Spiritualiteit

Tarot Jaarlegging 2023: ontdek de spirituele energie van elke maand en laat wensen uitkomen

Door Annick Van Damme
Tarot Jaarlegging 2023: ontdek de spirituele energie van elke maand en laat wensen uitkomen

Een artikel om héél goed te bewaren… Deze jaarlegging van tarot-expert Annick van Damme helpt jou om af te stemmen op de spirituele energieën in heel 2023. Zo ontvang je helende steun van het universum en kun je wensen manifesteren. “Door aandacht te besteden aan je diepste verlangens creëer je meer geluk: voor jezelf en anderen.” Ontdek de unieke energie van elke maand!

Vertrouw erop dat het universum jou steunt om je diepste wensen waar te maken.

Zo werk je samen met het universum

Ik maakte voor de jaarlegging 2023 twee stapels: eentje met de 22 kaarten van de Grote Arcana en eentje met de 56 kaarten van de Kleine Arcana. Voor elke maand trok ik één kaart uit de Grote Arcana-stapel en één kaart uit de Kleine Arcana-stapel. De Grote Arcana geeft het thema van de betreffende maand weer; de Kleine Arcana laat zien welke concrete stappen je kunt zetten om je spirituele leven vorm te geven. Heb je thuis tarotkaarten? Dan kun je op deze manier natuurlijk ook zelf een jaarlegging voor 2023 doen!

Dankzij de jaarlegging weet je precies welke energie opvallend aanwezig is in de komende 12 maanden. Je kunt erop afstemmen en zo de helende en transformerende energie van het universum ontvangen. Doe je al aan journaling of wil je hiermee beginnen in het nieuwe jaar? Laat je dan inspireren door de twee tarotkaarten van elke maand. Ze zijn ideaal voor schrijfmeditatie en brengen je inzichten. Zo geef jij je spirituele ontwikkeling een boost!

De energie van januari 2023

Tarotkaarten: De Gehangene en Tien van Pentakels

Thema: Loslaten
Je laat oude spirituele overtuigingen los om nieuwe te ontvangen. Je stelt je open om het goddelijke in jezelf te ervaren tijdens momenten van stilte, meditaties en visualisaties. Je bent hierdoor emotioneel extra kwetsbaar.

Advies: Tijd voor zelfonderzoek
Veel spirituele overtuigingen zijn aan jou doorgegeven via onder meer je opvoeding en school. Sommige passen niet meer bij je en belemmeren jou om je spirituele leven op een unieke manier vorm te geven. Deze eerste maand van het jaar is een mooi moment voor zelfonderzoek. Evalueer je overtuigingen en durf ze los te laten. Zo maak je in jezelf ruimte vrij voor nieuwe.

De energie van februari 2023

Tarotkaarten: Het Oordeel en Staven Aas

Thema: Je hartenwens
Je luistert naar de roep die je innerlijk hoort en wilt ’m beantwoorden. Door aandacht te besteden aan je diepste verlangens creëer je meer geluk: voor jezelf én anderen.

Advies: Maak ambities waar
Kom in actie en verleg je grenzen. Voel de passie voor spiritualiteit in je oplaaien. Gebruik je innerlijke kracht om een stap voorwaarts te zetten op je spirituele pad. Zodra je dit doet, voel je de levensenergie door je heen stromen. Geloof in jezelf – jij kunt bergen verzetten.

De energie van maart 2023

Tarotkaarten: De Hogepriesteres en Zes van Zwaarden

Thema: Innerlijke wijsheid
Neem deze maand de tijd om je af te stemmen op je innerlijke wijsheid. Dit doe je door met aandacht naar binnen te gaan en je open te stellen voor nieuwe inzichten die in jou verborgen liggen.

Advies: Zorg voor mentale rust
Ervaar je dat emoties en gedachten je overrompelen? Kies er dan bewust voor om ze tot rust te brengen. Vertrouw erop dat het universum je steunt om je diepste wensen waar te maken. Weet dat je eerst afscheid van het verleden moet nemen om de toekomst te kunnen omarmen.

De energie van april 2023

Tarotkaarten: Het Rad van Fortuin en Twee van Kelken

Thema: Balans bewaren
Laat je niet afleiden door wat er om je heen gebeurt. Leef jij vanuit je eigen visie, dan hebben meningen van anderen minder vat op jou. Vraag je af hoe je het contact met je ziel kunt versterken.

Advies: Voel de steun van een tweelingziel
Je bewandelt je pad niet alleen. Je ervaart dat iemand anders een belangrijke rol in je spirituele ontwikkeling speelt. Je voelt onvoorwaardelijke acceptatie van wie je bent, waardoor jij je grenzen kunt verleggen.

De energie van mei 2023

Tarotkaarten: De Dood en Twee van Pentakels

Thema: Vertrouwen op het leven
Vertrouw erop, vooral wanneer je het moeilijk hebt, dat er altijd iemand op het juiste moment klaarstaat om jou te steunen. Twijfelen aan jezelf is je grootste vijand. Toch moet je door deze ervaring heen om je eigen kracht te ontdekken.

Advies: Maak keuzes
Stel belangrijke keuzes niet te lang uit. Je kunt niet oneindig alle voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Besluiteloosheid leidt tot zelfsabotage. Laat je angst om te falen deze maand los. Door een keuze te maken geef jij je creatieve denken een impuls en kun je spirituele doelen realiseren.

De energie van juni 2023

Tarotkaarten: Matigheid en Kelken Aas

Thema: Transformeren
Je gaat actief aan de slag met je eigen energie en stimuleert zo je spirituele ontwikkeling. Het contact met je Hogere Zelf wordt intenser, waardoor je intuïtie opbloeit. Je innerlijke transformatie maakt je gevoeliger voor indrukken van buiten.

Advies: Stel je hart open
Stel je hart open voor een diep innerlijk contact. Hierdoor kun je de ondersteunende universele energie in je lichaam opnemen en in elke cel laten doordringen. Deze energie reinigt en versterkt. Ondersteun dit proces: zorg voor een goede aarding. Wandel in de natuur, drink veel water en neem voldoende nachtrust.

De energie van juli 2023

Tarotkaarten: De Geliefden en Zeven van Zwaarden

Thema: Communicatie
Het is een uitstekende periode om intense gesprekken te voeren. Ze brengen verborgen informatie naar boven, zodat je tot verrassende inzichten over jezelf en mensen uit je directe omgeving komt.

Advies: Volg je eigen inzichten
Als jouw levensvisie sterk verschilt van anderen, heeft het weinig zin om hen te overtuigen van de manier waarop jij wilt leven. Deel je mening, maar vermijd eindeloze discussies. Relaties waarin je veel mentaal geworstel en getouwtrek ervaart, kun je beter loslaten.

De energie van augustus 2023

Tarotkaarten: De Zon en Koningin van Pentakels

Thema: Vernieuwing
Deze maand zijn je zintuigen extra gevoelig. Je voelt je intens verbonden met Moeder Aarde. Nieuwe prikkels stimuleren jou om dieper contact met de natuur te maken en de energie van je omgeving te bestuderen.

Advies: Koester je energie
Ondersteun de natuurlijke levensenergie die door je lichaam stroomt. Verwen je zintuigen en voed je lichaam en geest door je bewust open te stellen voor nieuwe zintuigelijke indrukken. Een ideaal moment om met kruiden of essentiële oliën te werken.

De energie van september 2023

Tarotkaarten: Kracht en Acht van Pentakels

Thema: Stap voor stap
Na een periode van spirituele zelfontdekking voel je een intens verlangen om je unieke zelf zichtbaar te maken. Vanuit balans creëer je stap voor stap een nieuw leven. Je omgeving reageert op je energetische uitstraling. Sommige vriendschappen worden minder intens en nieuwe vriendschappen bloeien op.

Advies: Maak je talent zichtbaar
Je bent een bijzonder spiritueel wezen, maar vaak is dit onzichtbaar voor de buitenwereld. Schrijf je unieke talenten op en ga na op welke creatieve manier jij ze zichtbaar kunt maken voor jezelf en anderen. Durf te experimenteren en stimuleer zo je talent om je verder te ontwikkelen.

De energie van oktober 2023

Tarotkaarten: De Dwaas en Zes van Kelken

Thema: De sprong wagen
Daag jezelf op spiritueel gebied uit. Stel je open voor transformerende ervaringen. Zo creëer je meer kansen op een spirituele doorbraak of diepgaande transformatie. Laat gedachten die je spirituele groei beperken, los.

Advies: Geef energetische steun
Stuur harmoniserende energie naar je omgeving. Je bent een energetisch doorgeefluik en stimuleert het zelfhelende vermogen bij anderen. Zo genees je emotionele wonden die zij met zich meedragen. Je doet dit op een spontane manier: via hartverbinding.

De energie van november 2023

Tarotkaarten: De Hogepriester en Koningin van Staven

Thema: Spirituele houvast
Je voelt de behoefte om je aan te sluiten bij een organisatie die je ondersteunt in je spirituele ontwikkeling of om je toe te leggen op een healingmethode. Dit helpt jou om meer structuur in je spirituele leven aan te brengen. Zo ervaar je rust in je hoofd en hart en ben je een inspirerend voorbeeld voor anderen.

Advies: Organiseer bijeenkomsten
Stimuleer anderen om samen te komen en spirituele ervaringen te delen. Door samen te werken maak je elkaars energie sterker, maar creëer je ook een stabiel veld van helende energie. Steeds wanneer jij je met de groepsenergie verbindt, versterk je jouw individuele energieveld.

De energie van december 2023

Tarotkaarten: De Magiër en Vier van Staven

Thema: Wilskracht
Je voelt je vrij om je leven in te richten zoals jij wilt. Je bent je bewust van je innerlijke kracht en omarmt je unieke spirituele talent. Je beoefent magie op een heel natuurlijke manier en schept zo een uiterlijk leven dat volledig past bij het leven dat je diep vanbinnen wenst.

Advies: Vier je geluk
Door regelmatig een ontspannende dag in te plannen waarop je met anderen geniet van gezelligheid en vriendschap, harmoniseer jij je energie op een spontane manier. Waardeer je omgeving, toon je genegenheid en zorg dat anderen zich veilig voelen en onthaasten. Vier het leven en deel je geluk!

Ontdek je innerlijke wijsheid en visualiseer je toekomst samen met je ziel

Welk pad ga je bewandelen het komende jaar? Met dit online werkboek ga je terugkijken op het afgelopen jaar en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor het nieuwe jaar. Een mooi ritueel tijdens oud & nieuw, óf wanneer jij voelt dat het tijd is voor een transformatie.

Neem de tijd om het oude af te sluiten in dankbaarheid, en ontdek je de zaadjes die in je ziel zijn geplant voor de nieuwe tijd die komt. Bestel de cursus nú en ga gelijk aan de slag!

bestel nu

Lees verder:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Annick Van Damme
Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?