Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid & intuïtie: maak contact met je beschermengel en krijg krachtige hulp

Door Jolanda Hoogkamer
Hooggevoeligheid & intuïtie: maak contact met je beschermengel en krijg krachtige hulp

Als je hooggevoelig bent, dan voel je meer aan van je omgeving dan iemand die niet hooggevoelig is. Je neemt waar met al je zintuigen, ook met je zesde zintuig: jouw intuïtie. Met je intuïtie voel je vaak goed stemmingen en energie aan. Je intuïtie kun je ook gebruiken om contact te maken met je beschermengel. Je beschermengel wil niets liever dan jou helpen, beschermen en jou gelukkig maken. In dit artikel lees je hoe je beschermengel jou ook kan helpen met je hooggevoeligheid en kun je een meditatie doen om contact te maken met jouw beschermengel.

Je beschermengel is altijd bij je

Je hebt minstens één beschermengel, maar sommige mensen hebben meerdere beschermengelen. Dit hangt vaak nauw samen met wat jij in dit leven wil leren en wat hiervoor nodig is. Een beschermengel is een lichtwezen dat heel nauw verbonden is met de bron van licht, de goddelijke energie en die geen leven hier op aarde heeft gehad. Je beschermengel is dus geen familielid of bekende uit een vorig leven. Een beschermengel blijft altijd bij je, heeft nooit een oordeel over je en omhult je onvoorwaardelijk met liefde en licht.

Je beschermengel kan je helpen om te gaan met je hooggevoeligheid

Als je hooggevoelig bent, dan neem je de hele dag meer informatie op uit je omgeving en je verwerkt deze informatie op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Ook je emoties en gedachten kun je veel intenser ervaren. Veel HSP’s hebben er last van dat ze zoveel overnemen van hun omgeving, raken uit balans door heftige emoties of zitten veel in hun hoofd en piekeren veel. Het hoeft niet zo te zijn dat je last hebt van je hooggevoeligheid. Het is mogelijk om je hierin persoonlijk te ontwikkelen. Ook kun jij je beschermengel vragen om je hierbij te helpen.

Maak contact met je beschermengel en krijg krachtige hulp

Je beschermengel wil niets liever dan jou helpen. Zo kan je beschermengel je troosten, je helpen beschermen tegen stemmingen en energie uit je omgeving of situaties en mensen op je pad laten komen die jou helpen op je levenspad. Feitelijk is je beschermengel hier al steeds mee bezig. Vaak merk je dit niet, omdat je er geen aandacht aan geeft dat je geholpen wordt door je beschermengel. En omdat we in het dagelijks leven veel in ons hoofd zitten en druk zijn met van alles en nog wat om ons heen. Door je bewust te worden van je beschermengel en je beschermengel ook bewust om hulp te vragen voor bepaalde situaties, komt je engel in actie en kun je zelfs wonderen verwachten.

De manieren om contact te maken met je beschermengel

Er zijn verschillende manieren om contact te maken met je beschermengel. Bijvoorbeeld door je beschermengel te vragen om te verschijnen in je dromen. Of door op te schrijven waar je hulp bij wilt van je beschermengel. De meest makkelijke manier om het contact met je beschermengel echt te voelen is door te mediteren. Door meditatie verander jij je energieniveau en opent je bewustzijn waardoor het makkelijker is om de energie van je beschermengel te voelen.

Meditatie om contact te maken met je beschermengel

In deze meditatie begeleid ik je om contact te maken met je beschermengel. Zo kun je jouw beschermengel voelen, zien of weten dat hij of zij er is en zelfs een boodschap doorkrijgen. Het enige wat jij hoeft te doen is voorafgaand aan de meditatie de intentie voelen dat je open staat voor contact met je beschermengel. In de meditatie vertel ik je stap voor stap hoe je het contact maakt.

YouTube-kanaal speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen

Ben je hooggevoelig en vind je het fijn om meer meditaties en filmpjes te bekijken? Abonneer je hier gratis op mijn YouTube-kanaal, vol meditaties, tips, inspiratie en filmpjes speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen.

Mijn beschermengel en ik

Mijn beschermengel en ik

"Dankzij de inspiratie van je engel is er innerlijke groei mogelijk. Mijn eigen engel - mijn beschermengel - overziet mijn hele leven: hij ziet dat als een samenhangend geheel waarin al mijn ervaringen zinvol zijn. Vanuit dit overzicht leidt mijn engel mij vol liefde op mijn aardse weg. Elke nacht ontmoet ik hem. Dat is het moment waarop mijn engel zijn inspirerende krachten in mijn hart laat stromen. Hij helpt mij bij de bijzondere lessen van deze tijd: een leven in gelijkwaardigheid, het verwerven van zelfstandigheid, het gaan van de weg naar binnen en het ontdekken van mijn levensdoel. Dankzij zijn inspiratie groei ik geestelijk áán en mét de mensen om mij heen. Vaak verzet ik mij tegen de lessen die mijn engel mij voorlegt, maar altijd zeg ik achteraf, als ik het waarom ervan begrijp: Dank je wel, mijn engel." Hans Stolp

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Misschien vind je deze meditaties ook leuk:

Ik ben benieuwd wat je hebt ervaren tijdens de meditatie en hoe het contact met je beschermengel voor jou was. Laat je het hieronder weten?

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reactie
  1. Jacq 13 oktober 2020 - 11:36
    Reply

    Hallo, Ik wil graag jullie nieuwe agenda kopen maar kan nergens vinden hoe de week verdeling is ( hoeveel ruimte je hebt zeg maar) kunnen jullie mij daar een plaatje van sturen? Gr jacq

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?