Home Spiritualiteit Beschermengelen zijn altijd aanwezig: zo kun jij je engelen zien

Beschermengelen zijn altijd aanwezig: zo kun jij je engelen zien

Door Redactie
engelen

Een engel is een majestueus lichtwezen, een ontzagwekkend wezen dat door de Schepper naar de aarde is gezonden om voor de mensen te zorgen en over hen te waken. Er zijn veel soorten engelen maar we zijn het meest vertrouwd met de engelen die over de mensheid waken: onze beschermengelen. Beschermengelen zijn een aspect van veel religies maar je hoeft niet religieus te zijn om in engelen te geloven; je hoeft zelfs niet in engelen te geloven om een beschermengel te hebben. Onze engelen zijn bij ons of we nu wel of niet in hun bestaan geloven. Beschermengelen zijn altijd aanwezig, altijd waakzaam en altijd op zoek naar ons hoogste belang.

Hoe kun je je engelen zien?

Wanneer mensen deze vraag stellen vragen zij in werkelijkheid: ‘Waarom verschijnt een engel niet fysiek aan mij?’ Los van het probleem voor hen om dit tijdens onze normale waaktoestand te doen, zou de verschijning van zo’n ontzagwekkend wezen angstaanjagend kunnen zijn. Zelfs al verschijnen ze met gevoelens van vreugde en vrede. Jacky Newbomb:

“Ik ben er zeker van dat de meesten van ons de boel bij elkaar zouden gillen als een echte engel van reusachtige gestalte, plotseling midden in de kamer zou verschijnen!”

Onze hersenen accepteren de verschijning van onze engel of gids gemakkelijker wanneer we in een staat van lichte meditatie of trance zijn of tijdens visitaties in een droomstaat (wanneer ons lichaam slaapt maar onze geest wakker en waakzaam is, ook bekend als ‘helder dromen’). Wanneer wij ons echter in een andere bewustzijnstoestand bevinden is het niet alleen voor ons eenvoudiger om deze grote lichtwezens te erkennen maar ook voor hen gemakkelijker om aan ons te verschijnen. Soms zien mensen zelfs engelen als zij niet bij bewustzijn zijn tijdens een operatie of bij een bijna-doodervaring – dus inderdaad niet in de bewustzijntoestand van het normale waakbewustzijn.

Dit houdt in dat wij omstandigheden kunnen ‘creëren’ waar engelen als fysieke wezens aan ons kunnen verschijnen, en we onszelf niet in gevaar brengen. We kunnen mediteren en hun dan vragen aan ons te verschijnen of ons in onze slaap te bezoeken. Engelen leven op een ander trillingsniveau dan de mens. Zoals water in waterdamp verandert bij hogere temperatuur en vast wordt bij verlaging ervan, zijn engelen fijnstoffelijker dan mensen in hun aardse lichamen. Door onze begrensde menselijke blik kunnen wij hen niet gemakkelijk zien maar besef wel dat ons onvermogen om hen te zien niet inhoudt dat zij niet bestaan.

Engelen zijn net zo werkelijk als jij en ik. Volg je engeleninstinct; luister naar je innerlijke gevoel dat je op de juiste manier verder zal leiden. Vertrouw op je instinct – het is je engel die roept.

Oefening: Vraag een engel om je te bezoeken als je slaapt

Als je gelooft in bidden, neem dan de gelegenheid te baat om in je gebed voor het slapengaan met je engel te spreken. Ofschoon mensen niet rechtstreeks bidden tot engelen zendt God zijn boodschappers naar diegenen die zijn hulp engelen in je leven nodig hebben. Het is prima om engelen (of God) te vragen ook anderen in nood te helpen en dit is de beste tijd om het te vragen.

1. Vraag voordat je gaat slapen aan je engelen om in een droom aan je te verschijnen

Als je geluk hebt krijg je een teken dat zij je verzoek hebben ontvangen. Sommige mensen ontvangen in dromen boodschappen via symbolen en anderen krijgen werkelijke woorden als teken. Misschien heb je het geluk om direct een engel te zien of verschijnt zelfs je eigen beschermengel aan je. Het meest waarschijnlijke moment waarop de engelen je een boodschap of een teken doorgeven is wanneer je op het punt staat in slaap te vallen of vlak voordat je wakker wordt. Natuurlijk zul je dit speciale bezoek waarschijnlijk beter onthouden wanneer de engelen je een teken geven terwijl je wakker bent.

2. Schrijf je ervaring op

Dit dient als een geheugensteuntje en als een aanmoediging voor je engelen om nogmaals op deze manier met jou te communiceren. Deel je ervaring als dat mogelijk is met anderen die geïnteresseerd zijn. Het is de bedoeling je engelenervaringen te delen. Verspreid het woord.

Engelengeheim = Vraag je eigen engel in een droom te verschijnen zodat je weet hoe hij of zij eruitziet.

(Fragment uit: Engelen in je leven van Jacky Newcomb uitgegeven door Uitgeverij Ankhhermes.)

Boekentip: Tien boodschappen van je engelen

Engelen zijn de brug tussen hemel en aarde. In dit unieke boek deelt Doreen Virtue de tien wijze levenslessen die zij van de engelen heeft ontvangen met haar lezers. Elke pagina bevat een persoonlijke boodschap over een belangrijk onderwerp als identiteit, moed of relaties. Tien boodschappen van je engelen zal je helpen een heldere connectie met de hemel te ontwikkelen. Sta open voor de woorden op de pagina en volg jouw eigen speciale pad, dat de engelen voor je hebben uitgestippeld.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 19,99.

Lees ook deze artikelen:

23 comments

Avatar
naomi 29 november 2015 - 07:21

Ik wil weten hoe mijn engel mij kan helpen.

Reply
Avatar
Chantal 7 april 2016 - 19:24

Welke tekens kunnen de engelen geven om hun aanwezigheid duidelijk te maken.

Reply
Avatar
Timo lemmen 11 april 2016 - 21:55

Is het u al gelukt?

Reply
Avatar
Christianne 7 juli 2016 - 20:26

Door bijvoorbeeld je precies op de tijd te laten kijken bij een mooi getal zoals 23:23 22:22 21:21. Dit kan je gedurende dag geregeld krijgen. Je kan ook meer over het hiernamaals en engelen lezen in de boeken van Jozef Rulof

Reply
Avatar
Esther 13 juli 2016 - 15:25

Wat wordt er bedoeld met getallen. Ik zie continu 11 en mijn partner ook.
Zijn dit engelen?

Sinds overlijden van mijn vader zie ik witte vlinders, ook in de winter. Vlinder blijft niet bij me maar vliegt altijd weg.
Is dit mijn vader?

Reply
Avatar
anouk pennings 12 september 2016 - 15:04

Heyy allemaal ik wil graag weten wie mijn beschermengel is en hoe hij of zij heet ? Hoe kom je daar achter

Reply
Avatar
Maiken 2 oktober 2016 - 17:24

Hi..
Ik heb het gevoel dat een kwade geest mij achtervolgd. Er gebeuren rare dingen en ik voel me altijd bekeken. Zou mij Beschermengel hiertegen kunnen helpen?
Ps. Ik ben 12 jaar

Reply
Avatar
Loeffie 9 januari 2019 - 23:21

Het kan ook juist je bescherm engel zijn, ik koet even iets weten. Voel jij je soms wel eens alleen? Zo ja dan kan dit je beschermengel zijn die wilt laten weten dat je nooit alleen bent! Maar het kan ook zijn dat aks er pas iemand overleden is, dat die je een bezoekje berengt, ook overledene huisdieren brengen regelmatig een bezoekje!

Reply
Avatar
margo vandoorn 13 oktober 2016 - 17:24

heel interressant; ik heb over 02 engelen gedroomd die een kruisje op mijn oogleden maakten

Reply
Avatar
Chelsea 4 januari 2018 - 03:17

Hoi ik ben chelsea ik ben bijna 13 jaar ik ben spiritueel en ik ben helderziend zeggen ze, ik heb een vraag ik had afgelopen zomer dat ik langa de weg van m’n school keek het was een eenrichtingsverkeer rijbaan of zo iets alle auto’s reden vooruit maar en was een auto die tegen het verkeer in ging maar op het moment dat die auto de andere zou raken verdween die op eens ik wou vragen wat het precies is?

Reply
Avatar
Chantal De Brie 18 maart 2019 - 11:16

Brste Chelsea, wat jij beschrijft ben ik net tegengekomen in wat men noemt tijdreizen, waardoor je een gebeurtenis van 2 verschillende tijden tegelijkertijd zie plaatsvinden! Jij hebt (bezit) de mogelijkheid te kijken in andere dimensies! Geen paniek, dit is zeer uitzonderlijk, toch ben je niet alleen hierin. Je vindt meer informatie hierover van mensen met dezelfde ervaringen…google voor meer inzichten hierin.

Reply
Avatar
Sofie louette 19 januari 2018 - 10:05

Hallo
Ik ben Sofie en ik zou me heel graag in engelen verdiepen!
Ik vraag telkens aan de engelen om me telkens te geven dat ze aanwezig zijn
Juist vandaag kreeg ik een scherp geluid te horen zijn dat engelen wanneer weet ik dat het de engelen zijn?

Reply
Avatar
S 14 oktober 2018 - 09:29

Een eigenschap van engelen op aarde, waaronder ook menselijke engelen, is dat ze in staat zijn om een heel hoog trillend geluid te kunnen horen.

Reply
Avatar
Richard Heeren 28 december 2018 - 15:27

Ik heb(al weer4jaar terug)de vreemde ervaring dat als ik s’avonds langs een lantaarnpaal liep,de lampen spontaan uit gingen.tot ik er zo’n 100meter voorbij was dan sprong tie weer aan.waren dat geestelijke wezens?

Reply
Avatar
Loeffie 9 januari 2019 - 23:26

Het kan ook gewoon een kleine stroomstoring zijn, maak je geen zorgen

Reply
Avatar
Tanja 6 februari 2019 - 19:17

Geesten kan je zien als je oververmoeid bent ik zag mijn gids met mijn derde oog

Reply
Avatar
michella 7 februari 2019 - 10:29

wat moet je vragen als ze je wilt weten of ze in de buurt zijn

Reply
Avatar
michella 7 februari 2019 - 10:31

Wat moet je vragen of ze in de buurt zijn

Reply
Avatar
Isaak :) 15 april 2019 - 09:50

Engelen bestaan echt 🙂
Ik heb ze gezien, maar kan en mag er op dit moment niks over zeggen. Je voelt je later heel gezegend. Het is een wauw ervaring en eenmaal als je contact hebt, dan wil je niets liever dan bij Gods boodschappers zijn.

Reply
Avatar
Brigitte Looijer Lek 28 juni 2019 - 21:54

Ik heb heel mijn leven het gevoel al gehad.
1)mijn broer Begtie die is overleden toen ik bijna 5 was ik heb hem opgebaard gezien.En dat blijft altijd op mijn netvlies staan.
Toen mijn moeder stervende was kwam hij me halen op een racefiets terwijl nog nooit gefietst had en liet me de Hemel zien en de rest van de familie en vroeg toen aan me ben je te vrede en toen zei ik ja en toen werd ik wakker en dat was in December 1979 en toen zei ik tegen mijn vader wat ik had gedroomd en toen zei ik ze wacht ergens op,Januari 1980 pappa was jarig en `s avonds ome Piet was er half elf precies toen zei ze nou mam kom me nu maar halen help me nu maar uit mijn lijdensweg.
En de volgende dag is ze overleden mijn oudste zuster was boos omdat ik de enigste was waar ze afscheid van had genomen want toen had mijn aanstaande man mijn bril kapot laten vallen eerst was ik boos maar ik moest wachten tot dat de winkel openging voor mijn bril pappa was naar de bakker gegaan en toen riep mamma me en toen zei ik ik ben koffie aan het zetten maar ze wilde dat ik gelijk kwam bij haar en dat deed ik ook ze pakte me beet en zei lekker het Gitje net als vroeger en toen hoorde ze pappa binnenkomen en toen trok ze zich terug en ben naar mijn werk gegaan en een aantal uren later kon ik naar huis.Ze was er niet meer.
In dat jaar ben ik getrouwd en toen ik zwanger was van mijn zoon Mario zag ik haar in mijn droom met mijn zoon in haar armen en ze was zo gelukkig en het zelfde heb ik gezien toen ik zwanger was van mijn dochter Linda.
Als er een tante of oom stierf wist ik het al van te voren.
Dan zag ik een bed en mamma er bij met een bezem heel raar maar dan wist ik dat er iemand kwam te overlijden.
3 jaar geleden kwam er een fotolijst naar beneden en toen zei mijn buurman dat er iemand was overleden.Het rare was dat ik al wist wie het was mijn neef Frans.Ik heb die dag mijn nicht gebeld maar die nam niet op en toen dacht ik dan bel ik volgende week wel op en een week later belde mijn nicht mij op en die zei dat haar broer een week dood had gelegen in de gang.
Verleden jaar stierf mijn oudste broer 1 dag na mijn verjaardag terwijl ik al tijden geen contact had meer met hem werd ik 2 weken voor zijn dood gebeld dat hij naar een verpleegtehuis was gegaan.nog geen 2 weken later werd ik gebeld dat het af zou lopen met hem en daar ben ik ook bij geweest.En dit jaar stierf het liefste op aarde mijn jongste broer 63 jaar hij was verleden jaar 9 keer gevallen geweest omdat de verzorgingstehuis haast geen moeite nam om hem naar de toilet te brengen.25 maart kreeg ik een telefoontje dat ik naar beneden moest komen want mijn broer ging achteruit en 5 dagen later is hij `s morgens vroeg ingeslapen de eerste 3 dagen was hij aan het vechten want hij wilde niet ,maar het rare is sinds dat hij is overleden is er een rust over me heen gekomen ik weet niet of dat goed is of dat ik me moed schamen hierover want hij was mijn gabbertje het liefste bezit die ik kon hebben buiten mijn man en kinderen.Misschien ben ik nog wat vergeten.Brigitte

Reply
Avatar
Mischa 25 mei 2020 - 23:35

Mijn Vraag is als Iemand die Nog niet gedoopt is en wel die kant op wil gaan is het dan wel mogelijk dat ik mijn bescherm Engel van te voren al kan ontmoeten of Hij/Zij mij de aanwijzing kan geven dat ik haar Intructies die Hij/Zij mij kan Geven door midden van Cc in slaap of Buiten je slaap om?

Reply
Avatar
Marcel Wijnen 19 juni 2020 - 22:47 Reply
Avatar
Marcel Wijnen 20 juni 2020 - 13:44

In 1992 heb ik aan (op) m’n bed ‘n vrouw ervaren die volledig uit licht bestond. Geen “gevoel van”, geen “iets”, maar simpel helemaal in vol ornaat. Ik zag alles messcherp, ik kon haar lange haren tellen, zag haar heldere lichte ogen en dat ze uit kleuren bestond, die samen één geheel vormden. Dat licht was net als ‘n sterke lamp waar je in probeert te kijken maar waar je dus niet doorhéén kon kijken.

Ze zat ter hoogte van m’n middel rechts met het lichaam naar links gedraaid, haar blik naar iets linksboven. De handen gevouwen als in gebed. Een energie kwam uit haar naar mij. Ik richtte mijn lichaam op omdat ik die energie niet begreep en wilde voelen wat het was. Ik dacht dat de enige manier om dat te weten te komen was in die energie te komen.
Toen ik dit deed wist ik dat die energie liefde was.

Ik heb dit volbewust ervaren. Ik moest het astraal gezien hebben want bij het oprichten gebruikte ik m’n armen en handen ter steun niet.
Er is nog wel wat verder te vertellen maar is het belangrijkst. Duidelijk is dat dit in ‘n kritieke periode in m’n leven was.

Marcel
Leiden

Reply

Leave a Comment