Bewustzijn

Transformatieproces: sta jij open voor nieuwe mogelijkheden?

Door Ronald de Waal
Transformatieproces: sta jij open voor nieuwe mogelijkheden?

Je bent veel meer dan je denkt en je kunt ook veel meer. We zitten in een bijzondere transitie. In dit artikel lees je tips over hoe je nieuwe mogelijkheden ontdekt en ontwikkelt bij jezelf. Je bent continu in een proces van veranderen. Ieder mens kan mogelijkheden ontwikkelen zoals zelfheling, intuïtief weten, helder zien. Als je daar eenmaal echt mee begint, krijg je vanzelf de smaak te pakken en blijf je je verder ontwikkelen. The sky is the limit. Maar hoe kom je in zo’n flow van ontwikkeling terecht?

Sta open

We zijn het kinderlijke in onszelf vergeten, het open staan voor het wonder van het leven en voor de ontwikkeling. Ons ego beschermt ons tegen pijn uit het verleden en houdt ons in onze comfortzone. Ook wil het ego ons behoeden voor teleurstellingen door de verwachtingen naar beneden bij te stellen of volledig af te keuren: doe normaal, dat is niet mogelijk.

Het is dus allereerst belangrijk om onderzoekend te zijn en open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Om los te komen van het idee dat je alles al weet en alles al geprobeerd hebt of dat iets voor jou niet werkt. Waarvan heb je ooit eens gezegd: dat doe ik nooit meer!’? Welk hoofdstuk heb je bewust afgesloten? Bedenk of dat moet blijven gelden. Het verlangen om nieuwe dingen te ontdekken en om geestelijk te willen blijven groeien zit in onze ziel en in onze genen. En daar zitten ook onze mogelijkheden verborgen.

Zie wie je echt bent

Hoe je naar jezelf kijkt, bepaalt ook hoe je in het leven staat. Je bent niet wie je denkt dat je bent, je bent veel krachtiger. Maar we zijn als mens meestal bang voor onze kracht en blijven liever in de chaos van onze cocon. Totdat het niet anders meer kan.

Je bent niet alleen je denken, je hebt ook een ziel en een dieper intuïtief weten. Je bent geen lelijke rups of cocon, je bent een gevoelig wezen in ontwikkeling naar een volgende fase. In mijn boek ‘wie ben ik echt?’ omschrijf ik vijf fasen die je kunt doorlopen van onbewust naar bewust.

Durf te voelen

We drukken gevoelens van onder andere angst en boosheid weg omdat ze er niet mogen zijn. Maar dan drukken we ook het gevoel van zelfliefde en van passie weg. Zelfliefde heb je nodig om te kunnen ontwikkelen, het is de basis. Dan is er contact met je lichaam en kan er passie en energie door je lichaam gaan stromen. Daarmee leer je synchroniciteit (schijnbare toevalligheden die je verder helpen) herkennen en bereik je flow in je leven!

Leer luisteren

Hoe weet je wat jouw nieuwe mogelijkheden zijn? Vraag je je af wat er wil gebeuren in je leven? Je voelt op het goede moment vanuit jouw verlangen wat het goede is om te doen. Het is niet mogelijk om alles tevoren te overzien. Wel kun je durven vertrouwen op je intuïtie en een eerste stap doen buiten je comfortzone. Daarna wordt de volgende stap weer helder.

Radicale transformatie

Radicale transformatie

Ben jij klaar voor een radicale transformatie? Laat je dan onderwijzen door Langston Kahn, een sjamaan uit New York. Tijdens het krachtige Deep Liberation Process laat de auteur ons definitief afstand te doen van ingesleten patronen, triggers en overtuigingen. Het is de weg naar spirituele volwassenheid. In dit boek vind je ook een fijn stappenplan om de gewonde delen van je zelf te helen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Boek van het Zelf

Boek van het Zelf

Dit boek kan een begin zijn, je op het pad wijzen. Je kennis laten nemen van het fenomeen: ontwaken, herinneren wie je werkelijk bent, verlichting. Het kan jou het inzicht geven dat er überhaupt zoiets bestaat, terwijl jij toch echt dacht dat je niet sliep en precies wist wie je was! Het is een boek voor mensen die spiritueel zoekend zijn.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Ronald de Waal
Ronald de Waal

Ronald de Waal is een nieuwe tijds gids en intuïtie versneller en die de nieuwe generaties helpt om hun missie en spirituele kracht te leven zodat ze vanuit vertrouwen en verbinding kunnen bijdragen aan de nieuwe wereld. Het grotere doel van zijn praktijk 'ogen open!' en de ogenopenacademie is de shift naar de nieuwe wereld te versnellen door bewustzijnsverhoging

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?