Astrologie & horoscopen

Spirituele downloads: wat zijn ze en hoe ontvang je ze?

Door Mary Mueller Shutan
Spirituele downloads: wat zijn ze en hoe ontvang je ze?

In de huidige tijd vol spirituele ontwikkelingen is het ontvangen van downloads heel normaal. Tenminste, als je doorhebt dat je ze ontvangt. Wat zijn spirituele downloads precies, wanneer ontvang je downloads en wat voor informatie wordt er in downloads verstuurd? Je leest het in dit artikel.

Als het een download betreft van wereldenergieën of kosmische bronnen, kun je de ervaring hebben dat je in korte tijd meerdere verdiepingen met de spirituele lift stijgt.

Wat is downloaden?

Downloaden is het in je opnemen van energieën die niet van jezelf zijn. Dat kan door middel van channelen. Dan resoneer je met de energie van een bepaalde geest, entiteit of energiegroep, en neem je die energie in je systeem op.

Wanneer ontvang je downloads?

Je kunt het ook doen door je te verbinden met wereldenergieën en kosmische energieën en deze hogere energieën door je heen te laten stromen. Het in je systeem opnemen van wereldenergieën en kosmische energieën kan een sterk onbewust proces zijn, bijvoorbeeld als je tijdens de volle maan een hogere energie ervaart, of het kan zeer bewust plaatsvinden, bijvoorbeeld als je met een bepaalde godheid samenwerkt en die uitnodigt om in je fysieke lichaam te komen.

Downloads kunnen ook gewoon plaatsvinden als we er op basis van goddelijke timing klaar voor zijn. Dit gebeurt wanneer we een bepaalde laag van de geconditioneerde werkelijkheid hebben overstegen, of als we er klaar voor zijn om verder te gaan op ons spirituele pad en we vanuit een externe bron een energie-impuls krijgen.

Welke informatie kun je ontvangen in downloads?

Downloads bevatten niet alleen energie van een specifieke bron, maar ook inzichten en kennis van die bron. Wanneer er iemand wordt gechanneld, kan dit een specifieke boodschap zijn. Wanneer er een godheid wordt aangeroepen, kan het een boodschap zijn, of een lichaamsherinnering van de kracht van die godheid die je in het dagelijks leven met je mee kunt dragen.

Downloads, upgrades en transformaties

Als het een download betreft van wereldenergieën of kosmische bronnen, kun je de ervaring hebben dat je in korte tijd meerdere verdiepingen met de spirituele lift stijgt. Dit leidt binnen zeer korte tijd tot meer inzicht en enorme transformaties.

Dit wordt ook wel het ‘upgraden’ van het spirituele systeem genoemd. We hebben dan de mogelijkheid om energie te verwerken en los te laten uit de laag van de geconditioneerde werkelijkheid waarin we zaten, en te upgraden naar de laag en verdieping waar we nu zijn. Vervolgens is het onze verantwoordelijkheid om deze ervaring te stabiliseren.

De angst voor zeer grote downloads of voor het plotseling meerdere verdiepingen stijgen met de spirituele lift, kan zeer verontrustend zijn, want de ideeën en ervaringen die we hadden van het Zelf, onze familie en de wereld waarin we leven kunnen totaal anders zijn dan de ideeën en ervaringen van voor de upgrade. Dit kan resulteren in emotionele en fysieke opschudding.

Het is onze eigen verantwoordelijkheid om ons aan deze ervaringen over te geven als ze buiten onze controle liggen, of om de fysieke hulp en hulpmiddelen (counseling bijvoorbeeld) te zoeken om onze stabiliteit weer te herstellen.

Downloads ontvangen kan overweldigend zijn

Als channel of medium voel je je vaak overweldigd, en het kan best moeilijk zijn om erachter te komen hoe je ermee kunt werken in een maatschappij die mediums of channels normaal gesproken in een psychiatrische inrichting zou stoppen. Een ander probleem voor iemand met echte en krachtige paranormale vermogens is dat we in een maatschappij leven met duizenden mensen die ook heel graag channels en mediums zouden willen zijn, mensen die deze vermogens niet hebben en doen alsof.

Wanneer je met je paranormale vermogens worstelt, is het lastig om de juiste hulp en hulpmiddelen te vinden als je wordt omringd door talloze charlatans, en als de meeste informatie gericht is op mensen die graag medium willen worden maar slechts zeer beperkte of geen paranormale vermogens hebben.

Angst voor je vermogens

Veel mensen sluiten hun vermogens af als ze een jaar of zes of zeven zijn en erachter komen dat hun ‘denkbeeldige vriendjes’ niet meer worden geaccepteerd en dat hun vermogens ze vreemd of raar maken. Ergens tussen hun tienertijd en dertigste levensjaar of iets later steekt dit vermogen dan weer krachtig de kop op.

Mediamieke gaven gaan gepaard met veel angst; angst voor de dood, de angst voor geesten die we aantrekken, de angst om zo fundamenteel anders te zijn dan anderen die deze gave niet hebben. Zowel mediums als channels zijn erg bang dat andere mensen achter hun vermogens komen en dat ze hun gave daarom verborgen moeten houden.

Een groot aantal van hen grijpt naar drugs, alcohol of andere verslavingen om hun gave af te sluiten. Deze groep mensen heeft vaak last van slaapproblemen, angst en ongerustheid, identiteitsverlies, boosheid met betrekking tot hun vermogens, hoofdpijn en andere lichamelijke pijn. Hoe meer weerstand we aan deze vermogens bieden, hoe pijnlijker de psychische en fysieke symptomen zijn.

Lees ook: Hoe kun je omgaan met je paranormale gaven als ze je overweldigen?

Grenzen zijn belangrijk

Als je als authentiek medium of channel geen grenzen stelt, kun je worden overdonderd door opportunistische energieën die jou als voertuig willen gebruiken of willen dat je ze helpt. Hoewel dit vermogen zeer krachtig kan zijn en je ver in je ontwakingsproces kan brengen, kan het zonder de juiste hulpmiddelen een breed scala aan negatieve fysieke, emotionele en spirituele gevolgen hebben.

Lees ook: HSP of paranormaal begaafd? Denk aan je energetische grenzen en je energieveld!

Je kunt deze vermogens niet afsluiten. Als je het grootste deel van je fysieke symptomen wilt verlichten, kun je beter stoppen met weerstand bieden aan je vermogens. Verzoen je ermee en accepteer dat je een channel of medium bent. Laat je emotionele bagage los, en boosheid en angst die gepaard gaan met het hebben van krachtige vermogens, en richt je aandacht op het opruimen van blokkades, zodat je een leeg vat kunt zijn voor deze energieën. Dan heb je er niet zoveel last van, stromen ze door je heen en kunnen ze zelfs een bron van verwondering en vreugde voor je worden.

Het belangrijkste is dat je in relatie tot je vermogens grenzen leert stellen. Veel geesten en energieën maken misbruik van het medium/de channel, verstoren hun slaap en werk en komen op elk moment van de dag of nacht. Laat je niet intimideren. Roep de hulp in van spirituele helpers of bid om bescherming en vorm een begrenzing om je heen tot de geesten en wezens weten dat er niet met je valt te sollen. Doe dit vooral voor het slapengaan.

Vind een leraar of mentor

Voor een medium of channel is het cruciaal om met een ervaren, begripvolle mentor te werken die verstand van zaken heeft. Als je sterk ontwikkelde paranormale vermogens hebt, valt er veel te leren, en een groot deel daarvan kan niet in een boek worden uitgelegd. Individuele begeleiding van een echt medium is vaak noodzakelijk als je wilt leren functioneren in een wereld waarin je te veel ziet en wordt overweldigd door spirituele ervaringen. Hoewel ik je aanraad om daarvoor een fysieke leraar te kiezen, kan het moeilijk zijn om die te vinden. Sommige spirituele
leraren bieden via het internet begeleiding aan, maar je kunt ook kiezen voor een spirituele, niet-fysieke leraar.

Fragment uit: Gids voor spiritueel ontwaken

Gids voor paranormale gaven

Gids voor paranormale gaven

Leer je paranormale gaven te navigeren en jezelf te beschermen met 'Gids voor paranormale gaven. Van helder zien tot helder voelen' van Mary Mueller Shutan.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Gids voor spiritueel ontwaken

Gids voor spiritueel ontwaken

Een diepgaande gids vol inzichten en oefeningen als waardevolle steun op het pad van spiritueel ontwaken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over paranormale gaven:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Mary Mueller Shutan
Mary Mueller Shutan

Mary Mueller Shutan is een Amerikaans spiritueel healer en auteur met een master in Chinese geneeswijzen en een brede spirituele oriëntatie. Die gebruikt ze om mensen te ondersteunen in hun spirituele groeiproces.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?