Home Spiritualiteit Wat betekenen engelengetallen?

Wat betekenen engelengetallen?

Door Redactie
engelengetallen

Iedereen heeft beschermengelen die ons helpen het meeste uit onze reis op aarde te halen. Engelengetallen zijn een manier van communicatie die beschermengelen gebruiken om ons de juiste keuzes te laten maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je dezelfde cijferreeks telkens terugziet. Dit zijn de getallen van de engelen en wat ze betekenen:

Waarom zijn er engelengetallen?

Betekenis vinden in getallen en getallenreeksen doen mensen al eeuwenlang. Numerologie – het geloof in een goddelijke, mystieke connectie tussen getallen en gebeurtenissen – is erg populair. Engelengetallen verschijnen normaal gesproken in groepen van drie en kunnen bijvoorbeeld tevoorschijn komen op een nummerplaat, in een telefoonnummer, op een rekening of op een reclamebord. Ze kunnen ook verschijnen als ‘gespleten getal’, zoals 3303.

Engelen gebruiken getallen om onze aandacht te trekken zodat ze ons kunnen helpen. Soms doen ze dat zelfs op een opdringerige manier. Hier volgen een paar veelvoorkomende engelengetallen samen met hun berichten uit het universum:

Engelengetal 111

Engelengetal 111 staat voor kracht en energie. Je beschermengelen vertellen je dat het nu een mooi moment is om je dromen waar te maken. Valt je blik op de klok en is het 1:11? Of krijg je € 1,11 wisselgeld als je betaalt voor je latte? De energie om je heen stelt zich nu dienstbaar op. Schrik dus niet als je 111 vaak ziet, want de tijd is nu rijp om risico’s te nemen, je patronen te veranderen of om je projecten en relaties naar een hoger niveau te tillen. Houd je ogen open voor mogelijkheden en onderneem nu stappen die je helpen met focussen op je doelen.

Engelengetal 222

Engelengetal 222 staat voor zaadjes planten. Als je dit getal ziet, moedigen je beschermengelen je aan om door te zetten. Blijf dus ‘investeren’ op je werk, in je relaties en met je financiën. Verzorg daarnaast je ontluikende gewassen goed. Je ziet misschien nog niet direct veel resultaat van je inzet, maar je bouwt het fundament voor een substantiële oogst in de toekomst. Je bent op de juiste weg!

Engelengetal 333

Het getal 333 is een reminder van het universum naar jou dat je weet wat je wilt en waar je naartoe werkt. Je beschermengelen laten je weten dat de juiste mogelijkheden en middelen jouw kant op komen. 333 is ook een uitnodiging om zonder angst stappen te zetten en je dromen waar te maken. Weet dat het universum en je spirituele squad achter je staan. Dit getal moedigt je aan om te geloven dat alles wat je nodig hebt om tot je lotsbestemming te komen al op je wacht.

Engelengetal 444

De engelen hebben ook een favoriete getallenreeks: 444. Dit engelengetal is een reminder dat je beschermengelen dichtbij zijn en je steunen. Je kunt 444 zien als je door een verdrietige relatiebreuk gaat, een zware diagnose hebt gekregen of wanneer je je eenzaam voelt. Als je je down voelt, kan dit getal heel bemoedigend en bevestigend zijn. 444 zie je mogelijk ook als je op je werk een succes hebt geboekt of als je geniet van een heerlijke vakantie. Nogmaals, het is een reminder dat de engelen bij je zijn en dat ze waarschijnlijk een handje hadden in je zegeningen!

Engelengetal 555

We hebben allemaal tijden waarin alles in ons leven op losse schroeven lijkt te staan en we een super-groeispurt ervaren. Het zien van engelengetal 555 wanneer dingen chaotisch of onbekend aanvoelen is een aardse, kalmerende reminder van je beschermengelen. Ze laten ons weten dat veranderingen intens kunnen zijn, zelfs wanneer we er lang en hard voor hebben gewerkt. Door welke verandering je ook gaat, het gaat altijd over een herstructurering en herconfiguratie van je zielenpad; ook als het gaat om iets dat negatief lijkt te zijn (je wordt bijvoorbeeld ontslagen, gaat scheiden, krijgt een gezondheidscrisis of verhuist weg van je geliefden). Uiteindelijk kom je er door je ervaringen veel beter uit.

Engelengetal 666

Engelengetal 666 heeft alles te maken met aardse, materiële zaken. Dit getal staat voor schoonheid, balans en integriteit. Grote kans dus dat je het  ziet als je bezorgd bent over je carrière, huis of financiën. Ga na of je een probleem hebt met je gezondheid als je dit ziet en breng meer balans in je leven en eetgewoonten. 666 kan ook een getal kan zijn van overgave of het laten gaan van alles wat je niet verder helpt. Gaat het financieel even minder? Dan geven je beschermengelen je een teken om geld opzij te zetten voor minderen tijden.

Engelengetal 777

Dit engelengetal staat voor spiritualiteit. Je komt het getal 777 voornamelijk tegen wanneer je bewust bezig bent met spirituele groei of wanneer je aan het ontdekken bent welk spiritueel pad bij jou past. Engelen zijn niet-confessioneel en werken met mensen van alle religies en spirituele overtuigingen. Het getal 777 kun je zien wanneer je bewustzijn aan het groeien is naar een hoger niveau, je spiritueel aan het ontwaken bent of wanneer je in contact bent met je innerlijke bron.

Engelengetal 888

888 staat voor overvloed. Het zien van engelengetal 888 is een signaal om open te blijven staan voor overvloed in welke vorm dan ook, niet alleen de vormen die we verwachten of waaraan we gehecht zijn. Zit je op dit moment in een goede financiële flow? Dan kun je het getal 888 zien als bevestiging dat je het juiste werk aan het verrichten bent. Je beschermengelen laten zien dat we allemaal toegang hebben tot de rijkdom van het universum. Ze helpen je om meer in die overvloed te delen, bijvoorbeeld op het gebied van romantiek, carrière of gezondheid. Als je leeft in overvloed bezit je alles – liefde, tijd en geld. Verspreid en deel het met de mensen om je heen. Diezelfde overvloed zal als een boemerang weer terugkaatsen naar jou.

Engelengetal 999

Het leven is cyclisch en het getal 9 benadrukt dat alles eindigt of tot een voltooiing komt. Als je de reeks 999 of een gesplitst 909 engelennummer ziet, dan wordt je eraan herinnerd dat je een hoofdstuk in je leven gaat afsluiten. Het is geen toeval dat het 9 maanden duurt om een baby in de baarmoeder te laten groeien! Wanneer je moeite hebt om een doel te bereiken, of als je aan het eind van een groot project je energie verliest, kan nummer 9 je eraan herinneren dat succes of het einde om de hoek ligt. Je beschermengelen kunnen je ook een signaal geven dat je aan het einde van een fase bent gekomen in je leven en dat het is tijd om te onderzoeken wat je volgende stap is. Het kan je bijvoorbeeld aanmoedigen om iets los te laten zoals een baan die niet meer bij je past of een relatie waar de sleur in zit.

Bron: Mindbodygreen.com

Wil je meer dan alleen maar engelengetallen ontvangen?

Wil jij meer lezen over het ontvangen van signalen en tekens, maar niet alleen van Engelen maar ook van het Universum? Dan is E-kwadraat iets voor jou! Pam Grout geeft je 9 oefeningen om binnen 48 uur een teken te ontvangen. Benieuwd hoe je dat doet?

Bestel dan jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- met gratis verzending.

bestel nu

22 reacties

Bianca 2 april 2019 - 07:50

I’m so amazed! My angel number is 222, luckily I have taken courses on agriculture when I was in college. This is so great!

Reply
Jhoei 25 mei 2019 - 04:48

This is interesting. I never heard of angel numbers until now. Thanks for sharing!

Reply
B.L. 11 november 2019 - 09:43

Hi! Ik herken het om vaak hetzelfde nummer ergens te zien. Eigenlijk is dit altijd 911 bij mij (op de klok). Zit hier ook iets achter en zo ja wat zou ik hier uit kunnen halen?

Reply
Patricia Quint 18 juni 2020 - 20:14

Dat heb ik dus ook. Heb je daar inmiddels al het antwoord op? Ik zoek me suf maar kan t niet vinden.

Reply
beerens griet 11 november 2019 - 11:50

ik zie altijd,123 zowel ‘s nachts als ik wakker word,is het soms 1u23 of een prijs van iets en nog zoveel meer.Ik kom het redelijk veel tegen en ook al vele jaren.Heeft dit ook een betekenis?

Reply
Ed 13 november 2019 - 14:08

Ik zie en hoor elke dag t getal 38 op kentekens en radio en tv…denk ruim 30 keer per dag

Reply
Carin 16 januari 2020 - 23:06

Al jaren komen deze getallen voorbij 2222, meestal de tijd 22.22 uur

Reply
Bibi 1 augustus 2020 - 07:44

Als ik deze getallen bij elkaar optel kom ik op 11 uit…je kunt opzoeken via internet wat dit getal betekent

Reply
Karin 15 november 2019 - 10:07

Goeden morgen,ik heb dit altijd 1111of 1717

Reply
Annette Douwes 12 juli 2020 - 09:26

Ik ook: 1111 – 1717 – 1646 – 0852 (Geboortedatum!)
Kunnen jullie hier ook iets over zeggen?!
Of tip geven waar ik meer info kan vinden?

Reply
Carin 16 januari 2020 - 23:08

Al jaren komen deze getallen voorbij 2222, meestal de tijd 22.22 uur

Reply
Carien van Veldhuizen 17 januari 2020 - 21:30

Hoi, ik heb dit precies zo, mijn bedtijd is heel vaak 22:22.
..”bouwt het fundament voor een substantiële oogst in de toekomst..” Klopt wel voor mij, ik bouw dagelijks aan ons gezin met 6 kinderen. Soms zuchtend, ‘wanneer is het mijn tijd’, maar dit bevestigt wel dat ik aan het bouwen ben aan de toekomst.

Reply
Ellen 23 mei 2020 - 19:14

Afgelopen week kwam er 3x een auto voor mij rijden met in het nummerbord 229 , mijn geboortedag….wat betekent dit?

Reply
Karin 12 juli 2020 - 09:59

Ik kom heel vaak 13 tegen. ook onze oudste is de 13e geboren. wat ze

Reply
Marianne 12 juli 2020 - 10:51

Ik zie de laatste maanden heel veel dubbele getallen 11.11 22.22 13 .13 23.23 e.d
Wat betekend dat ?

Marianne.

Reply
Joke 12 juli 2020 - 16:28

Mijn wekker staat vaak op 23.45 als ik naar bed ga.

Reply
Anouk 14 juli 2020 - 15:44

Wij zijn op vakantie en hebben de afgelopen dagen in 3 verschillende restaurants gegeten. De rekening is al 3 dagen op rij precies €64 (zonder op prijs te letten) 646464 dus… Wat willen de engelen ons vertellen?

Reply
Natascha 16 juli 2020 - 19:20

Ik heb al jaren dat het getal 1310 voorbij komt,heeft dat een betekenis?of is het gewoon toeval

Reply
Dennis Korthof 18 juli 2020 - 17:02

Betekent 1827 iets?

Reply
Monique 16 augustus 2020 - 08:15

Mijn zoon en ikzelf zien bijna dagelijks dezelfde cijfercombinatie op de klok.
B.v, 11.11, 15.15, 21.21
Engelen getallen?

Reply
Raoul Verschooren 2 september 2020 - 15:48

Ik zie regelmatig 111 op mijn kilometerteller tijdens het rijden met de auto. Mijn engel waakt dan over mij in het verkeer en dank haar van harte voor haar zer goede barmhartigheid.

Reply
Anja Van der Elst 16 januari 2021 - 19:55

333 al jaren elke nacht. Maar ook vaak bij spellen score 333. En eigenlijk overal weer.

Reply

Laat een bericht achter