Home Horoscopen Bereken je ascendant gratis

Bereken je ascendant gratis

Door Redactie
bereken je ascendant

Weet jij je ascendant nog niet? Je kunt het hier uitrekenen! Om het uit te rekenen is het van belang dat je je geboortetijd weet.

Wat is je ascendant?

De dierenriem beweegt zich langs de horizon in 23 uur, 56 minuten en 4,2 seconden, bij een etmaal. In die tijd zijn alle tekens van de dierenriem langs de horizon geschoven. Jouw geboortetijd bepaalt welk teken op dat moment opkwam aan de oostelijke horizon, en dat is je ascendant. Het wordt ook wel het rijzend teken genoemd.

Yasmin Boland in Leven met de sterren: ‘Ook als astrologie helemaal nieuw voor je is, heb je misschien wel gehoord van de ascendant, die ook wel bekendstaat als ‘het opkomende teken’. Het opkomende teken wordt zo genoemd omdat dit het teken was dat op het moment en de plaats van jouw geboorte in het oosten aan de hemel opkwam. Om jouw opkomende teken te weten te komen, hoef je alleen maar naar het teken te kijken dat op negen uur in jouw horoscoop staat, wat het teken is in je eerste huis. Dat teken is je ascendant of opkomende teken. (Je ascendant staat ook in de lijst planeten in je horoscooptekening.)’

Astrologie op Inspirerend Leven

Je kunt op Inspirerendleven.nl ook een gratis horoscooptekening laten maken, een gratis tarot dagkaart trekken, je daghoroscoop lezen en uitzoeken welk Chinees teken jij bent! Heb je een vraag of probleem? Op Inspirerendleven.nl vind je meer dan 45 horoscopen! Ga naar de overzichtspagina van de horoscopen en vind een passende horoscoop.

Bereken hier je ascendant:

Laat een bericht achter