Hooggevoeligheid

Oefeningen voor hooggevoelige kinderen: de aura herkennen

Door Chantal van Veen
Oefeningen voor hooggevoelige kinderen: de aura herkennen

Iedereen heeft een onzichtbaar energie veld om zich heen: een aura. Sommige kinderen beweren dat ze bij anderen de kleuren van deze aura of de trilling kunnen zien, of zelfs merken of iemand gezond of ziek is. Maar hoe werkt een aura eigenlijk en hoe kunnen overgevoelige kinderen leren deze te herkennen?

De aura: een beschermende zeepbel

De belangrijke functie van de aura is ons beschermen tegen invloeden van buitenaf. Je kunt het vergelijken met een zeepbel met prachtige kleuren waar je helemaal door omgeven bent. De aura is flexibel en werkt als een magneet die energie opneemt en kan samensmelten met de energie van een ander. Hoe energiek we ons voelen en hoe we overkomen op anderen wordt in sterke mate bepaald door de omvang en stevigheid van de aura. De volgende twee oefeningen kunnen helpen bij het herkennen, aanvoelen en ervaren van een aura.

Oefening 1: aura voelen tussen de handen

Deze oefening is geschikt vanaf een leeftijd van 6 jaar. Het doel ervan is het voelen van het energieveld tussen de handen.
1. Breng je handen met de handpalmen naar elkaar toegekeerd tot ongeveer tien centimeter van elkaar.
2. Sluit je ogen en focus je op de ruimte tussen je handen.
3. Begin de handpalmen naar elkaar toe te bewegen en weer van elkaar af. Blijf ondertussen met de aandacht tussen je handpalmen.
4. Herhaal de vorige stappen een aantal keer achter elkaar.

Sommige mensen nemen tussen de handen een zekere weerstand waar. Dit geeft een kriebelend gevoel aan de handen. Anderen voelen een energitisch veld, alsof twee magneten elkaar aantrekken of afstoten. Wat je tussen je handpalmen voelt is de opbouw van de energie die we uitstralen via de aura naar onze omgeving.

Oefening 2: auraveld voelen in contact met een ander

Het doel van deze oefening is het voelen van ons auraveld als we met de rug naar iemand staan toegekeerd en ervaren hoe het ons kan beïnvloeden. Hij is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder.
1. Ga met je rug tegen de rug van je partner staan.
2. Breng je aandacht naar de plek tussen jouw rug en die van je partner.
3. Voel elk deel van jouw rug die de rug van je partner raakt.
4. Stap beiden één pas vooruit, maar blijf met je aandacht bij de ruimte tussen jullie ruggen.
5. Blijf even staan en ga vervolgens weer een pas vooruit. Zet hierbij al innerlijke zintuigen open om zo de gewaarwording te voelen van de ruimte tussen jouw rug en die van je partner.
6. Draai je om en kijk hoever je van je partner verwijderd bent.
7. Wissel jullie ervaringen van deze oefening uit.

Handboek voor overgevoelige kinderen

Handboek voor overgevoelige kinderen

Wil jij meer leren over wat er in het hoofd van overgevoelige kinderen omgaat, wat ze zien en wat ze voelen? Dan raden we het Handboek voor overgevoelige kinderen van Norma Prikanowski aan. Hierin geeft zij uitleg, achtergronden, tips, oefeningen en technieken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Aura-energie

Aura-energie

Wil je meer tips om je aura te beschermen? Of wil je je aura repareren, er meer over leren en/of je aura gezond houden? Aura-energie van Alla Svirinskaya is een prachtig boek dat je op weg helpt in de wonderlijke wereld van jouw aura. Dit boek helpt je je energie te deblokkeren, je aura te ontwarren én je authentieke zelf te omarmen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de wondere wereld van de aura:

Deel dit artikel online
Reacties
 1. Jobke kobossen 13 maart 2019 - 14:55
  Reply

  Hoi, wat een mooie website... Ik heb alleen best moeite met het woord overgevoelig... Overgevoelig wordt vaak ervaren als aanstellerij, zwak etc... Ik zou het woord hooggevoelig nemen

 2. lavitaebella 24 maart 2019 - 08:23
  Reply

  hooggevoelig is feitelijk een minder 'beladen' woord voor 'overgevoelig' : ) de beladenheid van het woord , geven we zelf betekenis of lading aan ; ) beiden is hetzelfde. overgevoelig of hooggevoelig : beide keren voel je "meer" & komen gebeurtenissen of energiien "heftiger" binnen. de beladenheid die voor je aan het woord hangt , zegt iets over je binnenwereld of juist over hoever je de mening van de buitenwereld aan je laat kleven. waarom heeft overgevoeligheid die beladenheid voor jou? ongetwijfeld zit daar iets "onder" ; ) prachtig artikel : ) ik was intuitief al zulke aura oefeningetjes aan het doen met mijn 2 hooggevoelige kinderen. ze voelden echt de energie. wij deden het dan met 1 hand van mij & 1 hand van mijn zoon op een kleine afstand van elkaar , focussen & voel wat er gebeurd : ) prachtige materie. & een mooi instrument om je kind meer inzicht te geven , in dat andermans energie invloed op je kan hebben. hetzij positief , hetzij met beladenheid van andermans emoties : ) bijna elke ochtend wel artikelen in mijn mail waar ik weer veel mee kan , zo waardevol ! : )

 3. Jeannet 9 juni 2020 - 21:09
  Reply

  Not a comment, a question. I felt a very high energy level between my owns hands, like a wall. It was difficult to put my own hands together. I did the excersie with closed eyes.It was not clearly written in the description: open or closed eyes. what does this mean? It is the first time I take special notice about aura and high sensivity ?

 4. Lidewij 3 april 2022 - 22:19
  Reply

  Als kind kon ik regelmatig aura’s om mensen heen zien, dit was dan (volgens mijn moeder) altijd binnen de 5 meter. Als er niks aan de hand zag dan zag ik meestal niks, maar als iemand echt een sterke emotie voelde dan kreeg ik dat ook meteen mee. Ik weet niet meer of ik ook echt lagen en verschillende kleuren zag. Wel weet ik nog een paar interessante situaties waarin ik erdoor gekomen was. Ondertussen kan ik dit niet echt meer. Ik denk dat dit komt doordat ik me ervan heb afgesloten ter zelfbescherming. Voor extra informatie: ik ben altijd al hooggevoelig en hoogbegaafd geweest.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?