Spiritualiteit

Gidsen en engelen: zo kun jij contact maken met jouw beschermengel

Door Gastauteur
Gidsen en engelen: zo kun jij contact maken met jouw beschermengel

Iedereen heeft een eigen beschermengel waar hij of zij mee in contact kan komen. Misschien ben je hier al bekend mee en misschien nog niet. Dat is helemaal oké. Willemijn Welten legt je in Manifesteren kun je leren uit wat gidsen en engelen zijn én hoe je in contact kunt komen met je beschermengel. Ze geeft je hiervoor een aantal handvatten die je in het dagelijkse leven kunt inzetten.

Er zijn veel verschillende gidsen en engelen, en net als wij mensen hebben zij allemaal hun eigen frequentie. Als jij leeft op een frequentie vanuit je hart, dan heb je een hogere frequentie en is het makkelijker om verbinding met hen te maken.

Gidsen en engelen die jou helpen op je pad

We hebben veel meer hulp dan we ons nu kunnen voorstellen, zichtbaar en onzichtbaar. Ik heb zelf ervaren dat er gidsen en engelen zijn die mij helpen op mijn pad. Ik noem ze mijn ‘supportteam’. Ik vraag ze met regelmaat om hulp. Die hulp kan in allerlei vormen komen, van ontmoetingen met de juiste mensen tot het terugvinden van mijn sleutels. Maar ze helpen me ook met de stappen die ik zet om mijn manifestaties uit te laten komen. Misschien ben jij hier al bekend mee, of wellicht vind je dit nog wat vaag. Dat is helemaal oké. Ik nodig je uit om er open in te gaan, en wie weet kunnen ze je nog verrassen.

Het verschil tussen gidsen en engelen

Gidsen hebben vaak ook hier op aarde geleefd, engelen zijn de boodschappers van het Universum en hebben (meestal, op een paar uitzonderingen na) nog nooit op aarde geleefd. Je hebt verschillende soorten gidsen, onder andere: geliefden die naar de overkant zijn gegaan en jou nu helpen, gidsen met wie jij al eerder een leven hebt gedeeld of spirituele leraren zoals Boeddha, Jezus of Maria Magdalena. Er zijn ook verschillende soorten engelen, zoals de aartsengelen, jouw beschermengel die al jouw hele leven (en eerdere levens) bij jou is, engelen van het licht, feetjes of (kracht)dieren.

Er zijn veel verschillende gidsen en engelen, en net als wij mensen hebben zij allemaal hun eigen frequentie. Als jij leeft op een frequentie vanuit je hart, dan heb je een hogere frequentie en is het makkelijker om verbinding met hen te maken. Daarom hebben sommige mensen makkelijker contact met hun gidsen dan andere. Als je je frequentie wilt verhogen om makkelijker verbinding te maken met jouw supportteam, dan kun je dat doen door vanuit liefde te leven, authentiek te zijn, toegewijd te zijn in de dingen die je doet, en waar je kunt (kleine) dingen doen om mensen te helpen. Want op de frequentie van die acties is de energie van de engelen.

Maak verbinding met jouw beschermengel

Iedereen heeft een eigen beschermengel. Deze engel is er speciaal voor jou. Vanaf het moment dat je geboren wordt, is deze altijd bij jou in de buurt. Als je wilt oefenen om verbinding te maken met jouw onzichtbare supportteam kun je het beste beginnen met verbinding te maken met jouw beschermengel . Je kunt dat doen door er bewust een relatie mee op te bouwen. Net als met elke relatie is het belangrijk dat je een vertrouwensband creëert.

 • Dat kun je doen door jouw beschermengel elke ochtend even goedemorgen te wensen. Als je hem/haar voelt of denkt dat hij/zij in de buurt is: verwelkom je engel dan. Je kunt zelfs hardop of in je hoofd zeggen: ‘Wat fijn dat je er bent.’
 • Ik heb een afspraak met mijn beschermengel dat ze me een veertje laat zien als ze in de buurt is of dat ik ineens een heel bloemige geur ruik.
 • Je kunt ook een meditatie doen om verbinding te maken met jouw engel en dan vragen om een naam. Wees niet teleurgesteld als je die niet de eerste keer hoort, bij mij duurde het ook echt een paar jaar voordat ik de naam wist.
 • Als je in een mediatie verbinding maakt met je beschermengel kun je ook voelen/kijken wat voor kleur jouw engel heeft. Je kunt de betekenis van die kleur dan opzoeken, dat geeft ook vaak inzichten over de eigenschappen van jouw beschermengel.

Wat kun je vragen aan je beschermengel en gidsen?

De eerste keer dat ik echt bewust verbinding voelde met mijn beschermengel was na een ochtendmeditatie. Ik had de avond voor het slapengaan een boek gelezen over engelen en gidsen, en er ‘s nachts ook al over gedroomd. In de ochtend deed ik mijn meditatie net zoals normaal, en ineens kreeg ik heel duidelijk een naam door: Muriel. Ze voelde als een gids die er was om mij liefde, warmte en vertrouwen te geven. Ik wilde meer van haar leren, dus ik ging achter mijn laptop zitten en begon haar al schrijvend vragen te stellen. Tot mijn verbazing typten mijn vingers op de vragen die ik stelde ook antwoorden terug. Ik bleef die warme, liefdevolle energie voelen terwijl dit gebeurde, alsof iemand een lekkere deken over me heen legde. Het voelde zo fijn, zo veilig en ik was vooral ook enthousiast en nieuwsgierig. Ik heb Muriel het hemd van het lijf gevraagd over gidsen, engelen en aartsengelen. Ik ontdekte welke gidsen er nog meer bij mij zijn om mij te helpen en wie me waarbij kon helpen. Ik besefte toen dat ik echt alles kon vragen.

Een aantal voorbeelden van vragen aan jouw beschermengel of andere gidsen of engelen:

 • Signalen van vertrouwen dat je op de goede weg bent.
 • Hulp bij manifestaties. Dat kan zijn van het terugvinden van iets dat je kwijt bent, tot hulp bij een sollicitatiegesprek of juist bij een date.
 • Het beschermen van je energie. Dit doe ik vaak als ik een drukke ruimte in loop, dan vraag ik vooraf de engelen om mijn frequentie hoog te houden. Voor het beschermen van mijn energie bedank ik vaak aartsengel Michaël voor zijn hulp.
 • Als je een boek wilt schrijven en de juiste woorden niet kunt vinden, kun je om inspiratie vragen.
 • Spullen kwijt? Bedank jouw gidsen voor hun hulp bij het terugvinden ervan, en je zult verbaasd zijn hoe snel je vindt wat je zoekt.
 • Wijsheid of antwoorden op algemene vragen die je hebt over het leven.
 • Wat de volgende stappen zijn die je kunt zetten.
 • Als jij bijvoorbeeld pr voor je bedrijf wilt genereren, kun je de engelen om de juiste contacten vragen.

Wat zou jij willen weten van je beschermengel?

Geschreven door Willemijn Welten.

Boekentip van de redactie: Manifesteren kun je leren

Manifesteren is de kunst om je dromen te realiseren. Willemijn Welten heeft een missie om met dit boek manifesteren voor iedereen zo makkelijk, leuk en praktisch mogelijk te maken. Ze haalt spiritualiteit uit het hokje ‘zweverig’ en vertaalt dit naar nuchtere tools zodat je op elk moment van de dag kunt manifesteren.

Bestel nu jouw exemplaar bij Boekenwereld.com met gratis verzending.

bestel nu

 

 

Lees verder over engelen:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reactie
 1. Stephanie Beyers 16 januari 2024 - 11:11
  Reply

  Hey, ik vind dit een heel interessant artikel. Sinds kort ben ik bezig met mijn spirituele reis. Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een zwaar auto ongeluk gehad en zijn er verbazend genoeg heel goed vanaf gekomen. We beseffen dat we veel geluk hebben gehad en dat we alletwee een hele goede beschermengel hebben. Daarom wil ik deze bedanken. Hebt u eventueel een tip hoe ik hen het beste mijn dank kan uitdrukken? We weten niet wie onze beschermengels zijn, weet niet of dit nuttige info is. Alvast bedankt!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?