Spiritualiteit

Oefening: je eigen energie waarnemen

Door Melissa Oltmans
Oefening: je eigen energie waarnemen

De energie van mensen kun je niet zien, maar je kunt het wel voelen. Als je een ruimte binnenkomt kun je binnen een seconde voelen wat voor energie er hangt. Vaak voel je beter de energie van een ander aan dan van jezelf.

Hieronder volgt een zeer eenvoudige, snelle en veilige manier om te kunnen ervaren hoe jouw eigen energie aanvoelt. Dit is een oefening uit het boek ‘Leven tussen geesten’ van James van Praagh.

Energie waarnemen

Beweeg om te beginnen eens flink met je armen, zodat die los van je lichaam komen te hangen. Dit helpt om je spieren los te maken en je te ontspannen.

Houd je handen voor je lichaam met ongeveer zestig centimeter tussenruimte. Straks breng je de handpalmen naar elkaar toe. Sluit nu eerst je ogen en concentreer je geheel op de ruimte tussen je handpalmen.

Na een paar seconde beweeg je je handpalmen langzaam naar elkaar toe. Blijf goed opletten wat er in de ruimte tussen je handpalmen gebeurt. Terwijl je je handen langzaam naar elkaar toe beweegt, voel je een tintelend gevoel ofwel een magnetische kracht uitgaan vanuit je handpalmen. Dit gevoel doet je misschien denken aan de kracht tussen twee magneten als die tegenover elkaar houdt.

Als je je handen nog dichter naar elkaar toe brengt, wordt het tintelend gevoel nog sterker. Zó voelt energie aan.

Zorg dat je hiermee vertrouwd raakt, zodat je het altijd en overal herkennen kunt. Speel met deze onzichtbare energie net zoals je met een bal zou spelen. Houd je handpalmen tegen elkaar en beweeg ze weer uit elkaar alsof je op een accordeon speelt.

Je zult inmiddels wel hebben gemerkt dat deze energie, deze kracht, uiterst subtiel en sensitief is. Om deze energie te kunnen waarnemen moet je je bewust worden van de ‘lichtheid’ ervan.

Energetische bescherming

Energetische bescherming

Ben jij gevoelig voor energie en merkte je bij deze oefening intense tintelingen? Dan is Energetische bescherming een boek voor jou. Hierin laten Fons Delnooz en Patricia Martinot zien hoe je omgaat met jouw gevoelige antennes.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Melissa Oltmans
Melissa Oltmans

Een denker, een dagdromer, oude ziel, theedrinker en dol op Parijs! Dat ben ik! Al zes jaar schrijf ik artikelen voor Inspirerendleven.nl. Het is mijn passie en ik ben er dol op! Ik lees graag boeken in alle soorten en maten, ik vind het heerlijk om te struinen in boekenwinkels, ben dol op gezond eten en praat graag over het leven en alle mysterie erom heen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?