Home Horoscopen Gratis tarot dagkaart

Gratis tarot dagkaart

Door Redactie
gratis tarot

De tarot is ruim 600 jaar geleden in Italië ontstaan. Het is een spiritueel instrument. De kaarten geven je meer inzicht in jezelf en in je leven, maar vertelt niet hoe je moet leven. Dat bepaal jij. Er zijn geen regels in tarot. Je hoeft geen speciale gave te hebben om inzicht in de kaarten te krijgen of om te kunnen kaartleggen. Tarot is nauw verbonden met de westerse beleving van spiritualiteit. In de tarot vind je invloeden uit de christelijke mystiek, kabbala, astrologie en Griekse filosofie. Als je dieper wil graven in de betekenis-lagen van de tarot en een legging goed wil duiden, kan je niet buiten een grondige kennis van de vier elementen uit de tarot. De vier elementen: water, vuur, lucht en aarde zijn opvallend aanwezig in de afbeeldingen. Wil je weten welk element jij bent? Doe hier de test.  Een goede introductie of handleiding voor tarot is Tarot voor iedereen van Annick Van Damme, je bestelt het boek al voor € 12,50 en het e-book voor € 6,99. bij onze betrouwbare webshop boekenwereld.com.

Gratis tarot dagkaart

Op Inspirerendleven.nl kun je iedere dag een gratis tarot dagkaart trekken. De tarotkaart bied je de mogelijkheid om adviezen of antwoorden te krijgen op de vragen die je bezighouden. Wil jij weten wat jouw gratis tarotkaart voor je in petto heeft? Trek snel je kaart hieronder.

Hoe werkt het?

Wil je weten wat de dag jou nog meer gaat brengen? Bekijk hier je daghoroscoop.

Boekentip van de redactie: Tarot voor iedereen

Tarot voor iedereen van Annick van Damme is een praktisch en inspirerend boekje waarmee je binnen een uur of 2 alle basic ins en outs leert over tarot. Je leert de tarotkaarten gebruiken als een krachtig instrument van transformatie en ontdekt een bron van helende wijsheid en verborgen kennis. De tarot maakt een innerlijke kracht in je los waarmee je je leven meer richting kunt geven. Ook kenners van de tarot zullen in Tarot voor iedereen verfrissende ideeën vinden!

8 reacties

Avatar
Carry op ten Noort 11 januari 2015 - 11:23

Zal met aandacht volgen

Reply
Avatar
ilona 5 november 2016 - 08:27

Wel bijzonder deze kaart vandaag. Hoe is het mogelijk dat ik me er zo in vind. Piekeren kan ik als de beste.

Reply
Avatar
Louisa76 14 november 2016 - 11:04

Mooie kaart. Toepasselijk!
Ik ben er al mee aan de slag gegaan maar zoiets heeft tijd en geduld nodig als het gaat om gezondheid. Loslaten en accepteren en goed je grenzen blijven aangeven.

Reply
Avatar
Miranda 22 februari 2018 - 19:14

Voor zover men weet dateert het oudste Tarotspel dat nog compleet is uit het jaar 1760. Er zijn oude tarotkaarten uit de 14e eeuw. Niemand weet waar het onstaan is en het is verspreid door zigeuners.
Info uit het :studieboek Tarot. Je kunt dat beter eerst lezen voordat je dingen gaat beweren die niet kloppen.
,

Reply
Avatar
Annick Van Damme 9 maart 2018 - 10:53

In mijn boek Tarot voor iedereen staat een korte beschrijving van de geschiedenis van de tarot. De tarot was oorspronkelijk een kaartspel en het ontstaat kort na de introductie van speelkaarten in Europa.
Voor een zeer uitgebreide en wetenschappelijk correcte uiteenzetting over de tarotgeschiedenis raad ik de vierdelige Tarot Encyclopedie geschreven door Kaplan aan.
Ook op mijn blog Tarot Cirkel vind je verschillende artikels over tarotgeschiedenis. Wil je historische tarotspellen van dicht bekijken dan is het Tarot MuseumBelgium een bezoekje waard

Reply
Avatar
laila vandenbemden 18 mei 2020 - 03:32

klopt helamaal de kaart

Reply
Avatar
Erika 18 augustus 2020 - 11:46

ik had de vraag gesteld of ik de cha-os in mijn naaiplaats zou kunnen aanpakken , of me deze avond een bevredigend gevoel over zou te beurt vallen . Dan zou staven 9 wel eens kunnen kloppen : ” los het verzet tegenover een situatie , en zie dat er geen bedreiging ” .

Reply
Avatar
Erika 18 augustus 2020 - 11:57

oei te vroeg ingezonden . Het vervolg van vorige tekst :
( … ) is . ” Deze avond zou ik al een duidelijker zicht – hopelijk lètterlijk ;o) – hebben op wat de tarot voor mij in petto heeft gehad , doch de kans bestaat dat ik in deze geen antwoord meer zal kunnen verderzetten met gevolg van mijn actie . Anderzijds zie ik in dat de tarot een handreiking geeft voor wat iemand zelf kan waarmaken of zich er alleszins voor inzetten , doch geen daadwerkelijke invloed kan hebben met wat iemand met de raadgeving zal hebben gedaan . Voor ieder een goede dag gewenst met aandacht voor de wezens rondom ons heen .

Reply

Laat een bericht achter