Spiritualiteit

Nieuwe maan in Tweelingen 6 juni 2024: hét moment om te communiceren met elfen en feeën

Door Annick Van Damme
Nieuwe maan in Tweelingen 6 juni 2024: hét moment om te communiceren met elfen en feeën

“De nieuwe maan in Tweelingen op 6 juni biedt een energetische poort voor communicatie met gnomen, sylfen, elfen en feeën. Deze elementaire wezens dragen wijsheid en begeleiding die ons kunnen helpen op ons levenspad,” vertelt Annick Van Damme, spirituele coach en auteur van Tarot voor jezelf. In dit artikel lees je hoe je contact met ze maakt, wie ze zijn en hoe ze je kunnen helpen.

Deze nieuwe maan biedt een unieke gelegenheid om contact te maken met zowel de zichtbare als de onzichtbare wereld, waaronder de elementaire wezens in de natuur

De nieuwe maan in Tweelingen en elementaire wezens

De nieuwe maan is altijd een tijd van vernieuwing en introspectie, een moment om nieuwe intenties te zetten en jezelf opnieuw te richten op je doelen. Wanneer deze nieuwe maan in het teken Tweelingen valt, wordt de nadruk gelegd op communicatie, nieuwsgierigheid en verbinding. Tweelingen, geregeerd door Mercurius, is het teken van dualiteit, veelzijdigheid en snelle gedachten. Deze nieuwe maan biedt een unieke gelegenheid om contact te maken met zowel de zichtbare als de onzichtbare wereld, waaronder de elementaire wezens in de natuur

De energie van Tweelingen en communicatie

Tweelingen is een luchtteken, wat betekent dat het sterk geassocieerd wordt met mentale processen, communicatie en informatie-uitwisseling. De energie van Tweelingen maakt ons meer ontvankelijk voor subtiele boodschappen en helpt ons om verbindingen te leggen tussen verschillende ideeën en werelden. Dit maakt de nieuwe maan in Tweelingen een ideaal moment om contact te zoeken met de onzichtbare wereld.

Contact maken met elementaire wezens

Elementaire wezens, zoals gnomen, sylfen, elfen en feeën zijn vaak verbonden met de natuurlijke wereld en haar energieën. Deze wezens dragen wijsheid en begeleiding die ons kunnen helpen op ons levenspad. De nieuwe maan in Tweelingen biedt een energetische poort voor deze communicatie.

Gnomen, sylfen, elfen en feeën: hoe herken je ze?

 • Gnomen (aardegeesten): Deze wezens zijn verbonden met de aarde en ondergrondse rijken. Ze worden vaak gezien als kleine, stevige wezens die zich bezighouden met mineralen en edelstenen. Gnomen kunnen zich manifesteren als kleine bewegingen in de grond, een onverwachte vondst van een mooie steen of een gevoel van stabiliteit en bescherming.
 • Sylfen (luchtgeesten): Verbonden met het element lucht, worden sylfen vaak beschreven als lichtvoetige, etherische wezens. Ze kunnen worden herkend door een plotselinge bries, het geritsel van bladeren zonder duidelijke oorzaak of een gevoel van helderheid en inspiratie.
 • Elfen en feeën (vuur- en watergeesten): Deze wezens worden vaak gezien als lichtgevende, speelse figuren die in de bossen, velden en bij waterbronnen wonen. Ze kunnen worden herkend door flikkerende lichtjes in de schemering, het geluid van zachte muziek in de natuur of een gevoel van vreugde en magie.

Manieren om contact te maken met elementaire wezens

 1. Meditatie en zelfreflectie: Zoek een rustige plek in de natuur en zet een intentie om contact te maken met de energie van de natuur. Adem diep in en uit, kalmeer je geest en stel je voor dat je wordt omringd door de energie van elementaire wezens. Luister naar de boodschappen die naar boven komen.
 2. Altaar oprichten: Creëer een altaar met zaden, kristallen, takken en schelpen. Brand kaarsen om de verbinding te versterken. Spreek je intenties hardop uit en vraag om hun begeleiding.
 3. Journaling: Schrijf je intuïtieve boodschappen en inzichten op die je ontvangt tijdens je meditaties of wandelingen in de natuur. Dit proces helpt om een diepe, persoonlijke verbinding te creëren.
 4. Natuurwandelingen: Breng tijd door in de natuur en wees aandachtig voor de geluiden, geuren en gevoelens om je heen. Elementaire wezens communiceren vaak via subtiele signalen in de natuur. Laat je geest open en nieuwsgierig zijn.
 5. Offers en dankbaarheid: Plaats kleine offers zoals bloemen, fruit of kristallen in de natuur als teken van respect en dankbaarheid. Elementaire wezens waarderen deze gebaren en kunnen op deze manier eerder geneigd zijn om met je te communiceren.
 6. Gebruik van tarot- of orakelkaarten: Kaartspellen kunnen je helpen om de energieën van elementaire wezens te interpreteren en te begrijpen. Trek kaarten met de intentie om contact te maken met de natuurgeesten en lees de boodschappen die ze brengen.

Tarot en elementaire wezens

De pages of schildknapen in het tarotspel zijn symbolen van jeugdige energie, nieuwsgierigheid, en het begin van nieuwe reizen. Elke page vertegenwoordigt een specifiek element: Staven (Vuur), Kelken (Water), Zwaarden (Lucht), en Pentakels (Aarde). Deze energieën kunnen ons helpen om verbinding te maken met de elementaire wezens in de natuur. Laten we eerst de betekenis van elke page verkennen en hoe hun energie je kan helpen.

De Schildknapen en hun elementaire energieën

 1. Schildknaap van Staven (Vuur):
  • Energie: Enthousiasme, inspiratie, avontuur.
  • Elementaire Wezens: Vuurgeesten zoals feeën die dansen in het licht van het vuur.
  • Verbinding: Deze schildknaap moedigt je aan om met passie en moed naar de natuur te kijken, klaar om de vurige energieën van de elementaire wezens te ontdekken. Het helpt je om je innerlijke vuur te ontsteken en contact te maken met de vurige entiteiten die transformatie en creativiteit bevorderen.
 2. Schildknaap van Kelken (Water):
  • Energie: Emotie, intuïtie, dromen.
  • Elementaire Wezens: Watergeesten zoals nimfen en undines.
  • Verbinding: Deze schildknaap helpt je om op een diep emotioneel niveau te verbinden met de waterige wezens van de natuur. Het bevordert intuïtieve communicatie en helpt je om te luisteren naar de fluisteringen van water en gevoelens verbonden aan de diepe emotionele energiestroom in je leven.
 3. Schildknaap van Zwaarden (Lucht):
  • Energie: Intellect, communicatie, helderheid.
  • Elementaire Wezens: Luchtgeesten zoals sylfen.
  • Verbinding: Deze schildknaap stimuleert je geest om zich open te stellen voor de subtiele boodschappen van de luchtgeesten. Het bevordert mentale helderheid en communicatieve vaardigheden, waardoor je gedachten en ideeën kunt uitwisselen met de luchtwezens.
 4. Schildknaap van Pentakels (Aarde):
  • Energie: Praktisch, aardend, materieel.
  • Elementaire Wezens: Aardegeesten zoals gnomen.
  • Verbinding: Deze schildknaap helpt je om je te aarden en diepere verbindingen te maken met de aardse elementaire wezens. Het bevordert een praktische benadering om met de natuur te communiceren en leert je om de tekens en signalen van de aarde te waarderen.

Legpatroon voor verbinding met elementaire wezens in de natuur

Het onderstaande legpatroon is speciaal ontworpen om je te helpen communiceren met de elementaire wezens door de energie van de schildknapen te gebruiken. Als je geen orakel- of tarotkaarten hebt, kun je de vragen ook gebruiken voor journaling.

Legpatroon: Magische dialoog met de elementen

 1. Vraag aan de Schildknaap van Staven: “Welke vurige energie of boodschap proberen de vuurgeesten mij te geven?”
  Deze kaart onthult de inspiratie, moed of creatieve ideeën die de vuurgeesten je willen geven.
 2. Vraag aan de Schildknaap van Kelken: “Wat willen de watergeesten mij laten voelen of weten over mijn emoties en intuïtie?”
  Deze kaart geeft inzicht in de emotionele en intuïtieve boodschappen van de waterwezens.
 3. Vraag aan de Schildknaap van Zwaarden: “Hoe kan ik mijn gedachten en communicatie verbeteren om beter af te stemmen op de luchtgeesten?”
  Deze kaart onthult mentale helderheid, ideeën of communicatieve boodschappen van de luchtgeesten.
 4. Vraag aan de Schildknaap van Pentakels: “Welke praktische stappen of aardingstechnieken willen de aardegeesten dat ik onderneem?”
  Deze kaart geeft praktisch advies en methoden voor het aarden en communiceren met de aardewezens.

Tips voor een diepe verbinding tijdens de kaartlegging

 1. Bereid je voor: Zorg voor een rustige en comfortabele omgeving. Je kunt kaarsen, wierook of natuurlijke objecten gebruiken om de sfeer te creëren die je helpt te concentreren op de elementen.
 2. Zegen je kaartspel: Vraag de natuurwezens om met je te communiceren en geef een voorbeeld van hoe je dit kunt doen, bijvoorbeeld door te zeggen: “Ik roep de energie van de natuurwezens aan en vraag om jullie begeleiding en wijsheid tijdens deze kaartlegging.”
 3. Haal de vier schildknapen uit je tarotspel en leg ze klaar: Dit helpt je te focussen op de specifieke energieën van elk element.
 4. Stel je intentie: Voordat je begint met het leggen van de kaarten, stel een duidelijke intentie tijdens het schudden van de kaarten. Bijvoorbeeld: “Ik open mezelf voor de boodschappen van de elementaire wezens van vuur, water, lucht en aarde.”
 5. Reflecteer en schrijf op: Neem de tijd om te reflecteren op de boodschappen die je hebt ontvangen. Schrijf je inzichten en eventuele verdere acties die je moet ondernemen op in je tarot journal.

Door dit legpatroon te gebruiken, kun je diepe en betekenisvolle verbindingen maken met de elementaire wezens en de energieën van de natuur. Laat de pages je gidsen zijn in deze magische reis van communicatie en ontdekking.

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

Dankzij tarotkaarten kun je contact maken met de elementaire wezens maar hoe gebruik je tarot en interpreteer je de resultaten van je legging? Annick van Damme helpt je hierbij in haar prachtige boek 'Tarot voor jezelf'.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Heks in het groen

Heks in het groen

Leer alles over oerkracht, natuurmagie, rituelen, elementen en de seizoenen in 'Heks in het groen' van bestsellerauteur Lunadea, een van Nederlands bekendste heksen!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Annick van Damme:

Deel dit artikel online
Annick Van Damme
Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?