Bewustzijn

Zo bescherm je jezelf en je aura tijdens negatieve energetische uitwisselingen

Door Alla Svirinskaya
Zo bescherm je jezelf en je aura tijdens negatieve energetische uitwisselingen

Negatieve sociale ervaringen kunnen veel impact op je geestelijke gezondheid hebben, maar ook op je aura. Alla Svirinskaya, auteur van het boek Aura-energie, leert ons dat we onszelf en onze aura op elk moment kunnen beschermen, ook tijdens negatieve energetische uitwisselingen. Zo kunnen we ten alle tijden meester van het moment zijn. In dit artikel deelt ze 8 effectieve manieren om je te beschermen tegen negativiteit; zo ben je alvast voorbereid.

Ik wil dat je meester wordt van elk moment, ofwel dat je de baas blijft over je eigen energie en je beschermingsschild optrekt als iets de authentieke stroom van jouw energie bedreigt. Je moet ook in staat zijn om schadelijke vibraties die zich aan jouw aurahuid hechten af te schudden of te neutraliseren, zodat deze negatieve energieën niet als splinters je aura binnendringen. Alla Svirinskaya, Aura-energie.

Energetische bescherming als gewoonte

Soms benaderen mensen het onderwerp van energetische bescherming wat angstig en gedwee, alsof ze zich heel kwetsbaar
voelen. Het is goed om je te realiseren dat angst je onderuit kan halen. Alla Svirinskaya wil je dan ook aanmoedigen om de energetische beschermingsmethoden uit dit artikel op dezelfde niet-emotionele manier uit te voeren als wanneer je een douche neemt of rubberen handschoenen aantrekt om een vies klusje uit te voeren.

Zie de tips maar als onderdeel van je normale hygiënische zorg die je moet uitbreiden met energetische bescherming en reiniging. Je kunt je aura ook eerst voelen voordat je aan de slag gaat met onderstaande tips.

8 tips om jezelf en je aura energetisch te beschermen

Bescherm jezelf en je aura tegen de stekels van je tegenstander en de schade die daarvan het gevolg kan zijn met de volgende oefeningen en manieren.

1. Je zonnevlechtchakra beschermen

Je zonnevlechtchakra regelt je sociale uitwisselingen. Vandaar dat de eerste klap van een negatieve energetische uitwisseling met een andere persoon vaak in dit energiecentrum voelbaar is. Als iemand je belaagt of kritiek op je heeft, vooral als dit onverwacht gebeurt, onderneem dan onmiddellijk actie en leg ter bescherming iets over je zonnevlecht heen. Daarmee schep je een fysieke barrière tussen jou en je belager.

Natuurlijk moet je dit op een heel natuurlijke manier doen, en dus niet als een defensief gebaar. Als je zit, sta dan op en ga achter een stoel, een bank of een ander meubelstuk staan. Als dat niet kan, pak dan bijvoorbeeld een kussen en houd dat voor je buik. Een jack of een jasje kan ook. Het zal er uitzien als iets gewoons en spontaans, maar jijzelf kent de intentie erachter: je zonnevlechtchakra beschermen tegen een energetische aanval.

Als je ter bescherming een amulet of een kristal draagt, dan moet het koord of de veter waarmee die om je nek hangt zo lang zijn dat de hanger tot bij je zonnevlechtchakra komt. Mensen bereiken met deze hulpmiddelen voor bescherming vaak niet het gewenste effect, omdat ze die ter hoogte van hun borst dragen, veel hoger dus dan het zonnevlechtchakra.

2. Doe iets onverwachts

Een goede manier om jezelf te beschermen tegen een verbale aanval is iets doen waarop de ander niet bedacht is; je doorbreekt daarmee het verwachtingspatroon van de ander. Je kunt bijvoorbeeld bukken om je schoenveters opnieuw te knopen of je sokken op te trekken. Je kunt de papieren op je bureau op een stapeltje leggen, de kamerplanten watergeven of iets anders doen dat logisch lijkt, maar geen verband houdt met het gedrag of de verwachtingen van je belager of met het onderwerp waarover hij praat.

Doe dit niet op een zenuwachtige, angstige of boze manier, maar probeer het zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. De ander verwacht dat je terug schreeuwt, met een andere agressieve reactie komt of juist onderdanig wordt, met andere woorden genoegdoening probeert te halen uit jouw reactie. Als jij dan iets totaal anders doet, breng je je belager van zijn stuk. Wees niet bezorgd dat de ander in de war raakt door jouw reactie, want vanuit jouw positie gezien is dat juist heel gunstig. Als iemand in de war raakt, wordt zijn energieveld zwakker en onsamenhangender, wat doorgaans leidt tot een minder krachtdadige of overtuigende uitwerking op anderen.

3. Houd jezelf in toom

Als iemand je met woorden aanvalt, beperk de schade voor je aura dan door de opwaartse stroom van je inwendige energie in toom te houden. Om dat te bereiken, houd je op het moment dat de beledigingen jouw kant op komen je adem in of je vertraagt het ritme van je ademhaling. Op deze manier geef je je aura figuurlijke oordopjes.

4. Blijf rustig

Reageer niet als iemand je provoceert. Doe je dat wel, dan raak je gevangen in een negatieve spiraal: jij laat de negatieve energie van de ander binnen of je ventileert je eigen emotionele energie, en dat is precies wat de ander wil. Die zal visjes blijven uitgooien en zich zo voeden met jouw energie. Als je rustig blijft en niet op de provocatie ingaat, blijf jij de baas over de energetische uitwisseling. Verlies niet de beheersing over je eigen energie, ook niet als je wordt gemanipuleerd met de bedoeling te reageren, of als de ander probeert je op de kast te krijgen.

Krimp niet in elkaar omdat iemand je kleineert of vernedert, wees niet verontwaardigd als iemand je beledigt en word niet boos als iemand je zit te stangen. Het komt er eigenlijk op neer dat je niet reageert op emotionele prikkels of provocaties. Laat je door negatieve mensen niet overhalen om te worden zoals zij.

5. Verandering van toon

Als iemand tegen je schreeuwt of je verbaal aanvalt, vraag die persoon dan rustig en zelfverzekerd om een stap achteruit te doen. Meestal doet de ander wat je vraagt, waardoor jij je minder onderworpen opstelt tegenover de negatieve invloed van de ander; je krijgt weer controle over de energie-uitwisseling en je versterkt je persoonlijke ruimte.

Wat je ook kunt doen is niet reageren op wat de ander zegt en vragen of de ander wil veranderen van toon. Op die manier reageer je onaangedaan op de inhoud van wat de ander zegt en vraag je alleen of de ander de trillingsfrequentie van zijn stem wil aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld vragen: ‘Zou je alsjeblieft op een rustige manier willen zeggen wat je me te vertellen hebt?’

6. Houd het formeel

Als je gemakkelijk terechtkomt in een negatieve uitwisseling met een bepaalde persoon of het gevoel hebt dat die persoon passief-agressief is (vooral als dit speelt op je werk), vermijd dan als het kan dat jullie elkaar tutoyeren. Spreek de ander aan met meneer of mevrouw, of wat anders gepast is, en verwacht van de ander hetzelfde.

7. Probeer innerlijk te glimlachen

Als iemand heel intimiderend of passief-agressief is en je voelt je onder druk gezet door diens aanwezigheid, stel je dan voor dat die persoon naar je glimlacht, of stel je die persoon voor als baby. Daarmee verbeter je de kwaliteit van de energie tussen jullie, je voorkomt gevoelens van onderdanigheid en je stelt jezelf minder kwetsbaar op. Een andere manier is je ontspannen en innerlijk glimlachen, dus uiterlijk niet zichtbaar, maar vanbinnen stralend. In gedachten wens je die persoon geluk toe en vervolgens adem je met een zucht uit. Zo blijf jij de baas in eigen je energetische ruimte.

8. Vermijd iemands starende blik

De ogen noemen we ook wel de vensters van de ziel. Dit is waarom je iemand die jou verbaal of energetisch aanvalt nooit in de ogen moet kijken. Kijk in plaats daarvan naar de plek boven de neusbrug van de ander, waar het derde oog is. Anders is jouw eigen energetische kern veel minder beschermd en vatbaar voor de negatieve uitbarsting van energie van de ander.

Aura-energie

Aura-energie

Wil je meer tips om je aura te beschermen? Of wil je je aura repareren, er meer over leren en/of je aura gezond houden? Aura-energie van Alla Svirinskaya is een prachtig boek dat je op weg helpt in de wonderlijke wereld van jouw aura. Dit boek helpt je je energie te deblokkeren, je aura te ontwarren én je authentieke zelf te omarmen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de wondere wereld van de aura:

Deel dit artikel online
Alla Svirinskaya
Alla Svirinskaya

Alla Svirinskaya is een medisch getrainde, vijfde-generatie energy healer die door haar moeder in het geheim is gecoacht in Sovjet Moskou. Nu wordt ze gezien als een van de grootste experts ter wereld op het gebied van holistisch welzijn. Ze trad op als senior consultant voor de meest vooraanstaande spa’s over de hele wereld, waaronder het iconische Chiva-Som in Thailand. Alla’s boeken zijn internationale bestsellers en zijn vertaald in 16 verschillende talen. Alla is beroemd om haar systematische, no-nonsens aanpak van het helingsproces, en heeft talloze beroemdheden en koninklijke cliënten onder de duizenden mensen die ze heeft geholpen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?