in ‘op kunt gaan’ en dat dan weer geheel in lijn met jouw instinctief eigen ritme. Het is daar waar, net als bij de kraanvogel, de mooiste dingen ontstaan. Dat betekent ook dat je alles om je heen los mag laten en je er nooit meer iets van aan hoeft te trekken. Want jouw leven is de paringsdans met jezelf, waarbij je volledig samenvalt met jezelf. Mannelijk, vrouwelijk, lichaam, geest, ziel. Vanuit onvoorwaardelijke hofmakerij en liefde voor jezelf. Nee, niet vanuit egoïsme of narcisme, want dat zielentijdperk ben je allang voorbij, maar vanuit respect voor jezelf en het erkennen van jouw waarde en uniekheid.

Het leven als dans

Hoe majestueus is jouw paringsdans op dit moment? Wat laat je maar voor wat het is, omdat je vastzit in ‘kan niet’ en ‘bang voor’, dat vanuit het denken voortkomt? Lief mens, levert dat nou blijdschap op? Spring je daar meters voor in de lucht? Laat je daarmee jouw mooiste verentooi zien? Ga je daardoor dansend door het leven? Of juist niet?

Weet je, anderen zullen je altijd proberen weg te houden van jouw ideeën. Dat wil helemaal niet zeggen dat ze niet goed zijn. Het zegt vooral iets over de ander, die bijvoorbeeld het lef niet heeft om voor zichzelf te gaan staan. Of dat pad op te gaan waar jij je innerlijk wel toe gedreven voelt.

Zie het leven als een dans. Een die jij creëert. Op jouw manier, volgens jouw ritme. En dan mag je gewoon lekker uit de maat dansen als dat voor jou goed voelt. Laat je niet tegenhouden, door welke opmerking, oordeel, wet- of regelgeving dan ook.

Vertrouw op je vleugels

Er is altijd een weg en die wijst je innerlijke kompas jou. Wat heb je nou echt te verliezen? Zijn het niet juist de waarheden en zekerheden die de buitenwereld jou heeft opgelegd of aangepraat? En hoe ver ben je daar tot nu toe mee gekomen? Misschien is het juist het moeras wel dat jou een veel rijkere voedingsbron en -bodem oplevert dan de vaste grond waar de meesten rondhuppelen.

Je mag sierlijk waden. Vol vertrouwend op je stabiele lange poten en de slagkracht van je enorme vleugels, waardoor je weer kunt opstijgen, hoe drassig ook. Als je weet dat je altijd weer ‘loskomt’ van de grond en dat er altijd beter in het verschiet ligt, wat houdt jou dan in vredesnaam nog tegen? Ga baltsen, lief mens. Gooi eruit wat eruit moet (loslaten én nieuw creëren) en dans jouw mooiste dans… want dat is wat het leven is.

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: De levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling Dat vraagt om groei in bewustZIJN en daaraan gekoppeld aanpassing van levensstijl. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jouwZELF, ieder ander en Moeder Aarde. We zijn immers allemaal verbonden.

bestel nu

Deze dieren willen je ook wat vertellen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?