Bewustzijn

De spirituele boodschap van de hamster: hoe ‘gekooid’ voel jij je?

Door uitjebewust
De spirituele boodschap van de hamster: hoe ‘gekooid’ voel jij je?

De hamster komt niet toevallig nu op jouw pad. Het is een klein beestje met een grote vraag voor je: hoe ‘gekooid’ is jouw leven en zou je niet graag meer vrijheid willen? Dit inspirerende artikel van natuurlezer Karen Bos zet je ongetwijfeld aan het denken…

Blijven wij braaf onze rondjes in het rad rennen, terwijl er innerlijk zoveel aan ons knaagt?

Wilde hamsters in nood

Als lief, knuffelig en compact beestje is de hamster al jaren huisvriend van vele gezinnen. Ook wordt hij ingezet als reclamemiddel vanwege de bolle wangen, die ‘vol te proppen’ zijn. Het moet ons stimuleren om veel te kopen bij een bepaalde supermarkt. Voor de hamster zijn deze wangen gewoon heel nuttig. Hij kan er een berg voedsel in verstoppen om elders ‘te lossen’ en een voorraad aan te leggen. Hij heeft zijn eigen boodschappentassen bij zich. Hoe handig is dat?
Van oorsprong komt de hamster in de vrije natuur voor. Niet de soorten zoals de goud- en dwerghamster, die inmiddels gedomesticeerd zijn, maar de korenwolf komt jou vast bekend voor. Een echte opruimer is het. Naast granen eet het diertje ook slakken, insecten en zelfs muizen en amfibieën. Wilde hamsters staan onder druk. Ze worden met uitsterven bedreigd, dankzij de mens. Speciale programma’s moeten dit voorkomen.

Volg je natuurlijke ritme

In de winter houden hamsters van nature een winterslaap. Het is belangrijk om het diertje dit natuurlijke ritme te laten volgen. Dat geldt ook voor jou, lief mens. Volg je natuurlijke ritme, dan zit je beter in je vel. ‘Ja maar…’ – daar komt je hoofd weer. Wanneer jij je meer met bewustzijn bezighoudt, word je je ook meer bewust van je lijf. Je ervaart wanneer jij jouw ‘piekmomenten’ hebt: overdag of misschien wel in de nacht. Profiteer ervan!

Als je kijkt naar hoe wij hamsters en andere knaagdieren houden, is dat best sneu. We hebben bepaald dat een kooitje wel groot genoeg is, terwijl ze in de vrije natuur stad en land afleggen op zoek naar voedsel en partners om mee te paren. Misschien mogen we onze kijk op het houden van deze diertjes in gevangenschap veranderen. We kunnen ze lekker laten waar ze thuishoren: in de natuur.

Waarom hamsteren een goed idee is…

Misschien wel het mooiste wat we kunnen doen: het gedrag van de hamster overnemen. Dat betekent dat jij in je omgeving zoekt naar alternatieven voor jouw boodschappen. Dat je bewust kiest voor winkels die duurzaamheid en gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. Je koopt niet alles bij die ene supermarkt, maar zoekt net als de hamster uit waar je wat je nodig hebt, kunt vinden. Bij lokale boeren en andere kleine ondernemers. Je kiest voor jezelf het beste van het beste en dat is op dit moment biologisch of biologisch-dynamisch. Er hoeft niet altijd een keurmerk op te zitten. Als de boer maar kan uitleggen hoe hij/zij met de producten, dieren en grond omgaat.

Het is belangrijk om jouw energetische zijn optimaal te voeden en dat doe je niet met ‘knutselvoedsel’ uit de supermarkt. We worden gestimuleerd om te kijken wat zo goedkoop mogelijk is, waardoor we vergeten dat dit soort voedsel ons duurste bezit, onze gezondheid, schaadt. De hamster maakt ons hierop attent. Ga niet voor waar de vrolijke nephamsters jou mee verleiden. Kies voor wat de échte hamsters in de natuur zouden doen: voeg alleen dat aan je voorraadkast toe wat jou werkelijk voedt en je gezondheid in topconditie houdt.

Eindeloos rondrennen in een rad

De meeste hamsters hebben een rad in hun kooitje. Daar kunnen ze dan lekker in rennen… Eigenlijk is het zielig, want in de natuur hangt dit soort spul niet. Nee, daar zou de hamster heel andere dingen doen. Wat wil dat zeggen? Dat de kooi hem veel te weinig ruimte biedt en dat hij daarom, vanuit mentale afstomping, kiest voor rennen in een rad? Want tja, wat moet je anders doen om je energie kwijt te raken? Een vergelijking met onszelf is eenvoudig te maken. Velen gaan naar de sportschool en rennen op een loopband en zijn vergeten dat zij wél de vrijheid hebben om in de natuur te mogen rondrennen. En er zijn nog meer parallellen.

Wat knaagt er aan jou?

Waar komen die raddraaiers in de maatschappij ineens vandaan? Waar komt de toenemende mate van agressie en zinloos geweld ineens vandaan? Lief mens, het is niet ineens. Het is een gevolg van de mentale afstomping van de mensheid. Laat het niet zien dat wij, net als de hamster, braaf onze rondjes in het rad blijven rennen, terwijl er innerlijk zoveel aan ons knaagt? Heeft ons denken ons niet beperkende ‘maatregelen’ opgelegd, waardoor we er zélf voor kiezen om ons te laten opsluiten in kooitjes? De een wat groter dan de andere, met of zonder allerlei snufjes om aan onze gemakken te voldoen. Generaties lang is overgedragen van oud op jong dat je het beste een eigen huis kunt bezitten. Het rare is dat we hier – zelfs al brengt het torenhoge lasten met zich mee – gewoon voor blijven kiezen. Je hebt een koopcontract en voelt je misschien een ware gouden-kooibezitter. Maar kun je de lasten niet meer betalen? Dan wordt je huis bij opbod verkocht…

Laat je niet verblinden door spullen

We laten ons te vaak verleiden. Dat geldt ook voor auto’s en andere spullen die je op lease basis kunt ‘krijgen’. Blij zijn met een geweldige auto die niet van jou is, is eigenlijk best vreemd. Dit uiterlijk vertoon maakt je zo kwetsbaar. Je kunt beter in een oud koekblik rondkarren dat écht van jou is en de meningen van anderen hierover opzijschuiven. Het leven is geen ratrace of beter hamster-race om zoveel mogelijk te vergaren om jou status te geven, zodat je ‘meetelt’ en ‘vrienden’ hebt. Het enige dat je doet, is jezelf voor de gek houden. Echte vrienden kijken niet naar hoe je leeft, waar je woont, wat voor auto je hebt. Ze zien jou als persoon. Als mooi mens, en al het andere is totaal ondergeschikt.

Jouw connectie met de natuur

Wij zijn, net als de hamster, zoogdieren. Dieren zijn onderdeel van de natuur. Alles waar we ons mee voeden, komt uit die natuur. Dat is een heel natuurlijk iets, wat we aan het vergeten zijn. Veel jongeren weten niet eens meer dat melk van een koe komt, want dat koop je toch gewoon in de supermarkt?

En waarom zitten we de hele dag met onze neus in schermen? We zijn verslaafd gemaakt. Ons virtuele Ik knalt van alles de ether in. Mooie dingen, fijne dingen, maar het heeft ook een schaduwkant. We raken dolgedraaid door het verliezen van de connectie met onze innerlijke natuur en de focus op de buitenwereld. Er vallen steeds meer grenzen weg, omdat de grip op ons zelf wegvalt.

Stel je eens voor dat je de hele dag aan het gamen bent en in het spel alles kapot mag maken. Wat laat dit zien? Waar normen en waarden vervagen en de lijn tussen werkelijkheid en virtualiteit steeds dunner wordt, gebeuren vreemde dingen. ‘Het is oké om geweld toe te passen’ raakt als programmering verankerd in het brein. Jouw dagelijkse portie nieuws kan trouwens eenzelfde effect hebben.

Een media-winterslaap

Als dit verhaal je raakt, dan vraagt de hamster jou om je terug te trekken. Om afscheid te nemen van elk scherm. Dus geen journaal meer voor het slapen gaan of het laatste nieuws op je mobiel. Negatieve berichtgeving in de vorm van beelden doet iets met jouw zijn. Als het jou lukt om je los te maken van schermen, zit je veel beter in je vel.

Je kunt het zien als het in winterslaap-stand zetten van alle schermen. Hoe ziet jouw leven er dan uit? Waar besteed jij je tijd aan? Meer naar buiten? Creatief bezig zijn, wat je eigenlijk al heel lang wilt, maar steeds uitstelt. Taarten bakken? Al die mensen eens echt bellen of opzoeken om te horen hoe het met ze gaat, in plaats van dat duimpje omhoog te geven? Spelen met jouw kind(eren) of de hond, die je nu steeds wegstuurt, omdat je nog even dit of dat op een scherm wilt/moet (moet het echt?) doen. Denk erover na en probeer actie te ondernemen, gewoon om te ervaren wat het met jou doet.

Lijden aan grootheidswaanzin

Mannelijke hamsters zijn ware bouwers. Van burchten welteverstaan, voorzien van allerlei kamers. Sommige mannetjes leiden aan grootheidswaanzin en kunnen meerdere burchten ‘bezitten’. Die hebben ze allemaal zelf gebouwd en beheren ze ook. De hamster vraagt jou eens te kijken of jij misschien ook een soort grootheidswaanzin in jouw zijn hebt. En of dat wel met jouw ware zijn overeenkomt.

Zit er misschien een schreeuwend kind vanbinnen, dat zo graag aandacht wil, maar het nooit ontvangen heeft? Misschien zorgt dat er nu wel voor dat iets in jou verlangt naar erkenning. Misschien wil het wel grote bekendheid, terwijl je tegelijkertijd vanuit jouw diepste zijn het liefst op de achtergrond blijft en vanuit dienstbaarheid je gaven wilt inzetten. Het is een tegenstrijdigheid die je misschien mag aankijken.

Jane Goodall als inspiratiebron

Wanneer het schreeuwende kind aan zet is, leidt dat tot trekken en duwen om dingen tot stand te brengen, maar het wederom niet ontvangen van de aandacht (succes) die je wenst. Dit kind mag leren dat het op die manier niet werkt. Wat wél werkt, is vanuit jouw dienstbaarheid jezelf inzetten. Niet door jezelf weg te cijferen en je grenzen niet te bewaken, maar door jouw roeping te volgen en erop te vertrouwen dat als jij ‘beroemd’ moet worden, dat ook geschiedt. Kijk eens naar Jane Goodall. Ze heeft nooit de intentie gehad om spreker en medebeslisser op wereldniveau te zijn, maar ze is het wel geworden. Hoe? Door zichzelf te zijn en haar focus te houden op haar pad om de wereld mooier en beter te maken. Het enige wat ze heeft gedaan, is haar passie met liefde volgen.

Leve de vrijheid!

Bouw gewoon aan jouw ‘burcht’. Dat waar jij warm voor loopt en creëer voor jezelf een ‘rad van fortuin’. De hamster kwam op jouw pad om je te laten zien hoe een gekooid leven eruitziet en welk effect het heeft op je zijn. Als we niet opletten, raken we steeds verder verstrikt. Technologie kan meer kapotmaken dan ons lief is. Het is daarom dat de hamster jou vraagt eens goed te kijken naar jouw leven en je los te koppelen en te ‘ontkooien’. Jij hebt een keuze – hij niet.

Ga bouwen, lief mens. Dat hoeft niet per se een huis te zijn, maar wel dat waardoor je zo min mogelijk afhankelijk bent van systemen. Afhankelijkheid maakt kwetsbaar. Je geeft als het ware de macht over hoe het met jou gaat uit handen. Vergeet niet, jij bent (mede)creator van alles. Wedden dat als jij creëert er geen kooien komen? En er geen geweld is? Niet tegen mensen, niet tegen dieren, niet tegen de natuur. Dat iedereen Moeder Aarde op haar werkelijke waarde schat. Als paradijs voor alles wat leeft, dat ons kan voorzien in wat we nodig hebben om liefdevol en vreedzaam samen te leven. De hamster wil graag voortleven en zijn vrijheid terug. Jij ook? Bouw er dan aan…

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: De levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling Dat vraagt om groei in bewustZIJN en daaraan gekoppeld aanpassing van levensstijl. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jouwZELF, ieder ander en Moeder Aarde. We zijn immers allemaal verbonden.

bestel nu

Lees ook de boodschappen van deze dieren:

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Breuklijnen in de familie
€ 20,00

Breuklijnen in de familie

Karl Pillemer

Ellende komt in de beste families voor: 'Breuklijnen in de familie' van dr. Karl Pillemer is het begin van herstel

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?