Spiritualiteit

3 redenen waarom we de signalen van het Universum niet altijd waarnemen (maar wel krijgen)

Door Wendy Gillissen
3 redenen waarom we de signalen van het Universum niet altijd waarnemen (maar wel krijgen)

We ontvangen allemaal signalen van het Universum maar niet iedereen heeft het door. Heb je het idee dat je weinig boodschappen van het universum krijgt? Dit zijn de 3 voorwaarden om signalen van het universum te ontvangen volgens psycholoog Wendy Gillissen, mét redenen waarom jij ze nu niet waarneemt.

Van bevestigende signalen als een wit veertje op ons pad wanneer we aan een geliefde denken die overgegaan is, tot dansende vlinders wanneer we verliefd zijn: de wereld houdt ons voortdurend een spiegel voor.

Signalen van het Universum

Signalen va het Universum, we krijgen ze allemaal. Van bevestigende signalen als een wit veertje op ons pad wanneer we aan een geliefde denken die overgegaan is, tot dansende vlinders wanneer we verliefd zijn: de wereld houdt ons voortdurend een spiegel voor.

Synchroniciteit

In de psychologie wordt dit synchroniciteit genoemd: twee gelijksoortige maar niet oorzakelijk verbonden voorvallen gebeuren tegelijkertijd: betekenisvol toeval. Maar om te kunnen plaatsvinden, is er voor synchroniciteit wel een ontvanger nodig: jij! Als ontvanger kun je meer of minder openstaan voor de signalen die voortdurend op je pad komen.

3 voorwaarden om signalen van het Universum te ontvangen

Dit zijn de 3 voorwaarden om synchroniciteit te laten plaatsvinden en zo signalen van het Universum te kunnen waarnemen:

1: Luister

Het klinkt misschien verbazingwekkend simpel, maar veel mensen luisteren helemaal niet naar de signalen die ze voortdurend krijgen via de natuur, via andere mensen, via betekenisvolle gebeurtenissen. Ze zijn zich niet echt gewaar van wat er zich om hen heen afspeelt. Hun aandacht kan teveel gericht zijn op hun zorgen, hun werk, of: het te graag willen krijgen van signalen!

Zo had ik een cliënt die vertelde dat hij nooit tekenen kreeg. Hij had in een workshop nog gevraagd om het teken van een engel. Maar hij ontving niks. Terwijl hij dit vertelde, merkte hij de engelsmurf niet op, die recht voor zijn neus op mijn tafeltje stond.

2: Wees onbevangen

Veel mensen willen graag een bepaald type signaal ter bevestiging: een bepaalde nummerreeks bijvoorbeeld, of een groots en meeslepend teken. Maar het Universum is oneindig creatief en subtiel in de manier waarop het ons tekenen levert. Stel je eens voor: een enorm netwerk van hoog bewustzijn, van engelen, gidsen en andere helpers, die in de weer zijn om precies dat al dan niet subtiele signaal op precies het juiste in onze schoot te werpen!

Het is dan ook contraproductief om de manier waarop dat zich ontvouwt te willen beperken tot één bepaald type signaal. Wees daarom open, vraag om een signaal, en sta jezelf dan toe het te ontvangen als een onbevangen kind.

3: Vergeet niet te vragen

Ook een open deur misschien, maar veel mensen denken er simpelweg niet aan om een signaal te vragen. Dit kun je het beste doen door een open, ontvankelijke houding aan te nemen. Vaak is het goed even een moment te kiezen waarop je niet gestoord kunt worden maar een snel schietgebedje of ‘Bron, help me alsjeblieft!’ werkt ook.

Zo kun je het bewust doen:

 • Haal een paar keer diep adem, waarbij je in 4 tellen inademt via je neus, en 6, 7 of 8 langzaam via je mond (dit activeert je parasympatische zenuwstelsel en brengt je tot rust).
 • Ga met je aandacht naar je hart.
 • Vraag simpelweg om hulp vanuit het gevoel van dankbaarheid dat je deze al gehad hebt. Het is ook echt waar: je krijgt altijd hulp en signalen, of je het nu opmerkt of niet!

Engelen, de helpende handen van de Bron, staan altijd klaar om te helpen en zullen signalen, tekens en hulp op je pad brengen. Zoals engelen expert Lorna Byrne zegt: “Er zijn vele werkloze engelen, vraag ze om hulp!”

Geneer je dus niet, vraag om hulp via de hoogste instantie: de Bron en de Engelen (Het Universum werkt hetzelfde). Vraag en je zult ontvangen; het werkt echt.

En dan ontspannen en zonder het resultaat te willen afdwingen, losjes gewaar blijven, kijken en luisteren tot het toeval je je signaal brengt… in welke vorm dan ook!

Tekens van het universum

Tekens van het universum

‘Tekens van het universum’ van Denise Linn is een krachtige gids om beter te begrijpen wat het universum je te vertellen heeft.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees meer over tekens van het Universum:

Deel dit artikel online
Wendy Gillissen
Wendy Gillissen

drs. Wendy Gillissen is psychologe, regressie-en reïncarnatietherapeute en auteur van de in de VS bekroonde spirituele avonturenroman ''De Vloek van de Tahiéra''. Het vervolg, ''De Zoektocht naar Tzanáta'' is in 2020 verschenen. Momenteel voltooit zij deel 3, ''Het Verloren Land''. Daarnaast schrijft zij een boek over entiteiten en niet-eigen energieën. Wendy blogt o.a. over spiritualiteit, reïncarnatie en narcisme. Veel hooggevoelige en creatieve mensen, en beginnend therapeuten vinden de weg naar haar praktijk. In haar vrije tijd speelt ze Keltische harp.

Reacties
 1. Drs. Bert Henning 18 februari 2024 - 12:56
  Reply

  Het zou ook andersom kunnen werken. Doordat je open staat voor een teken kun je uit de grote hoeveelheid indrukken die je krijgt altijd wel iets vinden dat bij je wens past.

 2. Corinne Bakker 18 februari 2024 - 18:48
  Reply

  Wat een geweldige herkenning lees ik hier over de hooggevoeligheid en het communiceren en signalen ontvangen uit het Universum. Ik ben en leef al jaren zo intens met de Natuur samen dat ik deze signalen voortdurend mee mag maken en "zie" en voel. Het gevoel zo te zijn vind ik heel mooi en een geschenk maar ik durf er bijna niet over te praten omdat de meeste mensen het totaal niet gewaarworden en denken dat je gek bent. Hier zit ik op een gelijkgestemden adres en blij dat ik me ingeschreven heb. Verheug me op de mail van vlg wk zondag! Dankjewel. En ik wist t: ik ben niet gek...

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?