Home Spiritualiteit Engelengetallen: waarom bepaalde getallen steeds in je leven opduiken

Engelengetallen: waarom bepaalde getallen steeds in je leven opduiken

Door Redactie
engelengetallen

We hebben allemaal beschermengelen (de meeste mensen hebben er minstens drie), die ons helpen om het meeste te maken van onze aardse reis. Een manier waarop engelen dat doen, is door ons tekenen (engelengetallen) te sturen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je dezelfde cijferreeks keer op keer, op allerlei manieren, terug ziet komen. Het is een bekende vorm van engelencommunicatie.

Numerologie: Engelengetallen

Betekenis vinden in getallen en getallenreeksen doen mensen al eeuwenlang. Numerologie – het geloof in een goddelijke, mystieke connectie tussen getallen en gebeurtenissen – is de laatste tijd weer erg populair. Engelengetallen verschijnen normaal gesproken in groepen van drie en kunnen bijvoorbeeld tevoorschijn komen op een nummerplaat, in een telefoonnummer, op een rekening of op een reclamebord. Ze kunnen ook verschijnen als ‘gespleten getal’, zoals 3303.

Engelen proberen altijd onze aandacht te trekken zodat ze ons kunnen helpen, soms doen ze dat zelfs op een bijna opdringerige manier! Hier volgen een paar veelvoorkomende engelengetallen die ik ben tegengekomen, samen met hun berichten uit het universum.

Veelvoorkomende engelengetallen

111

Dit engelengetal staat voor kracht en energie. Als je blik op de klok valt en het is 1:11, of je krijgt €1,11 wisselgeld als je betaalt voor je latte, dan vertellen de engelen je dat het nu een mooi moment is om je dromen waar te maken. Schrik dus niet als je meerdere keren per dag 111 ziet (of ieder ander engelengetal). Soms stelt de energie om ons heen zich dienstbaar op en is 111 een indicatie dat de energie om je heen rijp is voor het nemen van risico’s, om je patronen te veranderen of om projecten en relaties naar een hoger niveau te tillen. Houd je ogen open voor mogelijkheden en onderneem de stappen die je helpen te focussen op je doelen.

222

De boodschap van 222 gaat over metaforisch landbouw bedrijven. Als je dit engelengetal ziet, blijf dan zaadjes planten (op je werk, in een relatie, met je financiën) en verzorg je ontluikend gewas. Je ziet misschien nog niet direct veel resultaat van je inzet, maar je bouwt het fundament voor een substantiële oogst in de toekomst. Als je jezelf afvraagt of je op de juiste weg bent in je leven, geeft het zien van 222 een welkome bevestiging van de engelen. De engelen moedigen je aan om door te zetten: je bent op de juiste weg!

333

333 is een reminder van het universum dat het weet wat je wilt en waar je naartoe werkt. Het getal laat je weten dat de juiste mogelijkheden en middelen jouw kant op komen. 333 is ook een uitnodiging om zonder angst stappen te zetten en je dromen waar te maken. Weet dat het universum en je spirituele squad achter je staan. Dit getal moedigt je aan om te geloven dat alles wat je nodig hebt om tot je lotsbestemming te komen al op je wacht. Alles wat je nodig hebt om je leven te veranderen staat voor je klaar.

444

De engelen hebben ook een favoriete getallenreeks: 444. Je kunt 444 zien als je door een verdrietige relatiebreuk gaat, een zware diagnose hebt gekregen of wanneer je je eenzaam voelt. Het getal 444 is eenvoudigweg een reminder dat de engelen dichtbij zijn en je steunen. Als je je down voelt, kan dit getal heel bemoedigend en bevestigend zijn. 444 zie je mogelijk ook als je op je werk een succes hebt geboekt, of als je geniet van een heerlijke vakantie. Nogmaals, het is een reminder dat de engelen bij je zijn en dat ze waarschijnlijk een handje hadden in je zegeningen!

555

We hebben allemaal tijden waarin alles in ons leven op losse schroeven lijkt te staan en we een super-groeispurt ervaren. Het zien van 555 wanneer dingen chaotisch of onbekend aanvoelen is een aardse, kalmerende reminder van de engelen. Ze laten ons weten dat veranderingen intens kunnen zijn, zelfs wanneer we er lang en hard voor hebben gewerkt. Door welke verandering je ook gaat, het gaat altijd over een herstructurering en herconfiguratie van je zielenpad; ook als het gaat om iets dat negatief lijkt te zijn (je wordt ontslagen, gaat scheiden, krijgt een gezondheidscrisis, verhuist weg van je geliefden). Uiteindelijk kom je er door je ervaringen veel beter uit.

666

Het getal zes is er een van schoonheid, balans en integriteit. 666 heeft alles te maken met aardse, materiële zaken. Grote kans dus dat je dit getal ziet als je bezorgd bent over je carrière, huis of financiën. Het kan je ook aanzetten om meer schoonheid en plezier in je leven te brengen.

Dit getal kan een roep zijn voor meer balans in al je bezigheden. Het is mogelijk dat je het ziet als je een probleem met je gezondheid hebt die vraagt om meer balans in je leven en je eetgewoonten. Dit is waarom 666 ook een getal kan zijn van overgave of het laten gaan van alles wat je niet verder helpt. Je komt het getal misschien ook tegen als het je financieel wat minder gaat. Dan is het een teken om geld opzij te zetten voor minderen tijden.

777

De reeks 777 is het engelengetal voor spiritualiteit. Je kunt het tegenkomen in levensfases waarin je bewust bezig bent met spirituele groei of wanneer je aan het ontdekken bent welk spiritueel pad bij jou past. Engelen zijn niet-confessioneel en werken met mensen van alle religies en spirituele overtuigingen. Het getal 777 kun je zien wanneer je bewustzijn aan het groeien is naar een hoger niveau, je spiritueel aan het ontwaken bent of wanneer je in contact bent met je innerlijke bron.

888

Dit is het engelengetal van overvloed. Zit je op dit moment in een goede financiële flow? Dan kun je het getal 888 zien, als bevestiging dat je het juiste werk aan het verrichten bent. Het nummer 888 kan ook een teken zijn van de engelen om te laten zien dat we allemaal toegang hebben tot de rijkdom van het Universum. De engelen kunnen je helpen om meer in die overvloed te delen, bijvoorbeeld op het gebied van romantiek, carrière of gezondheid. Het zien van de reeks 888 is een signaal om open te blijven staan voor overvloed in welke vorm dan ook, niet alleen de vormen die we verwachten of waaraan we gehecht zijn. Als je leeft in overvloed bezit je alles – liefde, tijd en geld. Verspreid en deel het met de mensen om je heen. Diezelfde overvloed zal als een boemerang weer terugkaatsen naar jou.

999

Het leven is cyclisch en het getal 9 benadrukt dat alles eindigt of tot een voltooiing komt. Als je de reeks 999 of een gesplitst 909 engelennummer ziet, dan wordt je eraan herinnerd dat je een hoofdstuk in je leven gaat afsluiten. Het is geen toeval dat het 9 maanden duurt om een baby in de baarmoeder te laten groeien! Wanneer je moeite hebt om een doel te bereiken, of als je aan het eind van groot project je energie verliest, kan nummer 9 je eraan herinneren dat succes of het einde om de hoek ligt.

De nummers 999 kunnen ook een signaal zijn dat je het aan einde van een fase bent gekomen in je leven en dat het is tijd om te onderzoeken wat je volgende stap is. Het kan je ook aanmoedigen om iets los te laten zoals bijvoorbeeld een baan die niet meer bij je past of een relatie waar de sleur in zit.

Bron: Mindbodygreen.com

Wil je meer dan alleen maar engelengetallen ontvangen?

Wil jij meer lezen over het ontvangen van signalen en tekens, maar niet alleen van Engelen maar ook van het Universum? Dan is E-kwadraat iets voor jou! Pam Grout geeft je 9 oefeningen om binnen 48 uur een teken te ontvangen. Benieuwd hoe je dat doet?

Bestel dan jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 18,50

15 comments

Avatar
Bianca 2 april 2019 - 07:50

I’m so amazed! My angel number is 222, luckily I have taken courses on agriculture when I was in college. This is so great!

Reply
Avatar
Jhoei 25 mei 2019 - 04:48

This is interesting. I never heard of angel numbers until now. Thanks for sharing!

Reply
Avatar
B.L. 11 november 2019 - 09:43

Hi! Ik herken het om vaak hetzelfde nummer ergens te zien. Eigenlijk is dit altijd 911 bij mij (op de klok). Zit hier ook iets achter en zo ja wat zou ik hier uit kunnen halen?

Reply
Avatar
Patricia Quint 18 juni 2020 - 20:14

Dat heb ik dus ook. Heb je daar inmiddels al het antwoord op? Ik zoek me suf maar kan t niet vinden.

Reply
Avatar
beerens griet 11 november 2019 - 11:50

ik zie altijd,123 zowel ‘s nachts als ik wakker word,is het soms 1u23 of een prijs van iets en nog zoveel meer.Ik kom het redelijk veel tegen en ook al vele jaren.Heeft dit ook een betekenis?

Reply
Avatar
Ed 13 november 2019 - 14:08

Ik zie en hoor elke dag t getal 38 op kentekens en radio en tv…denk ruim 30 keer per dag

Reply
Avatar
Carin 16 januari 2020 - 23:06

Al jaren komen deze getallen voorbij 2222, meestal de tijd 22.22 uur

Reply
Avatar
Karin 15 november 2019 - 10:07

Goeden morgen,ik heb dit altijd 1111of 1717

Reply
Avatar
Annette Douwes 12 juli 2020 - 09:26

Ik ook: 1111 – 1717 – 1646 – 0852 (Geboortedatum!)
Kunnen jullie hier ook iets over zeggen?!
Of tip geven waar ik meer info kan vinden?

Reply
Avatar
Carin 16 januari 2020 - 23:08

Al jaren komen deze getallen voorbij 2222, meestal de tijd 22.22 uur

Reply
Avatar
Carien van Veldhuizen 17 januari 2020 - 21:30

Hoi, ik heb dit precies zo, mijn bedtijd is heel vaak 22:22.
..”bouwt het fundament voor een substantiële oogst in de toekomst..” Klopt wel voor mij, ik bouw dagelijks aan ons gezin met 6 kinderen. Soms zuchtend, ‘wanneer is het mijn tijd’, maar dit bevestigt wel dat ik aan het bouwen ben aan de toekomst.

Reply
Avatar
Ellen 23 mei 2020 - 19:14

Afgelopen week kwam er 3x een auto voor mij rijden met in het nummerbord 229 , mijn geboortedag….wat betekent dit?

Reply
Avatar
Karin 12 juli 2020 - 09:59

Ik kom heel vaak 13 tegen. ook onze oudste is de 13e geboren. wat ze

Reply
Avatar
Marianne 12 juli 2020 - 10:51

Ik zie de laatste maanden heel veel dubbele getallen 11.11 22.22 13 .13 23.23 e.d
Wat betekend dat ?

Marianne.

Reply
Avatar
Joke 12 juli 2020 - 16:28

Mijn wekker staat vaak op 23.45 als ik naar bed ga.

Reply

Leave a Comment