Astrologie

Welk kristal past bij jouw sterrenbeeld?

Door Gastauteur
Welk kristal past bij jouw sterrenbeeld?

Bij elk sterrenbeeld past een kristal. Deze kristallen versterken de energie die jouw sterrenbeeld met zich meebrengt. In dit artikel uit The Little Book of Practical Magic van Sarah Bartlett lees je welk kristal bij jouw sterrenbeeld past.

Ram (21 maart-19 april)

Kristal: robijn

Kleur: rood

Sleutelwoorden: actie, drive, seksueel verlangen

Het intense karmijnrood van de robijn wordt geassocieerd met vuur, passie en actie. Dat verklaart ook het vermogen van de steen om je zijn vluchtige energie te geven. Deze steen versterkt niet alleen enthousiasme, drive en verlangen, maar als je hem in je huis of op je bureau legt, zal hij jouzelf en anderen ook inspireren om dingen voor elkaar te krijgen.

Draag een robijn bij je voor meer moed of om iets te bewijzen.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april-20 mei)

Kristal: smaragd

Kleur: groen

Sleutelwoorden: geduld, zorg, doorzettingsvermogen, medeleven

Net als het sterrenbeeld Stier staat de diepgroene smaragd voor vertrouwen, trouw en oneindige liefde. Smaragden laten je nog harmonieuzer tegenover het leven en de liefde staan en als je de steen draagt, kan dat je een langdurige band en vrede met anderen brengen. Als je hem bij je draagt, kan dat ook nieuwe liefde voor je aantrekken. Bovendien zullen creativiteit en je mentale helderheid ook toenemen.

Leg de steen onder je kussen voor een goede nachtrust en zoete dromen.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei-20 juni)

Kristal: citrien

Kleur: felgeel

Sleutelwoorden: veelzijdigheid, communicatie, optimisme, vreugde

Citrien wordt soms ook de ‘handelaarssteen’ genoemd, omdat het dragen ervan een positieve invloed kan hebben op alle zakelijke onderhandelingen. Dat komt doordat de steen financiële mogelijkheden en overvloed aantrekt. Het is ook een kristal van vreugde, optimisme en verlichting, dat bovendien alle vormen van interactie, onderhandeling en overtuiging ten goede komt.

Houd vijf minuten lang citrien in je hand en stel je ondertussen een toekomstwens voor, dan zal je wens binnenkort vervuld worden.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni-22 juli)

Kristal: maansteen

Kleur: melkwit/zachtblauwe tint

Sleutelwoorden: rustig, creativiteit, inzicht, intuïtie, vruchtbare gedachten en gevoelens

Maansteen is een kristal dat je geest opent voor diepere waarheden en dat ook alle vormen van helderziend of intuïtief bewustzijn bevordert. Als je deze steen draagt, verjaag je negatieve gedachten en krijg je een gevoel van vrede en rust. Maansteen wordt vaak gebruikt als vruchtbaarheidskristal en door zijn associatie met de maancyclus zorgt hij er ook voor dat inspirerende gedachten en creatieve ideeën tot bloei komen.

Begraaf ’s nachts bij vollemaan een maansteen in de tuin (of in een potplant als je geen tuin hebt). Bij de volgende vollemaan zul je een versterkend, creatief idee krijgen.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli-22 augustus)

Kristal: tijgeroog

Kleur: oker/oranje/amber

Sleutelwoorden: focus, overvloed, kansen, vasthoudendheid

Dit is een steen van zoektochten, avontuur en carpe diem: pluk de dag. Hij bevordert een vurige toewijding aan je doelstellingen, of dat nu een nieuwe liefde is of een professioneel project. Als hij als sieraad gedragen wordt, verdwijnen illusies en twijfels aan jezelf.

Als je hem bij je draagt, zorgt de tijgeroog voor focus en onthult hij waarheden in verband met al je interacties met anderen.

Als je hem in de zuidoostelijke hoek van je huis legt, kan een tijgeroog zorgen voor succes en positieve resultaten in verwarrende situaties.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus-22 september)

Kristal: peridot

Kleur: zachtgroen

Sleutelwoorden: welbespraaktheid, onderscheidingsvermogen, medeleven, helderheid

Peridot geeft intellectuele helderheid en het vermogen om de realiteit van een situatie te aanvaarden. Maar het grootste voordeel van het dragen van peridot is, dat het je in jezelf laat geloven en dat het je de kracht geeft om te vragen wat je echt wilt. Het bevordert ook overvloed en voorspoed. Als je peridot draagt tijdens een romantisch afspraakje, zal het zorgen dat je niet te veel nadenkt en dat je tussen de regels door kunt lezen.

Als je een sollicitatiegesprek hebt of een idee wilt verkopen, strooi je de avond ervoor gedroogde basilicum in een cirkel rond een peridot. Die laat je een nachtje liggen en de volgende ochtend ben je klaar voor de perfecte speech.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september-22 oktober)

Kristal: blauwe saffier

Kleur: heel lichtblauw

Sleutelwoorden: diplomatie, trouw, beoordelingsvermogen, geluk

De heel lichtblauwe saffieren versterken het beoordelingsvermogen en het inzicht en je kunt ze dragen om je scherpzinnigheid en alertheid te vergroten als je verwikkeld bent in situaties zoals een moeilijke romantische situatie of een diplomatieke ontmoeting. Saffier zou ook jouw eigen psychische of intuïtieve krachten versterken als je hem draagt of vasthoudt tijdens het mediteren.

Een blauwe saffier in een zuidelijke hoek van je huis helpt om bekendheid en geluk aan te trekken in je leven.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober-21 november)

Kristal: obsidiaan

Kleur: heel zwart of donkerbruin

Sleutelwoorden: veiligheid, bescherming, objectiviteit, autoriteit

Obsidiaan is de perfecte steen om geopatische stress in huis tegen te gaan en om negativiteit van andere mensen tegen te houden. Als beschermende steen zorgt hij voor zelfvertrouwen en positief denken en verlicht hij emotionele verwarring. Leg deze steen op je bureau om allerlei soorten financiële en creatieve zaken tot een goed einde te brengen en draag hem tijdens een romantische of professionele afspraak om te zorgen dat je geaard blijft en om succes te garanderen.

Op momenten van twijfel aan jezelf of besluiteloosheid leg je deze steen in je handpalm en houd je hem een paar minuten stevig vast. Dan zul je voelen dat je er klaar voor bent en dat je weet welke richting je uit moet.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november-21 december)

Kristal: turkoois

Kleur: turquoise en groentinten

Sleutelwoorden: verkenning, reizen, spontaniteit, promotie

Turkoois brengt al wie hem draagt geluk en het zou de belangrijkste beschermende steen zijn om bij je te dragen tijdens het reizen. Als juweel of in je zak bevordert dit kristal alle nieuwe romantische ontmoetingen en versterkt hij creatieve talenten.

Leg een turkoois in de noordelijke hoek van je huis om al je carrièrewensen en -kansen te activeren.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december-19 januari)

Kristal: granaat

Kleur: donkerrood met bruin en paarse tinten

Sleutelwoorden: opmonterend, vertrouwen, beschermend, wekt verlangen op

Een granaat die gedragen of meegenomen wordt op een reis, zorgt voor bescherming en montert de geest op. Of je nu rust of opwinding zoekt, romantische hoogtepunten of eenvoudige vriendschap, het dragen van een granaat versterkt altijd je verlangen of je humeur. Voor geluk of voor liefde, voor zaken of voor relaties is de granaat een van die allround kristallen die je alles brengt waar je naar verlangt.

Granaat is ideaal om je libido te herstellen of te versterken. Ga op je buik liggen en leg een granaat onderaan je wervelkolom (of die van je partner) om je wortelchakra te activeren. Laat hem 5 minuten liggen en voel hoe de warmte van de steen zijn magie tot leven brengt!

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari-18 februari)

Kristal: barnsteen

Kleur: amber, tinten geel, bruin, oranje

Sleutelwoorden: zuivering, evenwicht, wijsheid, inzicht

Barnsteen is een heel zuiverende steen. Hij absorbeert negatieve energie en verdrijft die dan, neemt slechte emoties en negatieve gedachten op en bevordert rationele gedachten en diepere wijsheid. Door de drager harmonie, helderheid en inzicht te geven zou hij ook de geest verlichten, het hart ontlasten en het zelfvertrouwen herstellen.

Draag bij een belangrijke date barnsteen voor zelfvertrouwen en echte aantrekkingskracht.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari-20 maart)

Kristal: amethist

Kleur: van lichtviolet tot donkerpaars

Sleutelwoorden: creativiteit, spiritueel inzicht, passie, intuïtie

Amethist is niet alleen de perfecte steen om de fantasie en passie op te roepen en om harmonie in huis te brengen, maar als je hem draagt, versterkt hij ook het verstandelijk denken, verfijnt hij je gedachten en brengt hij je op ideeën. Het is een goede steen om realistische dromen waar te maken, passionele banden te smeden en allerhande zakelijke deals te bevorderen.

Een kristal naast de voordeur van je huis zal ervoor zorgen dat iedereen die je huis binnenkomt positieve energie in je wereld brengt.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Bron: The Little Book of Practical Magic

The Little Book of Practical Magic

The Little Book of Practical Magic

Een magisch cadeauboek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de betoverende kracht van moderne hekserij.

Bestel jouw exemplaar voor Reserveer nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?