Home Feng Shui Hoe griep gezond kan zijn volgens de Feng Shui filosofie

Hoe griep gezond kan zijn volgens de Feng Shui filosofie

Door Nina Elshof

‘Vuur!’, zegt de energie van 2018, waar ik in mijn astrologische jaarvoorspelling op Inspirerend leven al over schreef.  ‘Vuur!’, reageert mijn lichaam dat zich spontaan solidair heeft verklaard met dit thema; de griep heeft toegeslagen.

Alhoewel ik het stervenskoud heb, parelt het zweet op mijn lijf en jaagt de hitte het kwik in de koortsthermometer naar een ongekend hoogtepunt. Alles doet pijn en uit de uiteinden van mijn zenuwen lijken kleine vlammetjes te komen waardoor mijn huid pijnlijk onaanraakbaar is geworden.

Het vuur in mij zorgt voor chaos. Mijn ogen zien het niet meer helder. Mijn oren horen het niet meer goed. Als ik iets wil zeggen lijkt het of ik een liter whisky achter de kiezen heb. Een spontane atrofie heeft mijn spieren getroffen, waardoor ik zo slap als een vaatdoek op m’n benen sta te wankelen.

Enfin, dat vuur kortom zet even mijn hele systeem op z’n kop. Want dat is wat vuur doet. Het transformeert. Hoe?

Vuur transformeert door alles wat jij of je leven niet meer kan gebruiken, tot de grond toe af te branden en het te transformeren tot iets wat je wel kunt gebruiken.

Koorts doet datzelfde in een lichaam. In mijn lichaam op dit moment. Ik stel me al klappertandend voor hoe de koorts korte metten maakt met bacteriën, virussen en andere vieze ziektemakers die het me alleen maar lastig maken en een gezond leven in de weg staan.

Overgave aan het vuur van griep en koorts

Van mij mag het vuurtje nog wel wat verder opgestookt worden. Daarom kies ik even niet voor koorts-onderdrukkende paracetamolletjes of pijnverlichtende ibuprofennetjes. Het vuur van de koorts krijgt van mij ruim baan om zijn ding te doen. Op een ander vlak is die ruimte ook gecreëerd doordat alle afspraken zijn afgezegd, alle lessen zijn gecanceld en hulptroepen zijn ingeschakeld om waar mogelijk taken over te nemen. Vuur vraagt om onvoorwaardelijke overgave aan het vuur. Geen mitsen en maren of voorbehouden. Vuur eist onverdeelde aandacht. Vuur eist jouw aandacht of, in dit geval, die van mij.

Als je het vuur van de koorts ruim baan geeft om zijn ding te doen, kan het beter zijn werk doen; je bent immers niet voor niets ziek. Ziek word je om gezond te kunnen zijn.

Doordat vuur, en dus ook koorts, zo overrompelend overweldigend is, laat het even geen ruimte voor iets anders. Het breekt je verzet tegen ziek worden en legt je functioneren helemaal lam. Het vuur zorgt ervoor dat je geen kans meer krijgt om je met iets anders bezig te houden. Dus zorgt het voor een stilvallen van je drukdoenerij. Maakt het het denken tot brinta-pap waar geen touw aan vast te knopen is en stop je graag je hoofd diep onder het dekbed om de buitenwereld helemaal buiten te sluiten. En hierin schuilt een kans.

Het vuur van de koorts biedt je de kans om je weer even helemaal met jezelf en met je lijf te verbinden.

Het lijf dat het nu even moeilijk heeft, maar je daardoor wel laat beseffen hoe goed het eigenlijk functioneert als koorts geen roet in het eten gooit. De verborgen kwaliteit van koorts is dat het je helpt om een stapje verder in je lijf te incarneren. Je er dieper mee te verbinden.

Doordat het vuur ondertussen alle rommel verbrandt, wordt zo een weg gebaand naar een diepere laag van jezelf. Na een flinke griep is het dan ook heel mogelijk dat je als een Feniks uit de as herboren wordt. Je bent in ieder geval ballast kwijt geraakt, niet alleen uit je lijf maar hopelijk ook uit je hoofd. En dat werkt bevrijdend.

Bij kleine kinderen kun je zien dat zij na een (kinder)ziekte ineens een vaardigheid ontwikkeld hebben. Ze kunnen dan van de ene op de andere dag fatsoenlijke zinnen zeggen, of ze zijn plotseling zindelijk.

Ziekte, en vooral het vuur van de koorts, helpt namelijk om iets te transformeren wat jouw lijf, jouw systeem, niet goed past.

Om het bouwsteentje dat is aangereikt, meer passend te maken zodat jij het kunt gebruiken.

Je wordt ziek omdat er iets in je systeem niet gezond was en om aanpassing vroeg. Griep creëert de opening waardoor de koorts toe kan slaan in je lijf. Koorts brengt de kwaliteit van het alles transformerende vuur met zich mee om korte metten te maken niet alleen met de ziekmakers in je lijf, maar ook met die in je hoofd en hart.

Dus dobber maar even lekker rond in de brinta-pap van je denken en ervaar, ondanks het ongemak, dat het erg gezond kan zijn om griep te hebben!


Boekentip: Huis & Ziel

Begin je weer op te knappen en wil je meer leren van Nina Elshof over energetisch opruimen? In Huis & Ziel laat ze zien hoe je met je huis ook je bovenkamer een flinke opruimbeurt geeft. Vol tips, praktische opdrachten en bijzondere overdenkingen. Bekijk het boek in onze gecertificeerde webshop Boekenwereld.com.


 

4 comments

Avatar
Johanna 18 maart 2018 - 12:31

Dat wisten de mensen vroeger al. Griep reinigt het lichaam. Geen pullen of poedertjes maar laat de koorts zijn reinigende werking doen. Geldt met name ook voor kinderziektes, geweldig voor het opbouwen van de weerstand.

Reply
Nina Elshof
Nina Elshof 19 maart 2018 - 13:40

Inderdaad Johanna, griep kan enorm reinigend zijn!
Hartelijke groet,
Nina

Reply
Avatar
Pris 3 januari 2020 - 22:38

Ja heerlijk gevoel stralende huid, fris nieuw gevoel na een flinke koortsaanval!!

Reply
Nina Elshof
Nina Elshof 8 januari 2020 - 13:31

Hi Pris, Een oude huid afgeschud. Mooi!
Hartelijke groet,
Nina

Reply

Leave a Comment