Bewustzijn

De spirituele boodschap van het paard: wat betekent het voor jou?

Door uitjebewust
De spirituele boodschap van het paard: wat betekent het voor jou?

Dit artikel verandert je kijk op paarden voorgoed. Ze zijn een symbool van transformatie en helpen jou om in je kracht te komen, want je pk is véél groter dan je denkt. “Loop je braaf met gebogen hoofd een rondje in een bak of gooi jij je manen in de wind en kies je voor een ruiger, maar vrijer bestaan?” zegt natuurlezer Karen Bos. Lees de boodschap die zij van het paard ontving.

Jezelf niet serieus nemen leidt tot wilde galop met hard getrek aan de teugels of een paard dat maar niet van zijn plek komt.

Mooie, edele zielen

Het paard staat voor transformatie. Het is niet voor niets een edel dier. Er zijn werkpaarden, maar ook spring-, dressuur-, cross- en wilde paarden. Het ene is volbloed, het andere niet. Wit, zwart, bruin, gevlekt, lange of korte manen. Het maakt niet uit: ze zijn allemaal paard. Mooie zielen in een krachtige vorm van maar liefst 1 pk (paardenkracht), die zoveel verschillende dingen in hun mars hebben.

Zo is het ook bij jou. Het maakt niet uit of je dun, dik, grijs, blond of welke huidskleur dan ook hebt. Je bent en blijft mens. Uniek in jouw zijn en even krachtig als 1 pk. Ook jij hebt zoveel in je mars. Het grote verschil met het paard is dat niet anderen bepalen hoe je ingezet wordt, maar dat je dat helemaal zelf mag doen. Waar loop je warm voor? Welke hindernissen zou je moeiteloos kunnen nemen? Welke kar wil je trekken?

Neem de teugels in handen

Wat het paard laat zien is dat jij zélf bepaalt wanneer je van stal gehaald wordt of vrij leeft op de steppe, of misschien iets ertussenin. Of je braaf met gebogen hoofd een rondje in een bak wil lopen, waarbij je af en toe links of rechts geprikt of getikt wordt om een sprongetje te maken of een danspas. Of gooi jij je manen in de wind en kies je voor een, in mensenogen, ruiger maar vrijer bestaan? Waar je niet altijd een perfect geconditioneerde schuilplek hebt, maar wel in een liefdevolle kudde samenleeft.

Beide opties hebben iets en ook iets niet. Het is het ‘gehiphop’ waar je waarschijnlijk in zit: je wilt comfort niet opgeven, maar wel dat ultieme vrijheidsgevoel ervaren, waarbij je helemaal jezelf kunt zijn en dat ook door de rest volledig geaccepteerd wordt. Nu komt het mooiste: het kan beide! Als jij de teugels van je leven in handen neemt. Eigenlijk word je dan paard en ruiter in één.

Je paardenkracht gericht inzetten

Het kan alleen als je jouw unieke paardenkracht inzet op wat jij, als paard en ruiter in één, wilt bereiken. Als het paard het middel is en jij de ruiter, kun je sturen op het beste resultaat. Niet vanuit dwang, want dan werkt de combinatie niet. Wel vanuit harmonie. Dus wat jij ook doet in dit leven en waar je dat ook doet en met wie, heeft alles te maken met die basisbalans. Het gaat erom vanuit jouw aardse basischakra, het stuitchakra, een veiligheid voor jezelf te creëren. Daar ligt ook vertrouwen opgeslagen.

Daarna volgen overtuigingskracht en standvastigheid. Wat is er in jouw leven allemaal geslaagd toen je er vol overtuiging voor ging? Wedden dat het best veel is? Ook al zijn het misschien volgens jouw hoofd maar kleine dingetjes geweest. Als je ernaar kijkt, bemerk je dat er nu nog iets van deze overtuigingskracht mist. Dat is ook logisch, zeker als je het pad van bewustzijn, spiritualiteit en/of creatie helemaal vanuit jouw zelf opgegaan bent.

In de huidige maatschappij valt dit namelijk niet goed te plaatsen en als iets niet tastbaar of bewijsbaar is, bestaat het in de ogen van velen niet. Maar eigenlijk is dat ook helemaal niet belangrijk. Hoeveel mensen zijn er beroemd geworden, omdat ze zich alleen maar laten leiden door hun hart en de passie die daarin ligt opgeslagen? Heel veel. Denk aan J.K. Rowling, de schrijfster van Harry Potter, en de operazangeres die nu wereldwijd bekend is en huisvrouw af is. En zo zijn er nog veel meer.

Ze hadden nooit kunnen vermoeden dat wat zij aan gaven bij zich dragen, op deze manier zou uitpakken. Dat wist alleen het Universum. Jouw pk’tje is veel krachtiger dan je vermoedt. Jouw gaven net zo, dus weg met die twijfel en aan de slag om in harmonie te creëren. Ook jouw uniekheid wordt altijd waardevol beloond.

Laat je niet afleiden

Velen op aarde worden op dit moment wakker. Dit proces neemt tijd in beslag en je kunt je ervan bewust worden door wat zich op jouw pad ontvouwt op dit moment. Dingen lopen niet meer, zoals eerst. Je werk geeft geen voldoening meer bijvoorbeeld of als je eigen baas bent, lopen de orders terug, klanten zeggen af of stellen opdrachten uit. Je kunt geen passend werk in het aardse 3D-veld vinden. Vrienden vallen af, ook al doe jij nog zo je best om contact te houden. Of je merkt dat je elkaar ineens niet meer goed kunt bereiken.

Wat probeer je in stand te houden? En dan vraag 2: voor wie? Is het jouw gebrek aan eigenwaarde? Vind je jezelf niet goed genoeg? Of houd je niet genoeg van jezelf? Heb je jezelf nog niet helemaal geaccepteerd zoals je bent? Daar liggen mooie punten voor het oprapen, op weg naar het behalen van die gouden medaille. Harmonie in jezelf vinden is vrede hebben met wie je bent in al jouw facetten.

Laat jij je misschien nog te veel leiden door wat de buitenwereld denkt? Of van jou vindt? Het paard komt jou vertellen dat J.K. Rowling en anderen hun paardenkracht ingezet hebben, zonder zich door wie of wat dan ook te laten afleiden. Dat bracht resultaat.

Aan een dood paard trekken

Als je merkt dat jouw paard en ruiter niet in harmonie hobbelen, mag je iets doen aan die stuiterende ruiter in het zadel of aan het op hol geslagen paard. Misschien even alles tot halt roepen om inzicht te verkrijgen? Vaak maakt het Universum hier dan ook ruimte voor en wordt er in alles voorzien: inkomen, een dak boven je hoofd, eten. Neem het in dankbaarheid aan en ga op weg om jouw harmonieuze geheel tot stand te brengen. In deze tijd werkt trekken aan een dood paard gewoon niet meer. Houd er dan ook mee op. Je ondermijnt jezelf en daarmee ook je gaven.

Niet in de bek kijken

Het gezegde is: een gegeven paard niet in de bek kijken. Het betekent dat je dankbaar mag zijn voor alles wat je ontvangt. Zelfs al is het (nog) niet wat het moet zijn. Dat wil alleen maar zeggen dat jij beter mag leren precies dát te bewerkstelligen wat je wenst. Door nog meer naar het geheel van ruiter en paard te kijken. Dus niet alleen focussen op geld verdienen (op het paard gokken als middel). Maar ook niet alleen jezelf onvoorwaardelijk inzetten (ruiter zonder de teugels in handen), waardoor je met lege handen achterblijft. Als dat laatste het geval is, heb je nog niet duidelijk genoeg gedefinieerd wat je wilt bereiken. Ook het stukje ‘ik ga ervoor en geloof erin’ ontbreekt dan nog.

Genoegen nemen met ‘doe maar wat’, betekent eigenlijk dat je (nog) niet krachtig genoeg bent of (nog) niet genoeg in jezelf gelooft. Of (nog) niet voldoende vertrouwen in jezelf hebt dat wat jij doet, waarde heeft. Zie het samengaan van paard en ruiter als het samenspel, waarbij de teugels de succesvolle verbinding vormen tussen jouw kunnen en dat wat er uit het paard kan komen als je ze op de juiste manier ter hand neemt. Jezelf niet serieus nemen leidt tot wilde galop met hard getrek aan de teugels of een paard dat maar niet van zijn plek komt.

Stap voor stap

Het is nu waarschijnlijk dus nog niet de tijd om de teugels te laten vieren. Zet al jouw paardenkracht in, lief mens, er is beter voor je weggelegd. Een dressuurwedstrijd op olympisch niveau win je niet als je net een blauwe maandag paardrijdt. Dus: oefenen. Kijken wat wel werkt en wat niet. Doen wat wel werkt en wat (nog) niet op stal zetten. Het kan best zijn dat dat op een later tijdstip wel een harmonieuze combinatie wordt, maar nu nog niet.

Begin klein. Eerst maar eens opstijgen, voelen hoe het zit en in stap gaan. Leren meebewegen op het ritme. Daarna volgen vanzelf de draf en galop. En weer later speciale wendingen of sprongen, zodat je leert de beste harmonieuze combinatie tot stand te brengen en je jouw parcours op een gedoseerde én succesvolle manier kunt afleggen.

Ook in jouw leven ligt er een gouden plak te wachten. Leer van jezelf en van alles wat je doet. Het is een ontdekkingsreis, waarbij jij stevig in jouw zadel zit met de teugels in één hand en waarbij het paard alleen nog maar met subtiele aanwijzingen precies die kant opgaat waar jij heen wilt. Als je geen rozet of bronzen of zilveren plak krijgt, wil dat niet zeggen dat je gefaald hebt. Het geeft alleen maar aan dat er nog meer mogelijk is voor jou als je de weg volgt die in verbinding staat met jouw hoogste goed (goud).

Hindernissen nemen

Luister naar wat zich diep vanbinnen bij jou afspeelt en openbaart. Luister naar je hart, naar wat je intuïtie jou liefdevol influistert. Wedden dat je hier nog weleens aan twijfelt? Of het toch niet doet vanuit een onderliggende angst? Niet nodig, kijk de angst aan. Vraag wat hij je komt vertellen en waardoor dat gevoel diep vanbinnen in jou geworteld is. Als je dat kunt waarnemen, kun je er ook overheen stappen, zoals het paard over een balk stapt.

Als het dat voor de eerste keer moet doen, kijkt het er onwennig naar of is het zelfs bang voor dat ding op de grond dat zijn weg lijkt te blokkeren. Maar het dier kan er gewoon overheen, heel simpel, heel eenvoudig. Wat voor het paard en dus ook voor jou een (misschien wel heel hoge) hindernis lijkt te zijn, blijkt kinderspel. Met één stap sta je ineens aan de andere kant en is de hindernis genomen.

Kijk naar je leven. Waar staan jouw hindernissen op dit moment? Hoe goed luister jij naar je intuïtie? Bepaal op basis daarvan jouw prioriteiten en houd je er dan ook aan. Op alle fronten. Niet alleen spiritueel, ook gewoon in het dagelijkse 3D-bestaan. Opruimen, wegwerken, afhandelen, regelen, in gang zetten. Niet in een blinde onbezonnen galop, want dan kun je alleen maar struikelen of zelfs hard ten val komen. Gewoon gedoseerd. Blijven voelen. Wat nu, wat morgen en wat op stal? In elke dimensie (3e geld, 4e samenspel en 5e liefdevolheid), want het is het samenspel van paard en ruiter dat ook voor jou een winnende combinatie in petto heeft.

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: De levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling Dat vraagt om groei in bewustZIJN en daaraan gekoppeld aanpassing van levensstijl. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jouwZELF, ieder ander en Moeder Aarde. We zijn immers allemaal verbonden.

bestel nu

Lees ook deze spirituele dieren betekenissen:

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?