Home Self-care Innerlijke wijsheid & verlangen: hoe kan je alles waar je naar verlangt aan jezelf leren geven?

Innerlijke wijsheid & verlangen: hoe kan je alles waar je naar verlangt aan jezelf leren geven?

Door Mieke Lannoey
innerlijke bron

‘Wat verwacht je van de ander dat je niet aan jezelf geeft?’ las ik ooit in een boek van Susan Jeffers. Het betekende voor mij een ware eye-opener! Vooraleer ik dat boek las (ik spreek over meer dan 5 jaar geleden), was ik er namelijk van overtuigd dat het leven van buiten naar binnen werkte. Ik leefde in de overtuiging dat ik pas gelukkig zou zijn als ik in het buitenland woonde, aan de oceaan, genietend van de buitencultuur. Het was toen mijn allerdiepste verlangen, een allesoverheersend verlangen.

Je ware verlangen

Voor het eerst ging ik echter het ware verlangen achter dit verlangen onderzoeken. Wat verwachtte ik van ‘leven in het buitenland’ dat ik niet aan mezelf gaf? Ik verwachtte mij daar thuis te voelen en trouw aan mezelf omdat ik een levensstijl zou kunnen leiden in lijn met wie ik ben. Het zou mijn chronische innerlijke onrust wegnemen, dacht ik. Mijn ware verlangens bleken te zijn: innerlijke rust vinden en integer leven.

Daar ging ik mee aan de slag! Ik las boeken en volgde workshops om meer zelfinzicht en bewustzijn te krijgen, ging met oprechte interesse een relatie aan met mezelf, begon steeds meer authentieke keuzes te maken en integer ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen (i.p.v. in mijn pleasend patroon te schieten). Ik begon het gezelschap van mezelf steeds meer te verkiezen boven dat van anderen. Met andere woorden, ik kwam thuis bij mezelf! En nog geen jaar later woonde ik effectief in het buitenland! Het eerst thuiskomen bij mezelf was cruciaal om dit verlangen te verwezenlijken!

De kern van je angst

Ook bij angsten werkt het zo. Het eerste jaar dat ik ondernemer was, maakte ik mij vaak zorgen over geld. Zoals je kunt lezen in het gratis waardenplan draait verlangen naar meer geld nooit om geld op zich. Het draait om wat je met dit geld kunt doen, wat geld voor jou mogelijk maakt en vooral hoe je je daardoor voelt! Dus ging ik weer op onderzoek uit. ‘Wat schuilt er achter mijn verlangen naar geld? Hoe doet het hebben van geld mij voelen?’ Waren enkele van de vragen die ik mezelf stelde. Het antwoord luidde heel duidelijk: vrijheid!

Toen ik bewust aandacht ging besteden aan hoe vrij ik reeds leefde en het gevoel van vrijheid echt kon aanboren in mezelf, voelde ik mij instant rijk!

De vorm loslaten

Door in te tappen op je innerlijke bron kan je alles waar je naar verlangt aan jezelf leren geven. Het werkt in alle situaties, zolang je maar de ware kern van je verlangens achterhaalt en je niet op de materiële of fysieke vorm focust!

Afgelopen jaar ging mijn grootste verlangen uit naar een stabiele relatie, naar het vinden van een passende partner. Ik stuurde deze intentie meermaals uit tijdens rituelen en door middel van geschreven en gesproken woorden (werkt heel krachtig!) maar daarnaast ging ik ook op zoek naar de ware kern van mijn verlangen. Die luidde natuurlijk liefde en mij geliefd voelen.

Liefdevol voor jezelf zorgen

Een traumatische ervaring met mijn ex-partner had ervoor gezorgd dat er een stevig beschermingsmuurtje rond mijn hart werd gebouwd en de liefde voor mezelf een stevige knauw had gekregen. Mijn gelaatsuitdrukking was er zelfs door veranderd. Ik wist dus wat me te doen stond: zacht en liefdevol zorgen voor mezelf. Ik maakte mijn agenda zo leeg mogelijk, sprak af met vriendinnen, plande massages en een helend reisje in en nam eindelijk, na er jaren over te hebben nagedacht, een hond.

Toen ik ergens in september met mijn (toen nog) kleine puppy in mijn armen lag, voelde ik bijna letterlijk hoe mijn hart openging. Ik baadde helemaal in een bubbel van onvoorwaardelijke liefde. Een gelukzalig gevoel waar ik dagenlang op dobberde. En, guess what… nog geen maand later kwam ik heel spontaan mijn huidige partner tegen die perfect bij mij past.

Je innerlijke bron is er ook om in al jouw behoeften en verlangens te voorzien! Ik kom je er heel graag meer over vertellen tijdens de interactieve themanamiddagen aansluitend bij de RIA-methode.

Boekentip: The Secret

the secretEr bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval… Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in een korrel zand, er ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt – een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor €20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen van Mieke Lannoey:

Laat een bericht achter