Bewustzijn

De spirituele betekenis van de vlo: wat betekent het voor jou?

Door uitjebewust
De spirituele betekenis van de vlo: wat betekent het voor jou?

Zijn er vlooien op je pad gekomen? Dat betekent meestal geen goed nieuws voor jou en je huisdier(en). De boodschap die de vlo meedraagt, kan echter positief uitpakken. Natuurlezer Karen vertelt in dit artikel over de boodschap van de vlo: over parasitaire energieën, hoe je deze kunt verwijderen, de invloed van lage frequenties en over het vormen van een ‘plaag’ vol passie.

De vlo is een kriebelig diertje, dat zich al kruipend en springend verplaatst. Een parasiet noemen we het, omdat hij overleeft op anderen en je er niet zomaar van af bent. De vlo is veelal onzichtbaar, tot je een ware plaag te pakken hebt en je ze vrolijk ziet rondspringen. Dan is een adequate aanpak vereist, want de vlo laat zich niet zomaar verdrijven.

De vlo heeft bloed nodig om te overleven. Hij springt op een voorbijlopend dier dat zijn pad kruist om dat te halen. Soms komt er iets in alle heftigheid op jouw pad. Alsof er een vlooienplaag is geland. Vaak kun je niet jouw vinger leggen op het waarom. Dat is dan onzichtbaar of (nog) verstopt, net zoals de vlo op zijn gastheer of gastvrouw. Totdat het begint te jeuken en te kriebelen. Waarbij jeuk iets is met een negatieve lading en kriebelen juist een positieve lading heeft. Maar beiden willen jou iets duidelijk maken. Dat is wel zeker.

Onderhuids

Iets dat onderhuids zit, vraagt om aandacht. Vaak ben je er al onbewust mee bezig of komt het in jouw dromen/meditaties/visualisaties naar voren. Misschien heb je ooit al inzichten hierover gehad, maar zijn die in de vergetelheid geraakt. De vlo komt je wakker maken. Wat kleeft er nog en mag weg?

Het zijn dingen die er misschien ingeslopen zijn, bijvoorbeeld tijdens je kindertijd. Gekopieerd gedrag van papa of mama waar je je nu bewust van mag worden. Want dat gedrag is eigenlijk niet echt van jou. Omdat je hen als voorbeeld hebt genomen, heb je onbewust dingen opgepikt en hebben jouw hersenen dat opgeslagen. In situaties waar je naar oplossingen zoekt of wanneer je reageert, kan het zijn dat je daarnaar handelt. Het zit als het ware onderhuids, maar het is niet van jou. Niet van de echte jij zullen we maar zeggen. De vlo vraagt je om je hiervan bewust te worden. Als je je hiervan bewust wordt, dan kun je verandering tot stand brengen en gaan handelen in lijn met jouw werkelijke ZIJN.

Vlooien als lage frequenties

Dit heeft betrekking op twee dingen. Jouw energetisch ZIJN en spullen. Als jij meer jij in jouw kracht komt te staan, dan wordt dat bewust en onbewust ‘opgepikt’ door andere mensen of onzichtbare energieën. Ze zijn gek op hogere frequenties, omdat ze zich hieraan kunnen opladen, net zoals de vlo bloed zuigt. Het gevolg is dat jij niet lekker in jouw vel komt te zitten, er energie weglekt of merkt dat er iets niet klopt. Je wordt als het ware leeggezogen, omdat iets anders zich aan jou heeft vastgekleefd en zich al dan niet zichtbaar met jou bezighoudt.

In de supermarkt

Als HSP’er gebeurt er misschien wel hetzelfde bij jou als je in omgevingen terechtkomt met een lagere energetische trilling dan die van jou. Bijvoorbeeld de supermarkt met de lage frequentie-energie van alle producten die er te koop zijn. De energetische frequentie van de supermarkt zelf is ook vaak laag en zit meestal in de tweede en soms in de derde dimensie. Deze dimensies zijn gericht op verrijking ten koste van alles en iedereen; winst maken over de rug van Moeder Aarde en toeleveranciers. Het onderste uit de kan willen halen om vervolgens de consument te laten betalen en die ziek te maken.

Of in de vorm van andere mensen

Je kunt ook lage energetische trilling voelen als je in steden loopt, op terrassen zit of bij anderen op bezoek gaat. Als je te ver open staat, dan pik je zomaar een aantal ‘vlooien’ op die jou als gastheer of gastvrouw zien. Bijvoorbeeld mensen die ongevraagd inzoomen op jou, zelfs met de beste bedoelingen. Er zijn ook plaatsen waar de energetische frequentie zwaar is. Bijvoorbeeld omdat de drijfveer van het bedrijf niet resoneert met die van jou of omdat er karma kleeft aan de plek. Dit is allemaal niet eng hoor. Het gaat erom dat je leert waarnemen op jouw eigen unieke manier en vervolgens adequaat actie onderneemt.

Dat wil ook niet zeggen dat je het ‘weg moet zien te krijgen’ waar je het ervaart. Er zijn nou immers parallelle werelden en vaak is het beter om je daar dan niet in te mengen. Misschien word je juist gevraagd om dat wel te doen. Bijvoorbeeld omdat het te maken heeft met jouw zielsmissie of het oplossen van karma: donker naar licht transformeren, zielen helpen die vastzitten tussen twee werelden, enzovoorts. Dat betekent niet dat dit ten koste mag gaan van jouw energetische wezen en jouw aardse lichaam.

Rigoureus uitkammen

Wat zich ook toont, het is aan jou om continu de focus te leggen om in jouw kracht te blijven staan en daarbij dagelijks rigoureus jouw hele energetische wezen onder de loep te nemen. Zitten er gaten in jouw aura? Lopen er lijntjes of koorden naar anderen vanuit jouw ZIJN? Nu kun je dit misschien niet letterlijk waarnemen, of weten wie of naar wat precies, maar jouw sensitiviteit weet donders goed of er iets niet klopt. Het is aan jou om hiermee aan de slag te gaan en daar waar je ‘oneffenheden’ opmerkt deze liefdevol te transformeren.

Lees ook: Wat zijn energiekoorden en hoe vind je ze bij jezelf?

Dat kun je met behulp van zonlicht doen, of een andere lichtfrequentie, net wat met jou resoneert en in lijn is met jouw ZIJN. Weet je het niet? Kies dan voor wit (zon)licht, want wit omvat stiekem alle kleurfrequenties die er zijn. Vul jouw ZIJN met dit licht door middel van ademen en uit/wegblazen van alles dat niet bij je hoort. Zie ook de zonmeditatie.

Als je koorden waarneemt, dan kun je die ontknopen. Het is een beetje vergelijkbaar met dat iets of iemand een hengel heeft uitgegooid en het haakje zit in jouw ZIJN ‘geslagen’. Dit moet je dan niet in alle heftigheid verwijderen, want dat doet toch echt zeer. En de lijn doorknippen is ook geen strak plan, want dan zit het haakje nog steeds vast en dat is geen prettig gevoel. Misschien heb je zelfs zoiets ooit een keer op deze manier gedaan. Gewoon om van een situatie of persoon af te zijn. Misschien ervaar je nu dat dat haakje er nog zit en vraagt het om liefdevol verwijderd te worden? Voel maar eens lief mens, het is tijd om je vrij te maken van alles wat kleeft.

De energetische frequentie van spullen

Alles is energie en dat kan betekenen dat jij spullen in huis hebt, waar de energie van anderen op zit. Energie, die niet (meer) klopt met jouw ZIJN. Zijn er spullen in jouw huis, die nodig opgeruimd mogen worden? Oude zaken, misschien wel waar je het bestaan even van vergeten bent: bijvoorbeeld die dozen op zolder. Spullen die je geërfd hebt die de energetische frequentie van die persoon nog met zich meedragen (dat hoeft niet per se een fijne energetische frequentie te zijn). Als die persoon namelijk zwaar karma bij zich droeg, ook al kon deze persoon daar zelf niets aan doen, dan heb jij dat nu in jouw huis omdat je die spullen bewaart.

Ook foto’s, schilderijen en dergelijke dragen een energie bij zich. De stemming van de persoon op het moment van de foto of het moment dat deze het doek geschilderd heeft. Voel eens, lief mens, klopt dit allemaal wel? Onzichtbaar beïnvloedt het de hele energetische frequentie van jouw omgeving. Rigoureus uitkammen dus die spullen. Aan jou de vraag te voelen wat je ermee mag doen. Voelt het niet goed? Word je er niet blij van? Neem er dan dankbaar en liefdevol afscheid van.

Energetische frequentie

Daar waar vlooien welig kunnen tieren, is er te weinig aandacht voor de omgeving en alles wat er leeft. Net als de teek kan de vlo alleen leven in omgevingen waar de energetische frequentie (te) laag is. Uit balans. Dit kan op heel veel dingen betrekking hebben.

Als jij met jouw hond een rondje loopt of jouw kat speelt lekker buiten, dan kun je zomaar in omgevingen terechtkomen waar een andere energie hangt. Eigenlijk begint dat al wanneer je één stap buiten de deur zet. Op dit moment leven we nog in een maatschappij waar gemeentes en anderen geen rekening houden met insecten die grassen, wilde bloemen en plantjes nodig hebben om te overleven. Ze spuiten met chemische middelen tegen onkruid en maaien klakkeloos zonder bij te dragen aan het grotere geheel. Dat heeft direct invloed op de energetische frequentie van die omgeving.

Daar waar honden en katten, maar ook kippen, konijnen, muizen en egels rondlopen, is de kans aanwezig dat je vlooien oppikt. De vlo is wat dat betreft niet echt kieskeurig en deze dieren kunnen er niets aan doen dat ze gastheer of gastvrouw zijn van dit gespuis. Het is op dit moment gewoon de natuur.

Voordat de mensheid zo ver is dat de energetische frequentie overal ter wereld een hogere trilling heeft gekregen, zijn we nog wel even onderweg. Vlooien en andere parasieten zullen dus voorlopig nog deel uitmaken van onze samenleving. Zowel in spirituele vorm als in de tastbare vorm van het dier zelf.

Het enige wat jij kunt doen is voorkomen dat ze (in welke vorm dan ook) in jouw ZIJN, huis en omgeving binnentreden. Houd daarom de energetische trilling van jouw omgeving inclusief die van jouw huis en jeZELF daarom zo hoog mogelijk en controleer dagelijks de energetische status van het geheel. Klopt er iets niet, neem dan adequate maatregelen.

Snelle verspreiding

Vlooien kunnen zich razendsnel voortplanten en een ware plaag vormen. Dit zou je ook anders kunnen zien. Stel dat het parasitaire gedrag van de vlo nou liefdevol zou zijn en dat dat zich dan als een lopend vuurtje verspreidt? Waar zou jij dan op inzetten? Bijvoorbeeld dat jouw creatieve idee of jouw eigen unieke product of dienst mensen triggert, waardoor er een hele grote omslag kan plaatsvinden. Een die de wereld van vandaag zo goed kan gebruiken.

Het gaat erom dat wát jij kiest te doen bij jou past en passievol is. Dat het uit liefde is ontstaan uit jouw hart en bijdraagt aan een betere wereld. Het hoeft niet persé ‘groots’ te zijn. Daar zit vaak een denkfout (hoofd). Als vele anderen intuïtief op hetzelfde moment als jij hiervoor kiezen, dan wordt het samen groot. Het zijn allemaal energetische velden, die recht tegenover dat van angst en macht staan. Wellicht is de vlo daarom op jouw pad?

Hebben je huisdieren veel last van vlooien? Dit zijn natuurlijke remedies tegen vlooien.

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: De levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling Dat vraagt om groei in bewustZIJN en daaraan gekoppeld aanpassing van levensstijl. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jouwZELF, ieder ander en Moeder Aarde. We zijn immers allemaal verbonden.

bestel nu

Ben je toevallig ook deze dieren tegengekomen?

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?