Home Astrologie Is jouw kind een steenbok?

Is jouw kind een steenbok?

Door Irma van der Wijk

Is jouw kind een steenbok? Wat voor type kind is hij/zij dan? En hoe moet ik hiermee omgaan? Met astrologie krijg je meer kennis en begrip voor de vragen en behoeftes, die kinderen en pubers hebben. Wij als opvoeders willen ons kind bewust maken, dat hij of zij een zelfstandig kind mag zijn. Als we ons kind aanmoedigen zich te richten op zijn hart, talenten en kracht dan kiest ons kind die dingen die innerlijk bij ze passen. We willen inzicht krijgen in hun innerlijke wereld. We willen onze kinderen laten ontdekken dat ze prachtige mensen zijn met mooie mogelijkheden. Dat geeft innerlijke kracht en wijsheid.

Hun geboortezon wil leven naar de onbewuste behoefte om jezelf te zijn met de energie van het geboorteteken. Het teken waar het in staat en de plaatsing in een astrologisch huis geven aan hoe zij hun doelen en idealen proberen vorm te geven.

Zon in Steenbok

Een kind met de geboortezon in Steenbok wil al heel vroeg een doel voor ogen hebben en wil dit ook nastreven. De eerste woordjes zijn al heel duidelijk “nee”. Jouw kind is ernstig, heeft een sterke wil en wil graag als volwassene worden behandeld. Het wil uitleg krijgen over de regels en structuur die jij als ouder opstelt. Het moet voor jouw kind duidelijk zijn waarom hij of zij iets moet doen of niet mag doen. Ze kunnen “boos” worden wanneer een uitleg niet serieus is. Kinderen met hun geboortezon in Steenbok doen alles zeer grondig en hebben daardoor meer tijd nodig, want ze willen alles zeer goed doen. Ze vinden het prettig te structureren, te ordenen en doelgericht te zijn en orde op zaken stellen binnen bestaande patronen. Ze werkten beheerst, stap voor stap naar hun doel toe.

Beide benen op de grond

Je kind kan ook de neiging hebben om zichzelf “onder druk te zetten” en door hun drang naar perfectie kan dat tot problemen leiden op school en thuis. Jouw kind neemt ook snel de te veel verantwoordelijkheid op zijn of haar schouders. Juist vanwege deze serieuze aanleg zal jij als ouder ervoor moeten waken dat je kind ook kind mag zijn. Het heeft behoefte aan een warme gezinssfeer, die zekerheid en veiligheid biedt. Als ouder moet je naar je kind ook echt jouw liefde en warmte tonen. En al is jouw kind misschien niet echt van het “knuffelen”, het is toch belangrijk om dat zo nu en dan te doen.

Een Steenbok kind staat graag met beide benen op de grond en neemt de dingen in het leven zoals ze zijn. Daarnaast zal het op latere leeftijd beschikken over de juiste capaciteiten om een goede maatschappelijke positie te krijgen

Met een horoscoop van je kind krijg je inzicht in de talenten, karakter en ontplooiing mogelijkheden. Dat geeft jou als ouder weer kracht en wijsheid om verder te gaan.

Boekentip: Astrologie

astrologieWat is een echte horoscoop en wat kun je er allemaal mee doen? In Astrologie ruimt Karen Hamaker-Zondag een aantal hardnekkige misverstanden rond de  astrologie uit de weg. Dan kijkt ze naar wat de astrologie kan betekenen voor jezelf, je relatie, je kind, voor bedrijven, regeringen en voor financiële en economische tendensen. Ontdek hoe bruikbaar deze oude wetenschap voor NU is!

Ga zelf aan de slag met astrologie en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor €12,50.

 

 

Laat een bericht achter