Bewustzijn

Gewonde vrouwelijke energie: zo heel jij je verlatingsangst (laat de godin in jezelf ontwaken)

Door Hanne Knight
Gewonde vrouwelijke energie: zo heel jij je verlatingsangst (laat de godin in jezelf ontwaken)

Wat hebben verlatingsangst, gewonde vrouwelijke energie en een giftige relatie met elkaar te maken? Ontdek het in dit verrassende artikel van coach Hanne Knight. Ze legt uit hoe je verlatingsangst herkent (óók als je geen partner hebt!) en heelt. “Onbewust kies je voor een partner die jou dwingt om je angsten in de ogen te kijken.”

De godin in jou is niet in balans, wat zich uit in onzekerheid, hulpeloosheid, niet authentiek durven zijn of slachtofferschap.

Verrassende kenmerken van verlatingsangst

Verlatingsangst betekent dat je gelooft dat het verliezen van je partner het ergste is wat jou kan overkomen. Maar wat weinigen weten, is dat deze angst zich op verschillende manieren uit. En je kunt er ook erg aan lijden wanneer je niet in een relatie zit!

Hoe herken je verlatingsangst bij jezelf? Wanneer je jezelf weleens wegcijfert of wanneer je niet goed durft te zeggen wat je verlangt, omdat je bang bent om de ander te kwetsen. Of je spreekt niet uit wat je wil, omdat je gelooft dat anderen kunnen en moeten aanvoelen wat voor jou belangrijk is. Verder vind je het misschien moeilijk om de moed en kracht te vinden om een lastige situatie achter je te laten. Een ander kenmerk van verlatingsangst: anderen de schuld geven van wat er allemaal fout gaat in jouw leven.

Lees ook: Heb jij verlatingsangst? Kom erachter dankzij deze checklist (dit zijn dé kenmerken)

Jouw ‘Divine Feminine’ is uit balans

Verlatingsangst is een uiting van je gewonde vrouwelijke energie. Je houdt jezelf tegen om je prachtige goddelijke zelf te zijn. Jouw ‘Divine Feminine’ – de godin in jou – is niet in balans. Bij iedereen is deze energie in een bepaalde mate aanwezig, dus zowel bij mannen als vrouwen. Gewonde vrouwelijke energie kan zich uiten als onzekerheid, hulpeloosheid, afhankelijkheid, niet authentiek durven zijn, slachtofferschap…

Het helen van gewonde vrouwelijke energie

Er is een weg die de meeste kans op heling biedt, maar het is geen makkelijke weg: een toxische relatie. Het klinkt mogelijk vreemd, maar onbewust kies je een relatie die jou dwingt om je angsten in de ogen te kijken. Je realiseert je dit niet bij het begin van de relatie en denkt dat je eindelijk je droompartner hebt gevonden. Vaak ontdek je pas na een heftige periode dat je deze relatie bent aangegaan om je gewonde vrouwelijke energie te helen.

Nu je dit artikel leest, begrijp je misschien opeens waarom je voor een narcistische partner hebt gekozen. Onbewust trek je altijd iemand aan die past bij jouw energie. Wie komt er op je pad als jij je heel onzeker of hulpeloos voelt, jezelf snel als slachtoffer ziet of je afhankelijk opstelt?

Lees ook: Onderdrukte pijn helen: waarom het belangrijk is de donkere godin en je schaduwkanten te omarmen

Bevrijd jezelf uit een toxische relatie

Je hebt enorm veel kracht nodig om een giftige relatie te beëindigen. Het betekent dat jij al je moed bij elkaar raapt. Niemand kan je echt helpen, je doet het helemaal zelf. Wanneer jij jezelf bevrijdt uit een toxische relatie, voel je je krachtig en sterk. De godin in jou is ontwaakt en je weet zeker dat je nooit meer zo afhankelijk wilt zijn in een relatie. Je hebt al je angsten in de ogen gekeken en verlaten worden door je partner is niet langer het ergste dat jou kan overkomen.

Opeens voel je je ongelooflijk opgelucht en vrij. Je kunt de hele wereld aan! Sommigen ontmoeten nu hun soulmate en genieten van een nieuwe fijne relatie waarbinnen sprake is van wederkerigheid. Maar voor tweelingzielen en iedereen die voor de allerdiepste genezing kiest, breekt er vaak een moeilijke tijd aan.

Lees ook: Hoe vind je een soulmate of zielsverwant? Deze tips helpen je

Diepe pijn na het genezen van verlatingsangst

Een nieuwe relatie – mogelijk met je tweelingziel – komt maar niet. Je bent graag alleen en bent daar ook heel goed in, maar de twijfel begint nu toe te slaan. Je bent genezen van je verlatingsangst, dan moet alles toch goed komen?

Op dat moment komt de diepere pijn onder jouw verlatingsangst aan de oppervlakte. Je ervaart de oerpijn van je gewonde vrouwelijke energie. Deze pijn is te herkennen aan de diepe overtuiging dat jij het niet verdient om graag gezien te worden. Het zijn onbewuste gedachten die je met je meedraagt als ‘ik verdien het niet om gelukkig te zijn’, ‘ik verdien geen fijne relatie’ of ‘ik verdien het niet om een mooi leven te leiden’.

Deze gedachten kunnen ervoor zorgen dat je jezelf onbewust tegenhoudt om verder te helen. Je bezoekt geen therapeut of coach die jou kan helpen, want je verdient het toch niet dat je leven mooier of gelukkiger wordt… Dat verdien je wél! Precies daarom is dit artikel er: zodat je kunt zien wat de volgende stap in jouw genezingsproces is.

Het mysterie van de donkere maan

Het mysterie van de donkere maan

Lees meer over gewonde vrouwelijke energie in Het mysterie van de donkere maan van Demetra George. Aan de hand van rebelse godinnen als Medusa en Lilith komt de krachtige, vrouwelijke symboliek van de maan tot uitdrukking. Je wordt uitgenodigd met je schaduwkanten aan het werk te gaan, om vervolgens sterker tevoorschijn te komen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Hanne Knight
Hanne Knight

't Is langs hier en het komt goed. Dat is het motto van Soul in Bloom, mijn praktijk voor coaching via e-mail, online of via chat. Als Soul Realignment Practicioner werk ik met iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in een leven dat niet helemaal past. Samen gaan we op zoek naar de Blueprint van jouw ziel, naar wie je diep vanbinnen bent. En we verwijderen de blokkades die je nog tegenhouden om een heerlijk leven te leiden.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?