Spiritualiteit

Beschermengelen zijn altijd aanwezig: zo kun jij je engelen zien

Door Gastauteur
Beschermengelen zijn altijd aanwezig: zo kun jij je engelen zien

Een engel is een majestueus lichtwezen, een ontzagwekkend wezen dat naar de aarde is gezonden om voor de mensen te zorgen en over hen te waken. Er zijn veel soorten engelen maar we zijn het meest vertrouwd met de engelen die over de mensheid waken: onze beschermengelen. In dit artikel leer je hoe je contact kunt maken met jouw beschermengel.

Beschermengelen zijn een aspect van veel religies maar je hoeft niet religieus te zijn om in engelen te geloven; je hoeft zelfs niet in engelen te geloven om een beschermengel te hebben. Onze engelen zijn bij ons of we nu wel of niet in hun bestaan geloven. Beschermengelen zijn altijd aanwezig, altijd waakzaam en altijd op zoek naar ons hoogste belang.

Hoe kun je je engelen zien?

Wanneer mensen deze vraag stellen vragen zij in werkelijkheid: ‘Waarom verschijnt een engel niet fysiek aan mij?’ Los van het probleem voor hen om dit tijdens onze normale waaktoestand te doen, zou de verschijning van zo’n ontzagwekkend wezen angstaanjagend kunnen zijn. Zelfs al verschijnen ze met gevoelens van vreugde en vrede. Jacky Newbomb:

“Ik ben er zeker van dat de meesten van ons de boel bij elkaar zouden gillen als een echte engel van reusachtige gestalte, plotseling midden in de kamer zou verschijnen!”

Onze hersenen accepteren de verschijning van onze engel of gids gemakkelijker wanneer we in een staat van lichte meditatie of trance zijn of tijdens visitaties in een droomstaat (wanneer ons lichaam slaapt maar onze geest wakker en waakzaam is, ook bekend als ‘helder dromen’). Wanneer wij ons echter in een andere bewustzijnstoestand bevinden is het niet alleen voor ons eenvoudiger om deze grote lichtwezens te erkennen maar ook voor hen gemakkelijker om aan ons te verschijnen. Soms zien mensen zelfs engelen als zij niet bij bewustzijn zijn tijdens een operatie of bij een bijna-doodervaring – dus inderdaad niet in de bewustzijntoestand van het normale waakbewustzijn.

Dit houdt in dat wij omstandigheden kunnen ‘creëren’ waar engelen als fysieke wezens aan ons kunnen verschijnen, en we onszelf niet in gevaar brengen. We kunnen mediteren en hun dan vragen aan ons te verschijnen of ons in onze slaap te bezoeken. Engelen leven op een ander trillingsniveau dan de mens. Zoals water in waterdamp verandert bij hogere temperatuur en vast wordt bij verlaging ervan, zijn engelen fijnstoffelijker dan mensen in hun aardse lichamen. Door onze begrensde menselijke blik kunnen wij hen niet gemakkelijk zien maar besef wel dat ons onvermogen om hen te zien niet inhoudt dat zij niet bestaan.

Engelen zijn net zo werkelijk als jij en ik. Volg je engeleninstinct; luister naar je innerlijke gevoel dat je op de juiste manier verder zal leiden. Vertrouw op je instinct – het is je engel die roept.

Oefening: Vraag een engel om je te bezoeken als je slaapt

Als je gelooft in bidden, neem dan de gelegenheid om in je gebed voor het slapengaan met je engel te spreken. Als mensen niet rechtstreeks bidden tot engelen zendt God zijn boodschappers naar diegene die de hulp in hun leven nodig hebben. Het is prima om engelen (of God) te vragen ook anderen in nood te helpen en dit is de beste tijd om het te vragen.

1. Vraag voordat je gaat slapen aan je engelen om in een droom aan je te verschijnen

Als je geluk hebt krijg je een teken dat zij je verzoek hebben ontvangen. Sommige mensen ontvangen in dromen boodschappen via symbolen en anderen krijgen werkelijke woorden als teken. Misschien heb je het geluk om direct een engel te zien of verschijnt zelfs je eigen beschermengel aan je. Het meest waarschijnlijke moment waarop de engelen je een boodschap of een teken doorgeven is wanneer je op het punt staat in slaap te vallen of vlak voordat je wakker wordt. Natuurlijk zul je dit speciale bezoek waarschijnlijk beter onthouden wanneer de engelen je een teken geven terwijl je wakker bent.

2. Schrijf je ervaring op

Dit dient als een geheugensteuntje en als een aanmoediging voor je engelen om nogmaals op deze manier met jou te communiceren. Deel je ervaring als dat mogelijk is met anderen die geïnteresseerd zijn. Het is de bedoeling je engelenervaringen te delen. Verspreid het woord.

Engelengeheim = Vraag je eigen engel in een droom te verschijnen zodat je weet hoe hij of zij eruitziet.

(Fragment uit: Engelen in je leven van Jacky Newcomb (2012), niet meer leverbaar.)

Mijn beschermengel en ik

Mijn beschermengel en ik

“Dankzij de inspiratie van je engel is er innerlijke groei mogelijk. Mijn eigen engel – mijn beschermengel – overziet mijn hele leven: hij ziet dat als een samenhangend geheel waarin al mijn ervaringen zinvol zijn. Vanuit dit overzicht leidt mijn engel mij vol liefde op mijn aardse weg. Elke nacht ontmoet ik hem. Dat is het moment waarop mijn engel zijn inspirerende krachten in mijn hart laat stromen.” Hans Stolp

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reacties
 1. naomi 29 november 2015 - 07:21
  Reply

  Ik wil weten hoe mijn engel mij kan helpen.

 2. Chantal 7 april 2016 - 19:24
  Reply

  Welke tekens kunnen de engelen geven om hun aanwezigheid duidelijk te maken.

  1. Jane verstaecelair 27 oktober 2020 - 20:21
   Reply

   Ik jeb mijn engel gezien!!! Hij was zo mooi .

 3. Timo lemmen 11 april 2016 - 21:55
  Reply

  Is het u al gelukt?

 4. Christianne 7 juli 2016 - 20:26
  Reply

  Door bijvoorbeeld je precies op de tijd te laten kijken bij een mooi getal zoals 23:23 22:22 21:21. Dit kan je gedurende dag geregeld krijgen. Je kan ook meer over het hiernamaals en engelen lezen in de boeken van Jozef Rulof

 5. Esther 13 juli 2016 - 15:25
  Reply

  Wat wordt er bedoeld met getallen. Ik zie continu 11 en mijn partner ook. Zijn dit engelen? Sinds overlijden van mijn vader zie ik witte vlinders, ook in de winter. Vlinder blijft niet bij me maar vliegt altijd weg. Is dit mijn vader?

 6. anouk pennings 12 september 2016 - 15:04
  Reply

  Heyy allemaal ik wil graag weten wie mijn beschermengel is en hoe hij of zij heet ? Hoe kom je daar achter

 7. Maiken 2 oktober 2016 - 17:24
  Reply

  Hi.. Ik heb het gevoel dat een kwade geest mij achtervolgd. Er gebeuren rare dingen en ik voel me altijd bekeken. Zou mij Beschermengel hiertegen kunnen helpen? Ps. Ik ben 12 jaar

  1. Loeffie 9 januari 2019 - 23:21
   Reply

   Het kan ook juist je bescherm engel zijn, ik koet even iets weten. Voel jij je soms wel eens alleen? Zo ja dan kan dit je beschermengel zijn die wilt laten weten dat je nooit alleen bent! Maar het kan ook zijn dat aks er pas iemand overleden is, dat die je een bezoekje berengt, ook overledene huisdieren brengen regelmatig een bezoekje!

 8. margo vandoorn 13 oktober 2016 - 17:24
  Reply

  heel interressant; ik heb over 02 engelen gedroomd die een kruisje op mijn oogleden maakten

 9. Chelsea 4 januari 2018 - 03:17
  Reply

  Hoi ik ben chelsea ik ben bijna 13 jaar ik ben spiritueel en ik ben helderziend zeggen ze, ik heb een vraag ik had afgelopen zomer dat ik langa de weg van m'n school keek het was een eenrichtingsverkeer rijbaan of zo iets alle auto's reden vooruit maar en was een auto die tegen het verkeer in ging maar op het moment dat die auto de andere zou raken verdween die op eens ik wou vragen wat het precies is?

  1. Chantal De Brie 18 maart 2019 - 11:16
   Reply

   Brste Chelsea, wat jij beschrijft ben ik net tegengekomen in wat men noemt tijdreizen, waardoor je een gebeurtenis van 2 verschillende tijden tegelijkertijd zie plaatsvinden! Jij hebt (bezit) de mogelijkheid te kijken in andere dimensies! Geen paniek, dit is zeer uitzonderlijk, toch ben je niet alleen hierin. Je vindt meer informatie hierover van mensen met dezelfde ervaringen...google voor meer inzichten hierin.

 10. Sofie louette 19 januari 2018 - 10:05
  Reply

  Hallo Ik ben Sofie en ik zou me heel graag in engelen verdiepen! Ik vraag telkens aan de engelen om me telkens te geven dat ze aanwezig zijn Juist vandaag kreeg ik een scherp geluid te horen zijn dat engelen wanneer weet ik dat het de engelen zijn?

  1. S 14 oktober 2018 - 09:29
   Reply

   Een eigenschap van engelen op aarde, waaronder ook menselijke engelen, is dat ze in staat zijn om een heel hoog trillend geluid te kunnen horen.

 11. Richard Heeren 28 december 2018 - 15:27
  Reply

  Ik heb(al weer4jaar terug)de vreemde ervaring dat als ik s'avonds langs een lantaarnpaal liep,de lampen spontaan uit gingen.tot ik er zo'n 100meter voorbij was dan sprong tie weer aan.waren dat geestelijke wezens?

  1. Loeffie 9 januari 2019 - 23:26
   Reply

   Het kan ook gewoon een kleine stroomstoring zijn, maak je geen zorgen

 12. Tanja 6 februari 2019 - 19:17
  Reply

  Geesten kan je zien als je oververmoeid bent ik zag mijn gids met mijn derde oog

 13. michella 7 februari 2019 - 10:29
  Reply

  wat moet je vragen als ze je wilt weten of ze in de buurt zijn

 14. michella 7 februari 2019 - 10:31
  Reply

  Wat moet je vragen of ze in de buurt zijn

 15. Isaak :) 15 april 2019 - 09:50
  Reply

  Engelen bestaan echt :) Ik heb ze gezien, maar kan en mag er op dit moment niks over zeggen. Je voelt je later heel gezegend. Het is een wauw ervaring en eenmaal als je contact hebt, dan wil je niets liever dan bij Gods boodschappers zijn.

 16. Brigitte Looijer Lek 28 juni 2019 - 21:54
  Reply

  Ik heb heel mijn leven het gevoel al gehad. 1)mijn broer Begtie die is overleden toen ik bijna 5 was ik heb hem opgebaard gezien.En dat blijft altijd op mijn netvlies staan. Toen mijn moeder stervende was kwam hij me halen op een racefiets terwijl nog nooit gefietst had en liet me de Hemel zien en de rest van de familie en vroeg toen aan me ben je te vrede en toen zei ik ja en toen werd ik wakker en dat was in December 1979 en toen zei ik tegen mijn vader wat ik had gedroomd en toen zei ik ze wacht ergens op,Januari 1980 pappa was jarig en `s avonds ome Piet was er half elf precies toen zei ze nou mam kom me nu maar halen help me nu maar uit mijn lijdensweg. En de volgende dag is ze overleden mijn oudste zuster was boos omdat ik de enigste was waar ze afscheid van had genomen want toen had mijn aanstaande man mijn bril kapot laten vallen eerst was ik boos maar ik moest wachten tot dat de winkel openging voor mijn bril pappa was naar de bakker gegaan en toen riep mamma me en toen zei ik ik ben koffie aan het zetten maar ze wilde dat ik gelijk kwam bij haar en dat deed ik ook ze pakte me beet en zei lekker het Gitje net als vroeger en toen hoorde ze pappa binnenkomen en toen trok ze zich terug en ben naar mijn werk gegaan en een aantal uren later kon ik naar huis.Ze was er niet meer. In dat jaar ben ik getrouwd en toen ik zwanger was van mijn zoon Mario zag ik haar in mijn droom met mijn zoon in haar armen en ze was zo gelukkig en het zelfde heb ik gezien toen ik zwanger was van mijn dochter Linda. Als er een tante of oom stierf wist ik het al van te voren. Dan zag ik een bed en mamma er bij met een bezem heel raar maar dan wist ik dat er iemand kwam te overlijden. 3 jaar geleden kwam er een fotolijst naar beneden en toen zei mijn buurman dat er iemand was overleden.Het rare was dat ik al wist wie het was mijn neef Frans.Ik heb die dag mijn nicht gebeld maar die nam niet op en toen dacht ik dan bel ik volgende week wel op en een week later belde mijn nicht mij op en die zei dat haar broer een week dood had gelegen in de gang. Verleden jaar stierf mijn oudste broer 1 dag na mijn verjaardag terwijl ik al tijden geen contact had meer met hem werd ik 2 weken voor zijn dood gebeld dat hij naar een verpleegtehuis was gegaan.nog geen 2 weken later werd ik gebeld dat het af zou lopen met hem en daar ben ik ook bij geweest.En dit jaar stierf het liefste op aarde mijn jongste broer 63 jaar hij was verleden jaar 9 keer gevallen geweest omdat de verzorgingstehuis haast geen moeite nam om hem naar de toilet te brengen.25 maart kreeg ik een telefoontje dat ik naar beneden moest komen want mijn broer ging achteruit en 5 dagen later is hij `s morgens vroeg ingeslapen de eerste 3 dagen was hij aan het vechten want hij wilde niet ,maar het rare is sinds dat hij is overleden is er een rust over me heen gekomen ik weet niet of dat goed is of dat ik me moed schamen hierover want hij was mijn gabbertje het liefste bezit die ik kon hebben buiten mijn man en kinderen.Misschien ben ik nog wat vergeten.Brigitte

 17. Mischa 25 mei 2020 - 23:35
  Reply

  Mijn Vraag is als Iemand die Nog niet gedoopt is en wel die kant op wil gaan is het dan wel mogelijk dat ik mijn bescherm Engel van te voren al kan ontmoeten of Hij/Zij mij de aanwijzing kan geven dat ik haar Intructies die Hij/Zij mij kan Geven door midden van Cc in slaap of Buiten je slaap om?

 18. Marcel Wijnen 19 juni 2020 - 22:47
  Reply

  Zie m’n reactie onder: https://www.inspirerendleven.nl/spirituele-gidsen/ Marcel

 19. Marcel Wijnen 20 juni 2020 - 13:44
  Reply

  In 1992 heb ik aan (op) m’n bed ‘n vrouw ervaren die volledig uit licht bestond. Geen “gevoel van”, geen “iets”, maar simpel helemaal in vol ornaat. Ik zag alles messcherp, ik kon haar lange haren tellen, zag haar heldere lichte ogen en dat ze uit kleuren bestond, die samen één geheel vormden. Dat licht was net als ‘n sterke lamp waar je in probeert te kijken maar waar je dus niet doorhéén kon kijken. Ze zat ter hoogte van m’n middel rechts met het lichaam naar links gedraaid, haar blik naar iets linksboven. De handen gevouwen als in gebed. Een energie kwam uit haar naar mij. Ik richtte mijn lichaam op omdat ik die energie niet begreep en wilde voelen wat het was. Ik dacht dat de enige manier om dat te weten te komen was in die energie te komen. Toen ik dit deed wist ik dat die energie liefde was. Ik heb dit volbewust ervaren. Ik moest het astraal gezien hebben want bij het oprichten gebruikte ik m’n armen en handen ter steun niet. Er is nog wel wat verder te vertellen maar is het belangrijkst. Duidelijk is dat dit in ‘n kritieke periode in m’n leven was. Marcel Leiden

 20. Hendrik de Mik 7 februari 2021 - 13:48
  Reply

  Vijf jaar geleden heb ik en heel vreemd auto ongeluk gehad. Op de autostrade reed 120 en ging links rijden om en vrachtwagen voorbij te steken wat anderen ook voor mij deden. Toen stond plotseling alles stil alleen ik reed en ging met en razende snelheid tegen mijn voorganger botsen. Heb geremd en knalde tegen 90km tegen mijn voorligger, vloog 20m achteruit en heel de voorkant van mijn wagen was stuk. Mijn onmiddellijke observatie was mijn vrouw was gewond, de auto voor me had geen schrammetje, waar was ik dan tegen gebotst ? plots was er en mooie man heel netjes gekleed grijs met mijn vrouw bezig ze had haar nek gebroken en mocht niet bewegen. Hij praatte tegen haar in verschillende talen met en lieve zachte stem, ik vergeet deze scene nooit meer. Zijn uitgestapt niemand was gewond in de voorliggende. wagen, na zo een impact ? (90km/u). Als piloot heb ik geleerd nooit in paniek en altijd blijven observeren. Ik hoorde de in de verte de sirene van de hulpdienst en toen was de man bij mijn echtgenote weg, Ik wou hem bedanken, toen drong de hele irreële situatie maar goed bij me door. Kon toen geen verklaring geven voor de aanwezigheid van die onbekende verdwenen man, intussen heb ik veel geleerd op geestelijk gebied, het was haar bescherm engel, hij was van uiterlijk zo volmaakt en zie hem nog altijd in mijn geest. Mijn vrouw haar nek is hersteld geworden maar ze had hersen beschadiging opgelopen, en is zienderogen motorisch in elkaar gestort. En was op de duur stervende, het ging allemaal zo snel, kreeg dit niet verwerkt en weet nog zo goed op een avond ben ik in en hoek van de living in elkaar gezakt wenend en ik smeekte geef me tijd ik kan dit nu niet aan.. Mijn stervende vrouw zat die morgen recht in haar bed ik heb honger en dorst, de dokter die elke dag kwam was stomverbaasd. Ze heeft nog een jaar geleefd en ik heb de tijd gekregen me aan te passen om alleen verder te moeten gaan, (wij waren altijd samen) Dat zal in mei 5 jaar geleden zijn dat ze overleed. Ik zijn nog altijd alleen, en mijn twee dochters hebben mij nu pas ook verlaten en aan mijn lot over gelaten, Kerst, Nieuwjaar, Verjaardag, alleen en weet niet waarom ze hebben geen enkele verklaring gegeven waarom ze geen contact meer met me willen. Ik vind dat praten met elkaar altijd heel belangrijk is en iemand zonder enige reden laten stikken een enorme fout is.Heb twee pogingen ondernomen maar niemand thuis, dus Ik ga nu alleen verder. Zijn enorm gegroeid op geestelijk gebied en heb vertrouwen in het universum en "Het Geheim" dat alles voor mij in orde komt. Mijn engel zorgt voor me en kent me volledig. Draag niemand en kwaad hart toe mis de vrouw waar ik meer dan 50jaar samen mee was. Mijn numerologie cijfers en tarot geven aan dat ik een nieuwe weg ga bewandelen, zodat ik anderen kan helpen met hart en ziel. De mooie dingen uit het verleden bewaar ik als en aandenken en een aanloop tot en veel beter leven als lichtdrager in dienst van hen die troost, hulp en inzicht nodig hebben. Ik zijn helemaal niet religieus en behoor bij geen enkele organisatie maar ik heb mijn naaste lief als mezelf, en deze wijze gedachte strooi ik rond me heb liefde voor de mens en belangstelling voor stoffelijke dingen, spijtig maar de meeste mensen hebben liefde voor stoffelijke dingen en belangstelling voor mensen. Draai het om lieve mensen laat de wereld veranderen. Voor allen die dit lezen Liefde en Vrede zij met je van Hendrik uit Heist op den Berg

  1. X 21 februari 2022 - 22:17
   Reply

   Dank voor dit bericht. Ik wens u veel licht op je pad toe.

 21. Greet Benjamins 27 maart 2021 - 22:40
  Reply

  Jaren geleden ben ik overvallen bij mijn voordeur, ik kwam thuis van mijn werk, wij hadden een restaurant, het was s'avonds half 12, ik ging met de auto naar huis, mijn man kwam later op de fiets, toen ik uitstapte zag ik 3 mannen bij de buren in de tuin sluipend richting mijn kant op, toen ik naar mijn deur sprinte om snel naar binnen te gaan, was er 1 persoon die op mij af kwam met een bivakmuts, die persoon begon gelijk heel hard op mijn hoofd te slaan met een stalen buis. Ik had twee tassen bij me 1 met best veel geld en de andere tas met koks kleren maar tijdens het slaan op mijn hoofd, zei een stem in mijn hoofd zeg dat hij je tas moet pakken en dat zei ik dus ook tijdens het gillen en dat deed hij ook en liep hard weg maar nam de verkeerde tas mee die met de kokskleren en liet mij achter met een dikke buil op mijn hoofd maar mijn vraag is van wie was die stem als ik wil kan ik nog deze stem horen.

 22. Linda 7 november 2021 - 10:26
  Reply

  Ik ben benieuwd of een overleden dier ook een beschermengel kan worden? En of een beschermengel er al kan zijn als iemand geboren wordt (wel of niet op aarde) en vervolgens in verschillende dieren kan incarneren. Vb: ik word geboren, er is al een hond op aarde bij mijn ouders, deze gaat, komt later terug als hond en gaat weer, om vervolgens weer in een beschermengel te transformeren.. Wie kan helpen?

 23. Elly 6 december 2022 - 15:49
  Reply

  Een paar dagen geleden werd ik wakker Ik had het gevoel dat er naar mij gekeken werd. Deed mijn ogen open en er hing heel duidelijk een vrouw over mij heen die mij erg onderzoekend en indringend aankeek op ca 50 cm afstand. Ik herkende haar niet. Ze had lang haar en leek wat ouder. Ook was het wit om haar heen alsof er een schijnwerper opstond. Ze was rechts van mij met haar hoofd naar de linkerkant. Dus alleen het hoofd en de romp. Hoewel ik heel erg schrok en het eng vond was het totaal niet bedrijgend. Heb wel altijd het gevoel dat er een beschermengel, waarschijnlijk meerdere, om mij heen aanwezig zijn. Zou dit het geweest zijn? Vanwege mijn schrik durfde ik niet te communiceren met deze verschijning... maar achteraf houd het mij wel bezig.

 24. Celia Oort 10 oktober 2023 - 21:25
  Reply

  Dag ik heb sinds een aantal maanden dat als ik naar de sterrenhemel kijken er soms 1 of twee naar mij toekomen. Het zijn dan lichtjes die even aan en uit gaan en dan blijven hangen en dan weer terug gaan. Merk dat het nu bijna elke avond gebeurd wat betekent dit?. Ook als ik er niet voor ga zitten zie ik soms vanuit de hemel 2 sterren of eentje naar me.toekomen

 25. T Terremoto 8 november 2023 - 22:24
  Reply

  Als je echt wat wilt weten over engelen dan is verboden boek, boek van Henoch verplichte kost. Is 1 van de verboden boeken van het oude testament, derde eeuw na Christus door kerk in de ban gedaan. Geschiedenis mensheid is heel anders dan ze ons verteld en geleerd hebben.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?