Home Horoscopen Gratis tarot dagkaart

Gratis tarot dagkaart

Door Redactie
gratis tarot

De tarot is ruim 600 jaar geleden in Italië ontstaan. Het is een spiritueel instrument. De kaarten geven je meer inzicht in jezelf en in je leven, maar vertelt niet hoe je moet leven. Dat bepaal jij. Er zijn geen regels in tarot. Je hoeft geen speciale gave te hebben om inzicht in de kaarten te krijgen of om te kunnen kaartleggen. Tarot is nauw verbonden met de westerse beleving van spiritualiteit. In de tarot vind je invloeden uit de christelijke mystiek, kabbala, astrologie en Griekse filosofie. Als je dieper wil graven in de betekenis-lagen van de tarot en een legging goed wil duiden, kan je niet buiten een grondige kennis van de vier elementen uit de tarot. De vier elementen: water, vuur, lucht en aarde zijn opvallend aanwezig in de afbeeldingen. Wil je weten welk element jij bent? Doe hier de test.  (‘Tarot voor iedereen‘ van Annick Van Damme)

Benieuwd hoe jij zelf kunt beginnen met tarot leggen en lezen? Bestel dan Tarot voor iedereen van Annick van Damme bij onze webshop Boekenwereld.com. 

Gratis tarot dagkaart

Op Inspirerendleven.nl kun je iedere dag een gratis tarot dagkaart trekken. De tarotkaart bied je de mogelijkheid om adviezen of antwoorden te krijgen op de vragen die je bezighouden. Wil jij weten wat jouw gratis tarotkaart voor je in petto heeft? Trek snel je kaart hieronder.

Wil je weten wat de dag jou nog meer gaat brengen? Bekijk hier je daghoroscoop.

Hoe werkt het?

6 comments

Avatar
Carry op ten Noort 11 januari 2015 - 11:23

Zal met aandacht volgen

Reply
Avatar
ilona 5 november 2016 - 08:27

Wel bijzonder deze kaart vandaag. Hoe is het mogelijk dat ik me er zo in vind. Piekeren kan ik als de beste.

Reply
Avatar
Louisa76 14 november 2016 - 11:04

Mooie kaart. Toepasselijk!
Ik ben er al mee aan de slag gegaan maar zoiets heeft tijd en geduld nodig als het gaat om gezondheid. Loslaten en accepteren en goed je grenzen blijven aangeven.

Reply
Avatar
Miranda 22 februari 2018 - 19:14

Voor zover men weet dateert het oudste Tarotspel dat nog compleet is uit het jaar 1760. Er zijn oude tarotkaarten uit de 14e eeuw. Niemand weet waar het onstaan is en het is verspreid door zigeuners.
Info uit het :studieboek Tarot. Je kunt dat beter eerst lezen voordat je dingen gaat beweren die niet kloppen.
,

Reply
Avatar
Annick Van Damme 9 maart 2018 - 10:53

In mijn boek Tarot voor iedereen staat een korte beschrijving van de geschiedenis van de tarot. De tarot was oorspronkelijk een kaartspel en het ontstaat kort na de introductie van speelkaarten in Europa.
Voor een zeer uitgebreide en wetenschappelijk correcte uiteenzetting over de tarotgeschiedenis raad ik de vierdelige Tarot Encyclopedie geschreven door Kaplan aan.
Ook op mijn blog Tarot Cirkel vind je verschillende artikels over tarotgeschiedenis. Wil je historische tarotspellen van dicht bekijken dan is het Tarot MuseumBelgium een bezoekje waard

Reply
Avatar
laila vandenbemden 18 mei 2020 - 03:32

klopt helamaal de kaart

Reply

Leave a Comment