Spiritualiteit

Welke tarotkaart hoort bij jouw sterrenbeeld (en vertelt veel over je levensweg)?

Door Annick Van Damme
Welke tarotkaart hoort bij jouw sterrenbeeld (en vertelt veel over je levensweg)?

Elk sterrenbeeld is verbonden met één van de 78 tarotkaarten. Ontdek welke kaart bij jou hoort en wat hij allemaal over je levenspad vertelt. “Via de kaarten ontvang je nieuwe en transformerende inzichten,” zegt tarot-deskundige Annick van Damme. Laat je verrassen door de eeuwenoude wijsheid van de tarot!

De tarot gebruik je om je verbinding met jezelf, je ziel en het leven te helen.

Sterrenbeeld: Ram

Tarotkaart: de Keizer

Je hebt een no-nonsense aanpak en trapt weleens op iemands tenen, al heb je dit meestal niet door.

Jij twijfelt niet aan je organisatietalent. Je bent vastberaden om je eigen doelen te bereiken. Je hebt een no-nonsense aanpak en trapt weleens op iemands tenen, al heb je dit zelf meestal niet door. Ook ben je een echte doener en sta je altijd klaar om praktische hulp te bieden. Je sluit graag vriendschappen met mensen die jouw gedrevenheid begrijpen.

Je ideale liefdespartner geeft jou de ruimte om jezelf te zijn en brengt rust in je leven. Ja, ook een Keizer moet af en toe eens vrij nemen en dat doe je het liefst in de armen van je geliefde.

Sterrenbeeld: Stier

Tarotkaart: de Hogepriester

Je bent een harde werker, maar compenseert dit door in je vrije tijd met volle teugen van het leven te genieten.

Je hebt een duidelijke visie op het leven en straalt dit uit in alles wat je doet. Anderen voelen zich aangetrokken tot jouw manier van leven. Je bent een harde werker en een volhouder, maar compenseert dit door in je vrije tijd met volle teugen van het leven te genieten. Jezelf en anderen verwennen hoort erbij.

Je zelfvertrouwen is groot. Dat is nodig, want je wilt graag het maximale uit je leven halen. Je leven is één groot avontuur en je partner moet je levenstempo kunnen bijhouden. Je hebt een uitgebreide bucket list, waarop veel activiteiten staan die je samen met je geliefde wilt doen. Met jou samenleven is nooit saai!

Sterrenbeeld: Tweelingen

Tarotkaart: de Geliefden

Jouw visie op het leven en persoonlijke ontwikkeling is uniek en zelfs een beetje excentriek.

Je hebt het talent om uitersten met elkaar te verbinden. Dit doe je door feitenkennis te verzamelen, maar ook door je te verbinden met de wijsheid uit je innerlijke bron. Jouw visie op het leven en persoonlijke ontwikkeling is uniek en zelfs een beetje excentriek. Je vindt het leuk om aan zelfonderzoek te doen, want jij wilt je unieke zelf zichtbaar maken in de wereld.

Aan het begin van de zoektocht naar je ware zelf word je geconfronteerd met je eigen beperkende overtuigingen. Pas als je die kunt loslaten en jezelf vanuit liefde totaal kunt accepteren, kom je mentaal tot rust. Je voelt je dan één met jezelf, de wereld om je heen en het universum.

Sterrenbeeld: Kreeft

Tarotkaart: de Zegewagen

Je leeft vanuit een sterke verbinding met je intuïtie. Dit geeft jou de kracht om alle uitdagingen in de wereld aan te pakken.

Je leeft vanuit een sterke verbinding met je intuïtie. Dit geeft jou de kracht om alle uitdagingen in de wereld aan te pakken. Voor vrienden ga je door het vuur. Vooral op het moment dat ze geconfronteerd worden met persoonlijke uitdagingen sta je aan hun zijde. Je voelt de behoefte om je grenzen te verleggen, maar doet dit het liefst in groepsverband. Anderen ondersteunen jou en jij ondersteunt hen bij het loslaten van beperkende gedachten en gewoontes.

Ervaar je innerlijke onrust, denk dan na over de toekomst die je voor jezelf wilt creëren. Begin niet te piekeren als je leven stil lijkt te staan. Gebruik rustmomenten om al je emoties, gedachten en ervaringen op een rijtje te zetten, zodat jij je eigen pad kunt uitstippelen.

Lees ook dit artikel: Tarot jaarlegging 2024: dit is de spirituele energie van elke maand

Sterrenbeeld: Leeuw

Tarotkaart: Kracht

Geen opdracht is te groot of te moeilijk voor jou, want je wil om te slagen is zeer groot.

Je bent passioneel in alles wat je doet. Je stroomt over van levenslust. Opdrachtgevers doen graag een beroep op je creatief talent, want jij hebt oog voor detail en je projecten zijn tot in de puntjes afgewerkt. Geen opdracht is te groot of te moeilijk voor jou, want je wil om te slagen is zeer groot. Maar je verlangt wel dat iedereen je passionele inzet ondersteunt en jou regelmatig complimentjes geeft. Woorden van waardering verwarmen je hart en doen je stralen.

Je ideale liefdespartner deelt je passies. Samen trekken jullie graag op avontuur, maar niet met de rugzak. Genieten doe je graag in luxe en het liefst met een cocktail in de hand.

Sterrenbeeld: Maagd

Tarotkaart: de Heremiet

Je straalt onafhankelijkheid en standvastigheid uit. Niets lijkt je innerlijke rust uit balans te brengen.

Jij maakt het voor jezelf en anderen niet graag ingewikkeld. Net zoals anderen heb je uitdagingen in het leven en als die er niet zijn, creëer je ze voor jezelf. Je hebt een sterke levensvisie, maar weinig behoefte om de wereld of anderen te veranderen. Anderen zien jou als de ideale raadgever, toch voel jij je niet geroepen om je te mengen in het leven van anderen.

Jij geeft het voorbeeld door in verbinding met jezelf vol in het leven te staan. Je straalt onafhankelijkheid en standvastigheid uit. Niets lijkt je innerlijke rust uit balans te brengen. Maar innerlijk voer je constant kritische dialogen met jezelf.

Sterrenbeeld: Weegschaal

Tarotkaart: Gerechtigheid

Je gebruikt je kennis en invloed om een mooiere wereld om je heen te creëren.

Je hebt een positieve kijk op het leven en koestert de vele vriendschappen die je hebt. Vooral gesprekken over economie boeien je mateloos. De kennis die je oppikt, gebruik je om te investeren in huizen of bedrijven. Je hebt een scherpe kijk op maatschappelijke problemen en gebruikt je kennis en invloed om een mooiere wereld om je heen te creëren.

Je streeft ernaar om steeds het goede in anderen te zien en wilt vooral niemand onnodig kwetsen. Hierdoor stel je soms belangrijke beslissingen uit. Laat je niet afleiden door wat anderen zeggen, maar vertrouw op je eigen oordeel.

Sterrenbeeld: Schorpioen

Tarotkaart: de Dood

Je hebt een spiritueel talent om te werken met de energie van je voorouders. Zo kun je oude pijn in de familielijn helen.

Je bent gefascineerd door het cyclische proces in de natuur. Ze weerspiegelt de kracht van transformatie die jij zelf in je leven ervaart. Je bent je bewust van de creatieve levensenergie die door je heen stroomt en gebruikt die om je leven vorm te geven. Toch bepaalt wat je doet in je leven niet wie je bent.

Je voelt je sterk verbonden met je goddelijke kern. Je hebt een spiritueel talent om te werken met de energie van je voorouders; zo kun je oude pijn in de familielijn helen. Verwelkom de ondersteunende kracht van de onzichtbare wereld bij het richting geven aan je levenspad.

Sterrenbeeld: Boogschutter

Tarotkaart: Matigheid

Je droomt groots en mikt ver. Je ervaart grote weerstand bij elke vorm van beperking.

Voorstellen om op avontuur te trekken laat je niet schieten, want jij verlegt graag je grenzen. Door uitdagingen te omarmen leer je jezelf op alle vlakken kennen. Je droomt groots en mikt ver. Je ervaart een grote weerstand bij elke vorm van beperking, zeker als die door anderen aan jou wordt opgelegd. Het leven is voor jou één grote pelgrimstocht.

Vergeet niet dat wijsheid ontstaat door al je kennis en ervaringen met elkaar in balans te brengen. Ervaar je die innerlijke balans, dan leef je in harmonie met de wereld en ben je voor anderen een inspirerend voorbeeld.

Sterrenbeeld: Steenbok

Tarotkaart: de Duivel

Je weet wat je levensdoel is en doet er alles aan om dit te realiseren.

Je bent zeer ambitieus en daardoor niet snel tevreden over je maatschappelijke positie en rol. Op weg naar de top verlies je soms het contact met jezelf. Door regelmatig halt te houden kun je beter afstemmen op je innerlijk leven. Lange wandelingen in de natuur brengen je energie in balans en versterken de band met je essentie. Kijk naar binnen op momenten van twijfel.

Ontdek je innerlijk licht en straal dit uit naar je omgeving; zo zie je duidelijker het pad dat je kunt bewandelen. Je weet wat je levensdoel is en doet er alles aan om dit te realiseren. Weet dat je soms moet afwijken van je plannen om je doel te bereiken.

Sterrenbeeld: Waterman

Tarotkaart: de Ster

Je bezit de gave om in de toekomst te kijken, waardoor het lijkt alsof je geluk aantrekt.

Je hebt een diepe verbinding met jezelf. Alles wat je doet of zegt, is doordrongen van je unieke persoonlijkheid. Anderen vinden daarom dat je excentriek bent, terwijl jij heel verbaasd bent dat anderen zich verschuilen achter een masker. Je bezit de natuurlijke gave om in de toekomst te kijken, waardoor het lijkt alsof je geluk aantrekt. Dit komt doordat jij je niet gebonden voelt aan het heden of het verleden en je volle aandacht richt op het leven dat voor je ligt.

Vol passie vertel je aan iedereen die het wil horen over je toekomstplannen, vooral omdat je hoopt dat je hiermee anderen inspireert. Je volgt je eigen pad en moedigt anderen aan om groots te dromen en de aarde om te toveren tot een paradijs.

Sterrenbeeld: Vissen

Tarotkaart: de Maan

Je hebt een gevend hart en een natuurlijke aanleg om anderen te helen.

Je bent een dromer en je weet precies wat jou gelukkig maakt. Toch vind je het moeilijk om je dromen waar te maken. Je emoties zijn een bron van inzicht, maar houden je ook tegen om in actie te komen en je plannen waar te maken. Je hebt behoefte aan momenten voor jezelf, los van de wereld. Pas dan komen je emoties tot rust. Vol energie kun je daarna je ideeën vormgeven. Laat hierbij je perfectionisme los en wees realistisch in je verwachtingen. Zo creëer je het leven dat bij je past.

Je hebt een gevend hart en een natuurlijke aanleg om anderen te helen. Anderen zoeken daarom graag je gezelschap op. Vergeet niet om je eigen emotionele grenzen te bewaken.

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

In Tarot voor jezelf geeft Annick Van Damme heldere uitleg van de betekenis en interpretatiemogelijkheden van de tarot en vele tips om je intuïtie te ontwikkelen en erop te vertrouwen. Je zult verbaasd zijn over je talent om de boodschap van de tarot te duiden vanuit inzicht in jezelf, je leven en het universum. Een onmisbaar boek voor iedereen die wil leren werken met tarot.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over tarot:

Deel dit artikel online
Annick Van Damme
Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Reacties
 1. Nachtvlinder 12 maart 2023 - 15:25
  Reply

  Bij de kreeft hoort natuurlijk de maan, dan kan de zegewagen naar de vissen... Al moet ik daar nog even over nadenken.

  1. Annick 13 maart 2023 - 08:59
   Reply

   Dag nachtvlinder, Er bestaan verschillende associatie-systemen. Ik gebruik de traditionele associatie van de Golden Dawn. Zelf nadenken over welke associaties je gebruikt is belangrijk. De bedoeling van een associatie systeem is om de betekenis van een kaart vanuit een andere invalshoek te benaderen. Voor tarot geldt : enkel het beeld telt. Het beeld is dus veel belangrijker dan de associatie.

 2. Moon Mimi 7 mei 2023 - 16:05
  Reply

  Leuk artikel. De maan is zó van toepassing voor mij! Mag ik vragen uit welk deck de bovenstaande kaart komt?

  1. Annick Van Damme 7 mei 2023 - 17:10
   Reply

   Dag Moon Mimi, De kaart komt uit the Light Seer's tarot. Dit tarotspel is ook in het Nederlands verschenen als het Lichtziener Tarot. Veel plezier op je tarotpad!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?