Spiritualiteit

Wil jij een teken van het Universum ontvangen?

Door Denise Linn
Wil jij een teken van het Universum ontvangen?

Vraag je je weleens af wat voorgevoelens en andere tekens je te vertellen hebben? Of zie je opvallend vaak dubbele getallen? Dan kan het een teken van het Universum zijn. Op sommige momenten kun je ook zelf om een teken vragen. In Tekens van het universum legt Denise Linn uit welke methodes je hiervoor kunt gebruiken. In dit artikel kun je ontdekken wat voor jou het beste werkt.

Een effectieve manier om met tekens te werken is ze ergens aan toewijzen: je bepaalt zelf dat iets voor jou een specifiek teken is.

4 methodes die je kunnen helpen om een teken te ontvangen

De ja/nee methode

De eenvoudigste manier om een teken te krijgen is de ja/nee-methode, die niet meer hoeft te zijn dan een muntje opgooien. Voor deze methode wordt aangeraden deze drie stappen aan te houden:
1. Ontspan je.
2. Concentreer je.
3. Bepaal wat ja en wat nee is.

Maak eerst je hoofd leeg en ontspan je helemaal – dit is erg belangrijk. Neem een paar minuten om je gedachten tot rust te laten komen. Je kunt dat doen door langzaam en diep adem te halen terwijl je je aandacht richt op een kaars, een bloem of een ander voorwerp. Laat je lichaam zich daarbij helemaal ontspannen.

Stap twee is concentratie op je vraag. Wees zo neutraal mogelijk terwijl je het probleem waar je mee zit in je bewustzijn brengt. Je hebt besloten om het universum om een antwoord te vragen, dus is het belangrijk dat je daarvoor openstaat en het antwoord kunt ontvangen. Laat je ideeën over wat het antwoord zou moeten zijn los en blijf gefocust op de vraag.

De derde stap is duidelijk bepalen wat ja en wat nee is. Als je een muntje gebruikt, bepaal dan eerst welke kant ja en welke kant nee weergeeft. Als je een pendel gebruikt, bepaal dan bijvoorbeeld dat met de klok meedraaien ja is en tegen de klok in nee. Het doet er niet toe wat je ja en wat je nee noemt. Bedenk wel dat je ongeacht de ja/nee-methode die je gebruikt het antwoord dat je krijgt niet hoeft te accepteren als het niet goed voelt. De ja/nee-methode kan ook zo uitwerken: het antwoord dat je krijgt voelt helemaal niet goed, waardoor je kijk op de kwestie heel zwart-wit wordt en je gemakkelijker een keus maakt.

Vind je teken door een boek open te slaan

Je kunt ook naar een teken zoeken door een boek op een willekeurige bladzijde open te slaan. Dat is natuurlijk gemakkelijker met een spiritueel boek waarmee je affiniteit hebt dan met een woordenboek, maar het kan feitelijk met elk boek.

De eerste twee stappen zijn gelijk aan die van de ja/nee-methode. Breng eerst je geest tot rust. Concentreer je vervolgens en voel zo diep mogelijk je vraag om een teken. Als je vraag niet vastomlijnd is, bijvoorbeeld: ‘Wat is mijn boodschap voor vandaag?’, zorg er dan toch voor dat je je goed concentreert. Je kunt nu de bladzijde gebruiken waarop het boek openvalt, maar je kunt ook voor of achteruit bladeren tot je vingers een pagina hebben gevonden die goed voelt. Als je de juiste pagina gevonden hebt, sluit dan je ogen en laat je vingers over de pagina gaan tot ze worden aangetrokken door een bepaalde passage. Voor sommige mensen voelt dat gedeelte warm, voor anderen ‘plakkerig’. Open nu je ogen en lees het gedeelte waar je vingers zijn gestopt. Hier vind je je teken.

Je kunt je eigen voorwaarden scheppen voor tekens

Wie heeft er niet eens bloemblaadjes uitgetrokken en gezegd: ‘Hij [of zij] houdt van me, hij [of zij] houdt niet van me’? Dit is een bekende manier om te vragen om een teken, waarbij je zelf de voorwaarden creëert. Je kunt voorwaarden scheppen door bijvoorbeeld te zeggen: ‘Als het de bedoeling is dat ik de bus neem en niet ga lopen, dan komt er binnen drie minuten een bus.’ Als de bus dan binnen die tijd komt, is het de bedoeling dat je die neemt en als hij niet komt, is het de bedoeling dat je gaat lopen. Op deze manier schep je voorwaarden die uitmonden in een teken.

Het is niet altijd nodig om specifiek de voorwaarden voor een teken te scheppen. Je kunt ook om een niet specifiek teken vragen. Darla’s zoon Jonathan was beroepsmilitair en werd uitgezonden naar de Golf. Ze had het daar heel moeilijk mee en was bezorgd voor zijn veiligheid. Darla zei: ‘Als Jonathan veilig is, zend mij dan een teken.’ Ze vroeg niet om een bepaald teken, maar stelde zich open voor elke manier waarop ze een teken kon krijgen. Twee dagen later deed Darla haar voordeur open en zag op het pad naar haar huis een volmaakt gevormd vogelnest liggen. Haar logische verstand zei dat het uit een overhangende tak moest zijn gevallen, maar in haar hart wist ze dat het een teken was dat haar zoon ongedeerd zou blijven. Jonathan had namelijk een wonderlijke hobby: hij verzamelde vogelnesten. Haar garage hing vol met alle nesten die hij in de loop der jaren had verzameld. Darla wist dat dit Gods manier was om haar te laten weten dat Jonathan veilig was.

Wijs zelf een teken ergens aan toe

Een effectieve manier om met tekens te werken is ze ergens aan toewijzen: je bepaalt zelf dat iets voor jou een specifiek teken is. Je kunt overal een teken aan toewijzen. Als kind was ik dol op epauletspreeuwen, want ik vond het stralende rood op hun zwarte vleugels zo mooi. Ik weet niet precies waarom, maar ik besloot dat het een teken van geluk was als ik er eentje zag. ‘Wat je verwacht komt al snel uit’ wordt er wel gezegd en telkens als ik epauletspreeuwen zag, was het geluk mij goedgezind. Ik had een teken toegewezen aan deze prachtige vogels en omdat ik geluk verwachtte als ik er eentje zag, overkwamen me dan altijd prettige dingen. Omgekeerd zorgde het universum ervoor dat ik dit teken zag als het geluk met mij was.

Tekens voor jou kunnen ook door andere mensen ergens aan zijn toegewezen. Veren zijn bijvoorbeeld een teken van mijn leraar Dancing Feather, een Taos Pueblo-indiaan. Ik was bij hem toen hij in het Santa Fe Indian Hospital op zijn sterfbed lag. De laatste woorden die hij tegen mij sprak waren: ‘Waar je ook gaat en waar je ook komt, daar zal ik zijn.’ Na zijn dood begon ik spontaan overal veertjes te zien, in de meest ongebruikelijke situaties. Ik merkte dat deze veertjes tekens of boodschappen van Dancing Feather waren en van de spirituele dimensie. Ik zag ze als ik de geruststelling nodig had dat ik op de juiste weg was en me onzeker voelde over de koers van mijn leven.

Artikel is geschreven door Denise Linn.

Tekens van het universum

Tekens van het universum

'Tekens van het universum' van Denise Linn gaat over de rijke symboliek van tekens en is een krachtige en eenvoudig te gebruiken gids met het uitgebreidste woordenboek van tekens van het universum dat ooit is samengesteld.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Denise Linn
Denise Linn

Denise Linn is een spiritueel leraar en auteur van vele boeken waarin ze de kennis van sjamanistische tradities van over de hele wereld vertaalt voor spirituele levensvragen van hedendaagse zinzoekers.

Reactie
  1. Shelley Veeken 30 april 2024 - 22:24
    Reply

    Hoi ik heb een vraag, nou eigenlijk 2. Ik heb wel regelmatig met mijn Pendel gewerkt en vragen gesteld. Met ja en nee en ook zelfs weet ik niet of is geen antwoordt op. Nu merkte ik ineens dat ik iets met mijn ogen onbewust deed. Ik dacht huh.. doe ik dit nou zelf? Dus ik ging het testen. Ik deed dus bewust het ja teken en die kwam ik deed bewust nee teken en die kwam (met mijn ogen deed ik dit dus). Hierdoor ging ik een beetje twijfelen aan de antwoorden. Ik dacht als ik dit zelf doe dan doe ik dus ook wat ik verwacht of wat ik verlang. Hoe kan ik daar nu volledig op vertrouwen? Ik zit nu elke keer heel minn best te doen om mn ogen stil te houden maar dat ben ik niet perse meer goed in mijn energie want ik zit eigenlijk in mijn hoofd. Ik focus me dus nu heel erg op wat ik met mn ogen doe wanneer ik een vraag stel. Vraag 2 Ze zeggen vaak waar je aan denkt trek je aan. Stel ik wil graag veren zien omdat omdat mij dat gezegd heeft voordat hij of zij stierf bijv. En daardoor zie ik ineens allemaal veren.. je hebt ook wel eens dat iemand bijv zwanger is en ineens zie je overal zwangere vrouwen. Of je ex zijn auto merk, ineens zie je overal een witten Volvo bewijze van. Hoe weet ik het verschil tussen mijn verlangen en de waarheid? Pff ik besef dat dit echt vragen zijn waar ik al een tijdje mee zit en ben echt enorm benieuwd wat jullie mij hierin kunnen bij leren of qua advies of tips. Ik hoor graag van jullie. Vriendelijke groet, Shelley

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?