Spiritualiteit

Jij bent een energieveld: zo kun je je eigen energie voelen

Door Pam Grout
Jij bent een energieveld: zo kun je je eigen energie voelen

We zijn allemaal energie: je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord in spirituele kringen. Wist je dat je dit letterlijk kunt voelen en dat dit volgens natuurkundige wetten te verklaren is? Pam Grout, auteur van E-kwadraat, leert je in dit artikel een heel simpel energie-experiment waarmee je je eigen energie kunt voelen én je kunt het direct uitvoeren.

Hoe je je voelt, wat je denkt, gelooft en belangrijk vindt en hoe je je leven leeft, beïnvloedt hoe de energie door jou heen stroomt.

Energie en massa zijn hetzelfde

Wat Einstein ontdekte, en wat de beroemde vergelijking E = mc2 inhoudt, is dat massa en energie gewoon twee vormen van hetzelfde ding zijn. Energie is bevrijde materie en materie is energie die op het punt staat vrij te komen.
In alles wat leeft zit een enorme hoeveelheid energie opgeslagen – zeg maar gerust een absurde hoeveelheid. Jij, en ik neem voor het gemak even aan dat je een gemiddeld formaat mens bent, bevat niet minder dan 7 maal 10 tot de 18e (7 x 1018) joule potentiële energie. Dat zegt je nu misschien niet zo veel, maar stel dat je een statement zou willen maken.

Niets is vast

Als je iets uitgekookter was en wist hoe je ervoor kon zorgen dat deze energie vrijkomt, dan kon je die gebruiken om jezelf te laten ontploffen met de kracht van 30 grote waterstofbommen. Met andere woorden: de materiële wereld is niets anders dan verdichte energiepatronen.

Wetenschappers hebben al die sub-subatomaire deeltjes in een deeltjesversneller gestopt, ze op elkaar laten botsen, en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat er geen deeltje is dat de bron vormt. Het is allemaal pure, onbegrensde energie die zo snel vibreert dat je het niet kunt meten of observeren. Dus al ziet het er met het blote oog anders uit, jij bent energie.

Om precies te zijn is niets op aarde vaste stof. Jij niet, je telefoon niet, de stoel waarop je zit niet. Haal de massieve wereld uit elkaar tot je bij de kleinste onderdeeltjes bent gekomen en je ziet dansende deeltjes in een lege ruimte. Het ziet er alleen massief uit doordat de energie wat langzamer vibreert dan de lichtsnelheid. Dat is energie – vibrerende deeltjes. En dat betekent dat jij, je telefoon en de stoel ook vibreren.

Energie-experiment: zo kun je je eigen energie voelen

Energie is best vaag. Je kunt die niet zien, krabben of mee uit eten nemen. Maar je kunt wel (elke dag opnieuw) beïnvloeden hoe ze naar je toestroomt. En omdat het de bouwsteen van alles in het universum is, geeft dat je behoorlijk veel macht.

Probeer eens het volgende experiment dat ik van energiepionier Donna Eden leerde.

1. Breng je handpalmen naar elkaar toe, alsof je in je handen gaat klappen, maar stop als ze ongeveer 8 centimeter bij elkaar vandaan zijn.

2. Kruis nu je polsen tot je armen een X vormen. Je polsen moeten het midden van de X vormen, maar wel 8 centimeter van elkaar verwijderd blijven.

3. Richt je aandacht op de ruimte tussen je polsen. Omdat er meerdere energiecentra in je polsen zitten, zullen de energieën contact maken en waarschijnlijk voel je een bepaalde sensatie in de ruimte ertussen.

4. Breng je polsen iets dichter naar elkaar toe, haal ze dan weer wat verder bij elkaar vandaan en herhaal dit een paar keer.

Zie je wel? Ik zei het toch: jij bent energie. En jij kneedt en vormt deze energie voortdurend met je bewustzijn. Je doet het met elke gedachte, elke intentie en alles wat je doet.

Wat je uitstraalt, trek je aan

Hoe je je voelt, wat je denkt, gelooft en belangrijk vindt en hoe je je leven leeft, beïnvloedt hoe de energie door jou heen stroomt.

Om het simpel te zeggen: het beïnvloedt hoe jij vibreert. En hoe jij vibreert beïnvloedt weer wat je uit het voortdurend bewegende energieveld haalt waarmee je verweven bent, waarin je zwemt. Alles wat op dezelfde frequentie of golflengte vibreert, trek jij uit dit veld jouw wereld in.

Laten we zeggen dat je je enthousiast, blij en dankbaar voelt. Die emoties zenden hoogfrequente trillingen uit die meer dingen aantrekken waar je enthousiast, blij en dankbaar van wordt. Alles met dezelfde hoge frequentie springt zo over naar jouw energieveld.

Maar ben je bang, voel je je schuldig en zie je achter elke boom een vijand, dan stuur je laagfrequente trillingen uit die nare dingen je leven in trekken.

We trekken aan wat op dezelfde manier vibreert. Wij veroorzaken die vibraties zelf en zijn dus de ‘magneet’, of de oorzaak.

Het werkt net als met een stemvork. Tik met een stemvork ergens tegenaan in een ruimte vol stemvorken die op verschillende toonhoogten zijn geijkt, en alleen de stemvorken die op dezelfde frequentie zijn afgestemd zullen ook geluid maken.

Gelijke krachten trekken elkaar aan; dat is een klassieke natuurkunderegel.

Fragment uit: E-kwadraat

E-Kwadraat

E-Kwadraat

Hoe kun je de energie om je heen voor jou laten werken? Je leert het dankzij 9 experimenten in E-Kwadraat van Pam Grout die echt werken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de energie van het universum:

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Inspirerend leven agenda 2024
€ 12,50

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

€ 12,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?