Spiritualiteit

Is jouw keelchakra geblokkeerd of verzwakt? Zo herken je een blokkade

Door Lisa Ensing
Is jouw keelchakra geblokkeerd of verzwakt? Zo herken je een blokkade

Heb je de neiging om weinig of zacht te praten? Of juist om veel te praten maar weinig te zeggen? Misschien heb je wel een blokkade of verzwakking op je keelchakra. Ontdek in dit artikel of jouw keelchakra geblokkeerd of verzwakt is en wat social media hiermee te maken kan hebben.

Het keelchakra is de brug tussen de aardse chakra’s en de chakra’s van hogere intuïtie en spiritualiteit

Het keelchakra is verbonden met beide kanten van interactie: spreken en luisteren. Het keelchakra is een energetische brug tussen onszelf en anderen; tussen ons innerlijke en ons uiterlijke zelf. Praten, lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, schrijven, gebarentaal en signalen geven; het zijn op energetisch niveau allemaal functies van het keelchakra.

Het keelchakra dient ook als een brug in ons algemene energielichaam. Waar het hartchakra het centrum is van ons systeem van zeven chakra’s, is het keelchakra de poort tussen onze aardse en spirituele chakra’s. Ons derde oogchakra en ons kruinchakra zijn esoterisch en spiritueel van aard. Ze zijn minder verbonden met de energieën van de materiële wereld en de mensenwereld dan ons wortelchakra tot en met ons hartchakra. In die zin is ons keelchakra de poort tussen onze alledaagse energieën en onze hogere intuïtie en spiritualiteit. Als onze lagere en hogere chakra’s niet via ons keelchakra met elkaar verbonden zijn, dan kunnen we het gevoel hebben dat ons leven niet in lijn is met ons ‘ware’ zelf.

Is mijn keelchakra geblokkeerd of verzwakt?

De meest voorkomende manieren waarop een geblokkeerd of verzwakt keelchakra zich in jouw leven kan manifesteren, zijn:

  • Weinig praten. Dit zou een weerspiegeling kunnen zijn van verlegenheid of passiviteit – een gereserveerdheid om überhaupt te praten of contact te hebben. Het zou ook kunnen inhouden dat iemand heel zacht praat, met korte antwoorden of zeer beperkt, waardoor ware verbinding met de ander wordt verhinderd. Ben je iemand die weinig zegt, dan ben je misschien bang om te praten. Misschien zou je wel meer willen zeggen en je meer willen verbinden met mensen, maar lukt het je gewoon niet, alsof een muur in jezelf dit voorkomt.
  • Veel praten. Je bent vaak aan het woord maar zegt niet veel, of in elk geval niet veel van belang. Je kunt ook snel en alsmaar door blijven praten; waarbij je anderen weinig ruimte laat om er iets tussen te krijgen, of anderen vaak in de rede valt. Je stortvloed aan woorden wordt een muur; in plaats van je te verbinden met anderen, duw je mensen van je af.
  • De gewoonte om verwarring te stichten, ontwijkend of oneerlijk te zijn. Je wilt misschien wel echt duidelijk en eerlijk zijn maar je kunt dat soms niet. Een leugentje om bestwil, bijvoorbeeld, kan een vorm van zelfbescherming of zelfverheerlijking worden, geworteld in de angst of het verlangen om goedkeuring te krijgen van anderen. Bij de psychologische oorzaak van dergelijk gedrag zijn vaak meer chakra’s dan alleen het keelchakra betrokken; de manifestatie van deze spreekneigingen impliceert echter altijd verstoringen in het keelchakra.
  • Het gevoel dat je innerlijke en uiterlijke zelf niet met elkaar overeenkomen. Je kunt zeer welbespraakt zijn en uiterlijk geen tekenen van communicatieproblemen vertonen, maar toch het gevoel hebben dat de persoon die je naar buiten toe bent niets te maken heeft met wie je van binnen bent

Social media en de keelchakra

In dit tijdperk van van sociale media ligt de nadruk op het spreken over dingen en er uitdrukking aan geven, maar hechten we meestal niet veel waarde aan authenticiteit en verbinding. Likes en hartjes ontvangen op onze posts op sociale media zorgt voor een endorfinerush, wat ervoor kan zorgen dat we alleen nog maar zeggen en laten zien wat deze reactie teweegbrengt, in plaats van te communiceren wat we werkelijk kwijt willen.

Wanneer dit gebeurt, vindt er een ontkoppeling plaats tussen ons innerlijke en uiterlijke zelf, een verstoring in ons keelchakra. Er is veel van dit soort ruis in ons leven en dat is een van de belangrijkste belemmerende krachten voor ons keelchakra. In zijn algemeenheid geven de sociale en gewone media ons natuurlijk de ongekende mogelijkheid om op zoek te gaan naar anderen en ons met hen te verbinden. Hier op een effectieve manier mee omgaan, maakt deel uit van het openen van het keelchakra.

Vrouwen en de keelchakra

Het nuttigste werk dat wij kunnen doen als moderne vrouwen die eraan werken om oude culturele en sociale vormen van onderdrukking te veranderen, is het versterken van ons keelchakra. Zo kunnen we beschikken over onze eigen kracht en onze eigen stem laten horen. Voor jezelf opkomen en degene die de macht heeft de waarheid vertellen – in je persoonlijke relatie, op je werk, of in de context van de maatschappij – is de manier waarop het werk zichtbaar wordt. Een van de belangrijkste conditioneringspatronen die vrouwen moeten doorbreken om over hun eigen stem te kunnen beschikken, is de gewoonte om het spreken te gebruiken als middel om anderen te pleasen of gunstig te stemmen.

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen

Dit artikel is een fragment uit Chakrakracht voor vrouwen van Lisa Erickson. In dit praktische doe-boek leer je hoe je chakra’s je in je vrouwelijke energie en lichaams- en levensfasen kunnen ondersteunen. Leer grenzen stellen, stress managen en je persoonlijke doelen bereiken met behulp van twaalf krachtige tools, speciaal voor vrouwen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees meer over blokkades in je chakra’s:

Deel dit artikel online
Lisa Ensing
Lisa Ensing

Als freelance redacteur, beeldredacteur en contentspecialist help ik de redactie van Inspirerend Leven met het plaatsen van de mooiste content. Verder ben ik freelance marketeer, levensgenieter en (Vinyasa) yogadocent. Ik hou enorm van de magische wereld van spiritualiteit en ik lees vaak meerdere spirituele boeken tegelijkertijd. Verder hou ik veel van moestuinieren, de natuur, mijn plantjes, lachen, gezond leven, fotograferen, filosoferen en fantaseren.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Inspirerend leven agenda 2024
€ 12,50

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

€ 12,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?