Bewustzijn

Zwaarte transformeren: de drie fases van een lichter leven

Door Robert Bridgeman
Zwaarte transformeren: de drie fases van een lichter leven

Wat is lichter leven? En vooral, hoe doe je dat? Zoals ik ernaar kijk, is lichter leven een versimpeling van verlichter leven. Kort gezegd, je leeft op een manier waardoor je steeds dichter bij je verlichting komt, met als gevolg dat jij -en daarmee je leven- steeds lichter wordt. En dan heb ik het niet (alleen) over fysieke kilo’s.

Conditionering

Lichter leven wil zeggen dat je steeds bewuster gaat leven, steeds meer ‘ballast’ transformeert en dat je steeds helderder krijgt wat je met je geboorte wilde bereiken hier op aarde. We hebben allemaal een hoger doel, een missie of zielsmissie waarmee we geboren zijn. Dat doel is heel lastig te ervaren vanuit de geconditioneerde versie van jezelf. En daar ligt de sleutel naar een lichter leven: in je conditionering.

Ieder mens is geconditioneerd. Dat proces begon helemaal aan het begin van jouw bewustzijn, vele levens geleden. Je bent geconditioneerd door gebeurtenissen, door trauma’s, door overtuigingen die je hebt opgedaan onderweg, of overgenomen van andere mensen. Die conditionering wordt ook karma genoemd. Het heeft geen duidelijk aanwijsbaar begin en het einde is nog lang niet in zicht, geen mens weet hoeveel levens er na dit leven nog volgen.

Zelfrealisatie

Jouw conditionering kent vele lagen. Er is sociale conditionering, fysieke conditionering, persoonlijkheidsconditionering, emotionele conditionering, mentale conditionering en spirituele conditionering. Het gaat erom dat je steeds meer loskomt van die conditioneringen.

Dat begint met het beseffen dat je niet je lichaam, emoties, gedachten, overtuigingen, herinneringen, karma of zelfs je ziel bent, maar iets groters dan dat. In werkelijkheid ben je één met alles wat is en het deel van jou dat één is wordt je Spirit, of IK BEN genoemd. Iemand die zich volledig realiseert dat hij of zij in eenheid leeft, in plaats van een afgescheiden individu te zijn, noem je ook wel verlicht, of gerealiseerd. Zelfrealisatie gaat dus om eenwording.

Het ingewikkelde is, dat ieder mens al verlicht is. Dat kan niet anders: je bént tenslotte al één met alles wat is. De afscheiding van het geheel is een illusie die je (onbewust) zelf in stand houdt. Om deze reden zijn er talloze stappenplannen vanuit de oudheid die leiden naar zelfrealisatie. Ik noem het boeddhisme, de advaita vedanta (non-dualisme) de gnosis, het soefisme en de kabbala. Allemaal gaan ze uit van het principe dat je al verlicht bent en omschrijven ze deze grote paradox. Ik heb er een aantal jaren de volgende quote over ontwikkeld: De paradox van het pad.

“De paradox van het pad: er is geen pad en toch moeten we het bewandelen.”

Het gaat er dus om dat je beseft dat je een verlicht spiritueel wezen bent, dat een menselijke ervaring heeft die bestaat uit conditioneringen. Als je die lagen van bestaan afpelt, word jij -en daarmee je leven- lichter. Je buitenwereld is tenslotte een afspiegeling van je binnenwereld. Als jij verandert vanbinnen, verandert je leven met je mee.

Hoe je dat doet? Fysiek door yoga en voeding, emotioneel door traumagenezing en zelfliefde, mentaal door overtuigingstransformatie en positieve gedachten en spiritueel door het opschonen van karma uit vorige levens en ziels-imprinten. Ik ga een beetje kort door de bocht hier en er is veel meer over te zeggen, maar het gaat me erom dat je het idee begrijpt. Het afpellen van die lagen maakt dat je steeds meer loslaat wie je niet bent en daardoor steeds meer gaat beseffen wie je in werkelijkheid bent.

Lichter leven kent drie fasen

1. Bewustwording

In deze fase gaat het erom dat je bewust wordt van je identificatie met je conditionering. Door bijvoorbeeld meditatiebeoefening, yoga, lichaamsbeweging, Metta (universele liefde) en compassie-beoefening, door het bezoeken van leraren die gerealiseerd zijn, door het lezen van boeken en het kijken van video’s en films over bewustwording en spiritualiteit.

Ook kun je in deze fase je voeding aanpassen, meer groente en fruit eten, vlees laten staan (lage trilling), veel water drinken en suiker, koffie en samengestelde koolhydraten minderen. Wat ook fijn is: saunabezoeken, massages, darmspoelingen en vastenkuren. Allemaal om gifstoffen en lichaamsconditioneringen los te laten en je lichaam licht en vitaal aan te laten voelen. Reikibehandelingen, aura-reinigingen en chakra-balanceringen zijn ook aan te raden.

Daarnaast is inspiratie ook heel belangrijk. Klassieke muziek, 432 hertz-muziek, kunst en expressie zoals dans helpen enorm. Uiteindelijk gaat het er in deze fase om dat je de trilling van het bewustzijn dat je bent zo ruim mogelijk maakt. Daarmee schep je een bedding voor fase 2.

2. Transformatie

In deze fase geldt alles wat in fase 1 geld. Je gaat nu alleen dieper. In dit leven, in je jeugd bijvoorbeeld, heb je trauma’s en blokkades opgelopen. Daar komen de trauma’s en blokkades uit andere levens bij. Daarnaast ben je een multidimensionaal wezen en ben je onderhevig aan (soms hele duistere) invloeden van “buitenaf”. Denk aan entiteiten, auralifters, implantaten en energieparasieten.

Ook heb je in dit en andere levens heel wat overtuigingen overgenomen van anderen, persoonlijkheden ontwikkeld die niet authentiek zijn en zitten er delen van je vast in andere leeftijden, je innerlijke kinderen. Ook je zielsbewustzijn, je celgeheugen en je voorouderlijk geheugen zitten vol imprints aan pijnlijke gebeurtenissen in andere realiteiten, dimensies en incarnaties. Al het hiervoor genoemde, duiden we aan met “stukken”.

Deze fase gaat erom dat je je stukken gaat transformeren. Op een zodanige manier dat je de karmische lessen die ze in zich dragen ook daadwerkelijk leert. Doe je dat niet, dan kunnen stukken weer terugkomen. Zelfs het meest pijnlijke en duistere stuk in jouw onderbewustzijn zit daar met een reden en zit daar vanuit liefde. Hoe lastig dat soms ook te bevatten is.

Transformatie van stukken kan met diverse methoden. Ik heb er meer dan 33 onderzocht in de afgelopen 11 jaar, vaak door ze uitgebreid en jarenlang te ondergaan en er therapeut, healer of practitioner in te worden. Mijn favoriete methoden zijn regressie- & reïncarnatietherapie, De Altazar Rossiter methode, EFT (Emotional Freedom Techniques) en, hoe kan het ook anders, de Bridgeman methode. Allemaal methoden die diepgewortelde stukken duurzaam kunnen transformeren. Uiteindelijk gaat het er in deze fase om dat je emotioneel, mentaal en spiritueel opklaart en transformeert wat je niet bent. Wie je in werkelijkheid bent, kan zich nu veel makkelijker door jou heen manifesteren.

3. Zielsmanifestatie

In deze fase geldt alles wat in fase 1 en 2 geldt, want de bewustwordings- en transformatieprocessen gaan gewoon door. Door de bedding te leggen in fase 1 en 2 kun je nu overgaan tot zielsmanifestatie.

In fase 1 heb je al gemerkt dat er steeds meer synchroniciteit in je leven komt. Je denkt aan iemand en plots belt diegene. Je wilt iets graag en het is er ineens. Plotseling komen er ongelofelijke kansen op je pad.

Door het opklaren in fase 2 wordt die synchroniciteit alleen maar groter. Waarom? Omdat je conditionering transformeert en loslaat. Die niet-authentieke delen van jou, die ontstaan zijn in de loop van je levens, trekken een realiteit aan die daarbij past. Door ze los te laten, laat je ook delen van je realiteit los. Zo binnen, zo buiten.

Ik maak regelmatig mee dat mensen na transformatie niet meer resoneren met hun partner, een vriend of een huisdier. Je zult merken dat je veel van je relaties vanuit je conditionering bent aangegaan en niet vanuit je authentieke zelf; je Spirit. Hoe meer conditionering je loslaat, hoe dichter je bij je Spirit komt. Het goede nieuws is dat getransformeerde mensen vaak “plotseling” nieuwe mensen tegenkomen die voelen als lang verloren broers, zussen, vrienden en zielsmaatjes. Ik zeg vaak: Je kunt niet weten wat je wilt, als je niet weet wie je bent.

Je kunt niet weten wat je wilt, als je niet weet wie je bent.

Daarmee bedoel ik dat zolang je zwaar geconditioneerd bent en je je daarmee identificeert, je dromen, passies en verlangens ook vanuit die conditioneringen komen. Als je je conditioneringen transformeert, ontstaat er ineens ruimte voor je werkelijke dromen, passies en verlangens om zich te manifesteren: je zielspassies en zielsverlangens.

Transformatieproces

Hoe dichter je bij je Spirit komt, hoe helderder de blauwdruk wordt die je aan het begin van dit leven had. Je wordt steeds meer het kind dat je vroeger was.

Ik zal nooit vergeten dat ik jaren geleden één van mijn oudste vrienden vroeg of hij vond dat ik veranderd was na mijn transformatieproces. Hij antwoordde daarop met: “Robert, realiseer je je wel dat je weer geworden bent zoals je als kind was?”

Je wordt letterlijk weer jezelf. Je authentiekste zelf. Vanuit je authenticiteit kun je nu gaan voelen wat écht bij je past. Wat je werkelijk kwam doen op deze planeet in deze incarnatie. En dan begint het proces van het manifesteren van je zielsmissie.

Deze drie fasen zijn niet lineair. Ze lopen door elkaar en dat blijven ze doen. Na 11 jaar beoefen ik alle drie de fasen nog bijna elke dag. Dan weer heel intensief, dan weer wat rustiger. Door deze fasen steeds weer te doorlopen merk je dat je leven steeds lichter wordt en dat jij steeds authentieker wordt. Je gaat je hart volgen en doen waar je voor kwam. Het Universum gaat met je meewerken en je ontmoet prachtige mensen, krijgt magische kansen en leeft steeds gelukkiger en completer.

Het houdt niet op na deze fasen. Eigenlijk begint het dan juist pas. Uiteindelijk gaat het erom dat je één wordt met wie je in werkelijkheid bent. Deze fasen zijn stapjes in de juiste richting, maar je zult ze verderop in het proces ook weer loslaten. Omdat er een moment komt waarop je alles mag loslaten. Een moment waarop er geen streven, verlangen of missie meer is. Als je dat moment vindt, realiseer je jezelf tot een verlicht wezen. Ik heb het nog niet gevonden, al heb ik er wel inkijkjes in gehad door verschillende verlichtingservaringen.

Start vandaag met lichter leven uit 2014 wordt vanwege succes op 11 februari 2020 opnieuw uitgegeven. Ik heb er 10.000 woorden uitgehaald en 5000 woorden aan toegevoegd. Voortschrijdend inzicht zullen we maar zeggen.

Ik wens je een licht, vitaal en gelukkig leven toe!

X Robert

Radicale transformatie

Radicale transformatie

Ben jij klaar voor een radicale transformatie? Laat je dan onderwijzen door Langston Kahn, een sjamaan uit New York. Tijdens het krachtige Deep Liberation Process laat de auteur ons definitief afstand te doen van ingesleten patronen, triggers en overtuigingen. Het is de weg naar spirituele volwassenheid. In dit boek vind je ook een fijn stappenplan om de gewonde delen van je zelf te helen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Start vandaag met lichter leven

Start vandaag met lichter leven

Start vandaag met lichter leven van Robert Bruggeman is hét handboek voor iedereen die een weg zoekt in de wirwar van spirituele leraren, stromingen en tradities. Door zijn eigen zoektocht in kaart te brengen, geeft Robert je een waardevolle leidraad, zodat je uit kunt vinden wat voor jou wel en niet werkt. Dat je ontdekt wat de kracht van kwetsbaarheid is en dat je betekenis en wijsheid in je leven omarmt. Dit alles zorgt ervoor dat je op het pad komt van een werkelijk lichter leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Robert Bruggeman:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Robert Bridgeman
Robert Bridgeman

Robert Bridgeman is een integere lichtwerker en spiritueel leraar. Vanuit het retraitecentrum Terra Nova in Zuid Frankrijk geeft hij het liefdesbewustzijn (Christus bewustzijn) handen en voeten door het zelf voor te leven. Robert is een avontuurlijke bewustzijnsonderzoeker. Robert staat - na 10 jaar wereldwijd onderzoek en scholing - in verbinding met talloze spiritueel leraren, centra en (hersen)wetenschappers over de hele wereld die zich bezig houden met het nieuwe bewustzijn van liefde, wijsheid en compassie. Zijn missie Zijn missie, visie en purpose in dit leven is om zoveel mogelijk lichtwerkers te inspireren, te verbinden en wakker te schudden.

Reacties
  1. Tessa 19 maart 2020 - 09:38
    Reply

    De enige weg is Jezus Christus. Hij is de weg, de waarheid en het leven!

  2. Chantal 10 oktober 2021 - 16:03
    Reply

    Tessa heeft helemaal gelijk

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?