Spiritualiteit

Oude wijsheid van Meesters uit het Oosten: zo werkt de Universele Wet van voorziening en overvloed

Door Gastauteur
Oude wijsheid van Meesters uit het Oosten: zo werkt de Universele Wet van voorziening en overvloed

Mystieke kennis uit oude tijden is vaak in de vergetelheid geraakt. Gelukkig is sommige kennis bewaard gebleven. Zo ook de kennis van de wijze Meesters uit het Verre Oosten. Zij kunnen je vertellen over de wetten en energieën van de aarde. In dit fragment uit De meesters van het Verre Oosten legt Baird T. Spalding uit wat hij van de meesters uit de Himalaya geleerd heeft over de Universele Wet van voorziening en overvloed.

Zodra u innerlijk beseft dat overvloed al voor u bestaat, manifesteert die toestand zich op dat moment voor u.

De wet van voorziening

Het herhalen van mantra’s is hypnotisch en mensen creëren hun eigen beperkingen door op de kracht van bevestiging te steunen. Zodra we zeggen: ‘Ik wil een bepaalde toestand’, hebben we de weg afgesloten naar veel goeds dat we niet herkenden, en hebben we alleen een kanaal voor expressie geopend. Tenzij de verklaring in overeenstemming is met de volheid van een zich verruimend leven, zou de verwezenlijking een onvoorziene vorm kunnen aannemen.

Juist de nadruk op gebrek kan de behoefte groter maken in plaats van voor voorziening te zorgen. Zodra we een barrière opwerpen voor het vrije toestromen van substantie, door een beperkende verklaring, belemmeren we de volmaakte uitdrukking van Gods invloed.

Wat is de grote uitdrukking die alles schenkt? ‘IK BEN overvloed.’

Deze verklaring opent elk kanaal voor expressie en sluit er niet één af. Ze erkent de tegenwoordigheid van God in alle dingen en de bewuste eenheid van het zelf met de bron van al het goede.

‘IK BEN kennis.’ ‘IK BEN harmonie.’

Het gebruik van deze uitdrukkingen zal de energie in het lichaam zodanig vitaliseren dat een nieuw bewustzijn van de overvloed van kennis en harmonie het gevolg is. De energie wordt ook niet uitgeput door onbeperkt gebruik in het dagelijkse leven.

Lees ook: Waarom manifesteren vaak niet werkt (misverstanden en geheimen over de Universele Wetten)

Iedereen heeft recht op overvloed

Als één persoon overvloed heeft, moeten anderen die echter ook hebben. Wanneer we van die denkwijze uitgaan, zullen we tot het inzicht komen dat als één persoon geen overvloed heeft niemand welvarend kan zijn. Als we geloven dat we geen voorspoed hebben, komt dat doordat we onszelf geïsoleerd hebben van deze vrij stromende overvloed en we de afgod van gebrek gecreëerd hebben.

We hebben gedaan alsof we enkel een deel van het geheel zijn. Maar iedereen gaat op in het geheel, omdat slechts in die eenheid volledigheid is. Als iemand erbuiten zou staan, zou ze niet volledig kunnen zijn. Zodra we onze eenheid met de voltooide toestand opmerken, merken we dat we die tot uitdrukking brengen.

Er is geen situatie die niet overwonnen kan worden. Geluk, voorspoed en overvloed behoren alle mensen toe. De grootste barrière is gebrek aan aanvaarding.

Wanneer we naar de huidige omstandigheden overal op aarde kijken, zien we dat schijnbare disharmonie ons in een positie brengt waarin we denken dat we gescheiden zijn van onze naaste, en dat we slechts afzonderlijke individuen zijn binnen het grote plan van het bestaan. Niet één persoon kan echter uit dat plan verwijderd worden terwijl het plan zich toch blijft manifesteren. Ieder individu is even noodzakelijk voor voltooiing ervan als het aantal atomen voor de molecule. Wanneer we door onze verklaringen opnieuw de harmonie van het bestaan aan het licht brengen, beseffen we dat we nooit gescheiden waren van eenheid met het geheel.

Automatisch overvloed creëren

U zult merken dat u, als u duidelijk bij een positieve verklaring blijft, helemaal geen woorden zult hoeven te gebruiken. Zodra u innerlijk beseft dat overvloed al voor u bestaat, manifesteert die toestand zich op dat moment voor u. Dan hebt u geen suggestie van buitenaf nodig. U bent in volmaakte harmonie met het Beginsel. Zodra u aan een toestand denkt, bent u er één mee. U zult merken dat u, als u duidelijk achter een situatie staat, nooit een verzoek zult hoeven te herhalen.

Moeten we blijven vragen om een toestand die reeds verwezenlijkt is? Hoe vaak kan een toestand tot stand worden gebracht? Moeten we smeken om iets wat reeds van ons is? Neen! U kunt de levens van onze grootste figuren nagaan en zien hoe zij de verwezenlijking van dingen accepteerden. Diep in het onderbewuste was de manier om te verwezenlijken al aanwezig. Omdat ze vrij waren van elk gevoel van beperking, konden ze tot uitdrukking brengen wat al bestond.

Door het volstrekt ontbreken van scheiding zijn we Beginsel. Hoe zouden we gebrek kunnen hebben, als we God in de plaats van gebrek stellen? Beginsel is harmonisch en stroomt volgens exacte wetten waarmee de mens moet leren omgaan.

Vragen en antwoorden

V. U zegt dat we nooit opnieuw dienen te vragen om iets wat we willen.
A. Dat houdt altijd twijfel in. Als we onmiddellijk verdergaan met dingen, staan we boven alle twijfel en vrees. Als het niet reeds tot stand gebracht was, zouden we er nooit aan denken.

V. Met andere woorden, zoek en ken en vorm een mentaal beeld van de verwezenlijking?
A. Ja, absoluut. Als we op de Goddelijke Geest vertrouwen voor de oplossing, openen we elk kanaal. Als we onszelf projecteren, sluiten we elk kanaal behalve onszelf af. Het zelf maakt fouten. Het andere nooit.

V. Op wat voor manier hebben de Meesters u geholpen bij uw werk?
A. Ik kan zeggen dat zonder Hun hulp het werk niet eens begonnen had kunnen zijn, laat staan voortgezet had kunnen worden. We hebben ons nooit tot enige organisatie of enig individu hoeven te wenden buiten onze eigen familieleden. Als we Hun hulp niet hadden gehad, zouden we niet in staat zijn geweest om door te gaan, ook al zou het geld er zijn geweest. We zijn vaak te werk gegaan volgens onze eigen deducties, maar in alle gevallen moesten we teruggrijpen op Hun conclusies, die gebaseerd zijn op hun kennis die is ontleend aan oude beschavingen, van scheikunde en mechanische apparaten.

Lees ook dit artikel van de Meesters van het Verre Oosten over het geheim van de eeuwige jeugd.

Dit is een fragment uit: De meesters van het Verre Oosten

De Meesters van het Verre Oosten

De Meesters van het Verre Oosten

Wil jij nog meer wijze kennis van De meesters van het Verre Oosten tot je nemen? Dit boek geldt nog altijd als een van de meest spraakmakende boeken van onze tijd. Het staat vol vergeten kennis uit oude tijden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de kracht positieve gedachten:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?