Spiritualiteit

Aartsengel Raphael en de tarotkaart de Geliefden: zo ontvang je hun wijsheid

Door Annick Van Damme
Aartsengel Raphael en de tarotkaart de Geliefden: zo ontvang je hun wijsheid

Tarotkaarten zijn meer dan alleen instrumenten voor divinatie; ze zijn een krachtig middel om in contact te komen met de hogere energieën van het universum, inclusief de aartsengelen. In dit inspirerende artikel legt tarot-expert Annick Van Damme, auteur van Tarot voor Jezelf, uit hoe je de helende energie van Aartsengel Raphael kunt aanroepen door meditatie en visualisatieoefeningen met de tarotkaart de Geliefden.

Wist je dat je tarotkaarten kunt gebruiken om je te verbinden met de goddelijke energie van de aartsengelen?

Stel je open voor de helende kracht en goddelijke liefde van Aartsengel Raphael. Laat je meevoeren naar een staat van dieper begrip en energetische ondersteuning op je levenspad. Ontdek hoe de tarotkaarten niet alleen je intuïtie kunnen versterken, maar ook een brug vormen naar persoonlijke genezing en spirituele verlichting.

Leer hoe je deze krachtige energieën kunt integreren in je dagelijks leven voor meer balans en harmonie. Dit artikel biedt praktische tips en diepgaande inzichten voor iedereen die zijn pad van zelfontwikkeling wil verrijken met de mystieke krachten van tarot en de liefdevolle aanwezigheid van Aartsengel Raphael.

Wie is Aartsengel Raphael?

De Genezende Kracht van Goddelijke Liefde

Aartsengel Raphael, wiens naam in het Hebreeuws ‘God geneest’ betekent, is een van de meest geliefde aartsengelen. Hij staat bekend om zijn vermogen om te genezen, te begeleiden en te ondersteunen in tijden van nood. Raphael is niet alleen de patroonheilige van genezers en reizigers, maar zijn energie ondersteunt ook genezing op alle niveaus – fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Raphael‘s helende aanwezigheid helpt je om innerlijke wonden te genezen, zoals hartzeer, angst en diepgewortelde trauma’s. Zijn energie is bijzonder effectief in het herstellen van de emotionele balans en het bevorderen van een gevoel van welzijn en zelfacceptatie.

Wat betekent de tarotkaart de Geliefden?

De tarotkaart de Geliefden staat symbool voor diepe verbondenheid en keuzes die recht vanuit het hart komen. Het benadrukt het belang van relaties en de harmonie die liefde kan brengen. Deze kaart belichaamt niet alleen de passie en aantrekking binnen romantische relaties, maar ook de krachtige zielsconnecties die je pad kunnen verlichten en je ziel kunnen helen.

De Geliefden nodigen je uit om te luisteren naar je hart en te vertrouwen op de banden die je vormt met anderen, gedreven door liefde en gedeelde waarden. Het is een toonbeeld van de diepgaande emotionele en spirituele genezing die plaatsvindt door liefdevolle, authentieke verbindingen. Dit alles maakt de Geliefden een krachtig symbool voor de essentiële keuzes op je levenspad.

Meditatie: samenwerken met Raphael en de Geliefden

Door deze gecombineerde praktijk van kleurenvisualisatie en tarotmeditatie, kun je een diepgaande helende reis ervaren, geleid door de liefdevolle energie van Aartsengel Raphael. Dit is een pad naar transformatie die elke dimensie van je leven kan verrijken – fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Zeg ja tegen deze holistische benadering van genezing en ontdek de kracht van je eigen innerlijke licht onder begeleiding van de hemelse helper.

Zo werk je samen met de energie van Raphael en de Geliefden:

 • Leg de tarotkaart de Geliefden voor je als focuspunt tijdens het werken met de helende energie.
 • Begin met het visualiseren van smaragdgroene lichtstralen, de kleur die geassocieerd wordt met Aartsengel Raphael.
 • Stel je voor hoe dit licht zachtjes je lichaam binnenstroomt, elke cel verlicht en elke vorm van fysiek ongemak transformeert. Deze kleurenheling helpt bij het herstellen van het fysieke lichaam en bevordert een gevoel van vernieuwde energie en vitaliteit.
 • Richt je focus op je hartgebied terwijl je blijft werken met het smaragdgroene licht.
 • Voel hoe het licht warmte en comfort biedt.
 • Stel je voor hoe het alle emotionele pijn wegspoelt. Het groene licht werkt als een balsem voor je emoties, waardoor je een dieper gevoel van vrede en harmonie ervaart. Terwijl het smaragdgroene licht je lichaam vult, stel je voor dat je direct vanuit de Bron de gevoelens van onvoorwaardelijke liefde en vitaliteit absorbeert. Deze positieve energieën worden moeiteloos in je bewustzijn geïntegreerd, waardoor totale welzijn wordt versterkt.
 • Visualiseer nu hoe het smaragdgroene licht zich uitbreidt naar je hoofd, vooral naar je voorhoofd en je hersenen. Laat het licht mentale verwarring en negatieve gedachten vervangen door heldere, positieve gedachten. Dit bevordert een staat van innerlijke rust, waardoor je gemakkelijker beslissingen kunt nemen en je meer gefocust en alert voelt.
 • Laat het smaragdgroene licht zich verder verspreiden en je totale energetisch lichaam omhullen.
 • Stel je voor dat dit licht je verbindt met het hogere zelf en het universum.
 • Voel hoe je opgenomen wordt in een ruimte van onvoorwaardelijke liefde en goddelijke acceptatie. Dit aspect van genezing versterkt je spirituele verbinding en helpt je om leiding en inzicht van Aartsengel Raphael te ontvangen.
 • Voel tijdens de meditatie het smaragdgroene licht niet alleen als een visuele ervaring, maar probeer de koelte of warmte ervan op je huid te voelen, de zachte druk van deze energie terwijl het door je lichaam beweegt en de kalmerende invloed die het heeft op je hartslag en ademhaling.
 • Visualiseer hoe het smaragdgroene licht verandert in een gloed die je volledig omgeeft en elke cel van je lichaam verjongt, elk deel van je geest verheldert en elke emotie kalmeert.
 • Identificeer tijdens je meditatie eventuele negatieve overtuigingen over liefde of genezing. Vervang deze bewust door positieve affirmaties zoals ‘Ik ben waardig om liefde en genezing te ontvangen’ en visualiseer hoe het universum je op dat moment steunt in je overtuiging.
 • Spreek duidelijke intenties uit terwijl je met de kaart mediteert. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik open mezelf voor de helende energie van Aartsengel Raphael en ontvang de diepe liefde en verbinding die de tarotkaart ‘De Geliefden’ vertegenwoordigt.’

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

Bestel jouw exemplaar voor Reserveer nu
Je bestelt bij

De vrouwelijke aartsengelen

De vrouwelijke aartsengelen

In 'De vrouwelijke aartsengelen' introduceert Calista je de archeiai die hier zijn om je te helpen je engelenkracht te gebruiken en je eigen hemel op aarde te creëren

Bestel jouw exemplaar voor Reserveer nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Annick van Damme:

Deel dit artikel online
Annick Van Damme
Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?