Bewustzijn

Spirituele betekenis van de vlinder: wat betekent het als er een vlinder op je pad komt?

Door uitjebewust
Spirituele betekenis van de vlinder: wat betekent het als er een vlinder op je pad komt?

De vlinder staat voor transformatie. Voordat dit wonderschone diertje in allerlei kleuren en formaten mag rondfladderen op Moeder Aarde moet het een hele weg afleggen. De groei begint als kleine rups, die zich vol vreet met zoveel mogelijk bladgroen. Dan begint de fase van de volwassen rups, die qua uiterlijk enorm kan verschillen van een saai uiterlijk tot de meest prachtige kleuren.

Op een zeker moment, en alleen de rups weet welk moment dat is, begint het met zich innestelen in een cocon. Eenmaal ingesponnen, start een ingewikkeld proces van totale gedaanteverwisseling. En weer op een zeker moment weet alleen deze nieuwe gedaante dat het tijd is om uit te breken. De cocon open te maken, de vleugels te ontvouwen en als een nieuwe en frisse gedaante met een compleet schone lei de wereld in te fladderen.

Van rups tot vlinder

De mens heeft een vergelijkbaar proces in zich. Er is een tijd van geboren worden met een lege harde schijf, die als een soort spons fungeert en gedurende ongeveer 18 tot 24 jaar alles opneemt. Dan heb je een soort basis gelegd en ben je klaar voor je eerste baan en eerste huis. Je hebt waarschijnlijk een rijbewijs en misschien wel een auto of motor.

Je kunt je dus ook verplaatsen en bent steeds minder afhankelijk van anderen. Nu is het aan jou als volwassen rups om er iets moois van te maken. Ook jij hebt door je ervaringen bagage. Daardoor ben je een saai typje geworden en verhul je je in dito kleding kleuren. In jouw werk zoek je geen uitdaging, maar gewoon stabiliteit. Daar is overigens niets mis mee, want jij weet in ieder geval altijd waar je aan toe bent.

Jezelf herkennen

Of je kijkt de kat uit de boom, die weinig vertrouwen heeft in de mensheid en heel misschien een paar vrienden toe laat in zijn of haar directe omgeving. Jouw kleding is ingetogen met af en toe een uitspatting of een kleurrijk accent. Omdat je eigenlijk alles eerst wil weten voordat het heeft plaatsgevonden, kun je maar lastig keuzes maken. Want is het wel het juiste wat je gaat doen? Past die baan wel bij jou? Maar het kan ook zijn dat jou niets te gek is en je geel en paars best bij elkaar vindt passen.

Je kleedt je kleurrijk en ook je acties zijn zo. Je hopt van het ene baantje naar het andere, maar vindt eigenlijk nooit ergens je plek. Op feestjes ben jij de gangmaker en je staat graag in de belangstelling. Of je bent dol op aandacht en het maakt niet uit waar die vandaan komt.

Herken je jezelf ergens in? Weet, lief mens, dat iedereen goed is, zoals hij of zij is. Kijk niet naar de rups in gele en paarse kleding en vindt hem niet raar of vreemd. Misschien krijg je wel het gevoel dat je eigenlijk best een beetje meer geel en paars zou willen hebben, omdat je leven dan een stuk minder saai zou zijn. Afgunst leidt tot niets, evenals je anders gedragen dan wie je bent.

Een stapje terug

Ieder mens krijgt zeker één keer de tijd om zich terug te trekken. Anders dan de rups die maar één keer een vlinder kan worden, heeft de mensheid meerdere transformatiemomenten. Als jouw ziel vindt dat je het nu echt te bont maakt en te ver van je ware zelf afraakt, wordt er ingegrepen. Dat kan zijn dat je je baan verliest, een ongeluk krijgt, ziek wordt, een relatie die toch al niet goed voor je was, maar jij hield die roze bril maar op, rigoureus stopt.

Op de een of andere manier wordt in jouw wereld een soort time-out gecreëerd, waardoor je van slag raakt. Dan is het aan jou om dit moment te herkennen als groeimoment. De emoties die als mens bij je boven komen zullen variëren van boosheid, verdriet, wantrouwen, pijn en misschien ook wel angst. Bij velen van jullie zal je hoofd zeggen: waarom overkomt mij dit nou weer?

Nieuw pad bewandelen

Het is een teken dat je een ander pad moet gaan bewandelen. Dat je in je huidige doen en laten niet jouw missie volgt en jouw levensdoel zal bereiken, waarvan het Universum graag ziet dat het je wel lukt. Ook al ligt de uiteindelijke keuze of je het redt altijd bij jou. Als jou wat overkomen is, ongeacht wat het is, zie het als een time-out. Een tijd om te cocoonen en helemaal in je diepste zelf probeert na te gaan wat je kunt verbeteren. Wat je diep van binnen eigenlijk altijd al anders wilt.

Bij jezelf na te gaan wat je kunt leren van de situatie waar je in zit, dat er misschien nog pijn en verdriet te verwerken zijn, of gemis. Dat je te makkelijk over gebeurtenissen in jouw rugzak bent heen gestapt, omdat je er, soms uit een soort zelfbescherming, niet lang bij wilde of als het betrekking heeft op jouw jeugd, kón stilstaan.

Deze gebeurtenissen hebben allemaal invloed gehad op hoe jij als rups bent gegroeid en welke keuzes je hebt gemaakt. Net als het bij de rups op een zeker moment de tijd is gekomen om zich in te spinnen in haar cocon.

Een façade

Zo krijg jij ook van dit soort momenten in je leven. Een moment waarop je je realiseert dat je eigenlijk een beetje de weg kwijt bent geraakt, zonder dat je precies weet wat nou de perfecte voor jou zal zijn. In de tijd dat je in de cocon zit, heb je alle mogelijkheden om voor jezelf herstel te creëren, als je maar naar jezelf durft te kijken. O, wat is dat eng hè? Stel dat je erachter komt dat jouw aangetrokken harnas eigenlijk helemaal niets voorstelt. Een façade die je lange tijd heeft gediend om je achter te verbergen, maar ineens lukt dat niet meer.

Dan wordt het tijd om het harnas aan de wilgen te hangen, de muur af te breken, te zien, te omarmen, want niets is fout. Het is allemaal onderdeel van jou en heeft jou gemaakt tot wie je bent. Vaak hebben ervaringen geleid tot een bepaalde gave of kracht die je hebt ontwikkeld. Alleen heb je het nog nooit zo bekeken.

Herhaalrecept

Luister dus in je cocontijd naar jezelf. Vergeet de buitenwereld, verwijt hen niets, je hebt het zelf gecreëerd en daar horen resultaten bij. Of die nou leuk zijn of niet. Elk keer dat je een beetje hebt geluisterd, kom je weer uit je cocon en vlieg je de wereld in. Deze keer ben je er volgens jezelf helemaal klaar. Klaar om het helemaal anders te doen. Maar soms lukt het toch niet of laat je je toch weer misleiden door je oude gewoonten, gedrag, emoties (angst).

Voor je het weet zit je weer in je rups-zijn moment en kom je alleen maar kruipend vooruit. Je bevindt je dan nog steeds of weer op de weg die je al liep. Het Universum voorziet je dan van een herhaalrecept. Weer raak je je baan of inkomsten kwijt, weer loopt je relatie stuk, weer komt jouw gezondheid onder druk te staan. Keer op keer zal het Universum jou met je neus op de feiten drukken. Dat is lang niet altijd grappig, maar weet dat de transformatie van rups naar vlinder enorm veel vraagt. Ook van jou.

Het hogere plan

Jouw hogere zelf heeft een plan voor jou beschikbaar. Een heel mooi plan. Een plan waarin je gewoon helemaal jezelf mag zijn en vol in je levenskracht staat. Waar je mag fladderen als de vlinder vrij van oude pijn, verdriet en gemis. Een vreugdevol plan, met lol, licht en liefde. Waarin je elke dag volledig geheeld en gezond mag opstaan nieuwsgierig naar de dingen die je die dag gaat beleven.

Waarbij je elke dag op een nieuwe witte pagina mag creëren, positief mag bijdragen aan het grotere geheel. Waar je je niet meer hoeft te verdedigen en te verliezen in boosheid, onzekerheid, angst en verdriet, maar waar je vanuit compassie en vriendelijkheid in het leven staat. Ongeacht de situatie die aan je opgedrongen wordt. Als jij als je ware zelf BENT dan sta je zo stevig als een rots en die krijgt niemand meer omver, al zal dat altijd geprobeerd worden. Dat is het moment dat jij jouw ware vlinder vol gouden licht bent geworden die niet alleen jezelf verwondering schenkt, maar ook zoveel anderen.

Vlinders zijn boodschappers

Affirmatie: ‘Ik ben mijn ware zelf’

PS: Vlinders in de natuur zijn vaak boodschappers van geliefde mensen die niet meer op aarde zijn. Let goed op hun kleuren en eigenschappen en VOEL wie er jou even laat weten dat hij of zij even bij je is.

Keer jij steeds terug naar jouw rups zijn en lukt het je niet om je vlinder zijn vast te houden? Vaak heb je net even een ander inzicht nodig dat jou verder helpt.

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Tekens van het universum

Tekens van het universum

Wil je meer lezen over spirituele tekens van het universum zoals de vlinder? Dan is Tekens van het universum een boek voor jou. In dit boek leer je tekens herkennen en in te zetten als krachtige wegwijzers voor je persoonlijke ontwikkeling.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Boekentip: Levensstijlgids

Deze Levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensiewereld. Dat vraagt om groei in bewustZIJN en daaraan gekoppeld aanpassing van levensstijl. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jouwZELF, ieder ander en Moeder Aarde. We zijn immers allemaal verbonden.

bestel nu

Lees ook deze artikelen van Karen Bos:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reacties
 1. anne 22 juli 2019 - 06:37
  Reply

  Hoi Karen, ik zou je graag ontmoeten. Liefs Anne-Mark

  1. uitjebewust 25 juli 2019 - 06:12
   Reply

   Hoi Anne, je kunt contact met me opnemen via info@uitjebewust.nl. Ik zie het tegemoet. Stralende dag gewenst.

 2. Jean Marie starmans 30 mei 2021 - 06:15
  Reply

  Hoi Karen Verleden jaar zag ik constant een witte vlinder als ik aan één specifiek persoon dacht. We hebben uitgesproken dat van haar zijde niet meer dan alleen vriendschap kan ontstaan. Ga ik gisteren gezellig een uur wandelen met die persoon gaat op een gegeven moment een vlinder (kleine vos) voor haar op het pad zitten......

 3. Marina slambrouck 30 mei 2021 - 15:24
  Reply

  Ik zou graag mijn papa terug zien xxx

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?