Spiritualiteit

Hoe kun je telepathisch contact maken met iemand?

Door Gastauteur
Hoe kun je telepathisch contact maken met iemand?

Telepathie is een van de vele paranormale gaven die we als mensen bezitten maar vaak niet gebruiken. Je kunt je telepathische gaven trainen. In dit fragment uit het legendarische boek Inwijding beschrijft Elisabeth Haich hoe je telepathisch contact met iemand kunt maken, hoe je telepathische boodschappen kunt verzenden en hoe je ze kunt ontvangen.

Door oefening kan men het weerstandsvermogen van de zenuwen zodanig ontwikkelen waardoor een telepathische verbinding mogelijk is.

Wat is telepathie?

Telepathie is het verzenden van boodschappen en beelden zonder dat je praat. Dit gebeurt via het bewustzijn. Je voelt als het ware de gedachten en beelden van een ander persoon. Je communiceert dus met je gedachten of geest. Telepathie is een paranormale gave.

Hoe kun je je telepathische vermogen trainen?

Hoe kun je telepathie of telepathische gaven leren? De zenuwcentra van de meeste mensen zijn zo zwak ontwikkeld, dat er een zeer krachtige inwerking nodig is, voordat ze ons waarnemen. Door oefening kan men het weerstandsvermogen van de zenuwen zodanig ontwikkelen, dat het bewustzijn tot de diepste laag behouden kan blijven, waardoor de zenuw- en hersencentra die overdag rusten, geactiveerd worden en de allesdoordringende vibraties van de geest, het Zelf, opnemen en verder leiden. En zo wordt een verbinding op grote afstand (een telepathische verbinding) mogelijk.

De oefening zal je alle wetten van de telepathie leren kennen en ook, zoals je meteen kunt merken, of iemand bezet is, of ook hoe je jezelf kunt afsluiten, als je je reeds op iets geconcentreerd hebt. Elkaar storen doen alleen beginnelingen.

Wanneer kun je het beste telepathie beoefenen?

Je kunt telepathie het beste beoefenen na zonsondergang. Zonnestralen werken namelijk prikkelend en bezielend in op de zenuwcentra en de klieren die de fysieke manifestatie van de geest bevorderen en zo hechten deze het bewustzijn aan de materie.

Zonnestralen oefenen een werking uit die tegen geestelijke manifestaties in gaat. Na zonsondergang houdt deze werking op; het bewustzijn kan zich dan van bepaalde zenuwcentra losmaken en zich in het geestelijke terugtrekken. De mensen gaan slapen. ‘Slapen’ betekent het bewustzijn uit het lichaam in de geest terugtrekken. En aangezien de meeste mensen de diepere lagen van de geest niet bewust kunnen bereiken, verliezen ze hun bewustzijn – ze slapen in.

Als je een telepathische verbinding tot stand wilt brengen, lukt dat dus ’s nachts het best. Naast dat de zon dan geen invloed heeft, is het bewustzijn niet zo sterk door de eigen gedachten in beslag genomen. De mens is minder geïsoleerd. Hij is passief en jouw telepathische uitstraling zal zijn zenuwcentra gemakkelijker kunnen bereiken. Als mensen slapen, kun je bewerkstelligen dat ze van je dromen en in de droom de boodschap opnemen.

Zeker wanneer je begint is het verstandig om na zonsondergang te oefenen. Naderhand is men in staat op ieder moment een telepathische verbinding te maken.

Hoe kun je telepathisch contact maken met iemand?

Oefening: telepathische boodschappen verzenden

Hoe kun je telepathisch contact maken met iemand en hoe kun je telepathie leren? Zo begin je:

Zoals bij elke concentratieoefening vestig je je volledige aandacht op een enkele gedachte. Denk dus volkomen geconcentreerd aan die persoon met wie je in verbinding wilt treden – je mag hiervoor je verbeeldingskracht (imaginatie) inschakelen: met gesloten ogen stel je je die persoon voor, je ziet hem innerlijk in je, zijn gestalte, zijn gezicht, zijn ogen, en je stelt je voor, dat jij die persoon bent en dat die persoon jij is, totdat je inderdaad het gevoel hebt, dat zijn handen jouw handen zijn en jouw lichaam zijn lichaam is, totdat je aldus de volkomen identiteit beleeft.

Als je dit bereikt hebt, denk dan helder en duidelijk en geconcentreerd de gedachte, die jij wilt overbrengen. Denk die gedachte met het intense bewustzijn, dat jij die bepaalde persoon bent en dat die persoon in jou deze gedachte denkt.

Deze oefening heeft drie fasen: eerst oefen je in bijzijn van de persoon met wie je het contact wilt maken en wel zodanig, dat hij zich op jou instelt. Naderhand zul je dezelfde oefening op een afstand herhalen op een tevoren afgesproken uur, waarbij beide partijen weten, dat de ander zich op hem concentreert. Tenslotte zul je door contact op afstand iets mededelen, zonder dat de ander er vooruit van af weet.

Deze drie fasen vormen de ‘zendende’ helft van de telepathische oefeningen. Hierin wil je iets meedelen.

Oefening: telepathische boodschappen ontvangen

De ‘ontvangende’ helft van de oefening bestaat daarin, dat je een telepathische mededeling moet opnemen en begrijpen. Ook deze oefening heeft drie fasen: eerst maak je je klaar voor de ontvangst en leeg in bijzijn van de persoon van wie je iets wilt opnemen; daarna alleen op een tevoren afgesproken tijd, waardoor je weet wanneer diegene zich op je zal concentreren – en tenslotte moet je alle telepathische boodschappen opnemen, zonder te weten wanneer diegene zich op jou concentreert.

Uiteindelijk zul je zo ver ontwikkeld zijn, dat je op elke boodschap uit de verte – op ieder moment en van iedere persoon – prompt reageert. Waarmee je ook bezig bent, je zult het voelen als iemand zich op je concentreert en zijn stem horen, alsof deze vanbinnen in je komt. In een hoger stadium van telepathische verbindingen hoor je niet alleen de stem, maar zie je ook het beeld van degene met wie je verbonden bent. Zijn gestalte, zijn gezicht en vooral zijn ogen zullen in je als een fantoom, als een droombeeld omhoogkomen.

Als je dit stadium bereikt, zul je de druk van de boeien van de materie – je lichaam – niet meer zo sterk voelen omdat dan de afgeslotenheid ervan in hoge mate verminderd is. Je zult dan de vrijheid van de geest reeds in je lichaam genieten.

Dit is een bewerkt fragment uit Inwijding.

Inwijding

Inwijding

'Inwijding' van Elisabeth Haich is een tijdloze spirituele klassieker die op iedere lezer een blijvende persoonlijke impact heeft. Het lezen van dit boek is deel uitmaken van de inwijding zelf!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over paranormale gaven:

 

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?