Spiritualiteit

Tarot jaarlegging 2024: dit is de spirituele energie van elke maand

Door Annick Van Damme
Tarot jaarlegging 2024: dit is de spirituele energie van elke maand

Een artikel om héél goed te bewaren! De spirituele jaarlegging van tarot-expert Annick Van Damme helpt jou om af te stemmen op de spirituele energieën in heel 2024. Zo ontvang je helende steun van het universum en kun je wensen manifesteren. “Je spirituele bewustzijn zal ontwaken. Je ontdekt je unieke zelf, wat de manier verandert waarop je naar jezelf kijkt, je leven en de wereld om je heen kijkt.” Ontdek de unieke energie van elke maand!

Vertrouw op je intuïtie en innerlijke leiding terwijl je je spirituele reis voortzet. Je hebt de kracht om diep in jezelf te zoeken naar antwoorden.

Tarot jaarlegging 2024: zo doe je het zelf

Dankzij de jaarlegging weet je precies welke energieën opvallend aanwezig zijn in 2024. Je kunt je erop afstemmen en zo de helende en transformerende energie van het universum ontvangen.

Ik maakte voor de jaarlegging van 2024 twee stapels: eentje met de 22 kaarten van de Grote Arcana en eentje met de 56 kaarten van de Kleine Arcana. Voor elke maand trok ik één kaart uit de Grote Arcana-stapel en één kaart uit de Kleine Arcana-stapel. De Grote Arcana geeft het thema van de betreffende maand weer; de Kleine Arcana laat zien welke concrete stappen je kunt zetten om je spirituele leven vorm te geven. Je kunt je laten inspireren door mijn trekking. Heb je tarotkaarten in huis? Dan kun je ook zelf met je tarotkaarten aan de slag gaan!

Houd jij een dagboek bij? Laat je dan inspireren door de twee tarotkaarten van elke maand. Ze zijn ideaal voor schrijfmeditatie en brengen je inzichten. Geef jij je spirituele ontwikkeling een boost!

Live webinar: Gebruik tarot voor jezelf en ontdek verrassende inzichten met de tarot als gids

Gebruik tarot voor jezelf en ontdek verrassende inzichten met de tarot als gids. Op dinsdag 9 januari van 20:00 tot 21:00 uur ben je van harte welkom bij het live webinar. Een ticket kost € 19,50. Schrijf je nu in

Tarot jaarlegging 2024 per maand

Energie van januari

Tarotkaarten: Gerechtigheid en de Schildknaap van Zwaarden

Thema: balans creëren
Je eigen, unieke spirituele pad bewandelen is niet makkelijk. Uitdagingen op je pad brengen je soms uit balans. Je moet je plannen deze maand voortdurend aanpassen. Nieuwe en heldere inzichten zetten je aan om na te denken over je spiritueel leven.

Advies: blijf trouw aan jezelf
Hoe kun je richting geven aan je eigen spirituele groei? Je nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Maak een lijst van al je spirituele interesses en kies de onderwerpen waar je nu aan wilt werken. Twijfel je bij het maken van keuzes? Breng je gedachten eerst tot rust, voor je een keuze maakt. Vertrouw op je eigen oordeel.

Energie van februari

Tarotkaarten: Matigheid en de Ridder van Kelken

Thema: ontwakend bewustzijn
Je spirituele bewustzijn zal ontwaken. Je ontdekt je unieke zelf, wat de manier verandert waarop je naar jezelf kijkt, je leven en de wereld om je heen kijkt. Dit is soms een confronterende ervaring, maar je voelt ook de helende kracht van verandering.

Advies : straal authenticiteit uit
Je verbindt je met de wereld op een intuïtieve manier. Je voelt je aan aangetrokken tot mensen die, net als jij, het leven positief en transparant benaderen én die weten wat ze willen en wat ze niet willen. Wees open over je eigen doelen, verwachtingen en grenzen. Zo bouw je sterke verbindingen op met gelijkgestemde mensen.

Energie van maart

Tarotkaart: De Dwaas en de Twee van Staven

Thema: een sprong naar het onbekende
Je leven is een ontdekkingsreis met onverwachte wendingen. Door op jezelf te vertrouwen en je te laten leiden door de stroom van het leven, krijg je de kracht om uitdagingen aan te gaan. Mis deze kans niet. Leg de lat echter niet te hoog. Geef jezelf tijd en ruimte.

Advies: laat de controle los
Je neemt bewuste beslissingen en hebt een vooruitziende blik. Niets ontsnapt aan je aandacht. Concentreer je op waar je controle over hebt, maar accepteer ook dat je niet alles naar je hand kunt zetten. Mindfulness kan je helpen kan je helpen om in het huidige moment te leven zonder je overmatig zorgen te maken over de toekomst.

Energie van april

Tarotkaart: Het Oordeel en de Drie van Staven

Thema: je innerlijke licht
Spirituele transformatie vindt plaats in verschillende fasen. Soms is het goed om terug te kijken op het pad dat je hebt afgelegd. Hierdoor kun je gemakkelijker bepalen waar je je bevindt en waar je naartoe wilt. Volg je innerlijke kompas. Om je bestemming te bereiken, moet je verbinding maken met het licht in jezelf. Laat je innerlijke licht je gids zijn op je pad, waar het je ook heen brengt.

Advies: ontdek een nieuwe horizon
Vergeet niet te genieten van het proces van spirituele groei. Spirituele groei betekent het verkrijgen van nieuwe inzichten en het loslaten van oude overtuigingen. Wees nieuwsgierig, ga nieuwe uitdagingen aan en blijf kansen voor verandering creëren.

Energie van mei

Tarotkaart: De Kluizenaar en de Vijf van Zwaarden

Thema: een baken van licht voor anderen
Door authentiek te leven, kun je een bron van hoop, liefde en inspiratie voor anderen zijn. Omdat je leeft vanuit je verbinding met jezelf, moedig je anderen aan om hun eigen spirituele pad te volgen.

Advies: bescherm je grenzen
Jouw verhaal kan een steun zijn voor anderen. Praat positief over je eigen uitdagingen en hoe je obstakels op je pad heb overwonnen. Je bent echter niet verantwoordelijk voor het oplossen van de problemen van anderen, noch voor de beslissingen die zij nemen. Concentreer je op je eigen pad en probeer je niet te laten overweldigen door de problemen of negatieve houdingen van anderen.

Energie van juni

Tarotkaart: De Magiër en de Aas van Kelken

Thema: stimulans ervaren
Creatieve uitdagingen kunnen een krachtige manier zijn om jezelf te verkennen, je gedachten te uiten en nieuwe aspecten van je innerlijke wereld te ontdekken. Door vrij te experimenteren ontdek je de creatieve expressie die bij je past. Alles draait om het proces van zelfexpressie.

Advies: geef je over
Combineer je kennis, vaardigheden en ambitie om jezelf op een unieke manier uit te drukken. Vertrouw erop dat als je je overgeeft aan het creatieve proces, je inspiratie zult ervaren en vanuit flow kunt creëren. Neem de tijd om na te denken over wat je echt gepassioneerd maakt. Combineer interesses tot een unieke en innovatieve manier om jezelf zichtbaar te maken in de wereld.

Energie van juli

Tarotkaarten: Het Rad van Fortuin en de Tien van Staven

Thema: einde van een cyclus
Niets duurt eeuwig. De rivier van het leven stroomt altijd. Hoewel onzekerheid en tegenslagen onvermijdelijk zijn, zijn er altijd kansen voor groei en positieve verandering. Vraag jezelf af hoe je je eigen veerkracht kunt vergroten, zodat je met meer zelfvertrouwen grote uitdagingen aan kunt gaan.

Advies: creëer ruimte in je leven
Stel duidelijke doelen voor jezelf. Richt je energie en tijd op wat echt belangrijk voor je is. Begin met het herkennen en vermijden van afleidingen. Identificeer de belangrijkste taken die zullen bijdragen aan het bereiken van je doelen. Concentreer je op één taak tegelijk en voltooi deze voordat je doorgaat naar de volgende taak.

Energie in augustus

Tarotkaart: De Hogepriester en de Vier van Zwaarden

Thema: zoektocht naar diepgang
Je wilt een diepere verbinding met jezelf en je spirituele potentieel verkennen. Je wilt jezelf op een dieper niveau begrijpen en werken aan persoonlijke transformatie. Om dit te doen, moet je steun zoeken bij spirituele tradities die aansluiten bij de verlangens van je ziel. Welke spirituele training of begeleiding helpt je spiritueel groeien?

Advies: waardeer je innerlijke wijsheid
Vertrouw op je intuïtie en innerlijke leiding terwijl je je spirituele reis voortzet. Je hebt de kracht om diep in jezelf te zoeken naar antwoorden. Wees geduldig en vergelijk jezelf niet met anderen, maar concentreer je op je eigen reis en groei.

Energie in september

Tarotkaart: De Zon en de Acht van Staven

Thema: nieuwe ervaringen
Pluk de vruchten van je harde werk en neem de tijd om van je succes te genieten. Je blijft met nieuwe ogen naar je leven kijken en ontdekt onderweg kansen. Je bent zelfverzekerd en bereid om nieuwe avonturen aan te gaan. Je viert kleine en grote mijlpalen op een bewuste manier en deelt je vreugde met anderen.

Advies: bereid je voor
Streef je doelen met passie na, maar vergeet niet om ook rust te plannen. Nu meer dan ooit moet je je energie met mate gebruiken en plannen maken voor de lange termijn. Veranderingen kunnen zich snel opstapelen. Zorg goed voor jezelf, zodat je gemakkelijk een versnelling hoger kunt schakelen als de situatie daarom vraagt.

Energie in oktober

Tarotkaart: De Ster en de Acht van Pentakels

Thema: groei door toewijding
Succes brengt onderweg uitdagingen met zich mee. Weet dat wat je doet deel uitmaakt van een groter plan. Je wordt geleid door het licht van je innerlijke wijsheid. Je leeft in harmonie met je doelen en bewandelt je levenspad met vertrouwen. Je blijft hierbij gefocust op lange termijn doelen, zelfs als de weg moeilijk lijkt.

Advies: blijf proberen
Je inspanningen zullen je innerlijke en uiterlijke wereld veranderen. Ervaar tevredenheid op een dieper niveau. Je tevredenheid en de realisatie van je ambities zijn niet uitsluitend gebaseerd op tijdelijk succes. Blijf dus gefocust op persoonlijke groei, betekenisvolle verbindingen en zelfontdekking.

Energie in november

Tarotkaart: Kracht en de Aas van Zwaarden

Thema: zachte kracht
Een zachte kracht is in jou actief. Je wordt niet langer uit balans gebracht door externe omstandigheden of onvervulde verlangens. Je weet waar je staat en waar je heen wilt, dus niemand kan je beïnvloeden. Wacht geduldig op het juiste moment om actie te ondernemen.

Advies: overwinnen door helder denken
Je geeft je tijdens verwarrende momenten over aan de wijsheid van je innerlijke gids. Door je emoties en mentale kracht te combineren, kun je in elke situatie de waarheid vinden. Jouw heldere inzichten duiden op een toename van de mentale kracht die je zal helpen je grenzen te overwinnen.

Energie in december

Tarotkaart: De Maan en de Tien van Pentakels

Thema: ontdek je verborgen verlangens
Emotionele verbindingen met anderen worden versterkt. Vertel wat je diep vanbinnen ervaart. Praten met anderen helpt je om een heldere blik te krijgen op de obstakels op je pad. Je besteedt deze maand speciale aandacht aan bijeenkomsten en tradities met anderen. Ze creëren een gevoel van continuïteit en stabiliteit.

Advies: je nieuwe identiteit
Je ervaart spiritualiteit op een positieve manier en daagt jezelf uit om op een authentieke manier te leven. Maak contact met mensen die je steunen en die gemeenschappelijke tradities en waarden delen. Soms kunnen gesprekken met anderen je helpen verborgen verlangens in jezelf te herkennen.

Live webinar: Gebruik tarot voor jezelf en ontdek verrassende inzichten met de tarot als gids

In samenwerking met spirituele coach en tarotexperte Annick Van Damme organiseren we op 9 januari 2024 een live webinar (+ replay) over hoe je tarot als gids kunt gebruiken.

Voel je je aangetrokken tot de mystieke kracht van de tarot? Elke kaart in je tarotspel nodigt je uit om tot verrassende inzichten in jezelf en je leven te komen. In het live webinar gaat Annick Van Damme je helpen om jouw unieke interpretatiestijl te ontwikkelen, zodat je vol vertrouwen tarotkaarten kunt duiden en verrassende inzichten kunt ontdekken!

Op dinsdag 9 januari van 20:00 tot 21:00 uur ben je van harte welkom bij het live webinar. Een ticket kost € 19,50. Schrijf je nu in

Lukt het je niet om het webinar bij te wonen? Dat is geen probleem! Als je je inschrijft zul je namelijk achteraf een link ontvangen waarmee je het webinar kunt terugkijken op een moment dat het jou uitkomt.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: Divona.be

Korting op het Tarot Boost Traject (3 maanden)

Wil je de beeldtaal van de tarot begrijpen? Je leert een stevige basiskennis opbouwen waar je altijd op kunt terugvallen bij het interpreteren van kleine en grote arcana. Het meest bijzondere aan mijn aanpak is dat ik je leer kijken naar het beeld in de tarot. Je gaat op reis door de tarot en komt tot verrassende ontdekkingen.

Ben jij klaar om met meer inzicht en vanuit zelfvertrouwen de tarot te duiden?

Wat ontvang je bij het Tarot Boost Traject?

  • Live webinar op dinsdagavond + replay
  • Start dinsdag 16 januari 2024 om 20.00h
  • 4 webinars over de Kleine Arcana
  • 6 webinars over de Grote Arcana

Je bestelt het Tarot Boost Traject tijdelijk van € 299,-  voor € 269,-. De actie is geldig t/m 9 januari 2024. Schrijf je direct in

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

Wil jij zelf je jaarlegging van 2024 maken en betekenis geven aan de kaarten die je hebt getrokken? 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme is geen normaal tarotboek: het helpt je om een persoonlijke betekenis aan de uitkomst van je tarotlegging te geven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over tarot:

Deel dit artikel online
Annick Van Damme
Annick Van Damme

Tarotiste en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Inspirerend leven agenda 2024
€ 12,50

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

€ 12,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?