Oefeningen

Oefening: loslaten van oude patronen

Door Redactie
Oefening: loslaten van oude patronen

Dit is een oefening die je kan helpen afscheid te nemen/los te komen van oude patronen of relaties die je niet langer dienen in je leven.

Loslaten van oude patronen

Zorg dat je een ongestoord kwartiertje kunt genieten. Mobiel en bel uit. Neem plaats in een stoel en neem een paar minuten om via diepe ademhaling rust in je lijf te creëren. Sluit je ogen en zie dat- of diegene waar je afscheid van wilt nemen voor je. Kijk goed. Wellicht trekt iets ervan je aandacht. Valt je iets op? Of mis je juist iets in het beeld dat je voor ogen hebt? Vraag je af wat je nog wilt van wat je voor je ziet. Waarom heb je het nog niet losgelaten als het je niet meer dient. Wil je er nog iets van hebben? Kijk zo eerlijk mogelijk … Wil je er nog iets aan kwijt?

Neem nu de tijd om stem te geven aan dat wat nog gezegd/geuit wil worden, of dat nu vanuit jezelf of vanuit dat wat je ziet is maakt niet uit. Zorg dat alles benoemd is. Als je voelt dat het echt tijd is om te loslaten/afscheid te nemen, zie dan in gedachten een deur opengaan achter wat of wie je voor je ziet. Vertel dat het nu tijd is en vraag datgene/diegene om te gaan. Neem de tijd om dit daadwerkelijk te ervaren, al lijkt het maar een fantasie. Voel wat er te voelen valt, of het nu verdriet of opluchting is. Als je de oefening doorvoelt doet en echt loskomt/afscheid neemt, zul je voelen dat wat je doet, ziet, ervaart vanuit acceptatie is.

Als dat wat of wie je voor je zag door de deur vertrokken is, is het aan jou om in je visualisatie de deur dicht te doen. Pas als je dat gedaan hebt, draai je je in gedachten om en zie je een nieuwe deur. Een deur naar nieuwe mogelijkheden en een toekomst die voor je ligt. Aan jou om nu die deur te openen en los van wat geweest is de ruimte te voelen waarin al het nieuwe kan gaan ontstaan … Laat jezelf verrassen of creëer nu alvast in je fantasie dat wat je straks in jouw werkelijkheid wilt ontmoeten. Als je voelt dat het goed en genoeg is geweest, open je langzaam je ogen en neem je een paar minuten om weer in het hier-en-nu terug te komen.

Puur Lichter leven

Puur Lichter leven

Hooggevoeligheidsexpert Jolijn Hendriks schreef dit boek speciaal voor hooggevoelige mensen omdat zij bewust en onbewust vaak veel zwaarte aantrekken. (Maar ook als je niet hooggevoelig bent zul je dit herkennen!) Dit belemmert hen in het vrij en voluit vanuit hun essentie leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?