Bewustzijn

Verborgen energetische lijnen: met wie sta jij nog (onbewust) in verbinding?

Door Linda Keen
Verborgen energetische lijnen: met wie sta jij nog (onbewust) in verbinding?

Of we het nu weten of niet, we maken achter elkaar chakrakoorden met anderen om ons heen, bijna onafgebroken. Dit betekent dat er een communicatielijn loopt tussen jullie chakra’s. Sommige koorden blijven lang hangen, afhankelijk van de intensiteit en de duur van de betrekkingen. In dit artikel lees je hoe je deze oude koorden kunt laten verdwijnen.

Je kunt een verborgen energetische lijn voorstellen als een witte draad die jullie op het etherische vlak met elkaar verbindt. Bij de meesten gaat dit spontaan en onbewust. De meeste koorden vervagen vanzelf onmiddellijk nadat ze zijn geactiveerd, of spoedig nadat de communicatie is beëindigd. Andere koorden blijven lang hangen, afhankelijk van de intensiteit en de duur van de betrekkingen.

Je kunt chakrakoorden in stand houden, zelfs als je niet langer in de fysieke nabijheid van de ander bent. Tijd en ruimte zijn niet van belang. Dikwijls voelt het prettig aan een bepaalde verbinding in stand te houden, en daarom doen we het – bijvoorbeeld een hartkoord met een specifiek persoon.

Oude koorden

Al te vaak, echter, is het nodig oude koorden die we onbewust hebben aangehouden te laten verdwijnen of op te ruimen, zelfs als ze positief lijken. In het hier en nu zijn en openstaan voor nieuwe ervaringen en informatie is van wezenlijk belang voor onze algehele helderheid en ons welzijn. Dit is niet mogelijk als we blijven rondlopen met oude koorden die niet passen bij onze huidige omstandigheden. De dagelijkse contacten kunnen onnodig ingewikkeld warden, eenvoudig omdat er te veel onverwerkte informatie door onze koorden komt.

Koorden met je ouders

Je kunt je vast wel voorstellen hoe veel mensen chakrakoorden hebben die gewoon niet passend meer zijn. Veel problemen die zijn samen te vatten onder de noemer ‘generatiekloof komen voort uit achterhaalde koorden. Een volwassen vrouw die nog met het koord van haar eerste chakra aan haar ouders verbonden is, voelt zich misschien belemmerd en niet in staat haar eigen beslissingen te nemen. Een koord op dit niveau is achterhaald, omdat de ouders niet meer verantwoordelijk zijn voor het overleven van hun kind. Als het koord verwijderd zou worden, zouden zowel ouders als kind veel meer zichzelf durven zijn in het hier en nu. Koorden op andere niveaus – bijvoorbeeld op die van het hart – kunnen zowel wenselijk als weldadig zijn, omdat ouders en kind nog van elkaar houden.

Aanvaarden

Onthoud dat verzet tegen een ongewenst koord niet werkt! Als je je koorden met andere mensen wilt veranderen of afzwakken moet je eerst aanvaarden dat je ze hebt. Zoals ik al zei, is hallo zeggen tegen iets dat je niet bevalt de beste manier om het veranderingsproces in gang te zetten.

Dagelijkse schoonmaak

Oude chakrakoorden opruimen is van wezenlijk belang voor onze psychische schoonmaak. Besef dat belangrijke chakrakoorden met familie en intieme vrienden vanzelf terugkomen als je daar behoefte aan hebt. Door je in dezelfde geestesgesteldheid te brengen als bij het schoonmaken van je aura kun je systematisch de vele koorden die je in de loop van je dagelijkse contacten gecreëerd hebt verbreken, losmaken of laten verdwijnen. Dit kun je doen aan het eind van de dag, als je je psychische ruimte schoonmaakt en je zonne-essentie opneemt.

Hoe maak je een energiekoord/chakrakoord schoon?

Een doeltreffende aanpak is je voor te stellen dat alle koorden rustig vervagen (ruk ze niet los!) en verdwijnen. Vul, nadat ze zijn vervaagd, de lege ruimten op met gouden energie van je eigen zon. Zo eenvoudig kan het zijn. Toch moet je soms wat meer weten over een bepaald koord voor je het met succes kunt opruimen.

Oefening

1) Chakrakoord ontdekken

Ga hiertoe met je aandacht naar het centrum van je hoofd en voel je zon en je gronding. Laat je energie een poos stromen. Neem iemand in gedachten met wie je regelmatig contact hebt. Dit kan je partner zijn, een familielid, vriend of collega. De eerste persoon die je te binnen schiet, is degene met wie je aan het werk gaat. Terwijl je aan die persoon denkt, ga je na op welke chakraniveaus jullie gewoonlijk communiceren. Die informatie kun je zien met je geestesoog, ervaren, weten, voelen, denken of op welke manier dan ook opvangen. Kom je op meer dan een chakra, dan is dat prima, maar voor dit moment moet je er maar een uitkiezen om mee te werken. Later kun je teruggaan en je met de andere bezighouden.

2) Chakrakoord ervaren

Zie of ervaar dit koord duidelijk. Is het dik of dun? Welke kenmerken heeft het en van welk materiaal lijkt het gemaakt? Welke kleuren heeft het? Kijk naar de energiestroom in het koord. Stroomt ze naar beide richtingen of alleen een kant op? Vraag je af of het koord helemaal schoon is of moet worden schoongemaakt met een denkbeeldige tuinslang of stofdoek. Kijk nogmaals naar de kleur(en) van het koord en probeer de aard van de boodschappen die erdoorheen gaan aan te voelen. Wat wisselen jij en de ander uit? Wat leren jullie samen?

3) Chakrakoord laten veranderen of houden

Als je ontdekt dat je met een achterhaald koord te maken hebt, verbeeld je dan dat je de huidige datum erop zet. Als je dit gedaan hebt, zal het waarschijnlijk veranderen van kleur, grootte en consistentie, omdat je het aan de macht van het hier en nu herinnerd hebt. Raak je gefrustreerd omdat je dit probeert en er niets verandert, kijk dan nog eens naar het doel van het koord. Misschien moet je nog iets belangrijks via dit koord doorgeven of kun je het in de toekomst nog goed gebruiken.

Dit is een leesfragment uit: Intuïtieve Ontwikkeling – Linda Keen

Boekentips van de redactie:

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen is een spirituele training in je intuïtieve begaafdheid. Leer praktisch omgaan met energieën en werk aan je bewustwording van aura’s en chakra’s. Ook geeft ze een praktische handleiding over visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, het ontmoeten van je innerlijke leraar en jouw persoonlijke gidsen en helpers, intuïtief auralezen en genezen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Aura-energie

Aura-energie

Wil je meer leren over je aura, hoe je je aura schoon kunt houden en hoe je goed voor je aura kunt zorgen? In dit prachtige boek leer je het allemaal. Alla Svirinskaya helpt je je energie te deblokkeren en je aura te ontwarren. Verder leert ze je genieten van wie je werkelijk bent, jezelf te ontplooien en te bevrijden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees meer over deze onderwerpen:

Deel dit artikel online
Linda Keen
Linda Keen

Linda Keen is een Amerikaanse healer, auteur en docent metafysica.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?