Bewustzijn

Makkelijke methode om je goed te aarden: een natuurlijke stroom van aarde-energie

Door Redactie
Makkelijke methode om je goed te aarden: een natuurlijke stroom van aarde-energie

Als mensen zeggen dat iemand ‘zweverig’ is of ‘niet helemaal erbij vandaag’ hebben ze het in feite over hun aarding. Goed gegrond zijn betekent dat je op aarde een referentiepunt hebt waar je de natuurlijke stroom van aarde-energie kunt aftappen. Het helpt je bij de aanpak van zaken op het stoffelijke, aardse bestaansniveau. Tenzij je goed gegrond bent, zullen veel van je ideeën en creatieve krachten wegkwijnen in vergeefse dromen en loze fantasieën. Je kunt heel intelligent of talentvol zijn, maar zonder gronding kun je misschien niets met die gaven aanvangen.

Ongegrond

Als je je maar marginaal gegrond voelt, wanhoop dan niet. Je bent niet de enige. Gebrek aan stevige gronding komt meer voor dan verkoudheid of griep! Ongegrond zijn kan te wijten zijn aan pijnlijke jeugdervaringen. Sommige verantwoordelijkheden van het stoffelijke vlak die samengaan met het bezig van een lichaam wil je dan niet meer aanvaarden. Zonder het te weten neigen ongegronde mensen ertoe hun bewustzijn te projecteren naar andere psychische niveau, waar het fysieke lichaam niet nodig is. Het fysieke lichaam wordt dan maar minimaal onderhouden. Dit leidt op een onbewust niveau tot lichamelijke nood die zich manifesteert als een gevoel van onveiligheid of angst. Door een juiste gronding kun je echter je lichaam verbinden met de aarde en een ononderbroken circuit van aarde-energie creëren, waardoor je je gevoelens van veiligheid en beschermeling vergroot. Gronden is je overgeven aan de zwaartekracht van de planeet, wat een van de meest natuurlijke dingen is die iemand kan doen.

Oefening

Hier volgt een gemakkelijke methode om je te gronden. Ga op een stoel zitten, met je voeten plat op de grond. Verbeeld je dat je een hele grote en stevige boom bent met wortels die tot diep in de aarde reiken. Voel de aarde-energie omhoog bruisen in je voeten en benen. De stam van je boom verbindt je stuitbeen ook rechtstreeks met je wortels. Laat eventuele spanning of een teveel aan energie door deze wortels in de grond verwijden. Deze boomvisualisatie kan vooral weldadig zijn voor mensen die last hebben van hun voeten, benen of onderlichaam.

Misschien voel je je uitzonderlijk onveilig, duizelig of ‘buiten je lichaam’. Dan is het verstandig je hele lichaam en aura te gronden door je voor te stellen dat de aarde-energie rondzingt, om je heen en binnenin je. Zie je voor hoe je als een sterke schacht met het middelpunt van de aarde verbonden bent. Ook dans en (gevecht)sport kunnen mensen met grondingsproblemen helpen deze belangrijke energieverbinding tussen het lichaam en de aarde tot stand te brengen.

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Linda Keen vertelt in haar boek Intuïtieve ontwikkeling over intuïtieve begaafdheid en de ontwikkeling van deze gaven. Ze geeft een goed beeld van wat intuïtieve vermogens betekenen in het leven van alledag. Ook geeft ze een praktische handleiding over visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, aarden, de chakra’s, intuïtief auralezen en genezen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?