Home Spiritualiteit Wat is de spirituele betekenis van een déjà-vu?

Wat is de spirituele betekenis van een déjà-vu?

Door Redactie
dejavu

Als je erover nadenkt, is het fascinerend dat er ooit iemand was die het nodig vond om een woord te bedenken voor dat rare gevoel dat je wat er voor je neus gebeurd iets is wat je al eens meegemaakt hebt. Een déjà-vu is griezelig gevoel van herkenbaarheid dat de meeste van ons ten minste eens in hun leven overkomt. Het wordt door Van Dale gedefinieerd als ‘de indruk dat je iets al eerder hebt meegemaakt’.

Vorig leven

Een moment van déjà-vu kan je gemakkelijk negeren of kan zelfs volledig langs je heen gaan. Als je het echter vanuit een spiritueel perspectief bekijkt, is een déjà-vu een belangrijke indicator dat je op het juiste pad bent en dat je bent waar je op dat moment zijn moet. Omdat een déjà-vu een gevoel is dat je iets al eerder mee gemaakt hebt, wordt het regelmatig verbonden aan een vorig leven. Dit kan inderdaad de reden voor je déjà-vu zijn, maar er zijn meerdere verklaringen voor déjà-vu’s te ontdekken.

Zielenfamilie

Voordat onze ziel ons lichaam betreedt, hangt zij in een spirituele wereld rond met onze zielengroep. Onze zielengroep is ons team, onze familie in de spirituele wereld, waarmee we samenwerken en die we ondersteunen. Wanneer onze op aarde komt, is onze zielenfamilie vaak ook aanwezig in ons menselijke leven. Onze zielenfamilie neemt in ons aardse leven vaak de rol aan van een partner, een ouder, een vriend o.i.d. Deze rollen verschillen per persoon, maar onze zielenfamilie is altijd op welke manier dan ook aan ons verbonden.

In het geestenrijk bereiden we ons voor op ons nieuwe leven op Aarde. Gedurende deze periode proberen we, met de hulp van onze zielenfamilie, de lessen te leren die we willen leren en de lotsbestemming te bereiken die we graag in het leven zien.

Onze missie heeft vaak betrekken tot onze zielenfamilie, dus werken we met hen samen om te zorgen dat al onze neuzen dezelfde kant op staan. Ook creëren  we kansen en leggen we de lessen uit die we willen leren zodra we eenmaal op Aarde zijn.

Goudklompjes

Nadat we samen met onze zielengroep onze individuele levens in kaart hebben gebracht, krijgen we iets dat ‘goudklompjes’ heet. Deze goudklompjes worden door je ziel op verschillende plekken langs jouw levenspad gelegd, om jou te herinneren aan jouw pad, jouw reis en dat je op de juiste weg bent. Zodra jouw ziel op aarde komt, vergeet je misschien de plannen die je gemaakt hebt, of de route die je uitgestippeld hebt. Deze ‘goudklompjes’ zijn er dan als aanwijzing om te vertellen dat je goed zit. Wanneer we op ons pad langs zo’n goudklompje komen, krijgen we een gevoel van herkenning. Het herinnert ons eraan dat we een tijd geleden dit leven gepland hebben met onze zielengroep. Als ziel hebben we ons life-to-be gezien en een déjà-vu kan dan ook als een reminder werken dat we zijn waar we moeten zijn.

Het ervaren van een déjà-vu is slechts één manier waarop deze goudklompjes ons kunnen herinneren aan ons levenspad. We kunnen hier onder andere ook aan herinnerd worden door ons onderbuikgevoel, onze dromen en het ontmoeten van mensen waarvan we het idee hebben dat we ze al eeuwen kennen.

De volgende keer als je weer een déjà-vu ervaart, sta er dan even bij stil. Schenk aandacht aan de mensen met wie je bent en wat je doet, en erken dat je een punt in je leven hebt bereikt waarom zo’n goudklompje aan je getoond wordt. Dit goudklompje is neergelegd door jouw liefhebbende ziel voordat zij in jouw lichaam kwam en laat zien dat je op de juiste weg bent, dat je de mensen ontmoet die je bestemd bent je ontmoeten en dat je gaat waar gaan moet.

Bron: Forever conscious

Boekentip: Afdalen in je ziel

Wil je meer weten over je ziel en wat de invloed van je ziel is op je verleden en je toekomst? In Afdalen in je ziel beschrijft Alberto Villoldo hoe je jezelf en anderen kunt genezen met behulp van sjamanistische technieken. Deze technieken, die door de oude sjamanen uit de Amazone en Andes ‘journeying’ genoemd worden, nemen je mee door de kamers van je ziel. Aan het einde van zo’n meditatiereis, wanneer je alle kamers door bent, kun je een soul retrieval bereiken.

Ga zelf aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor €20,99 met gratis verzending.

3 reacties

Avatar
Wow 9 november 2018 - 13:04

Je zegt dit alsof het een feit is >””Voordat onze ziel ons lichaam betreedt, hangt zij in een spirituele wereld rond met onze zielengroep. Onze zielengroep is ons team, onze familie in de spirituele wereld””, Waar haal je het vandaan. De ziel ofwel bewustzijn ofwel innerlijke stilte betreedt niet ons lichaam de ziel is de kern en bouwt hier een lichaam omheen. we komen nergens vandaan we gaan nergens heen. WE komen op vanuit het hier en nu vanuit de ziel het grote niets,..zoals een bloem opkomt vanuit een plant en een vrucht vanuit een boom. Men durft niet alleen te zijn dus verzinnen we maar een spirituele wereld die vol schijnt te zitten met dualiteit. Medteer en jullie komen vanzelf tot de conclusie dat er helemaal niets of iemand is buiten het Zelf om..Waarschijnlijk duurt het weer 3 dagen voordat jullie ,mijn post zien,..goh

Reply
Avatar
Vaal 27 april 2020 - 17:05

Wow . Wat een vijandigheid hierop . Waarom praat jij dan ook uit feiten .als jij het weet .. is dit hoe de wereld iedere keer maar gaat cominiceren met elkaar . Geen ruimte voor gesprekken ,maar continu verwijten en zeggen dat de ander ongelijk heb .. pittig teleurstellend om mensen dit iedere weer te zien doen . Overal op de wereld.
Het is naar mijn ervaring beter om je geest open te houden . Het klinkt wel weer bizar over zielen die ergens hangen, zitten of wat dan ook . Helemaal lastig om te bedenken dat je nog eens een bewust zijn heb terwijl je geen lichaam . (Voor ons mens te bevatten )
Maar als je denkt aan dromen . (Dus zien /horen / voelen met je ogen dicht) Of dat je sommige verhalen hoort over uit je lichaam treden . (Bijna dood ervaring ) of gedachtes delen terwijl je aan de andere kant van de wereld zit . Dan is naar mijn waarheid een uitleg over de deja vu , Ondanks je brein dat geheugen stukje kan veranderen ,Vereist voor jezelf . Voor mij wel .
So wow ,please inlighten me i need to know . Want de rest van de wereld is een grote grap. En al helemaal reacties op elkaar die gewoon weg kortzichtig zijn. Heeeeeeel zonde van je tijd

Reply
Avatar
Jayleigh 4 januari 2019 - 02:29

En wat nou Als je voelt dat je de person die je tegen bent gekomen’s leven hebt geleefd wat betenkd dat je die deja vu hebt en op dat moment voelt dat je die persoon was op dit moment

Reply

Laat een bericht achter