Astrologie

Is jouw kind een steenbok?

Door Irma van der Wijk
Is jouw kind een steenbok?

Is jouw kind een steenbok? Wat voor type kind is hij/zij dan? En hoe moet ik hiermee omgaan? Met astrologie krijg je meer kennis en begrip voor de vragen en behoeftes, die kinderen en pubers hebben. Wij als opvoeders willen ons kind bewust maken, dat hij of zij een zelfstandig kind mag zijn. Als we ons kind aanmoedigen zich te richten op zijn hart, talenten en kracht dan kiest ons kind die dingen die innerlijk bij ze passen. We willen inzicht krijgen in hun innerlijke wereld. We willen onze kinderen laten ontdekken dat ze prachtige mensen zijn met mooie mogelijkheden. Dat geeft innerlijke kracht en wijsheid.

Hun geboortezon wil leven naar de onbewuste behoefte om jezelf te zijn met de energie van het geboorteteken. Het teken waar het in staat en de plaatsing in een astrologisch huis geven aan hoe zij hun doelen en idealen proberen vorm te geven.

Zon in Steenbok

Een kind met de geboortezon in Steenbok wil al heel vroeg een doel voor ogen hebben en wil dit ook nastreven. De eerste woordjes zijn al heel duidelijk “nee”. Jouw kind is ernstig, heeft een sterke wil en wil graag als volwassene worden behandeld. Het wil uitleg krijgen over de regels en structuur die jij als ouder opstelt. Het moet voor jouw kind duidelijk zijn waarom hij of zij iets moet doen of niet mag doen. Ze kunnen “boos” worden wanneer een uitleg niet serieus is. Kinderen met hun geboortezon in Steenbok doen alles zeer grondig en hebben daardoor meer tijd nodig, want ze willen alles zeer goed doen. Ze vinden het prettig te structureren, te ordenen en doelgericht te zijn en orde op zaken stellen binnen bestaande patronen. Ze werkten beheerst, stap voor stap naar hun doel toe.

Beide benen op de grond

Je kind kan ook de neiging hebben om zichzelf “onder druk te zetten” en door hun drang naar perfectie kan dat tot problemen leiden op school en thuis. Jouw kind neemt ook snel de te veel verantwoordelijkheid op zijn of haar schouders. Juist vanwege deze serieuze aanleg zal jij als ouder ervoor moeten waken dat je kind ook kind mag zijn. Het heeft behoefte aan een warme gezinssfeer, die zekerheid en veiligheid biedt. Als ouder moet je naar je kind ook echt jouw liefde en warmte tonen. En al is jouw kind misschien niet echt van het “knuffelen”, het is toch belangrijk om dat zo nu en dan te doen.

Een Steenbok kind staat graag met beide benen op de grond en neemt de dingen in het leven zoals ze zijn. Daarnaast zal het op latere leeftijd beschikken over de juiste capaciteiten om een goede maatschappelijke positie te krijgen

Met een horoscoop van je kind krijg je inzicht in de talenten, karakter en ontplooiing mogelijkheden. Dat geeft jou als ouder weer kracht en wijsheid om verder te gaan.

Boekentip: Het kleine e-boekje voor Steenbok (22 december t/m 19 januari)

Op basis van je sterrenbeeld, de astrologische kenmerken van je zonneteken en de energie van het element waar het bij hoort, brengt Het kleine boekje voor Steenbok de kracht van de sterren en ware kosmische verlichting in je leven, met 122 self-care ideeën die speciaal voor Steenbokken op maat zijn gemaakt. Ontdek nieuwe manieren van ontspanning voor jezelf of voor je kind!

 

 

Deel dit artikel online
Irma van der Wijk
Irma van der Wijk

Astroloog en Lifecoach Irma van der Wijk werkt al ruim 35 jaar als Astroloog (Geboorte- en Jaarhoroscoop en Kinderhoroscoop), Gezinscoach (Gordon methode, respectvol communiceren met je kind), Management trainer en Loopbaanbegeleider. Met een horoscoop zet ik mensen in hun kracht. Laten zien wie je wilt zijn, los van blokkades, belemmeringen en overtuigingen. Vol in je kracht staan en van daaruit je leven leven. Ik adviseer altijd een astrologische reading waarin we zowel jouw geboortehoroscoop als je persoonlijke jaarhoroscoop/solaar bespreken. Jouw persoonlijke Jaarhoroscoop begint vanaf jouw verjaardag. Voor mij is Astrologie iedere keer weer een prachtige manier om inzichten te krijgen in mijn overwegingen en keuzes die ik wil maken en die ons bewust maken dat we in onze persoonlijke kracht moeten geloven en dat we dan die dingen kunnen doen die bij ons passen en dat we de flow van ons leven leren kennen. We gaan samen dieper in op jouw vragen en welke besluiten je kunt nemen. Met een astrologische reading krijg je zeker mooie inzichten.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?