Home Oefeningen Je aura reinigen en zuiveren: ruim energie op die niet van jou is

Je aura reinigen en zuiveren: ruim energie op die niet van jou is

Door Redactie

Steeds wanneer je geest en je hele wezen verward of overvoerd aanvoelen, kun je letterlijk je aura ‘opruimen’ middels een paar krachtige visualisatietechnieken. Als je je aura schoonmaakt, weet je bewust wat ‘van jou’ en wat ‘niet van jou’ is.

Vreemde energie opruimen in je aura

Ga op een stoel zitten, met je voeten plat op de grond en je handen los van elkaar. Stel je voor dat vanaf de vloer een wervelwind om je heen omhoog cirkelt. Deze wervelwind verzamelt alle beelden, gedachten, stemmingen en wensen van iedereen met wie je – rechtstreeks of zelfs via geprojecteerde gedachten – in contact bent geweest. Voel, terwijl de wervelwind omhoog cirkelt, dat je al deze andere mensen en hun energieën ‘uit je ruimte’ zet. Zie deze vreemde energie je kruin uit wervelen en ergens buiten je psychische begrenzing belanden. Daar wordt ze losgelaten en geneutraliseerd; je bent niet meer verantwoordelijk voor haar. Trek deze grenzen tussen jou en anderen zonder schuldgevoelens. Voel waarom het goed – zelfs belangrijk – is om nu eens alle aandacht en tijd aan jezelf te besteden. Vind je dit moeilijk of onmogelijk, verbeeld je dan dat jij de enige bent in het universum. Zet ook je familie en goed vrienden ‘buiten je ruimte’. Levert dit problemen op, stel je dan voor dat je al je gedachten en zorgen over de betreffende personen buiten de deur hebt laten staan en weer kunt oppakken als je klaar bent. Onthoud dat dit te vergelijken is met een gezonde wandeling in de natuur: je moet het alleen doen.

Effectieve manieren

Er zijn diverse andere effectieve manieren om je aura schoon te maken. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat je onder een warme douche staat die alle rommel uit je aura wegspoelt. Een andere uitstekende manier is je te verbeelden dat alles wat je kwijt wilt via je grondingskoord wegspoelt, de aarde in. Of zie een vuur voor je dat oude rommel verbrandt.

Gouden zon

Kom, als je aura schoon is, in het hier en nu door de ruimte op te vullen die voordien werden ingenomen door vreemde energie. Doe dit door pal boven je hoofd een grote gouden zon te visualiseren. Deze hoogste creatieve essentie van jou staat altijd wanneer je haar nodig hebt tot je beschikking. Zie hoe deze zonne-energie je lichaam binnenstroomt, helemaal tot aan je tenen, en zich uitbreidt tot ze je hele aura vult. Voel hoe ze 100 procent van jouw psychische domein dat door anderen was overgenomen terugvordert. Stel je, om duidelijk je grenzen te ervaren, voor dat het zonlicht, tezamen met je aura, zich ongeveer een meter uitstrekt en je met het grootste gemak beschermt.

Zonne-energie

Ga nu naar het centrum van je hoofd. Noem in jezelf je naam en voel je eigen unieke vibratie. Noem de datum en wees met al je aandacht in het heden. Richt je nu op je hartstreek en noem nogmaals je naam. Stel je voor dat elk deel van je wezen dat je misschien ooit ergens anders hebt achtergelaten nu terugkeert naar je buikstreek – alsof je zonnevlecht een grote magneet is die zijn eigen energie terughaalt. Verbeeld je dat je als het ware je eigen batterijen oplaadt. Let tijdens deze oefening op je adem. Stel je voor dat iedere inademing je helemaal tot aan je buik en bekken vervult van je eigen zonne-energie. Succes!

Boekentip: Wil je leren hoe kunt omgaan met energieën?

 

In Intuitieve ontwikkeling geeft Linda Keen een goed beeld van wat intuïtieve vermogen betekenen in het leven van alledag. We dienen deze ‘gaven’ te waarderen en zuiver met ze om te gaan. Het tweede deel van dit boek is een werkboek met hoofdstukken over: visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, de chakra’s en intuïtief auralezen en genezen.

Je kunt het boek bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 17,50

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter