Spiritualiteit

Je aura reinigen en zuiveren: ruim energie op die niet van jou is

Door Linda Keen
Je aura reinigen en zuiveren: ruim energie op die niet van jou is

Voel je je verward, overvoerd of overprikkeld? Dan is je aura misschien vervuild met energieën die niet van jou zijn. Wist je dat je letterlijk je aura kunt ‘opruimen’? Als je je aura schoonmaakt, weet je bewust wat ‘van jou’ en wat ‘niet van jou’ is. In dit artikel legt Linda Keen, auteur van Intuïtieve ontwikkeling, uit hoe.

Je aura reinigen

Het is belangrijk om je aura af ten toe te reinigen. Een vervuilde aura kan namelijk veel onrust in je wezen brengen. Er zijn diverse effectieve manieren om je aura schoon te maken. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat je onder een warme douche staat die alle rommel uit je aura wegspoelt. Een andere uitstekende manier is je te verbeelden dat alles wat je kwijt wilt via je grondingskoord wegspoelt, de aarde in. Of zie een vuur voor je dat oude rommel verbrandt.

Dit is onze favoriete reiniging van de aura:

Je aura reinigen: zo ruim je vreemde energie op in je aura

 1. Ga op een stoel zitten, met je voeten plat op de grond en je handen los van elkaar.
 2. Stel je voor dat vanaf de vloer een wervelwind om je heen omhoog cirkelt. Deze wervelwind verzamelt alle beelden, gedachten, stemmingen en wensen van iedereen met wie je – rechtstreeks of zelfs via geprojecteerde gedachten – in contact bent geweest.
 3. Voel, terwijl de wervelwind omhoog cirkelt, dat je al deze andere mensen en hun energieën ‘uit je ruimte’ zet.
 4. Zie deze vreemde energie je kruin uit wervelen en ergens buiten je psychische begrenzing belanden. Daar wordt ze losgelaten en geneutraliseerd; je bent niet meer verantwoordelijk voor haar.
 5. Trek deze grenzen tussen jou en anderen zonder schuldgevoelens.
 6. Voel waarom het goed – zelfs belangrijk – is om nu eens alle aandacht en tijd aan jezelf te besteden. Vind je dit moeilijk of onmogelijk, verbeeld je dan dat jij de enige bent in het universum. Zet ook je familie en goed vrienden ‘buiten je ruimte’. Levert dit problemen op, stel je dan voor dat je al je gedachten en zorgen over de betreffende personen buiten de deur hebt laten staan en weer kunt oppakken als je klaar bent. Onthoud dat dit te vergelijken is met een gezonde wandeling in de natuur: je moet het alleen doen.
 7. Kom, als je aura schoon is, in het hier en nu door de ruimte op te vullen die voordien werden ingenomen door vreemde energie.
 8. Doe dit door pal boven je hoofd een grote gouden zon te visualiseren. Deze hoogste creatieve essentie van jou staat altijd wanneer je haar nodig hebt tot je beschikking.
 9. Zie hoe deze zonne-energie je lichaam binnenstroomt, helemaal tot aan je tenen, en zich uitbreidt tot ze je hele aura vult.
 10. Voel hoe ze 100 procent van jouw psychische domein dat door anderen was overgenomen terugvordert.
 11. Stel je, om duidelijk je grenzen te ervaren, voor dat het zonlicht, tezamen met je aura, zich ongeveer een meter uitstrekt en je met het grootste gemak beschermt.
 12. Ga nu naar het centrum van je hoofd. Noem in jezelf je naam en voel je eigen unieke vibratie. Noem de datum en wees met al je aandacht in het heden. Richt je nu op je hartstreek en noem nogmaals je naam.
 13. Stel je voor dat elk deel van je wezen dat je misschien ooit ergens anders hebt achtergelaten nu terugkeert naar je buikstreek – alsof je zonnevlecht een grote magneet is die zijn eigen energie terughaalt.
 14. Verbeeld je dat je als het ware je eigen batterijen oplaadt. Stel je voor dat iedere inademing je helemaal tot aan je buik en bekken vervult van je eigen zonne-energie.

Fragment uit: Intuïtieve ontwikkeling

Boekentips van de redactie:

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen is een spirituele training in je intuïtieve begaafdheid. Leer praktisch omgaan met energieën en werk aan je bewustwording van aura’s en chakra’s. Ook geeft ze een praktische handleiding over visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, het ontmoeten van je innerlijke leraar en jouw persoonlijke gidsen en helpers, intuïtief auralezen en genezen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Aura-energie

Aura-energie

Wil je meer leren over je aura, hoe je je aura schoon kunt houden en hoe je goed voor je aura kunt zorgen? In dit prachtige boek leer je het allemaal. Alla Svirinskaya helpt je je energie te deblokkeren en je aura te ontwarren. Verder leert ze je genieten van wie je werkelijk bent, jezelf te ontplooien en te bevrijden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over je aura:

Deel dit artikel online
Linda Keen
Linda Keen

Linda Keen is een Amerikaanse healer, auteur en docent metafysica.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?