Spiritualiteit

Het helen van je oorspronkelijke blauwdruk

Door Wendy Gillissen
Het helen van je oorspronkelijke blauwdruk

Bij het woord reïncarnatietherapie denken veel mensen vooral aan vorige levens. Maar in de praktijk van de reïncarnatietherapeut blijkt juist hoe belangrijk het vaak is, de indaling van de ziel in dit leven te behandelen – juist bij ‘ervaren’ oude zielen en nieuwetijdskinderen – om de oorspronkelijke blauwdruk, je ware zelf inclusief je originele incarnatieplan te hervinden en herstellen.

Blauwdruk

Vlak voor we incarneren weten we het allemaal veelal nog zo goed: wie we zijn, wat onze kwaliteiten zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe willen. Onze eigen ‘klankkleur’ of frequentie, onze basisenergie is duidelijk voelbaar. Ons zieledoel, onze missie is ons geheel duidelijk, in al haar eenvoud of juist weidsheid. Onze blauwdruk is nog heel.

Onze eigen frequentie, onze basisenergie, de persoonlijke straal van ons Hoger Wezen waarop we in dit leven incarneren kun je waarnemen als een kleur, of een mengeling van kleuren. Ze heeft haar eigen energie en kwaliteiten. Bij sommige mensen is die tijdens een regressie sessie bijvoorbeeld goudgeel en voelbaar als vreugde en speelsheid, of creativiteit. Bij anderen is die zachtroze en voelbaar als liefde, zachtheid en compassie; bij weer anderen oranjerood en voelbaar als daadkracht en assertiviteit. Weer anderen ervaren hun eigen ziele-energie als wit of lavendel, kalm en wijs.

In onze eigen energie zijn die kwaliteiten voelbaar die we meenemen en in willen zetten voor dit specifieke leven op aarde: bijvoorbeeld speelsheid, enthousiasme, moed, kracht, doorzettingsvermogen, geduld, empathie, etc. Specifieke incarnatiedoelen voor dit leven zijn ook op te vragen en bevinden zich onze energie als meer of minder gedetailleerd omschreven doelen, missies, ideeën en verlangens.

Indaling

Wanneer we nu verder afdalen van het gebied waar we verblijven als we nog dicht bij onze ziel en de Bron zijn en richting de aarde gaan, komen we eerst door lagen van steeds groter wordende verdichting en vernauwing van bewustzijn. Dit zijn de gebieden waar we ook andere niet-belichaamde wezens van allerlei pluimage aan kunnen treffen: van dolende entiteiten, bedriegers en wezens die teren op laagfrequente energie tot de altijd aanwezige behulpzame engelen.

Kwetsbaar

Dit is een kwetsbaar moment voor het incarnerende deel van onze ziel. We zijn zoals altijd nog steeds verbonden met de Bron en ons Hoger Wezen, maar het deel van ons dat afreist bevindt zich in een enigszins kwetsbare positie. Nog niet belichaamd, open en puur, vaak stralend van enthousiasme of liefde, vervuld van haar eigen doel springt het als het ware spontaan naar ‘beneden’ – en pats! Komt het in aanraking met energieën van heel andere aard.

Het net incarnerende deel van onze ziel, hoe veel incarnaties we ook al gehad hebben, hoe wijs en ervaren we al zijn, is toch elke keer weer jong en kwetsbaar, enigszins te vergelijken met een kuikentje dat net uit het ei komt. Het springt uit het gebied van onvoorwaardelijke liefde en eenheidsbewustzijn, en is op dat moment niet voorbereid op energieën van een veel lagere frequentie.

Dit is het moment, nog vóór we incarneren in ons aardse lichaam in wording, waarop er nog wel eens iets gebeurt waardoor de koers en toestand van ons incarnerende zielendeel verstoord raakt.

Collectief lijden

Veel hoogsensitieve cliënten die ik in deze sessies begeleid, ervaren bijvoorbeeld dat ze zich ‘onderweg’ naar de aarde overweldigd voelen door de energie van het lijden van velen dat zich daar afspeelt en ze al op grote afstand kunnen voelen. Gevoelig en vervuld van hun missie van liefde en hulpvaardigheid als ze zijn, gaan ze door dit lijden in een shocktoestand. Dit is een staat van verminderd bewustzijn waarbij ze veelal ineen krimpen en hun eigen energie klein maken. Vervolgens nemen ze enorm veel van dat collectief leed over in hun energiesysteem.

Dit gebeuren ontwikkelt zich vervolgens vaak tot een instinctief mechanisme, een onbewuste overlevingsstrategie die zich later in hun aardse leven zal herhalen: ‘Als ik leed ervaar bij anderen, moet ik mijzelf klein maken en het leed voor hen dragen om te kunnen overleven.’ Niets is minder waar natuurlijk, maar omdat het mechanisme al zo vroeg in de incarnatie ‘aan’ gaat, is het zeer onbewust.

Het is een recept voor burn-out dat van groot belang is om te onderkennen en bij de oorsprong te helen. Ook is het zeer belangrijk het oude collectieve lijden van destijds weer los te laten, om weer krachtig te kunnen staan en stralen vanuit onze eigen authentieke energie.

Slachtofferschap

Sommige hoogsensitieve cliënten raken onderweg op hun missie naar de aarde in de war als ze niet-belichaamde wezens, veelal onbewust gestorven mensen, tegenkomen die massaal in een put van negativiteit zijn blijven zitten. Het lijkt op dat moment alsof deze wezens gered moeten worden, en sommige cliënten gaan zelfs letterlijk met deze onbewuste wezens ‘in de put zitten’ maar blijven dan zelf steken.

Wat vaak nodig is om zichzelf hier weer uit te bevrijden, is het besef dat deze mensen er in zekere zin voor kiezen in hun put van misère te blijven zitten. Er is immers hulp genoeg: vanuit de hogere frequenties staan er massa’s engelen en geliefden klaar om ze eruit te helpen, maar ze moeten zelf de verantwoordelijkheid nemen en de eerste stap zetten naar hun eigen bevrijding.

Misleiding

Weer een andere valkuil die we op weg naar onze incarnatie tegen kunnen komen is misleiding. Soms kunnen er op het kwetsbare moment van onze afdaling wezens naar ons toe komen met een vriendelijk gezicht maar minder zuivere bedoelingen. Zo werd een cliënte van mij benaderd door een, op het eerste gezicht welwillend wezen die haar echter iets wijs maakte waardoor ze een andere route nam naar een ander gezin – en incarneerde in voor haar bijzonder moeilijke omstandigheden. Het wezen bleek iemand te zijn die vanuit een oud stukje gedeelde zielegeschiedenis wraakgevoelens koesterde en haar alsnog dwars wilde zitten.

Zelf werd ik tijdens mijn incarnatie in dit leven benaderd door wat op het eerste gezicht een hulpbehoevend zielemaatje leek – en werd vervolgens overvallen door een zeer beschadigde en gestoorde entiteit die mijn familie al twee generaties dwars zat. Het gekaapt worden middels bedrog en illusie was een thema waar ik al vanaf mijn allereerste incarnatie mee geconfronteerd ben – dus het thema werd in dit leven weer eens fraai herhaald.

Genezing en kracht

En dat brengt me op het volgende: het soort trauma dat we mee kunnen maken onderweg naar onze huidige incarnatie op aarde, is vaak een herhaling van een veel ouder thema, en soms zelfs van de omstandigheden van onze allereerste incarnatie, het ‘oertrauma’. Is dat erg?

Wel nee, paradoxaal genoeg dat is vanuit de ziel gezien juist precies wat we nodig hebben om ons bewust te worden van onze diepste wonden, de overlevingsstrategieën die we er omheen hebben gebouwd, zodat we die af kunnen breken en onszelf in de diepste diepten kunnen helen. Dan kunnen we pas echt in onze volle kracht gaan staan en ons licht en onze authentieke kwaliteiten volledig neer gaan zetten op aarde!

Wil je nog meer leren over je ziel?

Ben je benieuwd naar de blauwdruk van je ziel en zou je meer in verbinding met je ziel willen leven? Start dan met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell! Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu de cursus en ontdek de blauwdruk van je ziel.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Wendy Gillissen
Wendy Gillissen

drs. Wendy Gillissen is psychologe, regressie-en reïncarnatietherapeute en auteur van de in de VS bekroonde spirituele avonturenroman ''De Vloek van de Tahiéra''. Het vervolg, ''De Zoektocht naar Tzanáta'' is in 2020 verschenen. Momenteel voltooit zij deel 3, ''Het Verloren Land''. Daarnaast schrijft zij een boek over entiteiten en niet-eigen energieën. Wendy blogt o.a. over spiritualiteit, reïncarnatie en narcisme. Veel hooggevoelige en creatieve mensen, en beginnend therapeuten vinden de weg naar haar praktijk. In haar vrije tijd speelt ze Keltische harp.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?